hirdetés
Valódi és nevelőanya talált egymásra, hogy lányuk boldog legyen
Ritkaság, hogy egy örökbe fogadott gyermek nevelőszülei örülnek az igazi anya és apa felbukkanásának. De azért vannak örömteli találkozások.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

Cath Staincliffe 1956-ban született, egy lányanya hozta őt világra. Evelyn alig hét hetes gyermekét fogadta örökbe Margaret és David, az anya csaknem 40 évig titokban tartotta „szégyenét”. Cath-et azonban nem hagyta nyugodni a múltja, és felkutatta biológiai szüleit. Ötvenedik születésnapját már együtt ünnepelhette a két anyával. Most Cath a Daily Mailnek elmesélte, hogyan szerették meg nevelőszülei Evelynt.

„Sok örökbe fogadott gyermek soha nem tudja túltenni magát azon, hogy őt eldobták, miután megtudja az igazságot. Nem hiszem, hogy sok nevelőszülő szívesen navigál bonyolult érzelmi vizeken azért, hogy megtudja, ki szülte meg azt a gyermeket, akit felneveltek. De azt sem, hogy sok szülőanya lenne annyira nagylelkű, hogy meghívja azokat, akik megtapasztalhatták mindazt, ami neki nem adatott meg a gyermekével. Életem legfontosabb emberei azonban képesek voltak megbékélni egymással” – írta Cath, aki egyike volt annak az 1950-es és 70-es évek között örökbe fogadott félmillió brit gyermeknek.

A többségüket leányanyák szülték, akiknek a társadalmi megbélyegzés miatt nem volt más választásuk. Evelyn lánya születése után visszatért Írországba, ahol hozzáment gyermeke apjához, akinek további hét gyermeket szült. Közel negyven év után vallotta be nekik Evelyn létezését.

A nevelőszülők nem titkolták el Cath elől, hogy nem édes gyermekük. A lány kiskorában azt képzelte magáról, hogy ő valójában hercegnő, vagy egy tengerész szerelemgyereke, később arra gondolt, hogy esetleg erőszakban fogant.

Tizennyolc éves korától azonban szerette volna már felkutatni igazi szüleit, de csak 1994-ben, 38 évesen szánta rá magát, miután már neki is megszülettek a gyermekei, és ez felerősítette vágyát vér szerinti családja iránt.

Regisztrált egy örökbefogadottaknak létrehozott családkeresőben, így bukkantak egymás nyomára Evelynnel. Apja már kilenc évvel korábban meghalt. Evelyn látni akarta a lányát, Cath azonban nem volt felkészülve rá, így egy éven keresztül csak leveleztek, hogy megismerjék egymást. Közben Margaret és Evelyn is levelezni kezdtek egymással. A nevelőanya elárulta Cathnek, hogy Evelyn minden levélben megköszönte, hogy felnevelték lányát. „Ő a Te lányod” – írta.

Aztán az első levélváltás után Cath elutazott Írországba és egy napot együtt töltöttek. A következő években gyakran elment hozzá, párjával, gyermekeivel, és megismerhette testvéreit is. Evelyn szeretett volna személyesen is találkozni Margarettel és Daviddel – a nagy találkozásra végül 2006-ban, Cath 50. születésnapján került sor.

Ez volt a nagy meglepetés számára, mert nem tudta, hogy a buliba együtt érkeznek majd.

„A buli után Apa azt mondta: nemhogy elvesztett volna engem, hanem egy egész új családot kapott” – írja Cath. Sajnos soha többé nem ismétlődött meg ez a hármas találkozás. David 2013-ban meghalt, akkor Evelyn már súlyos Parkinson-kóros volt, az idén nyáron hunyt el, két hónappal később a szívbeteg Margaret is követte őt.

„Mindkettőjüket gyászolom, de nem kell méricskélnem a fájdalmat, hála annak, ahogyan viselkedtek. Bármilyen érzések is munkáltak bennük, nagyon tisztelték egymást, és tudták, hogy kapcsolatuk minden nehézsége ellenére csak jót tett lányuknak” - írja végezetül Cath.

.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Halálos balesetet fotózott egy magyar kamionos, mire a német rendőr rendesen kioktatta
Rendkívül tanulságos videó.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 22.Már majdnem 2,5 millióan látták a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán azt a kicsit több mint fél napja posztolt videót, ami egy németországi, az A6-os autópályán történt halálos baleset helyszínelésén készült.

A tragédia helyszínét több sofőr is fotózta, mire az egyik német rendőr odament hozzájuk, és jól kioktatta őket.

Előbb egy kisteherautó cseh vezetőjét kérte meg arra, hogy szálljon ki a kocsiból és menjen vele közelebb a roncsokhoz. Megkérdezte a férfitól, hogy akar-e látni halott embereket, esetleg le is fotózná-e őket.

