hirdetés
 
 

"Vannak pillanatok, amikor az ember erkölcsi érzéke közbeszól" – találkozás Cyril Gély-vel, a Diplomácia szerzőjével
Alföldi Róbert és Sztarenki Pál főszereplésével Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban is játszák már a darabját, amiből Az utolsó éjszaka Párizsban címmel film is készült.
Szöveg:Göbölyös N. László - fotók: Gordon Eszter - szmo.hu
2019. január 31.


hirdetés

Az 51 éves író munkássága nem ismeretlen a magyar közönség előtt. Az utolsó éjszaka Párizsban címmel vetítették nálunk is az e darabjából készült Volker Schlöndroff-filmet, továbbá ő írta az első franciaországi fekete bohócról írt Csokoládé című film forgatókönyvét, és egy másik színművéből készült A másik Dumas, Gérard Depardieuvel a főszerepben. Gély nagy elismeréssel beszélt a Diplomácia budapesti előadásáról. Nemcsak a két főszereplő, Alföldi Róbert és a darabot egyúttal rendező Sztarenki Pál alakítása tetszett neki, hanem külön élményt jelentett számára, hogy a mennyire jól kihasználták a Szalon színpadának és nézőterének testközeliségét és így még jobban átjött a dráma minden feszültsége, mint egy nagyobb színházban. Ezután épp e nézőtéren ülve beszélgettünk a Diplomácia születéséről és máig érvényes kérdésfelvetéseiről.

- Hogyan talált rá erre a témára?

- 2001. szeptember 11 adta hozzá az első ihletet. Akkor az egész világ a tévé előtt ült, láttuk, ahogyan összedőltek a New York-i ikertornyok, és ezt valamennyien traumaként éltük át. Én úgy éreztem: hihetetlen, hogy 2001-ben még mindig el lehet pusztítani egy várost. Mintha régmúlt idők jöttek volna vissza.

Aztán belegondoltam, hogy bizony, ilyesmi bármikor megeshet. Gondoljunk csak napjainkban Aleppóra, Jemenre, vagy a világ más tájaira, ahol láthatóan minden ép ésszel felfogható indok nélkül romba döntenek városokat.

Azon gondolkodtam, hogyan lehetne beszélni erről a témáról. Körülbelül egy évvel később került a kezembe Dominique La Pierre és Larry Collins híres könyve, a Párizs ég?, amely napról napra követi Párizs felszabadításának két hetét 1944 augusztusában. Ebben is szerepel Dietrich von Choltitz tábornok, Párizs városparancsnokának találkozása Raoul Nordling svéd főkonzullal, akit a René Clément rendezte filmváltozatban Orson Welles alakított.

Choltitz alig három hete tartózkodott Párizsban, és azt az őrült parancsot kapta, hogy robbantsa fel ezt a csodálatos várost.

Hitler azért vezényelte őt ide, mert megbízott benne, mivel korábban már lerombolta Szevasztopolt és Rotterdamot is. Engem az érdekelt, hogy azon a napon, 1944. augusztus 25-én miért tagadta meg a parancsot. Ennek bemutatására a legjobb volt a tábornokot szembeállítani egy diplomatával.

- Volt-e valamilyen hiteles dokumentációja erről a találkozóról, vagy pedig a dialógusok csupán a képzelet szülöttei?

- Choltitz önéletrajzából kiderül, hogy e két hét alatt 4-5 alkalommal találkozott Nordlinggal, aki egész életét Párizsban élte le. E találkozások során a diplomata elsősorban arról akarta meggyőzni, hogy a Párizs melletti Fresnes-ben őrzött mintegy 3000 politikai foglyot ne deportálják Dachauba. Ebbe Choltitz végül beleegyezett. De sem az ő, sem Nordling memoárjában nincsen szó arról, hogy Párizs felrobbantásának tervéről beszéltek volna. Lehet, hogy soha nem került szóba közöttük, én viszont abból indultam ki, hogy „mi lett volna, ha…?” Tehát innentől kezdve az egészet csak kitaláltam, mint ahogyan nem létezik a Hotel Meurice titkos lépcsője sem, amelyen Nordling bejut Choltitzhoz. Erre az elemre a színpadi hatás miatt volt szükség, hogy Choltitz váratlanul találja magát szembe a diplomatával.

