hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Valódi és nevelőanya talált egymásra, hogy lányuk boldog legyen
Ritkaság, hogy egy örökbe fogadott gyermek nevelőszülei örülnek az igazi anya és apa felbukkanásának. De azért vannak örömteli találkozások.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

Cath Staincliffe 1956-ban született, egy lányanya hozta őt világra. Evelyn alig hét hetes gyermekét fogadta örökbe Margaret és David, az anya csaknem 40 évig titokban tartotta „szégyenét”. Cath-et azonban nem hagyta nyugodni a múltja, és felkutatta biológiai szüleit. Ötvenedik születésnapját már együtt ünnepelhette a két anyával. Most Cath a Daily Mailnek elmesélte, hogyan szerették meg nevelőszülei Evelynt.

„Sok örökbe fogadott gyermek soha nem tudja túltenni magát azon, hogy őt eldobták, miután megtudja az igazságot. Nem hiszem, hogy sok nevelőszülő szívesen navigál bonyolult érzelmi vizeken azért, hogy megtudja, ki szülte meg azt a gyermeket, akit felneveltek. De azt sem, hogy sok szülőanya lenne annyira nagylelkű, hogy meghívja azokat, akik megtapasztalhatták mindazt, ami neki nem adatott meg a gyermekével. Életem legfontosabb emberei azonban képesek voltak megbékélni egymással” – írta Cath, aki egyike volt annak az 1950-es és 70-es évek között örökbe fogadott félmillió brit gyermeknek.

A többségüket leányanyák szülték, akiknek a társadalmi megbélyegzés miatt nem volt más választásuk. Evelyn lánya születése után visszatért Írországba, ahol hozzáment gyermeke apjához, akinek további hét gyermeket szült. Közel negyven év után vallotta be nekik Evelyn létezését.

A nevelőszülők nem titkolták el Cath elől, hogy nem édes gyermekük. A lány kiskorában azt képzelte magáról, hogy ő valójában hercegnő, vagy egy tengerész szerelemgyereke, később arra gondolt, hogy esetleg erőszakban fogant.

Tizennyolc éves korától azonban szerette volna már felkutatni igazi szüleit, de csak 1994-ben, 38 évesen szánta rá magát, miután már neki is megszülettek a gyermekei, és ez felerősítette vágyát vér szerinti családja iránt.

Regisztrált egy örökbefogadottaknak létrehozott családkeresőben, így bukkantak egymás nyomára Evelynnel. Apja már kilenc évvel korábban meghalt. Evelyn látni akarta a lányát, Cath azonban nem volt felkészülve rá, így egy éven keresztül csak leveleztek, hogy megismerjék egymást. Közben Margaret és Evelyn is levelezni kezdtek egymással. A nevelőanya elárulta Cathnek, hogy Evelyn minden levélben megköszönte, hogy felnevelték lányát. „Ő a Te lányod” – írta.

Aztán az első levélváltás után Cath elutazott Írországba és egy napot együtt töltöttek. A következő években gyakran elment hozzá, párjával, gyermekeivel, és megismerhette testvéreit is. Evelyn szeretett volna személyesen is találkozni Margarettel és Daviddel – a nagy találkozásra végül 2006-ban, Cath 50. születésnapján került sor.

Ez volt a nagy meglepetés számára, mert nem tudta, hogy a buliba együtt érkeznek majd.

„A buli után Apa azt mondta: nemhogy elvesztett volna engem, hanem egy egész új családot kapott” – írja Cath. Sajnos soha többé nem ismétlődött meg ez a hármas találkozás. David 2013-ban meghalt, akkor Evelyn már súlyos Parkinson-kóros volt, az idén nyáron hunyt el, két hónappal később a szívbeteg Margaret is követte őt.

„Mindkettőjüket gyászolom, de nem kell méricskélnem a fájdalmat, hála annak, ahogyan viselkedtek. Bármilyen érzések is munkáltak bennük, nagyon tisztelték egymást, és tudták, hogy kapcsolatuk minden nehézsége ellenére csak jót tett lányuknak” - írja végezetül Cath.

.


