hirdetés
61563833_341637463201172_1666770751950159872_n.jpg

Hiányzik a közösségeteknek egy színpad, egy stég vagy épp egy lelátó? Itt egy nektek való pályázat!

Az Együtt/tér projektre hazai mikroközösségek pályázatait várják, melyekből kettő a Telenor és a Hello Wood segítségével most megépülhet.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. június 03.


hirdetés

Van egy színjátszó csoportod, de hiányoznak a világot jelentő deszkák - mármint szó szerint? Új stégről álmodik a helyi horgászcsapat? Esetleg a környék kutyusainak hiányzik egy akadálypálya?

Pályázz az Együtt/tér projektre, amely keretében a Telenor és a Hello Wood segítségével két hazai mikroközösség álma valósulhat meg!

Az Együtt/tér projektre olyan magyarországi mikroközösségek jelentkezését várják, melynek tagjait egy közös hobbi vagy cél hozza össze és szükségük van egy olyan helyre, ahol együtt tevékenykedhetnek. A kivitelezésben igazi profik lesznek segítségükre, hiszen a Hello Wood csapata már számos alkotással letette névjegyét, a munka költségeit pedig a Telenor állja.

Miért lesz élmény a Hello Wooddal dolgozni?

A Telenort ismerjük, de mi az a Hello Wood? Ez a csapat olyan művészi és funkcionális installációkat hoz létre, amelyek egyszerre csábítanak részvételre, támogatnak helyi ügyeket és elégítik ki a terveket megálmodók igényeit. 2010-ben művészeti táborként indultak, mára nemzetközi alkotócsoporttá váltak. Építészek, ácsok, formatervezők alkotják a csapatot. Egyedi, helyspecifikus és közösségteremtő fainstallációk tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak, olyan jellegzetes alkotások fűződnek a nevükhöz, mint a budapesti Hősök terén látható Budapest felirat, a Sziget Fesztivál Colosseum színpada, vagy a Városháza téri hullámpados pop-up park.

Együtt az éterben is

A Telenor tavaszi kampánya arra az alapigazságra épül, hogy az emberek együtt mindig többre mennek: erre utal a vállalat július 16-ig tartó kampánya, amelynek keretében publikusan elérhető, számlás, hangalapú tarifát használó ügyfelek ismerőseik toborzásáért 15 ezer forintos készülékvásárlási kedvezményt kaphatnak, vagy ehelyett a meghívó és a meghívott számára egyaránt járó, öt hónapig érvényes, havi 100 gigabájtos Hipernet-adatkeretet választhatnak. A részletes feltételek a Telenor honlapján olvashatók.

Kiknek érdemes pályázni?

Inspirációként az alábbi videón megnézheted, miként épült fel a Fehérvár Rugby Club fedett lelátója. A pilotprojekt keretében a férfi, női és utánpótláscsapatok nevelésével egyaránt foglalkozó székesfehérvári rögbis közösséggel közösen építették meg a régóta vágyott fedett lelátót, hiszen addig csak a betonlépcsőkön ülve lehetett nyomon követni a mérkőzéseket. Adott volt tehát egy összetartó közösség, akik vágytak egy olyan építményre, ami megkönnyíti a mindennapjaikat, és amelynek a létrehozásában maguk is szívesen segédkeztek.

A pályázat elbírálásánál szempont lesz, hogy a megálmodott létesítmény mennyire lehet hasznos a közösségnek - ezért nem érdemes köztéri szobrokban, dekorációs elemekben gondolkodni, sokkal inkább használati tárgyakban és a közösségek számára nélkülözhetetlen építményekben. Természetesen számít az is, hogy mennyire megvalósítható a projekt és milyen helyszínre álmodtátok meg azt.

Ha szeretnéd, hogy a te projekted legyen a következő pályázz te is!

Hogyan jelentkezz?

Az Együtt/tér honlapján 2019. június 7-éig lehet jelentkezni, a beérkezett pályázatokat a Telenor és a Hello Wood zsűrije fogja kiértékelni, és két győztes csapatnak segédkeznek a vágyott közösségi tereik megvalósításában még június folyamán.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ll-junior-kisfia-temetese-mervai-mark-cimkep.jpg

Teljesen összetört L.L. Junior és volt párja a kisfiuk temetésén – hatalmas tömeg gyűlt össze a búcsúztatóra

A tragikus balesetben meghalt Dávidka édesanyja, Csilla ájulás közeli állapotba került.
Fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. szeptember 06.Pénteken tartják L.L. Junior és volt párja, Csilla elhunyt gyermekének búcsúztatását a budapesti Fiumei úti temetőben.

Az énekes az elsők között érkezett édesanyjával és jelenlegi kedvesével, Körtvélyesi Kingával a ravatalozó elé, ahol a gyászolók gyülekeztek.

A hétvégén tragikus balesetben meghalt Dávidkáról képeket vetítettek le egy nagy kivetítőn a szertartás megkezdése előtt. A ravatalozónál a virágoktól kezdve a koszorúkon lévő szalagokig minden fehér, a búcsúztatáson résztvevők pedig szintén fehérbe öltöztek erre a szomorú alkalomra LL Junior kérésére.

