hirdetés
malajkiralymuhammad-lemondott-oroszfeleseg.jpg

Váratlanul lemondott Malajzia uralkodója - állítólag egy nő miatt

A 49 éves uralkodó feleségül vett egy 25 éves orosz szépségkirálynőt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 06.


hirdetés

Váratlanul lemondott trónjáról V. Muhammad malajziai uralkodó. A hírt a királyi palota jelentette be, de magyarázatot nem adott a lemondás okáról.

A Reuters hírügynökség szerint helyi lapok úgy tudják, hogy a 49 éves és muszlim uralkodó Moszkvában házasságot kötött egy volt orosz szépségkirálynővel.

"V. Muhammad lemondása azonnal hatályba lépett, még jóval azelőtt, hogy ötéves hivatali idejét betöltötte volna. Malajzia kilenc királyi családdal rendelkezik, akik általában felváltva ülnek a trónon. A következő király kiválasztását az uralkodók tanácsa szavazata határozhatja meg" - írja az Index. V. Muhammadot 2016 decemberében koronázták meg, két éven át volt az ország protokolláris tisztségeket betöltő államfője.

Ő volt a délkelet-ázsiai ország 15. uralkodója. Nagy-Britanniában tanult, a délkelet-ázsiai ország történetében ő volt az egyik legfiatalabb király. Eddig Malajzia konzervatív-iszlamista északi szövetségi államának, Kelantannak volt a szultánja, és a trónon az ország addigi legidősebb királyát, a 89 éves Ibni al-Marhum Tuanku Abdul Halimot váltotta, aki kivételesen kétszer is viselte a vezetői tisztséget. V. Muhammad az extrém sportok és az autók nagy kedvelője, futóversenyeken vett részt, és a laza utcai viseletet részesítette előnyben.

Egyes hírek szerint a király lemondása előtt két hónapig "orvosi kezelésen vett részt".

Az egyik kommentelő megjegyzi az alábbi, novemberben közétett videó alatt, hogy a királyi ház hivatalosan nem erősítette meg a 25 éves szépségkirálynő és a maláj uralkodó házasságkötését:

Egy másik beszámoló is megjelent tavaly novemberben, itt több fotó is látható az esküvőről.

Az uralkodó lemondásáról a helyi tévé is beszámoltak:

Malajzia uralkodóját, aki egyben a hadsereg parancsnoka is, nagy tisztelet övezi, annak ellenére, hogy szerepe pusztán jelképes, a politikai hatalom ugyanis a kormányfő kezében összpontosul. A király bírálata tilos az országban, portréja pedig ott díszeleg valamennyi középület falán.

A csaknem 29 millió lakosú Malajziában ötévente választással kerül trónra az új király, ami a világon egyedülálló.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kerepesi-horrorszulok-abuzus-gyeremekbantalmazas.jpg

Ebben a kerepesi házban műveltek szörnyűségeket saját kisgyerekeikkel a szülők

A nagymama még biztatta is az apát és anyát, hogy abuzálják a kicsiket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Borzalmas bűntényről számolt be a magyar rendőrség. Egy kerepesi pár a saját gyermekeiket használta ki szexuálisan.

A 27 éves anya és a 30 éves apa a nagymama biztatására kezdte el abuzálni az akkor 6, 4, 3, és 2 éves gyermekét. A pár arra is rákényszerítette a gyerekeket, hogy kolduljanak.

A gyerekek szexuális kihasználása és bántalmazása 2017-ben kezdődött, a nyomozást pedig 2019-ben indították ellenük.

A rendőrség videót is közzétett az őrizetbe vételről, és fotókat készített a helyszínen a házról.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
hamis-butor-nav.jpg

BMW-s székek, Versace asztal - ordított az ízléstelen bútorokról, hogy hamisak, lefoglalta őket a NAV

Több mint 4 millió forintot érnek a legfoglalt bútorok, amiket eladásra kínáltak a Pest megyei háznál.
MTI, fotók: NAV - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Több mint négymillió forint értékben foglaltak le hamis bútorokat a pénzügyőrök egy Pest megyei családi házban. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a pénzügyőrök járőrözés közben eladásra kínált "feltűnő" asztalokra és székekre lettek figyelmesek egy Pest megyei családi háznál, ezért az ingatlant átvizsgálták.

