hirdetés
61563833_341637463201172_1666770751950159872_n.jpg

Hiányzik a közösségeteknek egy színpad, egy stég vagy épp egy lelátó? Itt egy nektek való pályázat!

Az Együtt/tér projektre hazai mikroközösségek pályázatait várják, melyekből kettő a Telenor és a Hello Wood segítségével most megépülhet.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. június 03.


hirdetés

Van egy színjátszó csoportod, de hiányoznak a világot jelentő deszkák - mármint szó szerint? Új stégről álmodik a helyi horgászcsapat? Esetleg a környék kutyusainak hiányzik egy akadálypálya?

Pályázz az Együtt/tér projektre, amely keretében a Telenor és a Hello Wood segítségével két hazai mikroközösség álma valósulhat meg!

Az Együtt/tér projektre olyan magyarországi mikroközösségek jelentkezését várják, melynek tagjait egy közös hobbi vagy cél hozza össze és szükségük van egy olyan helyre, ahol együtt tevékenykedhetnek. A kivitelezésben igazi profik lesznek segítségükre, hiszen a Hello Wood csapata már számos alkotással letette névjegyét, a munka költségeit pedig a Telenor állja.

Miért lesz élmény a Hello Wooddal dolgozni?

A Telenort ismerjük, de mi az a Hello Wood? Ez a csapat olyan művészi és funkcionális installációkat hoz létre, amelyek egyszerre csábítanak részvételre, támogatnak helyi ügyeket és elégítik ki a terveket megálmodók igényeit. 2010-ben művészeti táborként indultak, mára nemzetközi alkotócsoporttá váltak. Építészek, ácsok, formatervezők alkotják a csapatot. Egyedi, helyspecifikus és közösségteremtő fainstallációk tervezésével és kivitelezésével foglalkoznak, olyan jellegzetes alkotások fűződnek a nevükhöz, mint a budapesti Hősök terén látható Budapest felirat, a Sziget Fesztivál Colosseum színpada, vagy a Városháza téri hullámpados pop-up park.

Együtt az éterben is

A Telenor tavaszi kampánya arra az alapigazságra épül, hogy az emberek együtt mindig többre mennek: erre utal a vállalat július 16-ig tartó kampánya, amelynek keretében publikusan elérhető, számlás, hangalapú tarifát használó ügyfelek ismerőseik toborzásáért 15 ezer forintos készülékvásárlási kedvezményt kaphatnak, vagy ehelyett a meghívó és a meghívott számára egyaránt járó, öt hónapig érvényes, havi 100 gigabájtos Hipernet-adatkeretet választhatnak. A részletes feltételek a Telenor honlapján olvashatók.

Kiknek érdemes pályázni?

Inspirációként az alábbi videón megnézheted, miként épült fel a Fehérvár Rugby Club fedett lelátója. A pilotprojekt keretében a férfi, női és utánpótláscsapatok nevelésével egyaránt foglalkozó székesfehérvári rögbis közösséggel közösen építették meg a régóta vágyott fedett lelátót, hiszen addig csak a betonlépcsőkön ülve lehetett nyomon követni a mérkőzéseket. Adott volt tehát egy összetartó közösség, akik vágytak egy olyan építményre, ami megkönnyíti a mindennapjaikat, és amelynek a létrehozásában maguk is szívesen segédkeztek.

A pályázat elbírálásánál szempont lesz, hogy a megálmodott létesítmény mennyire lehet hasznos a közösségnek - ezért nem érdemes köztéri szobrokban, dekorációs elemekben gondolkodni, sokkal inkább használati tárgyakban és a közösségek számára nélkülözhetetlen építményekben. Természetesen számít az is, hogy mennyire megvalósítható a projekt és milyen helyszínre álmodtátok meg azt.

Ha szeretnéd, hogy a te projekted legyen a következő pályázz te is!

Hogyan jelentkezz?

Az Együtt/tér honlapján 2019. június 7-éig lehet jelentkezni, a beérkezett pályázatokat a Telenor és a Hello Wood zsűrije fogja kiértékelni, és két győztes csapatnak segédkeznek a vágyott közösségi tereik megvalósításában még június folyamán.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
haldoklo-no-fogjak-kezet.png

Végig fogta a haldokló 40 éves nő kezét a nővér és az orvos a sürgősségin, mert nem volt vele rokon

A szívszorító videót egy brit tévécsatorna mutatta be. 'Csak vele akartunk lenni az utolsó perceiben' - mondta a nővér.
The Sun - szmo.hu
2019. augusztus 23.A pillanatot, amikor egy ember élete véget ér - ráadásul tragikusan fiatalon - az emberek többsége többnyire csak a filmvásznon vagy a tévében látja, a valóságban szerencsére csak nagyon ritkán.

