Változik a budapesti tömegközlekedés január 14-én hétfőn és 15-én kedden
Pótlóbuszok járnak majd a 4-es és 6-os villamos vonalán.
Forrás: BKK, Fotó: Illusztráció/BKK Instagram - szmo.hu
2019. január 12.A 4-es és a 6-os villamos helyett 2019. január 14-én, hétfőn 20:45-től 23:30-ig pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között - írja a BKK.hu. A Jászai Mari téren ugyanis vágánykarbantartást végeznek.

Január 14-én 23:30-tól január 15-én kedden 4 óráig a 6-os villamos helyett pótlóbusz jár a teljes vonalon. Az esti villamospótlás ideje alatt a BKK a Széll Kálmán tér felé az M2-es metró használatát javasolja.

A változások részletesen:

Január 14-én, hétfőn 20:45 és 23:30 között

a 4-es villamos az Újbuda-központ M és az Oktogon M között;

a 6-os villamos pedig a Móricz Zsigmond körtér M és Oktogon M között közlekedik.

A 4-es és a 6-os villamos helyett 4-6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között;

a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz a Nyugati tér felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosmegálló helyett a közút melletti buszmegállóban a 4-6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen áll meg.

A 4-6-os pótlóbusz az Oktogon M felé a Széll Kálmán téren a Dékán utcai gyalogátkelő előtt; a 960-as éjszakai autóbusz Széna tér és Mechwart liget megállóhelyén; a Margit híd budai hídfőjében, a Lipthay utca torkolat után; a Margitsziget / Margit hídon a szigeti bejárónál; valamint a 923-as éjszakai autóbusz Jászai Mari tér, Nyugati pályaudvar M és Aradi utca (Oktogon M) megállóhelyén áll meg.

A 4-6-os pótlóbusz a Széll Kálmán tér M felé a 923-as autóbusz Oktogon M, Nyugati pályaudvar M és Jászai Mari tér; a 931-es autóbusz Margit híd, budai hídfő H; a 960-as autóbusz Mechwart liget és Széna tér; valamint a Széll Kálmán téren a Dékán utca torkolata után áll meg.

Január 14-én, hétfőn 23:30 és január 15-én, kedden 4 óra között:

a 6-os villamos helyett a megszokott éjszakai karbantartási rend szerint 6-os járatszámmal pótlóbusz jár a teljes vonalon.

a 931-es autóbusz a Nyugati tér felé a Margit híd, budai hídfőnél a villamosmegálló helyett a közút melletti buszmegállóban, a 6-os pótlóbusszal közös megállóhelyen áll meg.

A vágányfelújítás első ütemében a villamosok az Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől az Oktogonig közlekednek, az ütemváltás átmeneti időszakában a forgalomból kiálló villamosok a Mester utcáig mennek a vonalukon, innen pótlóbusszal lehet utazni a Széll Kálmán térig. A vágányfelújítás befejezésekor a pótlóbuszok mindkét végállomástól a Blaha Lujza térig közlekednek, csatlakoznak a forgalomba álló villamosokhoz.

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Ezért a fenti időszakokban, amikor a pótlóbuszok nem közlekednek a 6-os villamos teljes vonalán, a pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x