hirdetés
varos-1.jpg

Városi veszélyek, amikkel te is bármikor találkozhatsz

Kevesen gondolnak bele, hogy a jégcsapok, a hidak, de még a ruhagyűjtő konténerek is komoly veszélyt rejtenek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 28.


hirdetés

Egy város környezete sok ember számára félelmetes lehet. Megszokhattuk már, hogy a tévében és az újságokban rengeteg olyan tartalmat találunk, amik egy nap segíthetnek nekünk abban, hogy túléljük az erdőkben és a városoktól távoli helyeken ránk leselkedő veszélyeket.

De az átlagemberek nem sok információt találhatnak arról, hogy milyen veszélyek leselkednek egy városban ránk és hogyan lehet ezeket elkerülni, vagy túlélni.

Miért veszélyesek a jégcsapok, a hidak meghibásodásai vagy a ruhakonténerek?

VIDEÓ: Városi veszély, amivel te is bármikor találkozhatsz


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
tesla-feltaláló.png

10 zseniális feltaláló, akik szegényen haltak meg

Például Gutenberg, Irinyi János és Charles Goodyear sem kapta meg életében a neki kijáró elismerést.
Címkép: YouTube/Tízes lista - szmo.hu
2020. szeptember 18.


hirdetés

A történelem nagy elméi sokszor nem kapták meg a nekik járó dicsőséget, vagy anyagi hasznot.

A nagyszerű feltalálók közt voltak, akiket hidegen hagyott a pénz és a hírnév, mégis szomorú, hogy az elmúlt századok kulcsfontosságú találmányainak megalkotói közül rengetegen szinte semmit sem kerestek alkotásukon, vagy épp tönkrementek abban, hogy megvédjék ötletüket.

A Tízes lista YouTube-csatorna legújabb videójában bemutat 10 zseniális feltalálót, akik méltatlanul szegényen haltak meg.

Szerepet kap benne Kliegl József, Gutenberg, Marie Killick, Irinyi János, Edwin Armstrong, Antonio Meucci, John Pemberton, Christopher Cockerell, Charles Goodyear, illetve Tesla is.

hirdetés

Zseniális feltalálók, akik méltatlanul szegényen haltak meg

A történelem nagy elméi sokszor nem kapták meg a nekik járó dicsőséget és főleg az ötletükért járó anyagi hasznot. Bár voltak akiket ez nem is érdekelt igazá...


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
maszk-Copy.jpg

10 hátborzongató fénykép rejtélyes története

Miről árulkodik a koponyahegy, a babák szigete, a csernobili elefántláb, vagy a karikákat rajzoló kislány fotója?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.


hirdetés

A fotózás megjelenése óta rengeteg olyan kép készült, ami ránk tudja hozni a frászt.

A történelem tele van megmagyarázhatatlan, bizarr és ijesztő fényképekkel, de olyanokkal is, amiket a történetük tesz igazán hátborzongatóvá.

A koponyahegyről készült kép, amely az egyik legnagyobb állatpusztítást örökítette meg. Az amerikai telepesek az őslakosokat így akarták kiéheztetni, és rákényszeríteni, hogy a kormánytól kérjenek segítséget. A hátborzongató Babák szigete, ahol állítólag egy meghalt lány szelleme kísért. Vagy a mosolygósnak tűnő katona a lövészárokban, akiről később kiderült, hogy egy poszttraumás állapotban lévő férfiról készült, aki összeroppant az átélt borzalmaktól.

És mi lehet a csernobili elefántláb? A híres atomtámadás után keletkezett "halál árnyéka" lépcsőről készült fotó mit ábrázol?

VIDEÓ: 10 hátborzongató fénykép rejtélyes története

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Kihaltnak hitt állatok, amik lehet, hogy még élnek

Milyen volt az új-guineai éneklő kutya, a jávai elefánt vagy például az erszényesfarkas? Tényleg láttak élő példányokat, vagy lehet, hogy azok egy más faj hasonló egyedei?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 20.


hirdetés

Már rengeteg állatfaj halt ki a földön, amik nélkül szürkébb lett a bolygónk. Nem csoda hát, hogy a jelenleg kihalás szélén lévő állatokat az emberiség egy része minden erejével óvni próbálja és szerencsére több esetben is sikerrel jártunk.

Sokan visszasírnak olyan fajokat, amik már nincsenek köztünk, de néhány esetben lehet, hogy megnyugodhatnak ezek az emberek.

