hirdetés
1-110.jpg

Választania kellett az apának, melyik gyermekét mentse meg a Srí Lanka-i robbantáskor

David húsvét reggelén arra ébredt, hogy édesanyja és öccse sikítoznak. Az apa telefonált Srí Lankáról: egyik vele lévő gyermekük sem élte túl a merényletet.
fotók: YouTube Facebook - szmo.hu
2019. április 27.


hirdetés

David Linsey a Daily Mailnek beszélt a tragikus helyzetről, melybe édesapja és két testvére, Daniel és Amelie kerültek. A két tinédzser és a megszólaló David amerikai édesapja arra kényszerült, hogy válasszon, melyik gyermekét próbálja megmenteni a Srí Lankai húsvéti bombamerénylet során.

"Sikításra és káoszra ébredtem"

- mondta el David Lindey, mi történt, amikor édesanyja telefonhívést kapott az apától, Matthew Linsey-től. Az apa bevallotta, hogy egyik gyermekük sem élte túl a borzalmakat - sem a 19 éves Daniel, sem a 15 esztendős Amelie.

Amelie Linsey - Fotó: Facebook

"A hálószobám a pincében van. Felmentem. A kisöcsém, Ethan és az anyám hisztérikus állapotban voltak. A testvérem elmondta, mi történt. Az anyám nem tudott megszólalni. Ethan azt mondta, elmentek" - emlékezett vissza David.

A 61 éves Matthew és a két gyerek épp vakációjukat töltötték, s a támadások kezdetekor egy colombói hotelben reggeliztek a The Times szerint.

David azt is elmesélte az interjúban, hogy felhívta az apját, aki kórházban volt. A férfi is megsebesült, de nem életveszélyesen, s a híváskor szinte még fel sem fogta, mi történt velük. Az apa azt mondogatta, mennyire sajnálja, ami történt, és hogy úgy érzi, valamit máshogy kellett volna tennie. "Nem az ő hibája" - mondta erről David.

A fiú úgy érezte, ahhoz, hogy fel tudja dolgozni, ami történt, azonnal meg kell győződnie róla, tényleg elveszítette-e a testvéreit, ezért telefonált valakinek, aki igazolta a történteket.

Az édesanya, Angelina elmondása szerint gyermekei a legjobb barátai, és Amelie volt a család lelke. A 11 éves Ethan gyakran hozzá fordult, ha aggódott az iskolai dolgai miatt. A család egyébként azért töltötte külön az ünnepeket, mert a kisfiú otthon szeretett volna maradni, az apa azonban mindenképp el akarta vinni a két nagyobb gyereket Srí Lankára. Danny-t felvették egyetemre, és Matthew még szeretett volna időt tölteni a fiával. A család egyébként Londonban él, a gyerekek pedig kettős állampolgárok. A távolság ellenére a tavaszi szünet alatt Angelia és a férje minden nap beszéltek egymással FaceTime-on keresztül.

Daniel Linsey - Fotó: Facebook

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
beri-polgarmester.png

„Ezt most beszoptátok”- pezsgővel, medencében ünnepelte győzelmét a borsodi polgármester

Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás Facebook-videóban osztotta meg a pillanatot.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A 444 szúrta ki, hogy a Borsod megyei Tornanádaska újraválasztott polgármestere, Beri Tamás mennyire önfeledten ünnepelte győzelmét.

A korábban hatrendbeli közokirat-hamisítás miatt 800 ezer forintos pénzbüntetésre ítélt, uzsorázással és más bűncselekményekkel gyanúsított Beri közel 72 százalékkal nyert a településen.

Facebookra feltöltött videója szerint a nagy pillanatot medencéjében, pezsgőlocsolással koronázta meg. Közben azt kiáltotta: "ezt most beszoptátok", és nyomatékul be is intett a kamerának.

Közzétette: Tamas Beri – 2019. október 13., vasárnap

KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
hulk-poszt.jpg

Hulk, vagyis Mark Ruffalo is posztolt a választásokról - gratulált az ellenzéknek

Új fejezet kezdődik Magyarországon, írta Facebookon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A Marvel-univerzum Hulkja, Mark Ruffalo a magyar önkormányzati választások kapcsán posztolt Facebookra.

Az amerikai színész megosztotta a Washington Post idevágó cikkét, és azt írta: gratulál, új fejezet kezdődik Magyarországon.

Ruffalo nem először reflektál a magyar politikai helyzetre. Korábban, még szintén az önkormányzati választások apropóján azt írta posztjában: Donald Trump és Orbán Viktor ugyanazt a forgatókönyvet követik, megpróbálják megfélemlíteni, egymás ellen hangolni az embereket annak érdekében, hogy teljhatalmuk legyen.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
medve-bocs-pixnio-1000x666.jpg

Kétbocsos anyamedve ölte meg a nyárádmagyarósi jegyzőt

A férfi horgászás közben találkozott a bocsaival érkező vadállattal, a támadást pedig nem élte túl.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Medvetámadás áldozata lett a romániai Nyárádmagyarós jegyzője. A férfi szombaton késő este a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen horgászott a Küküllő partján, amikor a nőstény medvével találkozott - írja a Székelyhon.ro.

Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere a lapnak azt mondta,

egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, mögötte a bocsok 7-8 méterre követték, a horgász pedig bekerült az anya és a bocsok közé. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a vadállat az előle menekülni próbáló férfit.

Bartos Csaba úgy tudja, az áldozat Nyárádmagyarós jegyzője volt. Ezt később a település polgármesteri hivatala is megerősítette a Székelyhonnak. A lap úgy tudja, a férfi régóta járt ugyanarra a helyre horgászni, szinten minden hétvégén ott volt.

Mint kiderült, a medvét már október elején is látták Vámosudvarhelyen az egyik faluszéli utcában, akkor a rendőrök, a csendőrök, a vadászok és az erdészek elűzték onnan. A közeli hegyen legeltető kecskepásztor szerint

az állat napi szinten jár a falu közelében, csak a villanypásztor és a nagy kutyák állítják meg.

Címkép: illusztráció (Pixnio)


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
eltorte-tanitvanya.png

Eltörte diákja karját egy hódmezővásárhelyi tanár, amikor belökte a vécébe

A 13 éves gyerek nekiütközött a vécécsészének, fejét védve tartotta maga elé a kezét. A tanár ellen vádat emeltek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség.

A tanár már több mint tíz éve oktató az egyik hódmezővásárhelyi általános iskolában. A vádirat szerint április 5-én reggel a 13 éves fiú az osztálytársaival az iskola földszinti folyosóján játszott. Társaival elvették egy lány cipőjét és bevitték a mosdóba. A lány szólt a tanárnak, aki kihozta a lábbelit a vécéből, de a fiú megállította, kivette a kezéből a cipőt és kérésre sem adta vissza.

A tanár erre karjánál fogva a mosdóba vezette a fiút és belökte az egyik fülkébe. A gyerek nekiütközött a vécécsészének, és esés közben, hogy fejét védje, maga elé tartotta kezét. A diák jobb kezének orsócsontja eltört, sérülése hat hét alatt gyógyult meg

- tudatta a csoportvezető ügyész.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!