KÖVESS MINKET:
81 évig élt együtt az idős házaspár, végül egymás után, összetolt kórházi ágyaikon haltak meg
Még kamaszkorukban szerettek egymásba, halálukig együtt is maradtak. Még az utolsó közös napjukon is egymás kezét fogták.
Címkép: illusztráció (MaxPixel) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

Szívszorító módon ért véget két idős ember élete a New York állambeli Long Islanden. A 97 éves Joseph Haeg február 10-én úgy érezte, hogy meg fog halni, ezért megkérte a szeretteit, hogy vigyék kórházba.

"Egyszer mindannyiunknak eljön az ideje, én pedig ma szeretnék elmenni"

- mondta a férfi lánya elmondása szerint.

Ugyanezen a napon Joseph felesége, a 98 éves Christine is rosszullétre, légzési nehézségekre panaszkodott, ezért ő is kórházba akart menni. Már azt is előre jelezte, hogy ha a férjével együtt meghalnak, ő szeretne lenni az első.

Az idős házaspárt végül egy szobában, két összetolt kórházi ágyon helyezték el. Másnap a 98 éves asszony férje kezét fogva hunyt el - elsőként közülük, ahogy szerette volna. A megözvegyült férje egészsége ezután gyorsan romlani kezdett, végül ugyanazon a héten, pont Valentin-napon ő is meghalt.

Az idős férfi és a nő szinte egész életükben együtt éltek, és az utolsó közös napjukon is úgy szerették egymást, mint az elmúlt 81 évben. Egyfolytában azt mondogatták egymásnak, hogy "szeretlek, szeretlek".

Joseph és Christine még kamaszok voltak, amikor egy templomi eseményen találkoztak, és rögtön egymásba is szerettek. A nő 17, a férfi 16 éves lehetett ekkor, azóta pedig elválaszthatatlanok lettek. Hét évvel a megismerkedésük után házasodtak össze, Joseph pedig a II. világháborúból is visszatért szerelméhez. A házaspárt április 5-én temetik el egy közös sírba - azon a napon lett volna ugyanis a 77. házassági évfordulójuk.

Metro on Twitter

Couple who were together 81 years die days apart on pushed-together hospital beds https://t.co/wDyP6dPD6G

Bár lányuk, Mary Jo érthetően szomorú, amiért rövid időn belül mindkét szülőjét elveszítette, mégis úgy gondolja, hogy jobb, hogy így alakult, mert szerinte sem az édesanyja, sem az édesapja nem bírta volna sokáig a másik nélkül.

"Évekig imádkoztam, hogy ha eljön az idejük, együtt haljanak meg. Nem akartam, hogy bármelyiküknek is összetörjön a szíve. Apa és anya volt a téma az egész kórházban, mindenki róluk beszélt"

- mesélte Mary Jo.

Szerinte Joseph Valetin-napi ajándéka az volt Christine-nek, hogy utánament, és néhány nap után ismét együtt lehettek - már egy másik világban.

Forrás: Metro


KÖVESS MINKET:Bolti tojásból, egy neten rendelt inkubátorban keltett ki egy kiskacsát a 14 éves fiú
Igazi sikerélménynek éli meg a kamaszfiú a kísérlete eredményét.
Címkép: illusztráció (PxHere) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

A 14 éves William Atkins kíváncsi volt arra, hogy a boltban vásárolt tojást megfelelő körülmények között ki lehet-e kelteni. Utánanézett a témának, és azt olvasta, hogy valaki megpróbálta, de végül semmi sem történt. Ki akarta deríteni, mi történik, ha kipróbálja a kísérletet tyúk- és kacsatojással is.

Az angliai Waitrose szupermarketben vett mindkét fajtából egy tucatnyit, majd beszerzett az eBay-ről egy 40 fontos (14 ezer forintos) inkubátort, amiben elhelyezte a tojásokat.

Három nappal később meglepve tapasztalta, hogy a tojás héját megvilágítva felfedezett egy dobogó szívet odabent. Ezután napról napra azt látta, hogy a kis élőlény egyre csak nőtt. Három hét múlva már a tojás elkezdett repedezni, pár nappal később pedig már ki is bújt a kiskacsa.

"Nagyon izgalmas volt látni, ahogy kifejlődött három hét alatt. A felhők felett jártam, amikor végül kikelt a tojásból"

- mondta a kamaszfiú.

