hirdetés
1-35.jpg

Város a hegyen: Boston sötét arcát mutatja be Ben Affleck új sorozata

Ütősen indult a Showtime sorozata, amit Ben Affleck és Matt Damon együtt készítettek. A főszerepben Kevin Bacon, akit talán még soha nem láttunk ilyen jónak.
Szajki-Vörös Adél - szmo.hu
2019. június 25.


hirdetés

Ben Affleck olyan ötlettel állt elő, ami nem meglepő a pályáját ismerve. Egy krimisorozattal, aminek a középpontjában a kilencvenes évek Bostonja áll. Afflecket ugye nemcsak színészként ismerjük, sőt, első nagy elismerését, forgatókönyvírói Oscar-díját az épp szintén Bostonban játszódó és ott is forgatott Good Will Huntingért kapta Matt Damonnal közösen. Érdemes egy pillantást vetni rendezői filmográfiájára: 2007-es első nagyjátékfilmje, a Hideg nyomon egyértelműen megmutatta, hogy talán több a direktori zseni benne, mint a filmszínészi, és hogy egyértelmű a vonzalma a bűn és a társadalomkritika iránt.

Mivel Affleck maga is Boston Cambridge nevű elővárosában nőtt fel - akárcsak Damon, akivel tinédzser koruk óta a legjobb barátok - , a város pedig kedvelt helyszíne volt a filmtörténet komoly bűnügyi klasszikusainak - elég csak Scorsesére gondolni -, ezért evidens volt, hogy valamikor Affleck is elkészíti majd a maga bostoni bűnfilmjét, ami a 2010-es Tolvajok városa lett. 2012-ben az Argo-akcióban is megtörtént esetet dolgozott fel, és akárcsak korábbi munkáiban, itt is a dráma oldaláról közelített, így meg is lett az eredménye a történet iránti alázatnak és alaposságnak, hiszen három Oscar-díjjal is jutalmazta az Amerikai Filmakadémia. A 2016-os Az éjszaka törvényében ő maga volt a főszereplő, hősei pedig ismét bostoni gengszterek. Ez volt az utolsó nagyjátékfilmje, a Város a hegyen pedig aktuális nagy projektje, melynek Matt Damonnal együtt ők az executive producerei.

A Showtime égisze alatt készült sorozat első részében egyelőre felrakták az alapokat az alkotók, és amit eddig láttunk, nagyon ígéretesnek tűnik.

Afflecknek valamiért a mániája az álarcos rablás, hiszen ugyanaz a típusú para pénzrablás jelenik meg a Város a hegyenben is, amitől már a Tolvajok városában is rémálmaink lehettek.

Egy ír családi "vállalkozás" csinálja a balhékat, ám a nagy akciójuk során a pilotban kapásból lelőnek három embert. Ezt az ügyet kapja meg nagy örömére a fekete államügyész, Decourcy Ward (Aldis Hodge), aki szeretné porig rombolni azt a Bostont, amit a bűnözés melegágyaként ismert mindenki a kilencvenes években.

hirdetés

A sztori valós alapokon nyugszik, a bandaháborúk és az elszabadult bűnözés, bankrablások korát élte Boston a kilencvenes években, amit a város új megközelítéssel próbált megoldani, és sikerrel is járt - ez volt az úgynevezett "bostoni csoda". A város régi "értékrendjét" Kevin Bacon figurája képviseli, aki egy kokózó, alkoholista FBI-ügynök, Jackie Rohr. Rohrnak családja van, de ez nem akadályozza meg abban, hogy félrekeféljen, és bár a törvény oldalán áll, ez nem akadályozza meg abban, hogy folyamatosan etikátlan eszközökhöz nyúljon céljai eléréséhez. Akit kell, megken, akit kell, megfenyeget, mégis eljön a pillanat, hogy a két, egymást irritáló figura egy oldalra kerül, és összeállnak, hogy ki-ki a maga érdekei miatt igazságot szolgáltasson az ominózus ügyben.