- Innentől kegyetlen pszichológiai játék folyik közöttük. Nordling először észérvekkel próbálja meggyőzni a tábornokot, aztán jön a dráma kulcsjelenete: a diplomata felidézi Ábrahám és Izsák történetét. Ekkor tudjuk meg, hogy Choltitz-ot családja megölésével fenyegetik, ha megtagadja a parancsot.

- A „Sippenhaft”-törvény, mely szerint az egész család felel egyik tagjának bűnéért, valóban létezett. Történetünk egy hónappal azután játszódik, hogy merényletet kíséreltek meg Hitler ellen, aki ezután vezette be ezt a törvényt. Choltitz is válaszút elé kerül: vagy lerombolja Párizst és családja megmenekül, vagy megadja magát, és feleségét, három gyermekét deportálják vagy kivégzik. Ugyanez vonatkozott akkoriban valamennyi német tisztre. És máris felmerül a kérdés: mit tennék én Choltitz helyében?

- A hatalom parancsa és az erkölcsi parancs közötti konfliktus már az ókori irodalomban is megjelent. És napjainkban is gyakran kerülünk e két tűz közé, háborúban és háborún kívül is.

- Erről szól valójában a darab, mivel tudjuk, hogy Párizst nem robbantották fel. Egyfelől az izgatott, hogy Nordling milyen fegyvereket vet be, hogy meggyőzze Choltitzot: adja meg magát, másfelől pedig az, hogy hol az a határ, ameddig végre lehet hajtani egy parancsot.

Még ma is akadnak, akik azzal próbálnak védekezni, hogy „parancsot teljesítettem”. De vannak pillanatok, amikor az ember erkölcsi érzéke közbeszól, és szembe kell szállni egy akarattal, ami nem az övé.

- Ön szerint olyan városok, mint Párizs, Róma vagy Firenze annak is köszönhették megmenekülésüket a II. világháború idején, mert tisztelték történelmi-kulturális örökségüket?

- Rómát és Firenzét Mussolini náci szövetsége mentette meg, Párizs pedig több mint négy éven át német megszállás alatt volt, és legalább 3000 német tartózkodott itt. A nagy pusztítások inkább ott következtek be, ahol nem volt tartós vagy semmilyen megszállás. Ezért szenvedett el súlyos károkat például London vagy Budapest. De Franciaországban is voltak városok, amelyek ugyancsak megszenvedték a bombázásokat, mint például Rouen, ahol jelenleg élek. Choltitz önéletrajzában több magyarázatot is ad arra, hogy miért tagadta meg a parancsot. Először is, amikor Párizsba érkezése előtt egy héttel találkozott Hitlerrel, egy kiszámíthatatlan őrültet látott maga előtt. Másodszor, tudta, hogy Párizs lerombolásának katonai szempontból sem lett volna semmi értelme, legfeljebb egy-két héttel késleltette volna a szövetségesek előrenyomulását. Harmadszor: gyönyörűnek látta Párizst.

És lehetett még egy oka, bár erről nem ír: lerombolta Szevasztopolt, Rotterdamot, kivégeztetett 40 ezer zsidót, de megkímélte Párizst és ez némileg enyhítő körülménynek számíthatott.

És valóban, miután letartóztatták, mindössze két évet töltött börtönben Angliában, és utána hazatérhetett családjához.

- Két ilyen szerep valóságos jutalomjáték a színészeknek. Hogyan talált rá Niels Arestrupra és André Dussolier-re?

- A Diplomáciát egy magánkézben lévő színházban, a Théâtre de la Madelaine-ben mutattuk be, és ilyen esetben minden a szerző dolga. Ha kész a darab, találni kell egy színházat, egy rendezőt és színészeket. Choltitz szerepére olyan színészt kerestem, aki megfelelő karizmával rendelkezik. Az első, aki eszembe jutott, Niels Arestrup volt és ő kapta meg először a darabot. Együtt gondolkodtunk azon, hogy ki lenne a megfelelő vele szemben, aki nemcsak gondolkodásban, hanem fizikai megjelenésében is más, mint ő.