Elmondása szerint senki nem lepődött meg azon, hogy ezzel kísérletezik, mert nagyon szereti az állatokat és a természetet, de arra már rácsodálkoztak, hogy sikeresen kikeltett egy kiskacsát, mivel senki sem hitt abban, hogy ez sikerülhet neki.

A fiú Jeremynek vagy Jemimának nevezi el a kis madárkát, attól függ, milyen nemű, ami egyelőre még nem derült ki.

"Egyszerűen imádnivaló, már egy kicsit hápog is. Teljesen ámulatba ejtett, hogy egy bolti tojást tényleg ki lehet kelteni, de izgatott is vagyok emiatt."

IamTheClotheshorse © on Twitter

Boy hatches a DUCKLING from supermarket egg after leaving them inside incubator https://t.co/T4gDWj0AwD

William úgy döntött, hogy ha a kiskacsa már nagyobb lesz, egy közeli farmra viszi, ahol mentett kacsák is élnek. Szerinte ott boldog lesz, és ő is bármikor meglátogathatja.

A tojást forgalmazó Clarence Court szóvivője szerint nagyon kicsi az esélye annak, hogy a boltokban vásárolható tojásokat ki lehet kelteni, de nem lehetetlen. Csak nagyon kevés ember tudja megkülönböztetni kívülről a fiastojást a sima tojástól, és még nekik is becsúszhat egy-két hiba.

Forrás: Daily Mail


KÖVESS MINKET:
"Sírva megöleltem, és elmondtam, mennyire szeretem" - gazdik mesélték el, hogyan tért vissza hozzájuk elveszett kutyájuk
Négy kutyatulajdonos mesélte el, hogyan élték meg azt a rémálmot, majd boldogságot, amikor az elrabolt kutyájuk eltűnt, majd évekkel később visszatérhetett hozzájuk.
Címkép: illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2019. február 20.


hirdetés

A kutya az ember legjobb barátja - tartja a mondás. Sokaknál a kutyák elvesztése pedig legalább olyan fájdalmas, mintha egy szerettüket veszítették volna el. Az pedig még szörnyűbb, ha a négylábú kedvenc egyszercsak eltűnik és már soha nem tér vissza.

Négy kutyatulajdonos azonban szerencsés volt: bár hosszú időre elveszítették az állatukat, végül mégis visszakaphatták. A Daily Mail-nek mesélték el a rémesen indult, de végül jól végződött történetüket.

Francesca Debnam-Sharp cocker spánielje, Bella az angliai Braintree-ben található családi farm házőrzője volt, de kiskedvencként is szerették. Éjszakánként egy zárt kennelben pihent - innen lopták el egyszer az éj leple alatt, még 2015 októberében. Gazdái a közösségi médián és a rendőrségen is jelentették Bella eltűnését, sőt plakátokat is kitettek a környéken.

"Akárhányszor megláttam egy cocker spánielt az utcán, lelassítottam, hogy megnézzem, ő volt-e. De ahogy teltek az évek, elkezdtük elveszíteni a reményt"

- mondta a 25 éves Francesca.

Végül mégis kapott egy hívást, amire régen várt: megtalálták Bellát. Egy út mellett dobták ki négy másik kutyával együtt. A mikrochipje alapján azonosították, így tudták értesíteni a gazdáját is.

"Nem is tudtam elhinni, amikor megláttam. Annyira boldog volt, hogy hazajöhetett. De az állapota láttán összeszorult a szívem. Rühes volt, a bőre tele sebekkel, a szőre pedig gubancos és sárga volt a vizelete miatt. Hogy tehet ilyet bárki egy védtelen állattal?"

Bella végül három év után került vissza a gazdájához. A 25 éves lány szerint a kutyáját tenyésztésre használták, amíg alkalmas volt rá, ezután pedig egyszerűen kidobták. Nagyon rossz állapotban volt, de otthon már felépült, azóta pedig már ismét legjobb barátok a gazdájával.

Francesca szerint felháborító, hogy a kutyalopást is úgy kezelik, mint a tárgyak eltulajdonítását.

