varpalota hinta rtl klub
Megvan, mi lehetett a várpalotai hintabaleset oka
A tavaly szeptemberi balesetben többen megsérültek, egy 18 éves fiút életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.
Szeretlek Magyarország
2018. április 16.

Tavaly szeptemberben menet közben esett szét egy 33 méter magas kalapácshinta Várpalotán. A balesetnek több sérültje is volt. A 18 éves Máthé Krisztofert életveszélyes állapotban szállították kórházba, miután 8 métert repült és egy padkára zuhant.

A nyomozás ugyan még folyamatban van, de az már kiderült, hogy egy nem odaillő alkatrész okozhatta a balesetet.

"Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk.

Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk. Az egy tömbből kovácsolt, hegesztésmentes, C45-ös szénacél lett volna a megfelelő, ehelyett króm ötvözetből készült. Ez is rendkívül kopásálló, de nagyon rideg és törékeny"

- mondta a Borsnak Greznár András, a vidámparki játék tulajdonosa. A Banzai nevű kalapácshintát a napokban kapja majd vissza, de azt még nem döntötte el, hogy újra üzembe helyezi-e majd. Őt is nagyon megviselték a történtek.

Krisztofer édesanyja a lapnak elmondta, hogy a fiú nem emlékszik a balesetre.

"Már szóba hoztuk neki a balesetet, de nem emlékszik rá. A tolószéket már régen egyedül hajtja, jelenleg egy koponyaprotézis-beültetés vár rá"

A fiú sokáig volt életveszélybe, orvosai is kezdetk lemondani róla, de csodával határos módon túlélte a balesetet. Jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben ápolják, beszélni ugyan még nem tud, de már mindenre reagál.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!