Arestrup meglehetősen masszív alkatú, ezért egy finomabb, elegánsabb megjelenésű partnerre volt szükség, olyanra, akire színpadra lépésekor a néző azt mondja: semmi esélye.

Így esett a választás André Dussolier-re, aki ma Franciaország egyik legnagyobb színésze. Ez az ellentét a filmen is remekül működött, de ugyanezt láttam a magyar előadásban is: Pál és Róbert karakterei kitűnően ellensúlyozzák egymást.

- Elég ritka, hogy amikor egy színdarabból filmet készítenek, ugyanazok játsszák a főszerepeket.

- Ebben az esetben fel sem merült, hogy másokkal forgassunk! Van, amikor azért nem viheti a színész tovább a szerepét, mert kevésbé ismert a mozinézők előtt. Például az Írta: Dumas című darabomban Francis Perrin játszotta az írót, de a filmet jobban el lehet adni Gérard Depardieu-vel. Arestrup és Dussolier esetében nem volt ilyen probléma, bár nem volt könnyű összegyűjteni a filmhez szükséges 3 millió eurót. De érdemes volt: bárhol a világon bemutatták, mindenütt óriási sikert aratott. Volker Schlöndorffal, a film rendezőjével közösen megkaptuk a legjobb adaptált forgatókönyv César-díját.

- Emlékszik-e különleges reakciókra a nézők részéről egyes előadásokon?

- A színház ereje mindennap más, ezért a reakciók is kiszámíthatatlanok. Nemegyszer láttam, hogy a nézők sírtak az előadás végén.

Egyszer éppen csak elsötétült a színpad, a nézők kezdtek tapsolni, amikor egy nő felállt és elkezdte a Marseillaise-t énekelni.

Nekem egyébként egy színdarabban nem az a fontos, hogy válaszokat adjak, hanem sokkal inkább az, hogy a nézőkben kérdések fogalmazódjanak meg. Úgy érzem, hogy ez a Diplomácia esetében sikerült.

- A napokban volt egy új bemutatója Párizsban, és írt egy regényt is.

- A 2+2 című darabom igazi komédia, két házaspár körül zajlik, akik közösen vakációznak vidéken. Egy ilyen darabnál mindig megvan a kockázat, hogy nevet-e a közönség, mert a próbák alatt nem derül ki, hogy ülnek-e poénok. Szerencsére a premier közönsége nagyon jól szórakozott, remélem, így lesz a továbbiakban is, és lesz lehetőség a publikum reagálásai nyomán tovább csiszolni az előadást. Úgy gondolom, szükség van az ilyen darabokra, mert az emberek vágynak a nevetésre, hogy két órára elengedjék magukat és gondjaikat.

A regényem címe A díj (Le prix) és ismét egy történelmi eset áll a középpontjában. 1946. decemberében vehette át a német Otto Hahn a kémiai Nobel-díjat a maghasadás felfedezéséért. Neki köszönhetjük, hogy megszülethetett az atombomba… Már éppen a stockholmi ünnepségre készülődik, amikor kopognak szállodai szobája ajtaján és belép Lise Meitner, aki 30 éven át volt Hahn munkatársa, de, zsidó lévén, 1938-ban egy hónappal azelőtt kényszerült elhagyni Németországot, hogy a professzor eljutott a nagy felfedezésig. Lise nem gratulálni jön, hanem, hogy elszámoljon Hahn-nal, hiszen neki legalább akkora része volt a kutatásban, mint a professzornak.

Nemcsak kettejük közös múltjáról van szó, hanem arról is, hogy milyen szerep juthat egy nőnek egy tudományos munkakapcsolatban. Ha végignézünk a 20. század tudománytörténetén, sok olyan nővel találkozunk, akik megérdemelték volna a Nobel-díjat.

Elég csak Rosalind Franklinre gondolni, akinek elévülhetetlen érdemei voltak a DNS struktúrájának felfedezésében, és a diadalt mégis férfiak aratták le, mert a férfiuralom a tudományban is meggyökeresedett. Íme tehát megint egy múltbeli történet, ami a mának is szól….