"A kutya értékét nem határozhatja meg pénz - ők a családunk tagjai"

- véli a fiatal nő.

Nicola Phillips hétéves cocker spánieljét, Scampit szintén egy zárt kutyakennelből lopták el az otthonából, az angliai Colefordból, még 2013 augusztusában. Gazdája mindent megtett, hogy megtalálja őt: értesítette a rendőrséget, plakátokat tett ki a környékre, járta az utcákat, létrehozott egy Facebook-oldalt is. Több üzenetet is kapott az évek során, amely szerint előkerült a kutyája, de mind tévesnek bizonyult. Végül Nicola egyszer ráment a Scampi keresésére indított Facebook-oldalt, amit már hónapok óta nem figyelt. Ekkor vett észre egy videót, amin egy kutyus mászkált egyedül az utcán, egy járókelő pedig felvette. Nicola tudta, hogy Scampi az. Kétszáz mérföldet utazott Észak-Londonba, ahol a kutyáját befogták - öt évvel azután, hogy ellopták.

"Először fel sem ismertem. A feje ferdén állt, később kiderült, hogy sztrókja volt, a bundája összegubancolódott és tele volt bolhákkal. Félig vak és süket lett, és olyan szomorúnak tűnt. Borzasztó volt. Először ő sem ismert fel, de az úton hazafelé végig fgiyelt engem, mintha próbálna visszaemlékezni, hogy honnan ismerhet engem. De amint kilépett az autóból és tudta, hová került, elkezdett szaladgálni és csóválta a farkát"

- emlékezett vissza a gazdája.

Scampi az elrablása óta visszahúzódóbb lett, sok mindentől fél. Az enni- és innivalót azonnal elfogyasztja, szinte pánikszerűen. Gazdájának ezt szívszorító látni, mert szerinte a kedvencét többször éhezett és szomjazott, amíg távol volt.

"Szerintem az emberek, akik ilyeneket tesznek, fel sem fogják, milyen fájdalmat okoznak ezzel. Hetekig nem aludtam, összetörtem, mert egy családtagomat elvették tőlem"

- mondta Nicola.

Scampi már egy idős kutyaként éli napjait, sokat alszik, gazdája pedig minden egyes napot kihasznál, amit még vele tölthet.

Trisha Joseph négyéves springer spánieljét, Belle-t 2016 decemberében lopták el. A kutya három hónapos kora óta élt a 45 éves édesanyával és családjával. Esténként a házhoz tartozó zárt istállóban pihent a kölykével, Bess-szel és a Holly nevű terrierrel. Egy este arra ébredt a család, hogy Belle és Holly eltűnt, a kis kölyökkutya pedig zaklattottan szaladgál körbe-körbe. Hiába hívogatták a kutyákat és keresték őket a közeli erdőben, nem kerültek elő, és a rendőrség sem tudott segíteni a felkeresésükben. Két nap múlva azonban kaptak egy hívást, hogy 100 mérfölddel arrébb megtalálták Hollyt, akit a mikrochipje alapján azonosítottak. Belle-nek azonban még mindig nem volt nyoma sem.

Trisha is órákon át figyelte az eltűnt kutyákkal foglalkozó szervezet oldalát, Facebook-oldalalakat csinált, plakátokat helyezett ki, és a kutyakereskedő oldalakat is figyelte, de hiába. Két évvel a két négylábú eltűnése után egy reggel egy telefonhívásra ébredt: körülbelül 40 idegen ember hívta fel azzal, hogy látták Belle-t egy Facebook-oldalon, ahol eladásra kínálták. A nő írt egy üzenetet az eladónak, aki bocsánatot kért, majd elmondta, hogy hat hónappal ezelőtt 300 fontért vette a kutyát, akiről fogalma sem volt, hogy ellopták. Másnap Trisha a nővérével együtt ment a kedvencéért Worcesterbe, ugyanis annyira ideges volt, hogy ő nem tudott vezetni.

"Odarohantam Belle-hez, sírva megöleltem, és elmondtam, mennyire szeretem. Félénk volt, de csóválta a farkát, még mindig megismert"

- emlékezett vissza Trisha.