Az első rész alapján az derült ki, hogy a sorozat életszagú, hiteles és lélektanilag ambiciózus lesz. Bacon és Hodge alakítása lehengerlő - különösen az előbbié, bár neki hálásabb a szerepe, és végre egy figura, amivel az örök mellékszereplő megmutathatja, mekkora színész -, a képi világ igényesen realisztikus, a történet pedig, én arra tippelek, szép lassan be fog indulni és ha a dramaturgia a jelek szerint halad, elér majd egy komoly drámai és feszültségbeli klimaxra. Aki szerette a Drót című kultikus bűnügyi sorozatot, az biztosan a Város a hegyent is bírni fogja, különösen azért, mert a bűnnel, az erkölcsi világnézettel és általában, az emberséggel kapcsolatban elég sok az aktuális - és mindig aktuális - áthallása.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
omega-egyuttes-koronavirus.jpg

Az Omega együttesnek vége, ha a járványnak lesz második hulláma

Sok pénzt buknak azon, hogy le kellett mondani az idei turnét és nincsenek koncertek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

"Idén 18 külföldi koncertünket mondták le, köztük négy fesztiválfellépést, ami az Omega-produkció költségét tekintve százmillió forintos nagyságrendű kiesés" – mondta a Blikknek Trunkos András, az Omega együttes menedzsere, aki szövegíróként is támogatja az együttest.

A lapnak nyilatkozott a 77 éves Kóbor János, Mecky is. Azt mondta:

"Az Omega végét jelentheti, ha a járványnak ősszel lesz egy második hulláma.

Mi, »régiek« már abban a korban vagyunk, amikor hatványozottan dolgozik ellenünk az idő.

Még lendületben vagyunk, de ez sajnos mulandó.

hirdetés

Márciusban fejeztük be az új lemez felvételeit, de ha a következő fél évben nem tudunk színpadra lépni, utána aligha tudunk majd megfelelni az elvárásainknak. Bízunk a koncertezés folytatásában, ugyanakkor aggodalmaskodunk is."

Trunkos András menedzser éppen nagy külföldi turnét szervezett, amikor a járvány ideért.

"A lemez és a bor megjelenését áttettük szeptember 23-ra, az Omega 1962-es első fellépésének évfordulójára. Hátha szerencsét hoz"

- mondta Kóbor János a Blikknek.

VIDEÓ: Az Omega 2012-es jubileumi koncertje:

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
mikrofon.jpg

Már szólhat élőzene a vendéglátóhelyeken vidéken

Nagy segítség ez a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő zenészeknek és az éttermeknek, kávézóknak is.
MTI / Fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Ismét szolgáltathatnak zenét a vidéki vendéglátóhelyek - közölte a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSZ) kedden az MTI-vel.

Gyimesi László, az MZTSZ alelnöke, az Előadóművészi Jogvédő Iroda (EJI) napokban újraválasztott elnöke kérdésére a Miniszterelnökség megerősítette, hogy

Budapest kivételével a zeneszolgáltatást a vendéglátóüzletekben és a szálláshelyek vendéglátó helyiségeinek területén már nem korlátozzák a járványra vonatkozó rendelkezések.

Gyimesi László levélben kérte Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert annak pontosítására, hogy a vendéglátóhelyek megnyitására vonatkozó rendelkezés magában foglalja-e a zeneszolgáltatás lehetőségét. Az MZTSZ alelnöke azzal adott hangsúlyt kérésének, hogy a zenészek munkavégzési lehetőségeinek elvesztése nagy gondot okoz és kérte, hogy a kormány tájékoztatásában jelenjen meg a vendéglátóhelyi zenészfoglalkoztatás lehetőségének kimondása. Mint írta, a zeneszolgáltatás felszabadítása sok kollégának, különösen a cigányzenészeknek munkát és megélhetést jelentene.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
puf-sajto.jpg

Premier: a karantén előtti koncertek hangulatát idézi fel a Pál Utcai Fiúk új klipje

A Columbo című szám lett az egyik legnépszerűbb a tavaly megjelent lemez dalai közül.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.


hirdetés

A tavaly ősszel megjelent, „Igazán ez minden” című hetedik Pál Utcai Fiúk stúdióalbum országos lemezbemutató koncertturnéja a járványhelyzet miatt egyelőre még szünetel, így a közönség is jelenleg csak videoklipeken keresztül találkozhat a zenekarral. Ennek megfelelően a PUF elsősorban a klipkészítésre koncentrált az elmúlt hónapokban.