Cyril Gélyvel ezután még egymás anyanyelvének nehézségeiről beszélgettünk. Elmeséltem neki, hogy André Dussolier 1981-ben egy II.világháború idején Magyarországra menekült francia tisztet játszott Kovács András Ideiglenes paradicsom című filmjében, és figurájának civil foglalkozása műbútorasztalos volt. E magyar szóra szerelme, Frajt Edit tanította meg, és mielőtt végleg elváltak, a francia férfi már majdnem tökéletesen ki tudta ejteni. Gély megígérte, hogy megkérdezi Dussoliert, emlékszik-e még erre a magyar nyelvtörőre…


KÖVESS MINKET:Tényleg imádták egymást: ilyenek voltak a Jóbarátok szereplői 14 évvel ezelőtt
Előkerült egy felvétel a színészekről, ami egyértelmű bizonyítéka annak, miért őket választották a szerepekre.
Marie Claire, fotó: YouTube - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

Mára már több generáció kedvenc sitcomja a Jóbarátok, ami 1994-től 2004-ig készült és világszerte gigasikerré vált.

A Marie Claire most rátalált egy 1995-ös felvételre, ami Oprah Winfrey beszélgetős műsorában készült a hat színészről. Érdekes kordokumentum, már csak a hajak és a ruhák miatt is, valamint azért, mert

gyakorlatilag olyan, mintha Winfrey konkrétan a szereplőkkel beszélgetne, David Swimmer például tiszta Ross, de Courteney Cox is egy az egyben Monica, és Jennifer Aniston is Rachel Green gesztusait, mimikáját tükrözi vissza.

Nyilván azért, mert ők játsszák a karaktereket, de azért azt tudni lehet, hogy az alkotók direkt a színészekre írták a figurákat, és a forgatókönyvek írásakor megfigyelték őket. Íme a videó:

Az interjúrészletből kiderül, hogy Phoebe - bocsánat, Lisa Kudrow - szerint Courtney a legrealistább valamennyiük között, és hogy

az elején még rendszeresen együtt nézték a show-t a tévében csütörtök esténként,

de az interjú elkészültekor már nem annyira volt mindig idejük erre. Nagyjából ekkor fejezték be ugyanis az első évadot.

Schwimmer azt is elárulta, hogy a pilot, azaz az első rész forgatásakor még egyikük sem merte érzelmileg közel engedni magához a többieket, hiszen ilyenkor még van rá esély, hogy elkaszálják a sorozatot, vagy lecserélnek egy színészt, így nem tudhatták, találkoznak-e még valaha. Kudrow az interjú elején őszintén bevallja, hogy igazi barátsággá nőtte ki magát a kapcsolat köztük.

"Ez az öt ember igazán fontos a számomra"

- mondja.


KÖVESS MINKET:


"Egyszerűen senkik vagytok"- a Jobbiknak is üzen új dalával a Kárpátia
A szám még a rajongóit is meglepte, most kommentekben támadják a rockbandát.


hirdetés

Megjelent a Kárpátia legújabb száma, az "Egyszerűen senkik vagytok" a YouTube-on, amit a zenekar ezzel a szöveggel mutatott be:

"Sziasztok! A Nemzeti oldalon, már szinte mindenki egyértelműsítette álláspontját bizonyos politikai szereplőkkel szemben. Ezzel a dallal ezt most mi is megtesszük."

A dal egyértelműen az ellenzéki politikusoknak szól, akiknek fényképei meg is jelennek a szöveges videóban. Szerepel benne például gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes, Hadházy Ákos, Kálmán Olga, ami viszont meglepő, hogy még a jobbikos Mirkóczi Ádám és Gyöngyösi Márton is.

Ez azért furcsa, mert a Kárpátia korábban szimpatizált a Jobbikkal, többször léptek fel a párt rendezvényein, 2013-ban a Jobbik Nemzeti Majálisán maga Vona Gábor pártelnök konferálta fel őket a színpadra - írja az Index.

A dal és az üzenet még a rockbanda rajongóit is meglepte, kommentekben nyilvánították ki nemtetszésüket.

"Gratulálok. Az utolsó csepp a pohárban ez volt. Habzó szájú, politikával mocskolódó szócső lettetek. A Haza nem erről szól. Szégyen amit csináltok. Reméltem, hogy a tavalyi mocsok után visszataláltok arra, amiért anno bele lehetett szeretni a Kárpátiába, de ez... Csalódás vagytok"

- írta egy fanatikus, aki már csak "volt rajongónak" nevezi magát.