Elmondta, hogy bár tudta, hogy tenyésztésre használták Belle-t, akit az előző ideiglenes gazdája Ladynek hívott, de jól bántak vele. Azóta viszont a kutyák már a házban alszanak a család többi tagjával együtt.

Ruth Kirby kedvence, Holtz, az angol bulldog csak 18 hónapos volt, amikor ellopták annak a Waltham Cross-ban található háznak a kertjéből, ahol éppen játszott. Pedig gazdájával egy csendes, barátságos környéken laktak, az udvart pedig egy majdnem két méteres kerítés vette körbe, így Ruth sokszor kiengedte Holtz-ot és a másik ebet, a Scamp nevű Jack Russelt. Amikor az angol bulldog eltűnt, a nő azt hitte, csak kiment a kertben a kutyabejárón keresztül, de aztán rájött, hogy eltűnt. Értesítette a rendőrséget, plakátokat tett ki, hirdetéseket adott fel a helyi újságokban, a közösségi médiában is hírt adott kedvencéről, hogy megtalálja.

"Imádtam őt. Kölyökkora óta velem élt, olyan volt számomra, mint egy gyerek" - mondta Ruth.

Tudta, hogy a kutyáját valószínűleg tenyésztésre akarták használni, mert nagyon drágán lehet eladni az angol bulldog kölyköket, ez pedig nagyon nyomasztotta.

"Nagyon dühített az a gondolat, hogy milyen gonosz módon bánhatnak vele. Nem tudtam aludni, nem tudtam semmire koncentrálni, csak vissza akartam kapni a kicsikémet. Hét év telt el, de Holtz mindig is az eszemben volt."

Aztán egyszer jött egy telefonhívás. Egy állatorvos kereste őt Norfolkból, és azt kérdezte, nem vesztett-e el egy kutyát. Ruth azt hitte, hogy a másik kedvence, Scamp lehet az, de nem, Holtz-ot találták meg a mikrochipje alapján. Egy út szélén bukkantak rá egy idős csivavával együtt.

A nő 100 mérföldet vezetett Norfolkba, hogy újra láthassa a bulldogját, aki borzalmas állapotban volt. Egy hatalmas daganata és számos gyulladása volt, a körmei pedig olyan hosszúak voltak, hogy a kutya alig tudott állni a lábán.

"Hét évet vettek el az életéből úgy, hogy nem szerették, nem törődtek vele - csak azért, hogy pénzt szerezznek vele, és az állapotából kiindulva sokat kereshettek rajta. Ez egyszerűen szívszorító" - mondta Ruth. "De ahogy megszimatolt, elkezdte csóválni a farkát, és visszatértek a boldog emlékek."

A 34 éves nő azóta családot alapított és mivel kisgyerekek is vannak már a házban, Holtznak pedig nyugodt életet akart, a testvéréhez költöztette a kutyát. Azóta is sokszor látogatja régi kedvencét, aki bár sokat alszik, de jól van. Gazdája szerint most már él, és nem csak túlél.


KÖVESS MINKET:
Letartóztattak egy anyát, mert megosztott egy olyan videót a fia telefonjáról, amit nem kellett volna
Maegan Adkins-Barras egy iskolai verekedésről készült felvételt osztott meg a közösségi oldalán.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. február 21.


hirdetés

A 32 éves anyuka egy olyan videót tett közzé, amin az látható, hogy a helyi középiskolában két diák egymásnak esik. Egyikük megüti a másikat, aki elesik, beveri a fejét egy betonpadba, aztán elterül a földön.

A hatóságok szerint a tanuló kórházba került és mivel a felvételen egyértelműen bűncselekmény látható, annak nyilvánosságra hozása pedig törvénytelen, ezért a nőt előzetes letartóztatásba helyezték.

Óvadékot nem állapítottak meg, ha elítélik, akár hat hónap börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Az egyelőre nem tisztázott, hogy ő maga jelen volt-e az incidensnél.

Az anya elismerte, hogy a videó a fia telefonjáról származik. Az ügy kapcsán a rendőrség felhívta a szülők figyelmét, hogy ha iskolai bűncselekményekről szereznek tudomást, kötelességük jelenteni azt a helyi rendőrségnek vagy az iskola vezetésének.

Forrás: New York Post


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x