hirdetés
fischagnes.jpg

Valóra vált a magyar lány álma: kutyaszánon juthat el az Északi-sarkra!

Fischl Ágnes nem kapott elég szavazatot és a zsűri sem választotta be a versenyzők közé, mégis ott lehet élete legnagyobb kalandján.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 24.


hirdetés

A Fjällräven Polar nevű kutyaszánhajtó versenyre kétféleképpen lehet kijutni: vagy a közönségszavazatok, vagy a zsűri döntése alapján. Fischl Ágnesnek egyik sem jött össze, így nem került be a 20 fős nemzetközi mezőnybe. Azonban tovább küzdött álmának megvalósításáért, és végül sikerrel járt.

A lány a bumm.sk oldalnak mesélt arról, milyen fordulatos módon alakult így a dolog. Nemrég megkereste őt Drahos István, aki Magyarországon az elsők között kezdett kutyaszánhajtással foglalkozni. Jelenleg Észak-Norvégiában dolgozik túravezetőként saját kutyáival. 1993 óta indul hazai és nemzetközi futamokon, 2009 óta pedig hosszú távú versenyeken is részt vesz.

A férfi idén úgy döntött, lehetőséget ad egy olyan magyar résztvevőnek, akinek nem sikerült bekerülni a 20 fős nemzetközi csapatba. Végül Ágnesre esett a választása.

"Az elmúlt néhány napban kicsit valószínűtlennek tűnt az egész. Tele voltam kérdésekkel és izgatottsággal. Gondolatban már nagyon messze, a Signaldalen völgyben jártam. Nehezen tudtam koncentrálni a napi feladataimra, de azt hiszem, ez nem is olyan meglepő"

- mondta a lány a portál kérdésére, hozzátéve: aludni azóta már tud, de az izgatottsága valószínűleg nem fog alábbhagyni az elkövetkezendő hónapokban.

Keményen fog edzeni, annál is inkább, mivel jövő nyáron élete első triatlonját is szeretné teljesíteni, amire a téli időszakban tud felkészülni. Emellett az a terve, hogy minél tájékozottabbá váljon magával a vidékkel, a helyi kultúrával, a szánhajtással és a kutyákkal kapcsolatban.

Azt egyelőre még nem tudja, pontosan mikor indul útnak, de Istvánnal folyamatosan tartják a kapcsolatot. Március végét, április legelejét a valószínű időpont, hamarosan közelebbről is eldől.


KÖVESS MINKET:





hirdetés
borics-adam-bellator-kuzdosport-mma-2.jpg

A második menet végén kiütötte világbajnok ellenfelét a magyar ketrecharcos

A mérkőzésvezető állította meg a küzdelmet.
Kép: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 08.



Pályafutása tizedik meccsét is megnyerte a ketrecharcos Borics Ádám, aki a kaliforniai San Joséban rendezett Bellator 226 gálán a második menetben technikai KO-val győzte le az amerikai Pat Current.

Borics egy repülő térdrúgással vitte földre Current, akit aztán ököllel és könyökkel alaposan megsorozott, amíg végül a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

„Hálás vagyok, hogy ennyien szurkoltok nekem! Megcsináltuk!! Nincs megállás az övig!”

– írta a Facebook-oldalán a győzelem után Borics, aki az első ketrecharcos lett, aki kiütéssel tudott nyerni Curren ellen.

A sportolóról korábban mi is írtunk, akkor azt mondta: nincsenek példaképei, inkább technikákat gyekszik ellesni másoktól.

„A küzdősportban az a legszebb, hogy a tanulás soha nem ér véget”

– mondta akkor Borics Ádám. „Olyan nincsen, hogy már mindent tudok, mert mindig akad majd egy birkózó vagy bokszoló, aki mutatni tud nekem valami újat” - tette hozzá.

Sziasztok! Hálás vagyok, hogy ennyien... - Adam "The Kid" Borics

Sziasztok! Hálás vagyok, hogy ennyien szurkoltok nekem! Megcsináltuk!!!?? Nincs megállás az övig!? Kedden térek vissza Floridába, szerda-csütörtök...


KÖVESS MINKET:



hirdetés
app-sziv.png

Már 30 ember életét mentette meg a Szív City applikáció

Egy esztergomi férfi is ennek az alkalmazásnak köszönheti az életét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 08.



Megállt a szíve egy férfinak az esztergomi autóbuszállomáson. Egy helyi polgárőr az Országos Mentőszolgálat Szív City applikációján keresztül kapott riasztást. Rögtön a megadott helyre ment. Miután látta, hogy a férfi nem lélegzik, és nincs pulzusa, azonnal megkezdte a szívmasszázst. A mentők percek alatt a helyszínre értek, és folytatták az újraélesztést. A férfit végül stabil állapotban vitték kórházba - hangzott el az RTL Híradóban.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
fodor-szabolcs-berlin.jpg

26 éves magyar férfi lett Berlin legjobb ápoló gyakornoka

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik – Fodor Szabolcsot ezekkel a szavakkal jelölte az egyik kolléganője a versenyre.
Fotó: Facebook - szmo.hu
2019. szeptember 15.



Újabb magyar siker siker született. Németországban egy versenyen egy 26 éves magyar fiú lett a legjobb.

Mint arról a 24.hu beszámolt,Fodor Szabolcs három éve ment ki Berlinbe, hogy elvégezzen egy ápolói képzést.

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik

– ezekkel a szavakkal jelölte az egyik kolléganője a versenyre. A megmérettetésen Berlin legjobb ápoló gyakornokát keresték.

Fodor Szabolcs megnyerte a díjat, de szeptember végéig még szavazni lehet rá, hogy esélye legyen a legjobb németországi ápoló címre is.

"Nem csak a munkamorál és a személyiség volt fontos a díjnál, a jelölt története is sokat nyomott a latba" - írja a 24.hu.

"Szabolcs 2016-ban egy egészségügyi képzést kezdett el: három év alatt elvégzett egy ápolói iskolát, és ma már időseket gondoz Berlinben. A képzés a napokban ért véget, letette az utolsó vizsgát is, így már szakápolóként dolgozhat teljes állásban a német fővárosban.

A már Németországban dolgozó nővére győzte meg, hogy próbálja meg az ápolást, noha Szabolcs kezdetben szkeptikus volt: nem beszélte jól a nyelvet, és nem is volt biztos abban, hogy neki való az ápolói munka. Mégis belevágott.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
kiss-peter-parasport-kajakkenu-2.jpg

16 éves magyar parasportoló lett a világ legjobbja

Kiss Péter lett a hónap sportolója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnál.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 12.



A parakajakos Kiss Péter lett a hónap sportolója a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságnál.

A mindössze 16 esztendős magyar a szervezet szerdai közleménye szerint a szavazatok 49 százalékát bezsebelve nyerte meg a voksolást.

Kiss Péter augusztusban a szegedi világbajnokságon a magyar csapat első aranyérmét szerezte, az integrált paraverseny KL1-es kategóriájában diadalmaskodott, ezzel kvótát szerzett a jövő évi tokiói paralimpiára.

"Csodálatos érzés! Nem gondoltam volna, hogy nyerek, mert mostanában az edzések sem mentek olyan jól, és az erős hátszél sem kedvez nekem, még a rajt előtt is izgultam. A rajtom aztán közepesen sikerült, megvolt a sebességem, de nagyon kellett a közönség, amely az utolsó ötven méteren segített. A szurkolásuk nélkül nem nyertem volna"

- mondta az augusztusi szegedi versenyen a magyar vb-győztes.


KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x