"Ennél már a Kárpátia sem tud lejjebb kerülni... Valamikor nagyon szerettem! De legalább a cím találó... Egyszerűen senkik vagytok /lettetek/!!! SZÉGYEN AMIT MŰVELTEK!!!" - áll egy másik kommentben.

"Hová süllyedt ez a "zenekar"??? Fúj, de rohadt szánalmas csürhe. Hányinger kerülget töletek..."

- írta egy másik hozzászóló.

"Eddig volt nekem a Kárpária zenekar. Mostantól számomra egyszerűen senkik vagytok!" - fejezte ki csalódását egy újabb rajongó.

Íme a dal:


KÖVESS MINKET:


A bájos ZAZ visszatér a Budapest Parkba
Szinte napra pontosan három évvel legutóbbi parkos koncertje után láthatjuk ismét Isabelle Geffroy-t, azaz Zazt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

A bájos énekesnő legnagyobb slágerei mellett nagyon friss, tavaly novemberben megjelent albumának dalait is magával hozza majd.

Isabelle énekesnői karrierje 2001-ben kezdődött egy Fifty Fingers nevű blues-zenekarban. Több jazz-formációban is feltűnt, majd úgy döntött, szólóban is kipróbálja magát. És milyen jól tette! 2010-es cím nélküli lemeze bombasikernek bizonyult: a szaksajtó ódákat zengett róla; többszörös platinaminősítést ért el; a külföldön legtöbbet játszott francia előadóvá vált; megnyerte a hatalmas elismerésnek számító EBBA (European Border Breakers Awards) díjat; bejárta a világot Németországtól kezdve Kanadán át egészen Japánig.

Az azóta számos díjat bezsebelő – többek közt a francia és a német Grammyt - Zaz sikere abban rejlik, hogy egy végtelenül szerethető, bohém karakter, aki egy egészen egyedi atmoszférát teremt a sanzont, a jazzt vagy éppen a salsát vegyítő zenéjével. A nemzetközileg is hihetetlen sikereket elérő énekesnőt olyan legendákhoz hasonlítják, mint Edith Piaf vagy Ella Fitzgerald. Egyedi, karcos orgánumát azonban ezer közül is könnyű felismerni.

Zaz egy roppant sűrű, élményekkel és koncertekkel teli időszakban döntött úgy, hogy elkészíti harmadik, Effet Miroir című nagylemezét. A személyes hangvételű anyag olyan témákat dolgoz fel, mint saját karrierje, vágyai és félelmei. Zaz soha korábban nem vett részt ilyen mélyrehatóan albumának munkálataiban, most azonban lépésről lépésre törekedett a tökéletességre. A felvételek Párizsban, Brüsszelben és Montreálban zajlottak, a végeredmény pedig egy olyan lemez lett, amiben mindenki könnyen megtalálhatja magát. Zaz tehát július 21-én ismét a saját kis bájos, bohém álomvilágába invitál minket a Budapest Parkban.


KÖVESS MINKET:"Isten veled, Magyarország!" - kivándorló magyarok mutatják meg az életüket az RTL Klubon
És az RTL II-re költöztetik az Éjjel-Nappal Budapestet. Mutatjuk, mi minden változik 2019-ben a tévécsatornán!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 30.


hirdetés

Költözik az Éjjel-Nappal Budapest, felbukkan Hajdú Péter az RTL Klubon, Szabó zsófi új műsort kap, maffiózós sorzat indul, és kivándorló magyarok kinti életét láthatjátok - több, komoly változást is bejelentett az RTL Klub a január 30-án, szerdán tartott sajtótájékoztatón.

Lilu: Cápák között

Lilu új műsort vezet, a „Cápák között” február 18-án indul. A show 5 főszereplője a Cápák, akik a pénzügyi világ sztárjai, gazdag és sikeres üzletemberek, kíméletlen döntéshozók, akik egy tévéműsorban is kizárólag a legígéretesebb befektetésekbe szállnak be.

