hirdetés
10.jpg

Védikus esküvő, indiai ételek és rengeteg érdeklődő volt a Krisna-völgyi búcsúban

Három napon át tartott a családi élményfesztivál, Magyarország legnagyobb dohányfüst- és alkoholmentes vegetáriánus fesztiválja.
Fotók: Illyés Bence - szmo.hu
2019. július 23.


hirdetés

A hétvégén színes programokkal várták az érdeklődőket Somogyvámosra, ahol három napon át tartott a Krisna-völgyi búcsú.

Volt Holi, azaz a színek fesztiválja, tartottak védikus esküvőt, lehetett kóstolni hagyományos indiai ételeket, hallgatni zenét, felpróbálni ruhákat, hennával festetni és még sok-sok érdekes program is várta az idén is rekordszámban érkező látogatókat.

Magyarország legnagyobb dohányfüst- és alkoholmentes vegetáriánus fesztiválját egy ökofaluban rendezték meg. Az ősi hindu írásokon alapuló természetközeli életmódot és az önfenntartást is bemutatták az itt élők. Hagyományosan minden évben július 3. hétvégéjére esik ez az ünnep, az aratás utáni, és Krisna születésnapja előtti időszakra.

A mezőgazdasági tennivalók legnagyobb részét már lezárták, és néhány hétig a belső munkálkodásra, a spirituális önfejlesztésre helyezik a hangsúlyt - írták az eseményhez. Civilizációnk egyre sürgetőbb kihívásai egyszerre kiáltanak elméleti és gyakorlati megoldások után. Egyénként, saját családunk és a társadalmunk tagjaként egyaránt érezhetjük ezt a növekvő feszültséget. Soha ennyire nem volt még fontos a krisnás ökofalvak mottója: 'Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás'. Ennek megvalósításába pillanthattak be egy kicsit a látogatók.

Lapozz a többi fotóért:

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nyito-6.jpg

Atombunkertől az egyik legszebb bálteremig: Magyarország elhagyatott csodáinak nyomában

Még egy régi boncterem is megelevenedik Pataki Tamás különleges fotóin.
Fotók: Pataki Tamás - szmo.hu
2020. február 01.


hirdetés

Magyarországon található elhagyatott helyeiről készít fotókat Pataki Tamás. Portálunknak elmesélte, hogy másfél éve kezdte el a különböző bezárt, elhagyott, üresen álló helyek felkutatását és fotózását. Több helyen is járt már, például az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, az Óbudai Gáztározóban, a Rákosi Bunkerben is. Ezek közül válogatott most egy csokorra valót.

Egykoron az ország egyik legszebb bálterme, majd az egyik legkülönösebb filmszínháza Magyarország egy északkeleti nagyvárosában. Az utolsó vetítést 2008-ban tartották benne:

Valahol egy mezőn, a szovjet érából megmaradt 29db MiG-21 és 5 db Su-22M3K típusú vadászgépek sorakoznak:

A Kelenföldi Erőmű art déco stílusú irányítóterme. Az épület népszerű forgatási helyszíne volt több hollywoodi filmnek:

F4 objektum, azaz Rákosi-bunker. A sokáig szupertitkosnak számító atombunker 39 méterrel a föld alatt húzódik, megközelítőleg a Szabadság tér és Kossuth tér között:

hirdetés

Boncterem a 2007-ben nyarán az egészségügyi szakszervezetek és a dolgozók tiltakozása ellenére bezárt, budapesti BM Központi Kórház és Intézményei alagsorában:

Vonattemető Istvántelken. Az omladozó épületben nem egy 20-30 éves szerelvény található, köztük történelmi ritkaságok is, melyek még Auschwitzba vittek embereket:

Kápolna a Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. Az Országház után a második legdrágább épület Magyarországon. 2007-ben, 139 évnyi működés után zárt be. Műemlék:

Óbudai Gáztározó. A Hármashatárhegy gyomrában, mintegy 125 méterrel a felszín alatt található egy sokáig államtitokként kezelt acéltartály, melynek célja feltehetően a stratégiai gáztartalék tárolása lehetett:

Az Adria Magyar Királyi Tengerhajózási Részvénytársaság egykori székháza. A neobarokk palota szintén igen népszerű forgatási helyszíne a különböző hollywoodi produkcióknak:

A 2001-ben bezárt erőmű, építése idején az egyik legnagyobb ipari beruházásnak számított Magyarországon:

Ha még több fotót szeretnél megnézni, akkor Pataki Tamás Instagram-oldalán találsz továbbiakat.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nyito-2.jpg

Félelmetesen szép az elhagyott magyar erőmű, ami a Szárnyas fejvadász 2049-ben is feltűnik

Hatalmas, megdöbbentő és még így is impozáns. Néma. Ma már csak a szél fütyül benne.
Fotók: Pataki Tamás - szmo.hu
2020. február 08.


hirdetés

Létezik egy elképesztő építmény Magyarországon, amelyet már rég elhagytak, már nem termel energiát, már nem zúg, nem zajong, csak a madarak szárnycsapásait vagy a szél fütyülését lehet benne hallani. A kísérteties hely annyira különleges, hogy a filmesek is beleszerettek, és itt készültek a Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) egyes jelenetei.

A fotós is csak annyit árult el róla:

"Az erőmű az 1950-es évek egyik legnagyobb magyarországi ipari beruházása volt. A hőerőmű 50 évig szolgáltatott áramot, bezárására és leszerelésére 2001-ben került sor.

Az erőmű több helyszíne is visszaköszön a Szárnyas Fejvadás 2049 című filmben".

A területre tilos és életveszélyes a belépés, ezért ezt senkinek nem ajánljuk.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
strand2019_0820_majorkata-3519.jpg

Idén is fergeteges bulit teremtettek a Strand Fesztivál sztárjai és vendégei Zamárdiban

Színes képkavalkád a 7. Strand Fesztivál forgatagából.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 23.


hirdetés

Augusztus 20-24. között hetedik alkalommal stradolhatunk és fesztiválozhatunk egyszerre a zamárdi Szabadstrand idilljében, ahol a Bastille, Jason Derulo, Anne-Marie, Dimitri Vegas and Like Mike, Jonas Blue, Steve Aoki, a Modestep, Sigma, Ofenbach és számtalan magyar kedvenc szolgáltatta, vagy szolgáltatja ma is a hangulatot és az aláfestőzenét.

Íme az első három nap önfeledtsége képekbe öntve a Rockstar Photographers jóvoltából.

Lapozz a további képekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
holdfogyatkozas-7.jpg

Részleges holdfogyatkozás volt kedd éjjel – különleges fotók készültek róla

Ekkora mértékű holdfogyatkozás legközelebb 2025-ben lesz látható Magyarországról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 17.


hirdetés

Részleges holdfogyatkozás volt kedden késő este, a jelenséget Magyarországról is meg lehetett figyelni. A különleges égi esemény fél 12-ig tartott, a Hold mellett már egy kisebb távcsővel is könnyen megfigyelhető volt a Jupiter és a Szaturnusz is.

Az ég sokfelé derült volt, így szerencsére az ország jó részéről látni lehetett a jelenséget.

"A Hold a földárnyék közepe alatt haladt el, és nem a teljes része merült bele a földárnyékba – ezért láthattunk csak részleges fogyatkozást. Égi kísérőnk úgy lépett be a földárnyékba, hogy delelés idején a szabad szemmel látható felső része volt árnyékban" – írja az Időkép.

A portál olvasói több csodás fotót is beküldtek, íme ezekből néhány:

További képeket az Időkép oldalán nézegethetsz.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!