Pár esetben ugyanis valaha kihalttá nyilvánított fajokkal is szembe találták magukat emberek, sőt olykor még lencsevégre is sikerült kapni pár példányt, legalábbis a fotósok szerint.

Milyen volt az új-guineai éneklő kutya, a jávai elefánt vagy az erszényesfarkas? Hogy nézett ki a mexikói grizzly vagy a japán folyami vidra? Mit lehet tudni a kínai folyamidelfinről vagy a jávai tigrisről?

hirdetés

VIDEÓ: Kihaltnak hitt állatok, amik lehet, hogy még élnek

# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vaszonzsakoslany-evi-vagohid-vegansag-aktivizmus.png

A vágóhídra várakozó malacokkal találkozott a Vászonzsákoslány

Évi már egy jó ideje vegán, és szeretne tenni is azért, hogy az embereket minél jobban informálja erről az életmódról. Legújabb videójában ezért elmagyarázta, milyen formái vannak a vegán aktivizmusnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 27.


hirdetés

A Vászonzsákoslány YouTube-csatornája bizonyára már ismerősen cseng azok számára, akiket foglalkoztat a környezetvédelem és a low waste életmód. Évi ugyanis jó ideje készít videókat a témában, sőt, a vegánsággal is rengeteget foglalkozik, mióta ő maga is vegán életmódot folytat.

Legújabb videójában például a vegán aktivizmusról beszél, mivel, mint mondja, amikor vegán lett, benne is tombolt a vágy, hogy csinálhasson valamit aktívan az ügy érdekében. Úgy érezte, hogy nem elég, ha mondjuk főzős videókat készít, szeretett volna valami olyasmit csinálni, aminek nagyobb hatása lehet. Így jobban utánanézett annak, milyen formái vannak a vegán aktvizmusnak.

Évi a videóban elmondta, hogy először egy vegán rendezvényen vett részt, ahol találkozott a Vegán Aktivisták, Magyarország szervezet képviselőivel, akikhez csatlakozva aztán később részt vett egy békés tüntetésen az ország egyik legnagyobb vágóhídjánál.

Elmesélte, hogy az úton várták az állatokat szállító kamionokat, majd miután a sofőrök megengedték, felvételeket készítettek róluk és megsimogatták őket. Évi próbálta megszámolni, hány állatot zsúfolhattak be egy-egy kamionba, de sajnos nem tudta összeszámolni őket, azt viszont elmondta, hogy Magyarországon egy vágóhídon általában naponta kb. 3500-4000 malacot vágnak le.

A tüntetők ezután megosztották a helyszíni élményeiket és a készült felvételeket a közösségi médiában. Évi is így tett, a Facebook-oldalán és az Instagramon is megosztotta ezeket.

hirdetés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

‼️Sokkoló képek‼️ Hajnali 5-kor keltem, hogy ellátogathassak az ország egyik legnagyobb vágóhídjára, hogy elkísérhessük a malacokat életük utolsó kínkeserves útjára. A képeken látható, csillogó tekintetű állatok mostanra már valószínűleg útban vannak becsomagolva, elkészítve, egy szupermárket polcára. A békés tüntetést a Magyar Vegán Aktivisták szervezték, a vágóhíd elé. Mielőtt behajtottak a furgonok, megálltak egy bekötő úton, ahol odamehettünk elköszönni tőlük. Mondanom sem kell, iszonyú látvány és szagok tárultak elénk, a képek nem is igazán tudják visszaadni ezt az élményt. Elkeseredetten matekoztam hányan lehetnek a többnyire 3 emeletes furgonokban, de az 5. jármű után abbahagytam a számolást. Sajnálom, hogy ilyen szomorú posztot hoztam ma, de úgy érzem ezt látnia kell a világnak.

Antal Éva (@vaszonzsakoslany) által megosztott bejegyzés,

Évi ezután az utcai és az aktivizmusról is beszélt. Azt is elmondta, hogyan lehet ezt jól és rosszul csinálni.

VIDEÓ: Vegán lány elment megnézni egy vágóhidat - beszéljünk a vegán aktivizmusról

VEGÁN LÁNY ELMENT MEGNÉZNI EGY VÁGÓHIDAT - beszéljünk a vegán aktivizmusról

Köszönöm, hogy megnézted a videómat. Sajnos itt kommentelni nem tudsz, de ha szeretnéd megosztani másokkal a tapasztalataidat, vagy esetleg felmerült benned ...


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!