A gyászoló édesapa már korábban elmondta, hogy nyilvános temetésen szeretnének végső búcsút venni kisfiától, akit hófehér koporsóban, fehér lovak által húzott fehér hintóval viszik majd a sírhelyhez.

A búcsúszertartáson ott van többek közt Zámbó Árpy, Fásy Ádám és Gáspár Győző családja is. Az eseményen Mága Zoltán zenél, Kökény Attila énekel.

Dávidka édesanyja, Csilla érthetően rossz állapotban érkezett kisfia temetésére. Bár a szörnyű tragédia után egymásnak feszült a két szülő, LL Junior most támogatóan közelített volt párjához, vigasztalóan beszélt hozzá

- számolt be róla a Blikk.

Helyszínen lévő kollégánk azt mondta,

a gyászoló anya olyan rosszul lett, hogy kis híján elájult, le kellett ültetni és vizet adni neki, hogy összeszedje magát.

Fotósunk temetésen készült képeiért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
ll-junior-kisfia-temetese-mervai-mark-cimkep2.jpg

Néma csöndben búcsúztatta a tömeg L.L. Junior kisfiát a temetésen – videó a helyszínről

A kivetítőn számos képet vetítettek le Dávidkáról, miközben egy zongorista a háttérben szomorú zenét játszott.
Videó: Glacz Norbert, fotók: Mervai Márk - szmo.hu
2019. szeptember 06.Ahogy arról beszámoltunk, hatalmas tömeg gyűlt össze LL Junior tragikus balesetben meghalt kisfiának temetésén. Dávidkát a budapesti Fiumei úti temetőben helyezték végső nyugalomra, előtte pedig egy szertartáson emlékeztek meg róla.

A ravatalozónál a virágoktól kezdve a koszorúkon lévő szalagokig minden fehér volt, a búcsúztatáson résztvevők pedig szintén fehérbe öltöztek erre a szomorú alkalomra LL Junior kérésére.

A gyászoló édesapa már korábban elmondta, hogy hófehér koporsót és fehér lovak által húzott fehér hintót szeretne elhunyt gyermekének a temetésen.

A ravatalozó előtt elhelyezett fehér koporsó közvetlen közelében csak a család lehetett, a többi résztvevő és a sajtó képviselői pár méterrel hátrébb, kordonok mögül követhették a nyilvános búcsúztatást.

Videós kollégánk temetésen készült felvételéért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ll-junior-kisfia-temetese-mervai-mark-10.jpg

Így hegedült Mága Zoltán L.L. Junior kisfiának temetésén

Mielőtt Dávidkát hófehér koporsójában a sírjához vitte volna a fehér lovak által húzott hintó, Mága Zoltán hegedűjátékkal, Kökény Attila pedig énekkel búcsúzott tőle.
Videó: Glacz Norbert - szmo.hu
2019. szeptember 06.Ahogy arról beszámoltunk, hatalmas tömeg gyűlt össze LL Junior tragikus balesetben meghalt kisfiának temetésén. Dávidkát a budapesti Fiumei úti temetőben helyezték végső nyugalomra, előtte pedig egy szertartáson emlékeztek meg róla.

A ravatalozónál a virágoktól kezdve a koszorúkon lévő szalagokig minden fehér volt, a búcsúztatáson résztvevők pedig szintén fehérbe öltöztek erre a szomorú alkalomra LL Junior kérésére.

Videós kollégánk temetésen készült felvételéért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
parkolas-kritika-mentosok-video-omsz.jpg

Beszólt a mentősöknek egy férfi, hogy hová parkoltak - a mentős videóban válaszolt

50 percig küzdöttek egy beteg életéért, de elnézést kérnek, ha kellemetlenséget okoztak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05."Ott a kijárat, ez a szerencsétlen csaj itt 25 perce vár arra, hogy ki tudjon menni"

- így kezdi a videóját egy férfi, aki az egyik közösségi oldalon osztotta meg a felvételt.

A videóban mutatta, hol állnak az autók és hol áll a mentő, és az is látszik, amint egy-egy kocsira mutat a felvételt készítő férfi.

Szerinte a mentőorvosnak nem oda kellett volna beállnia.

A felvételről az Országos Mentőszolgálat azt írta a Facebook-oldalán:

"A biztonságos betegmozgatás érdekében, minden előírást betartva parkolt annak a mentőorvosi kocsinak a vezetője, ami 3 méter távolságot hagyott a mentő mögött egy újraélesztés helyszínén.

Az esetet egy méltatlankodó lakó töltötte fel a közösségi oldalra, amivel bajtársaink az esti órákban szembesültek és azonnal reagáltak.

Az okozott kellemetlenségekért elnézést kérünk!"

A Mentőszolgálat munkatársa, aki a videóban mutatott helyre állt, szintén videóban válaszolt.

Elmondta többek között azt is, hogy 50 percig küzdöttek egy beteg életéért.

A teljes videót itt láthatjátok:

ÚJRAÉLESZTÉSHEZ ÉRKEZŐ MENTŐK PARKOLÁSÁT... - Országos Mentőszolgálat

ÚJRAÉLESZTÉSHEZ ÉRKEZŐ MENTŐK PARKOLÁSÁT KRITIZÁLTA EGY SZOMSZÉD A biztonságos betegmozgatás érdekében, minden előírást betartva parkolt annak a...


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x