hirdetés
latasserült-egyetemista-pecsi-tudomanyegyetem-vakvezeto-kutya-meghato-video-996x760.jpg

Vakvezető kutyájával vette át diplomáját egy pécsi hallgató

Az nagy pillanatról megható videó is készült.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 11.


hirdetés

A látássérült Kopa Marcell politológus hallgató, most vehette át a diplomáját a Pécsi Tudományegyetemen. Diplomaosztójára pedig vakvezető kutyája is elkísérte - számolt be a PécsMa.hu. Az egyetemista beszédet is mondott az eseményen, Max nevű kutyájával ment ki a pódiumhoz, aki szintén kapott egy talársapkát a fejére és türelmesen hallgatta végig gazdája beszédét.

"Nem csak engem rángattál ki a tanulmányi depresszióból, hanem számos oktatót és számtalan hallgatótársamat"

- mondta Marcell beszédében a kutyusról, aki oktatói mellett segítőkutyájának is köszönetet mondott, például azért, amiért jól súgott neki, amikor csak lehetett.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
menaysszony-neveloszulo-hazassagi-esku.png

Belevette házassági esküjébe férje kisfiát a menyasszony, mindenki könnyekig hatódott

Ha létezik gyönyörű gesztus egy leendő nevelőanyától, ez az. A videót nehéz könnyek nélkül megnézni.
People/Twitter - szmo.hu
2019. július 09.Egy szép, de tulajdonképpen a megszokott menetrend szerint zajló esküvői szertartásnak adott különös fordulatot egy fiatal menyasszony.

A vőlegényének elmondott házassági esküjébe (ez különösen Amerikában nagy divat, hogy az eskü szövegét a házasulandók maguk írják és olvassák fel a ceremónián) váratlanul beleszőtte hat év körüli nevelt fiát, a férj gyerekét.

"Azt szeretném, ha biztonságban éreznéd magad, és azt éreznéd, hogy egy jó ember áll melletted.

Tudom, hogy néha össze fogunk balhézni, de ha majd felnősz, remélem, megérted, hogy mindent, amit teszek, akkor is, ha szigorúnak tűnök néha, azért teszem, mert a te javadat akarom.

Szeretlek és szeretném, ha te is tudnád, milyen különleges vagy. Okos vagy, jóképű, és nagy szíved van. Lehet, hogy neked nem én leszek az életed legnagyobb ajándéka, de nekem te már biztosan az vagy." - mondta a leendő nevelőanya.

A videóért és a kisfiú reakciójáért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
vago-levai-katalin-peti-cimkep-1000x667.jpg

„Downos és gyönyörű”: több száz családról készültek fotók a különleges akció keretében

Hatalmas sikere volt a kezdeményezésnek, a résztvevő családok és fotósok most az élményeikről is meséltek.
Dobó Maitz Petra cikke, Címkép: Vágó Lévai Katalin - szmo.hu
2019. július 09.712 darab fénykép, 218 család, 148 fotós, 4 külföldi fotózás és egy budapesti kiállítás. Ezek a számai a "Downos és gyönyörű" nevet viselő civil megmozdulásnak, amelyet márciusban indított útjára Honti Nikolett, a Gesztenye fotó fotósa.

A kezdeményezésről korábban már beszámoltunk, most ismét Honti Nikolettet kérdezem, hol tart jelenleg a kezdeményezés és mi minden történt azóta, hogy meghirdetésre került.

"Eleinte mindössze annyi volt a célom a kezdeményezéssel, hogy minél több családnak tudjunk fotósként örömet szerezni a képekkel. Ahogy alakult kampány, telt az idő és egyre többen lettünk, kezdett körvonalazódni bennem, hogy tulajdonképpen miről is szól ez az egész.

Az örömszerzésen túl hatalmas szerepet kapott az érzékenyítés is. Kapcsolatok, barátságok szövődtek a down szindrómások világa és a mi világunk között, rengeteg tapasztalással és élménnyel lett gazdagabb a kampány minden résztvevője, legyen az fotós vagy család, segítő vagy támogató"

- meséli Honti Nikolett.

