hirdetés
elelmiszerbank-komlo.jpg

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok Komlón

Az Élelmiszerbank szerint a helyi civil szervezet, akivel eddig együttműködtek, politikai befolyásolásra használta az adományokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok Komlón – számolt be az RTL Híradó.

Az élelmiszeradományok begyűjtésével és szétosztásával foglalkozó Magyar Élelmiszerbank ezért felmondta az együttműködést a komlói Fekete Láng Egyesülettel.

Sajtóinformációk szerint ugyanis az önkormányzati választások előtt megmondták, hogy az adományokért cserébe a kormánypárti jelöltre kell szavazni.

Az RTL Híradó riportja:

hirdetés

KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
honvedelmi_miniszterium.jpg

Kirúgták a honvédségtől a barátnőjét Bujákon félholtra verő katonát

A felismerhetetlenségig összevert hatgyerekes anyuka a Facebookra töltött fel sokkoló fotókat. Azóta már a rendőrség is nyomoz az ügyben.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Soron kívül megszüntették annak a tartalékos katonának a szolgálati viszonyát, aki szombaton a felismerhetetlenségig vert egy nő Bujákon, írja a 24.hu. A lappal közölte a honvédség és a minisztérium, hogy az ügyben rendőrségi vizsgálat indult, melynek befejezéséig nem áll módjukban több információt adni. Azt azonban kiemelték, hogy

"...a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség – még az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját."

hirdetés

Korábban beszámoltunk arról, hogy szerdán a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését.

A félholtra vert hatgyerekes miskolci nő még szombaton töltött fel néhány fotót a Facebookra. A posztban elkeseredetten mesélte el, hogy barátja, egy nyugalmazott katonatiszt immár nem először bántalmazta. A férfi ezúttal egy katonai rendezvény után, a szállodai szobában esett a nőnek, a képek tanulsága alapján egyáltalán nem fogta vissza magát. Az esetről ebben a cikkben számoltunk be részletesen:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
atm.jpg

Megszüntetnék a havi két ingyenes készpénzfelvételt

A Bankszövetség a béreket és a nyugdíjakat is kizárólag bankszámlára engedné kifizetni.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

A havi két ingyenes készpénzfelvétel megszüntetését kezdeményezte a Bankszövetség, miután egy év alatt majdnem ötödével, rekordmagasra hízott Magyarországon a készpénzállomány.

A szervezet a béreket és a nyugdíjakat is kizárólag bankszámlára engedné kifizetni.

A kormánynak azonban más elképzelése van erről.

hirdetés

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:

hirdetés
borkai2.jpg

Döntött a MOB: nem veszik el Borkai Zsolt életjáradékát

Szerintük a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem.
Fotó: MTI/Krizsán Csaba - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Ma tárgyalta a Magyar Olimpiai Bizottság a jobbikos Steinmetz Ádám javaslatát, amely szerint meg kellene vonni Borkai Zsolt életjáradékát, mivel méltatlanná vált rá – írja a hvg.hu.

Az ellenzéki politikus, aki maga is olimpiai bajnok, azt szerette volna elérni, hogy erkölcstelen életvitel alapján is meg lehessen vonni olimpiai életjáradékot, mint a volt győri polgármester esetében az adriai orgia miatt.

A bizottság azonban úgy reagált: a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem.

hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még korábban azt közölte, hogy csak az veszti el érdemtelenség miatt az életjáradékát, aki büntetett előéletű, büntetőeljárás alatt áll, vagy próbaidőre bocsátották.

Mivel Borkai esetében egyik sem áll fenn, továbbra is kapja az olimpiai aranyérméért járó havi összeget a magyar államtól.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
meszaros-miklos-bboglar.jpg

Több mint hárommilliót kap megmaradt szabadságaiért a fideszes polgármester, pedig papíron mindet kivette

A Balatonboglárt vezető Mészáros Miklós szerint végül eltért az előzetes tervektől. A pénz egy részét pedig jótékony célra ajánlja fel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Zsinórban harmadik alkalommal választották meg a fideszes Mészáros Miklóst Balatonboglár élére október 13-án, ennek kapcsán derült ki, hogy az előző ciklusban nem sokat pihent: összesen 119 nap szabadsága ragadt bent, tehát ennyit nem használt fel – írja a 24.hu.

A ki nem vett szabadságok megváltásaként pedig a lap szerint összesen 3 273 457 forintra jogosult az újraválasztott polgármester.

Ez úgy lehetséges, hogy a polgármesterek a törvény szerint évi 25 munkanap alapszabadságra és 14 munkanap pótszabadságra jogosultak. Ez összesen 39 nap, vagyis az ötéves ciklus alatt 195 nap. Mészáros azonban a jelek szerint ennek csak a töredékét, 76 napot vett ki.

A 24.hu ugyanakkor megtalálta azokat a táblázatokat az önkormányzat weboldalán, amelyekben a polgármester szabadságütemezése szerepel. Ezek alapján pedig Mészáros papíron az összes szabadságát kivette.

hirdetés

A polgármester a portál érdeklődésére azt válaszolta, a sok munka miatt végül nem tudta kivenni az összes betervezett szabadságát: bár minden év elején elkészítette a szabadságolási tervet, ahogyan azt a jogszabályok előírják, végül annyi munkája volt, hogy nem tudta tartani ehhez magát.

Hozzátette azt is, hogy a szabadsága megváltásából származó jövedelme egy részét jótékony célokra fordítja: helyben működő alapítványokat és faültetési akciókat szeretne támogatni.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!