Az új lemez számai közül eddig a „Kérnéd” című dalra készült egy szövegvideó, valamint a „Vaktyúk” és az „Esőben” című dalokhoz egy-egy klip, illetve a múlt hónapban a „Nagy szerelem” című számhoz készült egy „home video”, amelyet a zenekar tagjainak otthoni felvételeiből állítottak össze.

Most pedig az igen változatosra sikerült új album egy olyan dalára készült videó, amely szintén tovább színesíti a PUF zenei világát.

A zenekar gitárosának, Molnár Balázsnak a szerzeménye megpróbál választ adni arra, hogy vajon mit is csinál egy alternatív zenész akkor, amikor éppen nem „alternatívzenél”.

Tévésorozatot néző hétköznapi emberré válik? Vagy éppen ír egy olyan, ugrálós-táncolós popszámot, mint ez?

hirdetés

Mindenesetre az új dalok közül a Columbo a koncerteken hamar közönségkedvenccé vált, így nem véletlen, hogy a klipet is nagyrészt a tavaly novemberi lemezbemutatón készült videófelvételekből készítette Erdély Jakab.

Ez egyben utal arra is, hogy a zenekar már nagyon készül vissza a koncertszínpadokra: újra gőzerővel próbál a turné folytatására, sőt – a korlátozó intézkedések megszüntetését követően – a rajongók számíthatnak egy nagyobb szabású budapesti koncertre is.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
holy.jpg

Új klip: Az ország legmenőbb csajbandája, a HolyChicks zseniális klipet forgatott

A Ne felejts című számuk ugyan feldolgozza az elmúlt 2 hónapjukat, de nem koronavírus-himnusznak íródott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 28.


hirdetés

„Azt már megszokhattuk, hogy a zenélés mindig új kihívások elé állít minket... De ezt a helyzetet nem láttuk jönni!” Az ország legmenőbb csajbandája, a HolyChicks nem tétovázott a karantén alatt sem, és egy zseniális klipet forgattak a lányok.

A “Ne felejts” című trackjükhöz otthonukban vettek fel olyan helyzeteket, amelyekkel garantáltan mindenki könnyen tud azonosulni, hiszen a home office-ok klasszikus elemei voltak a hűtő fosztogatások, egész nap pizsamában lét és az unalom okozta takarítási vágy.

“Az önkéntes karantén miatt arra kényszerültünk, hogy a dalszerzés és a klipkészítés folyamatait úgy valósítsuk meg, hogy egyáltalán nem találkozunk. Az alapötlet, vagyis az akkordmenet Krisztitől származik, viszont a szokásos összepróbálás helyett mindenki otthon tette hozzá a saját részét. A borozgatós szövegíró session-ök is átkerültek az online térbe, ezúttal videócseten mentek a megfejtések.

A "Ne felejts" ugyan feldolgozza az elmúlt 2 hónapunkat, de nem koronavírus-himnusznak íródott. Reméljük, hogy a dalból energiát meríthet bárki, aki egy nehéz időszakot él meg - ahogy tettük mi is, miközben dolgoztunk rajta” – tette hozzá a zenekar.

A HolyChicks igazi girlpower zenekar. Hunyadkürti Éva, Tiszai Vivien, Seprényi Fanni és Lahucsky Kriszti kitörölhetetlenné váltak a magyar zenei életből “Pillangóhatás” című fesztiválhimnuszukkal.

hirdetés

VIDEÓ: HolyChicks - Ne felejts

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!