A cseh sofőr ekkor még követte a rendőrt pár lépés erejéig, de amikor az újra megkérdezte, hogy akar-e képeket csinálni a halottakról, esetleg odaköszönni nekik, már visszakozott. Az egyenruhás végül ezt mondta neki:

"Most fizetnie kell 128,50 eurót, mert fotókat készített a balesetről. Szégyellje magát! Nem helyes, amit tesz."

Ezután láthatjuk, ahogy egy magyar kamionsofőrrel is megcsinálja ugyanezt. Mondogatja neki, hogy nézze meg a halottakat, különösen azért, mert az egyik áldozat egy magyar férfi volt.

A videóért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Az edzőterem közepén nyúlt magához a férfi, miközben egy női vendéget nézett
Azonnal kitiltották a történtek után a teremből.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2019. május 21.Meghökkentő dolog történt a dél-afrikai Stellenbosch egyik edzőtermében - számolt be a Daily Mail. Egy férfi ugyanis a terem padlóján ülve belenyúlt a nadrágjába és félreérthetetlen mozdulatokat tett a kezével. Eközben pedig a vele szemben edző nőt nézte, aki éppen súlyzóval végzett guggolásokat. A férfi mindezt próbálta takarni egy törölközővel és közben azt imitálta, hogy a telefonját nyomkodja a másik kezével, mégis elég szembetűnő volt a viselkedése.

Így az egész jelenetet videóra vette egy másik férfi, aki éppen szintén ott edzett. A felvételt pedig a Twitteren is megosztotta.

"Azt akarom, hogy minél többen megjegyezzék ennek a férfinek az arcát. Rendkívül ocsmány viselkedés"

- írta a videóhoz a férfi.

A Daily Mail úgy tudja, hogy a miután az edzőterem vezetése is tudomást szerzett a videóról és arról, mi történt náluk az adott teremből, sőt, mivel az edzőterem egy fitneszklub-lánc tagja, annak összes terméből örökre kitiltották a férfit.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
A MÁV vezére saját maga flexelte szét az egyik bódét a Keletiben
Zajlik a pályaudvar megtisztítása. Mutatjuk a videót!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 22."A Keleti az egyik legrégebbi pályaudvarunk. Ezek a bódék évek óta csúfítják. Most elbontjuk őket" - ezekkel a szavakkal vezeti be dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a pályaudvar igénytelen bódéinak lebontását.

A lassított felvételen, drámai képsorokon először azt láthatjuk, hogy a MÁV vezére felveszi a védőöltözéket.

Mint azt korábban már megírtuk, a tervek szerint két hétre, május 13-tól 26-ig zárták le a Keleti pályaudvart karbantartás miatt. Ebben az időszakban az érintett vonatok mindegyike módosított menetrend alapján közlekedik.

A felújításra azért lett szükség, hogy a Keletin csökkenjen az üzemzavarok, a meghibásodások száma, megelőzzék a sebességkorlátozások bevezetését, pontosabban közlekedjenek a vonatok.

Ám a karbantartásra esztétikai okok miatt is szükség volt: a munkák azzal kezdődtek, hogy megtervezték egy sor bódé elbontását a pályaudvar épületében.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Kiborult a férfi, miután apósjelöltje belerondított a tökéletesnek szánt eljegyzésbe
A srác öt év együttélés után tette fel a nagy kérdést és először azt hitte, hogy jobban nem is sikerülhetett volna a pillanat... Tévedett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 21.Tengerpart, kedvenc étterem, napnyugta a kikötőről - a tökéletes eljegyzés komponensei, nem igaz?

Az a férfi is így gondolta, aki aztán a Reddit fórumán osztotta meg történetét.

Az említett "összetevők" kipipálása után a fiú bizony le is térdelt, hogy megkérje barátnője kezét és életük hátralévő részét együtt töltsék.

Mindketten repestek a boldogságtól, ám arra nem gondoltak, hogy csupán két napig fog tartani a felhőtlen állapot.

Arra pedig még inkább nem, hogy pont a lány édesapja fogja megtorpedózni gondtalanságukat.

Minden úgy kezdődött, hogy két nappal később megosztották a nagy hírt a szüleikkel.

Az eljegyzés pénteken történt, majd a páros az egész hétvégét azzal töltötte, hogy megpróbálják elérni az ősöket.

Miután ez telefonon nem jött össze, úgy döntöttek, hogy személyesen átmennek.

Ám amikor megtörtént a bejelentés, hamar rájöttek, hogy a szülők nem osztoznak a lelkesedésben.

Az apósjelölt egyszerűen elítélte a fiatal férfit, amiért az nem kérte ki az ő beleegyezését a lánya eljegyzésével kapcsolatban.

"Kitalálta, hogy az egész lánykérést újra kell csinálnom egy hatalmas családi hepaj keretében, ahol a nyilvánosság előtt kell 'megbeszélnem vele' a dolgot, majd az egész család szeme láttára eljegyezni a lányát"

- magyarázta a felpaprikázott fiú.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x