hirdetés
valyo5.jpg

VaLyo: ingyenes fesztivál Budapesten

Egy fesztivál, ahol 400 Ft a legmenőbb ital, ingyenes a koncert és mindig van gyerekprogram. VaLyo - a jó ügy érdekében.
SZM - szmo.hu
2013. augusztus 19.


hirdetés

Egy rendezvény, amelynek a legmenőbb itala – és minden más is – 400 forint. Egy program, amit kicsik és nagyok egyaránt élveznek, és egy kezdeményezés, ami talán egy kicsit megszépíti a világot. Ez a VaLyo fesztivál.

Még augusztus 25-éig élvezhetitek a VaLyo – város és a folyó elnevezésű kezdeményezés fesztiválját a Lánchíd pesti hídfőjénél. Ez a szűk hét még számos programot tartogat: az augusztus 20-ai tűzijátékra például egy kő-papír-olló bajnoksággal lehet bemelegíteni, másnap pedig a technikai meditáció alapjait sajátíthatjátok el, vagy titokzatos, alternatív világjáráson vehettek részt – ingyenesen, karszalag és megkötések nélkül.

valyo4
valyo3

Persze a program nem csak a nyugalomra vágyóknak kedvez: koncertből is jut minden estére. 21-én például Jü koncert lesz „kísérletekben gazdag pszichedelikus rockzenével”, 24-én a Puszi együttes varázsol tábortűz-hangulatot, 25-én pedig ef.Zámbó Happy Dead Band életmód koncerten tombolhattok, de a hét folyamán fellép a titokzatos nevű Búcsúkoncert zenekar is.

valyo6

A képzőművészet rajongói sem maradnak program nélkül: jelenleg a Római-part – ameddig tart című tárlatból készült válogatás látható a helyszínen és zajlik a ReDuna - fotózd újra a múltat a jelenben! című program is, amellyel a szervezők a Duna-part újrafelfedezésére csábítanak, de az igazán részletes programért érdemes felkeresni a VaLyo Facebook-eseményét.

A VaLyo egy civil kezdeményezés, ahogy a szervezők írják magukról: „Szeretnénk, ha az emberek tudnák használni a Dunát. Ha a város egy kapcsolódási pont lenne a vízhez, a természethez, ha az itt élők magukénak éreznék városukat és folyójukat, ha rákerülne az itt élők mentális térképére a Duna.” A mostani, 20 napos fesztivállal (augusztus 5-25 között) az ideális Duna-partot szeretnék bemutatni. Jelenleg ők gondozzák a Lánchídnál található, homokos részt, amelyet erre az alkalomra színesre festett ülőkékkel, lampionokkal rendeztek be.

Azt remélik, sikerül felhívniuk a budapestiek figyelmét arra, hogy a Duna és a város szerethető, összekapcsolható. Ahogy írják, szeretik, ha „a dolgok önfenntartók és van gazdájuk.” A fesztivál területén található büfében szinte minden fontos dolog (fröccs, két kávé, zsíroskenyér) négyszáz forintért kapható – a csekély bevételből a partot „támogatják”: a használt műanyag poharakkal arra lehet szavazni, milyen fejlesztés történjen a helyszínen a következő egy évben. Ingyen wifi, ivókút és grillezőhely között lehet választani.

Ha tetszett a programajánló, nyomj egy lájkot!


KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x