Épp ezért rázta meg a brit tévénézőket, majd a közösségi oldalakon az egész világot az a videó, amely egy valódi halált mutat be.

A halálba menő beteg inkognitóját természetesen megőrizték, a felvételt is azért mutatta be a brit Channel 5 tévécsatorna, hogy a sürgősségi betegellátásban dolgozó alkalmazottak emberségének egy szép példája nyilvánosságra kerüljön.

A 40 éves nőbetegről csak annyit mondtak el, hogy szívproblémákkal szállították be a Yorkshire-i Barnsley kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok hosszú ideig küzdöttek az életéért, de nem jártak sikerrel. A nő szíve leállt, és az orvoscsoport meghozta a nehéz döntést: elengedik, lekapcsolják a gépekről.

A többi orvosnak már rohannia kellett a következő páciensekhez, egy sürgősségi osztályon nincs idő a gyászra.

Egy fiatal orvos, Dr. George Kay és egy nővér, Hannah Ryan mégis úgy döntöttek, a haldoklóval maradnak utolsó pillanataiban, és vigyáznak rá, amíg elmegy, mivel a kórházba nem jött vele senki.

A videóért kérjük, lapozz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
kanari.png

Magyar fiú halt meg tragikus balesetben a Kanári-szigeteken - most gyűjtenek, hogy hazakerüljön a holtteste

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Vízbe fulladt egy magyar fiatal, miután megcsúszott egy sziklán, a Kanári-szigetek egyik strandján, számol be az RTL Klub híradója.

A barátai hiába próbáltak segítséget hívni, a térségben pusztító erdőtüzek miatt túlterheltek voltak a vonalak. Az egyre nagyobb hullámok miatt a fiú már nem tudott kijutni a vízből. A testét mentőhelikopterrel emelték ki az óceánból. Ezután 20 percen át próbálták újraéleszteni, de hiába.

A Németországban dolgozó fiatalnak nem volt utasbiztosítása, így Magyarországon élő édesanyjának kellene kifizetnie a hazaszállítás 1,5-2 millió forintos költségét. A fiú a német fizetéséből finanszírozta a nyaralását, itthon élő családja azonban nincs jó anyagi körülmények között, ezért gyűjtést indítottak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
crown-inn-pub-anglia.jpg

Napi száz adag ingyen ételt ajánlott fel a rászoruló gyerekeknek a nyári szünetben egy angliai pub

A vendéglátóhely tulajdonosa azokra az iskolásokra is gondolt, akik a nyári szünetben nem tudnak meleg ebédet enni. Megható kezdeményezés.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 21.Példás gesztust tesz a rászoruló gyerekekért egy angliai pub: ingyen ételt adnak azoknak a diákoknak, akik a nyári szünidő alatt másképp nem tudnának meleg ebédhez jutni.

Angliában csak július végén kezdődött az iskolai nyári vakáció, ami hat hétig tart. Ez ez időszak, csakúgy mint Magyarországon, nehéz lehet a szegényebb körülmények között élő családoknak, ahol a gyerekek lehet, hogy csak a sulis menzán tudnak meleg ételt enni, mivel azt ingyen kaphatják.

A Keynshamben működő Crown Inn nevű vendéglátóhely nekik szeretne segíteni azzal, hogy minden nap 100 adag ingyen ételt ad az éhező gyerekeknek a nyár hátralévő részében, sőt a szüleik is ingyen ehetnek velük. A gyerekek kapnak egy ingyen szendvicset és egy meleg ételt is, amit akár haza is vihetnek és otthon is megehetik melegítés után.

The Crown Inn Keynsham

Sunday Roasts are still flying out! Your choice of Rare Topside of ... Beef Minted Lamb Shank Belly of Pork Butterfly Chicken Breast Chef's Nut Roast Served with roasted & mashed potato,stuffing balls, seasonal vegetables, roasted vegetables, cauliflower & broccoli cheese bake and a yorkshire topped with loads of meaty gravy!

Mindezt azután találta ki a hely tulajdonosa, David Yeomans, hogy múlt hónapban egy ételbanknak adományozott egy csomó ételt. Akkor jutott eszébe, hogy akár a saját pubjában is adhat ingyen ételt a rászorulóknak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x