"A kiállítás ötlete is ekkortájt fogant meg: Ez a rengeteg gyönyörű alkotás megérdemli, hogy kézzelfoghatóan, ünnepélyes keretek között tegyük őket a nyilvánosság számára elérhetővé. Mivel a beérkezett képek csak egy részét sikerült első körben kiállítani, őszre tervezem a második kört. Igyekszünk olyan helyet találni a képeknek az őszi fordulóban, hogy a kiállítás minél szélesebb rétegeket elérhessen, ezzel is előtérbe helyezve az érzékenyítést.

Alapvető célunk nyomatékosítani az emberekben azt, hogy nem számít miben különbözünk, ki honnan jön vagy miben hisz. Ha képesek vagyunk összefogva dolgozni egy nemes célért közösen, azzal hegyeket mozgathatunk meg!"

- mondja a fotós.

A kiállítás helyszíne a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem, ahol július 31-ig lehet megtekinteni a fotókat. Honti Nikolett azt tervezi, hogy a kampányt évente megismétlik majd, illetve más, hasonló tematikájú és felépítésű akciók is tervben vannak.

"Szeretném, hogy a kampány során egymással megismerkedett fotósok és családok továbbra is maradjanak jó kapcsolatban egymással, így közösségtalálkozókat, gyereknapokat is tervezek szervezni a jövőben, illetve a Facebook csoportunkat is szeretném aktívan tartani."

- meséli terveit Nikolett, aki azt is elárulta, hogy a következő kampány jövő tavaszra várható. Ugyanakkor már most is rengeteg új kép érkezett, egyelőre még csak a csoportba, de a „hivatalos” kampányidőszakban ezeket is és az addig elkészült alkotásokat is beküldhetik majd a fotósok.

A több hónapnyi munkáról fotósok és szülők is megírták élménybeszámolóikat, ezekből mutattunk most néhányat.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
budapesti-mento-ujraelesztes-1000x667.jpg

Újszülött baba életét mentették meg a mentők Fejér megyében

A szülés hirtelen indult be, a kicsit a nagymama segítette világra, de a kisfiú nem lélegzett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 08.Különleges mentőakcióról számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Vasárnap Fejér megyében a mentőket megindult, gyors lefolyású szüléshez riasztották egy lakásba, ahol a babát az ott tartózkodó nagymama segítette világra.

"Azonnal látta, hogy baj van, az újszülött nem lélegzik, de szerencsére a mentők gyorsan megérkeztek és megkezdték a baba élesztését. Perceken belül egy újabb mentőegység is érkezett, és így már öt szakember küzdött együtt a kicsi életéért."

A babához a mentőhelikopter is érkezett, ők is bekapcsolódott az ellátásba, de addigra a gyermek vérkeringését már sikerült beindítani. További beavatkozások után a kisfiút a koraszülöttmentő szállította intenzív centrumba.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
toth-vera-szorongas-panikroham.jpg

Tóth Vera megható sorokkal emlékezik Fábián Julira, aki ma lenne 39 éves

A két énekesnő szoros barátságot ápolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 09.Fábián Juli 2017. december 16-án hunyt el daganatos betegsége ellen folytatott hosszas küzdelem után.

A hír családja és barátai mellett megrázta a magyar zeneipart és a munkásságát szerető emberek lelkét is.

Az énekesnő ma, július 9-án ünnepelné 39. születésnapját - a dátumot tavaly is szívszorító és egyben szívmelengető megemlékezés kísérte.

Tavaly ilyekor indult el a róla elnevezett alapítvány honlapja és barátai akkor is megható sorokkal gondoltak rá.

Tóth Vera 2018. áprilisában a Fábián Juli-emlékkoncert apropóján tette közzé gondolatait, idén pedig születésnapja alkalmából vetette "papírra" érzéseit.

Ha kíváncsi vagy a friss bejegyzésre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x