Az egyik melléképületben különféle márkajelzésű (Versace, BMW és Audi) bútorok voltak.

Az eladó a márkavédett termékek származását, illetve a védjegyjogosult hozzájárulását igazoló okmányt nem tudta bemutatni.

A védjegy magyarországi tulajdonosa szerint a szóban forgó márkák nem gyártanak bútorokat.

hirdetés

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek - áll a közleményben.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
220-szal-elozott-az-audis-a-84es-uton.jpg

Videó: 217-tel előzte meg az audis a civil rendőrautót Jánosháza közelében

Meg is kapta a 300 ezer forintos büntetést gyorshajtásért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

"Bravúros" előzésről készült felvétel, amit a rendőrség osztott meg a Facebookon.

A megengedett sebességet jóval túllépve közlekedett egy sofőr Vas megyében. A rendőrök július 9-én, a délelőtti órákban intézkedtek egy Audi R8-as vezetőjével szemben a 84-es főúton, Jánosháza térségében.

A sofőr ugyanis 90 helyett 223 km/h-s sebességgel közlekedett. Az R8-as vezetőjének sikerült éppen egy civil rendőrautót megelőznie 217 km/h-s sebességgel, majd 220 fölé is felgyorsult.

A sebesség túllépéséért 300 ezer forintos bírságot kell fizetnie.

VIDEÓ: Így száguldozott a kocsi a 84-es főúton

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
veresegyhaz-lakopark-csaladok.jpg

Több mint 100 család bukhatja el a lakását két veresegyházi lakóparkban

Az RTL Híradó információi szerint a lakóparkokat elárverezik, mert a kivitelező cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 14.


hirdetés

Több mint száz család bukhatja a lakásra befizetett tízmillióit és a lakását is Veresegyházon. Ezt mondta a károsultak egy részét képviselő ügyvéd, miután az RTL Híradó megtudta: elárvereznek két veresegyházi lakóparkot. Azokban szinte valamennyi lakást eladták már. Sok vevő a teljes vételárat kifizette. A lakóparkokat ugyanaz az építési vállalkozó építette. A hozzá köthető cég több mint 2 milliárd forint hitelt vett fel, amit nem törlesztett.

A kivitelező cég már régóta anyagi gondokkal küzd, a vevők azt mondják, folyamatosan pénzt kér tőlük, legutóbb 1 hónapja hívták össze őket.

Ha elárverezik a lakóparkokat, a több mint 50 vevőt képviselő ügyvéd szerint a családok sosem kapják meg a lakásukat és a befizetett pénzt is elbukják. Sokan minden megtakarított pénzüket ebbe fektették, van, aki eladott egy lakást, hogy ide költözhessen és most kénytelen gyerekekkel albérletben élni.

A kivitelező cég az RTL Híradó szerint egy Veresegyházon jól ismert építési vállalkozó érdekeltsége. Egy hozzá köthető vállalkozás építtette azt a veresegyházi lakóparkot is, ahol életveszélyes körülmények között laknak évek óta a családok. Ők is kifizették a lakásukat, de még mindig nem került a nevükre.

hirdetés

A cég ellen felszámolási eljárás indult, ami állami felügyelettel zajlik, a rendőrség is nyomoz csalás miatt.

Az építési vállalkozó már többször megígérte, hogy interjút ad, de eddig egyszer sem állt az RTL híradó kamerái elé. A mostani üggyel kapcsolatban telefonon azt mondta a Híradónak, hogy szerinte jogtalan az árverés, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Az RTL Híradó riportja:


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!