Heteken át követhetitek hétfő esténként azt, hogyan lesz egy ötletből jövedelmező üzlet, vagy akár azt, hogyan lehet egy elsőre kiválónak tűnő prezentációval néhány perc alatt minden reményt elveszítve végleg elvérezni.

Isten veled, Magyarország!

Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, február 18-tól induló és hétfőnként 22:10-től látható dokusorozatában a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok a szereplők.

Kiderül, milyen hétköznapi problémák várnak arra, aki itt született, de el akarja hagyni Magyarországot. Arra is fény derül, hogy hogyan birkóznak meg a magyarok a honvággyal, a hiányos nyelvtudással, a bevándorlás bürokratikus nehézségeivel és a mindennapi élet nem várt problémáival Bécsben, Londonban, Németországban vagy éppen Chilében, Ausztráliában.

Alvilág

Február 19-től kedd esténként 21:10-től vadonatúj, saját gyártású heti krimisorozatot is indít a csatorna. A holland Penoza című sorozat magyar változatát a Liza, a rókatündért jegyző Ujj Mészáros Károly rendezte.

A történet főszereplője Nóra (Balsai Móni alakítja), akinek az apja, bátyja, sőt, a férje is drogban utazik – innen van pénz házra, kocsira, gondtalan életre. Nóra soha nem firtatja ezeket a kétes üzleteket – a maga részéről tisztes polgári életre neveli három gyermekét. Ám egy nap egy motoros támadó lelövi a férjét, így Nórának szembe kell néznie mindennel, ami felett addig szemet hunyt.

Szabó Zsófi új műsort kap

A Toplista könnyed szórakoztató műsor. Téma: zenei és filmes különlegességek, hírességek magánéleti eseményei, megdöbbentő látnivalók a nagyvilágból, sportszenzációk vagy éppen botrányos és vicces történetek. Szó lesz mulatságos televíziós pillanatokról éppen úgy, mint a legismertebb magyar címlaplányról, vagy akár a világ legfurább építményeiről. Zsófi vendégei teszik még érdekesebbé a műsort.

Gyertek át!

Sebestyén Balázs ebben a megújult műsorban lesza műsorvezető. Csütörtök esténként egy-egy tematika alapján meghívott hírességekből álló, két 4 fős csapat küzd meg egymással a győzelemért.

Összecsapnak többek közt a Nyerő Páros szerelmesei, Cicciolina és Kelemen Anna imádói, a jó nők és rajongóik, és szembenéz egymással a média két fenegyereke, Dömsödi Gábor és Hajdú Péter is, akik legkevésbé sem felhőtlen viszonyukról közismertek. A műsorvezető és a játékosok a buli hevében sem kímélik egymást, a fergeteges hangulat garantált február 21-től csütörtök esténként 21:10-től.

Doktor Murphy

Február 22-től péntek esténként a 2. évaddal folytatódik a közönségkedvenc. A sorozat kulcsszereplője és lelke továbbra is az autista dr. Shaun Murphy. A fiatal rezidens Freddie Highmore nagyszerű alakításával kel életre és hódítja meg a nézőket.

Megújul a Barátok közt

A Mátyás király tér lakói már huszonegyedik éve szórakoztatják a nézőket. A Barátok közt 1998. október 26-án Berényi Zoltán halálával indult, és azóta az ország legnépszerűbb és legnézettebb sorozat Magyarországon. A csatorna azt ígéri, hogy tavasztól a hollywoodi sorozatokkal is azonos képi világgal jelentkezik a Barátok közt: az epizódok a legmodernebb filmes, plánozási és vágási technikával készülnek, és merészebb, életszerűbb, szebb és filmesebb részeket láthattok.

Költözik az Éjjel-nappal Budapest

2013. február 11-én 8 fiatal költözött be együtt egy fővárosi albérletbe – és ezzel kezdetét vette Magyarország első fikciós reality-je.

Az Éjjel-Nappal Budapestben ma már 21 főszereplő életét követhetjük figyelemmel minden hétköznap este. A sorozat egyik sikerének titka, hogy bárki jelentkezhet főszereplőnek: aki tehetséges, annak van esélye arra, hogy akár Lali, Gábor vagy Joe lakótársa legyen.

