hirdetés
1-110.jpg

Választania kellett az apának, melyik gyermekét mentse meg a Srí Lanka-i robbantáskor

David húsvét reggelén arra ébredt, hogy édesanyja és öccse sikítoznak. Az apa telefonált Srí Lankáról: egyik vele lévő gyermekük sem élte túl a merényletet.
fotók: YouTube Facebook - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

David Linsey a Daily Mailnek beszélt a tragikus helyzetről, melybe édesapja és két testvére, Daniel és Amelie kerültek. A két tinédzser és a megszólaló David amerikai édesapja arra kényszerült, hogy válasszon, melyik gyermekét próbálja megmenteni a Srí Lankai húsvéti bombamerénylet során.

"Sikításra és káoszra ébredtem"

- mondta el David Lindey, mi történt, amikor édesanyja telefonhívést kapott az apától, Matthew Linsey-től. Az apa bevallotta, hogy egyik gyermekük sem élte túl a borzalmakat - sem a 19 éves Daniel, sem a 15 esztendős Amelie.

Amelie Linsey - Fotó: Facebook

"A hálószobám a pincében van. Felmentem. A kisöcsém, Ethan és az anyám hisztérikus állapotban voltak. A testvérem elmondta, mi történt. Az anyám nem tudott megszólalni. Ethan azt mondta, elmentek" - emlékezett vissza David.

A 61 éves Matthew és a két gyerek épp vakációjukat töltötték, s a támadások kezdetekor egy colombói hotelben reggeliztek a The Times szerint.

David azt is elmesélte az interjúban, hogy felhívta az apját, aki kórházban volt. A férfi is megsebesült, de nem életveszélyesen, s a híváskor szinte még fel sem fogta, mi történt velük. Az apa azt mondogatta, mennyire sajnálja, ami történt, és hogy úgy érzi, valamit máshogy kellett volna tennie. "Nem az ő hibája" - mondta erről David.

A fiú úgy érezte, ahhoz, hogy fel tudja dolgozni, ami történt, azonnal meg kell győződnie róla, tényleg elveszítette-e a testvéreit, ezért telefonált valakinek, aki igazolta a történteket.

Az édesanya, Angelina elmondása szerint gyermekei a legjobb barátai, és Amelie volt a család lelke. A 11 éves Ethan gyakran hozzá fordult, ha aggódott az iskolai dolgai miatt. A család egyébként azért töltötte külön az ünnepeket, mert a kisfiú otthon szeretett volna maradni, az apa azonban mindenképp el akarta vinni a két nagyobb gyereket Srí Lankára. Danny-t felvették egyetemre, és Matthew még szeretett volna időt tölteni a fiával. A család egyébként Londonban él, a gyerekek pedig kettős állampolgárok. A távolság ellenére a tavaszi szünet alatt Angelia és a férje minden nap beszéltek egymással FaceTime-on keresztül.

Daniel Linsey - Fotó: Facebook

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
rongalas.png

Letörték a balatonszemesi átkelő félsorompóját, majd a piroson sétáltak át a tinik

17 és 18 éves fiatalok voltak az elkövetők.
Kép: police.hu - szmo.hu
2019. augusztus 20.Letörték a félsorompót, majd a tilos jelzés ellenére átsétáltak a síneken a 17 és 18 éves fiúk - írja a rendőrség honlapja.

a police.hu azt írja: eljárás indult a 17 és a 18 éves fiatallal szemben, miután a gyanú szerint augusztus 19-én, hajnali fél háromkor megrongálták a Balatonszemesen a Kikötő utcai vasúti átkelőt. A fiatalok

közös erővel letörték a lezárt félsorompót, az útra dobták, és a tiltó jelzés ellenére átmentek a síneken.

A körzeti megbízottak, amint elhaladt a vonat, a fiatalok után eredtek, majd elfogták és előállították őket a Siófoki Rendőrkapitányságon, ahol megtörtént a kihallgatásuk is.


KÖVESS MINKET:hirdetés
video.jpg

Videóra vették, ahogy egy lányt térdre kényszerítenek és bántalmaznak Mosonmagyaróváron

A tinédzserek megpofozták, és a haját is megcibálták, miközben azt követelték, hogy kérjen bocsánatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Garázdaság gyanújával indított nyomozást a rendőrség egy videó miatt, amelyen tinédzserek bántalmazzák egyik társukat Mosonmagyaróváron.

A tizenéves lányok térdre kényszerítették egyik társukat és azt követelték, hogy kérjen tőlük bocsánatot.

Egyikük többször meg is pofozta, a végén pedig a hajgumiját is kiszedték, és megcibálták a haját.

Egy másik videón pedig valószínűleg a megvert lány ismerősei támadnak rá az egyik bántalmazóra.

A verekedések kapcsán a legnagyobb közösségi oldalt elárasztották a gyűlölködő hozzászólások, a többség bosszút szorgalmaz, de a bejegyzéseket már törölték.

A pszichológus szerint saját érzelmi bizonytalanságukat vetítik ki a kommentelők.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
erdoben-eltunt-orosz-kisfiu-1000x583.jpg

Két napig egyedül volt az erdőben egy 3 éves kisfiú, de élve megúszta

Az orosz kisgyerek sokkos, dehidratált és kihűlt állapotban volt, amikor végre megtalálták, de már jobban van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 20.Élete legnehezebb napjain lehet túl egy 3 éves kisfiú, aki elveszett az erdőben, amikor a családjával bogyókat szedtek.

Az eset Oroszországban, az Omszki terület Bolserecsjei járásában történt. Az orosz család egy olyan erdőbe ment bogyókat szedni, ahol medvék és farkasok élnek, ezért ügyeltek arra, hogy végig együtt maradjanak.

A 3 éves Kolja Barkatov viszont unatkozott, és sírva kérte az apját, hogy visszamehessen a tőlük nem messze leparkolt autójukhoz. A férfi beleegyezett, de megmondta a fiának, hogy akkor ne mozduljon a kocsitól, ott várja meg őket.

A család többi tagja csak 10 méterre volt, így nem is gondolták, hogy baj történhet. Amikor viszont ők is visszamentek az autóhoz, a kicsi már nem volt ott. A rokonai azonnal keresni kezdték - 3 óráig bóklásztak az erdőben Kolja után kutatva, csak ezután hívtak segítséget.

Lapozz a videóért a megtalálásról:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Download-1-1.jpg

Visszatöltötték a vizet a zalakarosi termáltóba

A tóban élő mocsári növényeket egy helyre gyűjtötték és vízzel árasztották el, hogy addig se pusztuljanak el.
Kép: MTI/Varga György - szmo.hu
2019. augusztus 20.Egy vízelvezető szakadt be Zalakaroson tavaly májusban a termáltó alatt, emiatt folyt el a víz a mesterséges tóból. Mindez akkor derült ki, miután felvágták a medret borító fóliát. A mederből több százezer köbméter víz folyt el egyik napról a másikra: néhány óra leforgása alatt ki is ürült.

Később kiderült: a kráteren kívül is megsérült a cső. A tóban élő mocsári növényeket egy helyre gyűjtötték és vízzel árasztották el, hogy addig se pusztuljanak el.

A zalakarosi termáltó mostanra már újra a régi. Az MTI képein jól látszik, hogy a mederbe visszatöltötték a vizet.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x