Végrehajtás indult Németh Szilárd ellen
A politikus tavaly azt állította, hogy a pert indító Eötvös Károly Közpolitikai Intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél 'sokkal, de sokkal nagyobb lóvét' kapott Soros György alapítványaitól.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 19.


Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) sajtóközleményben jelentette be, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, Németh Szilárd másodfokú, jogerős ítélet ellenére nem kért bocsánatot tőlük, és a sérelemdíjat sem fizette be, ezért a Fővárosi Törvényszék elrendelte az adósság végrehajtását - írja az Index.

Az EKINT korábban azért indított pert Németh Szilárd ellen, mert Németh tavaly márciusban a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, hogy az intézet a közhasznúsági jelentésében megjelöltnél "sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól, vagyis meghamisították a jelentésüket.

Ezek után indult a per, amit az intézet tavaly decemberben megnyert előbb első- majd másodfokon is.

A végrehajtás amiatt indult, mert Németh Szilárd a jogerős döntés ellenére sem hajtotta végre az ítéletet.

Emiatt az intézet végrehajtási eljárást indított, aminek értelmében Némethnek bocsánatkérő közelméynt kell kiadnia, és 350 ezer forintot fizetni az EKINT-nek. Emellett a perköltséget is neki kell állni, ez esetben 102 ezer forintot.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x