Saját gyártású sorozatok

A január 1-jén bemutatott Drága örökösök című napi sorozat azonnal a nézők egyik kedvencévé vált. Az epizódok egy legkevésbé sem összetartó család tagjainak életébe engednek bepillantást, akikkel egy hirtelen jött örökség miatt nagyot fordul a világ. Az elképesztő figurák mellett, humor, érzelmek, fordulatok várják a nézőket minden hétköznap este 19:35-től.

A Drága örökösök az RTL Most! Nézőinek kedvence is: a sorozat indulása óta epizódonként átlagosan 65 ezer feletti videóindítást hoz a széria, összességében pedig a teljesen RTL Most! Nézettség 20%-át szállítják az örökösök.

Szombat esténként továbbra is A Tanáré a főszerep. Az RTL Klub saját gyártású sorozatának második évada a dráma és a komédia eszközeivel mutatja be egy iskolai közösség hétköznapjait. A különálló részek a második évadban is közéleti és társadalmi kérdéseket feszegetnek, amelyeket a diákok és tanáraik életének eseményein keresztül mutatnak be, és persze, a könnyed, humoros és nem egyszer pikáns helyzetek sem maradhatnak el.

2019 tavaszán a harmadik évad folytatásával jön a közönségkedvenc A mi kis falunk. Pajkaszeg lakóinak mulatságos történeteinek folytatását már alig várják a rajongók, hiszen a kis falu közössége mindig tartogat újabb és újabb meglepetéseket. Folytatódik a polgármester kálváriája, aki abban bízik, hogy a ranglétrán feljebb emelkedhet. A pap még mindig egy saját templomra vágyik. Teca besokall, a városba költözne. Erika mindennapjait a unokatestvére jelenléte fűszerezi meg. A falu pedig adóellenőrzést kap, ami természetesen a polgármester idegeit teszi próbára, ám leleményessége ekkor sem hagyja cserben.

Magnum

2019 tavaszán a legendás sorozat 21. századi, újratöltött verziója várja a nézőket. A legendás Tom Selleck által megformált szerepben a szuperhős-filmek egyik sztárját, Jay Hernandezt láthatjuk, aki számára a bajusz nem szent, a sármja a piros Ferrarin kívül a szeme csillogásában, viselkedésének lazaságában, brilliáns észjárásában és lehengerlő humorában rejlik. Mindez persze, csak Higgins segítségével működik, aki az újratöltött Magnumban Juliett névre is hallgat, ugyanis a korábban sótlan karakter egy forróvérű szőke szépség formájában kel életre Perdita Weeks alakításában. A merész vállalkozás bevált, Higgins Juliettként valóban újjászületik, izgalmasan felpörgetve a múlt századi tempót.

Premierek

A teljesség igénye nélkül az alábbi mozisikerek országos televíziós premierjeire számíthatnak az RTL Klub nézői 2019-ben: Legendás állatok és megfigyelésük, Doctor Strange, Brazilok, Rogue One – Zsivány Egyes, Kaliforniai álom, Paddington 2, Moana, Váratlan szépség, Pofoncsata.

Híradó késő este

2019. február 18-tól az eddig az RTLII-n 21:30-tól látható Híradó átköltözik az anyacsatornára: Szabados Ágnes és Rábai Balázs a késő esti sávban, hétköznap 23:15-től várja az RTL Klub nézőit.

Cool

A tavaszi megújulás a Cool csatornát is érinti. Az ország vezető sorozatcsatornáján hétköznap 11:30 és 20:30 között tömbösített formában még több sorozatot láthatnak majd a nézők. A 20:30 és 22:30 közötti sávban minden nap másik sorozat kerül majd képernyőre, ráadásul dupla epizóddal. Premierként érkezik a csatornára többek között a népszerű Doktor Murphy, emellett modern klasszikusok (Doktor Csont, Halálos fegyver, Gyilkos elmék) és a magyar fikciós sorozatgyártás prémium sorozatai (A mi kis falunk, A Tanár) is helyet kapnak a Cool műsorkínálatában. A kezdési időpontok egyébként úgy lettek kialakítva, hogy harmonizáljanak az RTL Klub és az RTLII esti műsorainak kezdési időpontjaival.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x