14352074_1281284771904745_7903201976162210104_o
Váratlan fordulat a Sztárban sztár utolsó perceiben
Az az énekes bukott meg, aki éppen különlegesen egyedi énekhangjáról ismert.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2016. szeptember 19.


A TV2 vasárnap esti Sztárban sztár című műsora a jelenlegi legnézettebb. Mindenki eldöntheti, hogy ez mennyire van rendben. Egy dolog azonban tény: a sztárhasonmásokat formáló, ismert slágereket éneklő celebek apait-anyait beleadnak a produkciókba, és rendesen lihegnek a dalok végére. Külön becsülendő a maszkmesterek munkája, akik például a végtelenül csontos arcú Kocsis Tibort is kedvesen telt Harangozó Terivé képesek varázsolni.

14352545_1281359381897284_5079077712331800379_o

A szeptember közepén látott adás nem minden idők legerősebb Sztárban sztárja volt, de ezt általában inkább a dalválasztásoknak köszönhettük. A legkülönösebb jelenség azonban az, hogy

a híresen egyedi hangú Vásáry André nem tudott megküzdeni egy Mika-popslágerrel.

Andrénak ugyebár az a "szuperereje", hogy akár szoprán énekesnőknek írt operetteket is elénekel, annyira magasra tud felmenni hangban. Így aztán valahányszor szerepet vállal egy showműsorban, garantálható, hogy valami olyan művet tolnak elé, amelyben fejhangját kell elővennie. Nem történt ez másként most sem: az angol-libanoni énekes, Mika jól ismert és igazán fülbemászó, hangulatos Relax-ét kapta meg, melynek refrénje, csakúgy, mint Mika számainak többségében, szépen felkúszik az egekbe.

Videó: az eredeti verzió

Várható volt tehát, hogy Vásáry André épp olyan szépen ugorja majd meg ezt a feladatot, ahogyan a stabilan bármit tök jól eléneklő jolly jokerként bevetett Király Linda - de nagy meglepetésünkre nem így lett. Nem tudni, miért, mi okból, de André produkciójának nagy része irtó hamis és/vagy erőtlen volt, és ezt láthatóan ő is érzékelte.

Videó: a Vásáry André-verzió

A zsűritől is ő kapta a legalacsonyabb pontszámot, s végül a mai harmincasok (na jó, talán nem mindnyájuk) számára egykori meghatározó popzenekarnak, a V-tech-nek a frontemberével, Kefirrel izgult a továbbjutásért. Kefir Kozsót reprodukálta, ami egészen jól sikerült, leszámítva, hogy nem utánozta az eredeti énekes hangját, hanem maradt Kefir hangú, de legalább tisztán énekelt. Emellett látványban is sokkal ütősebb volt a kopizás, mint André esetében. Mindezek ellenére a közönség szavazatai alapján André jutott tovább, Kefir pedig elköszönhetett a műsortól, és ezt nem igazán értjük.

Kefir számára ráadásul külön kihívást jelentett az, hogy versenyszámát az eredeti Kozsó is végignézte, ott, a stúdióban, a maga teljes valójában.

Videó: Kefir mint Kozsó, és az igazi Kozsó

Nos, ilyen ez a popszakma, az élet azonban Kefir nélkül sem áll meg, e hét vasárnapján újabb sztárhasonmásokat láthatunk a TV2-n.

Ha tetszett a cikk, oszd meg!


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x