hirdetés
lo-teliver-pixa-1000x667.jpg

Vágóhídra küldik a beteg, nyugdíjazott versenylovakat Ausztráliában

Azután ismerte be ezt az RSPCA, Anglia legnagyobb állatvédő szervezete, hogy egy számla lebuktatta őket. A szervezet nemrég még a lovak versenyeztetése ellen kampányolt, mert az szerintük tönkreteszi az állatokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Beismerte az Egyesült Királyság legnagyobb állatvédő szervezete, hogy időnként "leharcolt" versenylovakat küld vágóhídra, hogy aztán állateledel készüljön a húsukból - számolt be róla a Daily Mail.

A Daily Mail Australia nemrég hozzájutott egy számlához, amely arról tanúskodik, hogy a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) nevű, az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen fellépő szervezet Új-Dél-Walesben található kirendeltsége

2012 novemberében 300 dollárt, azaz 90 ezer forintot fizetett azért, hogy egy telivért a Burns Pet Foods nevű céghez szállítsanak, amely köztudottan lóhúst dolgoz fel az állateledeleihez. Érdekesség még, hogy e cég ellen indított büntetőeljárást a közelmúltban a RSPCA a szarvasmarhákkal és juhokkal szembeni kegyetlenség miatt.

A vállalatot bűnösnek is találták szeptemberben négy esetben állatok ellen elkövetett kegyetlenség miatt, és egy esetben az állatorvosi kezelés elmulasztása miatt.

Októberben az ABC nevű tévécsatorna egyik műsorában felvételeket mutatott arról, hogy

hirdetés

az ausztráliai Queensland délkeleti részén lévő vágóhídon kegyetlenül bántalmazzák a levágásra ítélt telivéreket. Itt állítólag évente több száz ausztrál versenylovat vágnak le, miután azokat "nyugdíjazzák".

Rejtett kamerák rögzítették, hogyan végeznek a korábban magas pénzdíjakat is nyert állatokkal. Az ABC tudósításában az is elhangzott, hogy a vágóhídra küldött lovakat kivégzésük előtt megverték, árammal kábították el, és rugdosták őket, amikor már haldokoltak.

Miután ez adásba került, az RSPCA Ausztrália ügyvezető igazgatója, Bidda Jones azt mondta, a versenyzés tönkreteszi a lovakat, ezért végzik végül vágóhídon. Mint minden nézőt, őket is sokkolták a tévében bemutatott felvételek, de sajnos nem lepték meg őket a látottak. Emiatt ismét felhívták a figyelmet arra, hogy nem szabadna ennyi lovat versenyzésre kiképezni, és mivel rengeteg ilyen állat végzi a vágóhídon, sürgősen csökkenteni kell a "pazarlásukat".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mti-horvat2.jpg

Fotókon a hatalmas dugó, ami a horvát határnál alakult ki a kánikulában

Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.
MTI, SZM - szmo.hu
2020. július 11.


hirdetés

Már beszámoltunk arról, hogy hatalmas dugó alakult ki a magyar-horvát határon, mert a kötelező regisztráció a horvát oldalon jelentősen lelassítja a forgalmat.

Több órás várakozásra kell számítaniuk az M7-es autópályán Horvátországba utazóknak a határátkelő előtt. A Horvátországba belépőket kötelezően regisztrálják az ottani hatóságok, ezért a személyforgalomban a Magyarország felől érkezőknek a határátlépés előtt kétórányi várakozásra kell felkészülniük.

A rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az előzetes regisztrációt lehetőség szerint még indulás előtt végezzék el az internetes felületen, így megkönnyítik a hatóságok munkáját.

Ezt EZEN A FELÜLETEN tehetitek meg.

hirdetés

Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani.

Lapozz a fotókért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
gulyas-gergely-kormanyinfo.jpg

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

Orbán Viktor korábban már beszélt arról, hogy újra szükségesek lehetnek a korlátozások.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 11.


hirdetés

Vasárnap délelőtt 11-kor jelenti be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott kormányzati döntéseket

- írja a Hvg.hu.

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában már elmondta, hogy a közeljövőben újra korlátozásokat vezethetnek be.

Az operatív törzstől péntek délig kért javaslatokat arra, mit lehet tenni a járvány terjedése ellen. Péntek délután az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Lakatos Tibor elmondta, Magyarországra leginkább olyan környező országokból került be a koronavírus, ahol egyre több a fertőzött. Azóta a helyzet romlott, mára már Horvátországban és Romániában is rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma - írja a lap.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
vihar_velencei-to.jpg

Videón, ahogy megérkezett a vihar Fejér megyébe - máshol is ez várható

Székesfehérváron és a Velencei-tónál is szupercellát filmezett az Időkép kamerája.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 11.


hirdetés

Elérte a lehűlést hozó front Fejér megye térségét. Székesfehérvár és a Velencei-tó térségében látványos szupercellák alakultak ki.

A látványos jelenségeket az Időkép.hu kamerái meg is örökítették.

Velencei-tó:

Szupercella a Velencei-tónál - 2020.07.11.

Generálva az Időkép.hu kameráiból

hirdetés

Székesfehérvár:

Szupercella Székesfehérvárnál - 2020.07.11.

Generálva az Időkép.hu kameráiból

A front folyamatosan kelet felé húzódik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint délután a Dunántúl keleti peremén, a Duna-Tisza közén és északkeleten, este pedig inkább keletebbre számíthatunk zivatarok kialakulására, az ország északkeleti negyedén heves zivatar is lehet.

Éjszaka egy tartósabb esőt okozó csapadékzóna vonul át nyugatról kelet felé, amelyben helyenként szintén megdörrenhet az ég, de ekkor heves kísérőjelenségek nem valószínűek. Vasárnap reggel a front kelet felé távozik, ezt követően zivatarokra már nem kell készülni.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
horvat-hatar.jpg

Bejelentette Horvátország az új beutazási szigorításokat

Az EU-n kívüli belépőkre karantén vár déli szomszédunknál.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 11.


hirdetés

A horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) szombaton új intézkedéseket hozott a külföldiek határátlépésére vonatkozóan, írja a 24sata horvát hírportálra hivatkozva a 24.hu.

Az Európai Unión kívüli országokból érkező, harmadik országbeli utasoknak 14 napos kötelező karantént írtak elő. Ez lerövidíthető, ha az adott állampolgár a beutazását követő hét napon belül a saját költségén PCR-tesztet végeztet, és az negatív lesz.

Az átutazók esetében a rendőrség mostantól ellenőrizni fogja, hogy a belépést követően 12 órán belül elhagyták-e az országot. Ez csak akkor alkalmazható, ha a szomszédos célország beengedi Horvátországból az utasokat.

Nem kötelesek ugyanakkor karanténba vonulni azok a bosnyák és szerb állampolgárok, akik az új intézkedések hatálybalépése előtt megérkeztek Horvátországba.

A határozat nem vonatkozik az EU és a schengeni övezet állampolgáraira, valamint azon harmadik országbeli utasokra, akik tartózkodási engedéllyel rendelkeznek Horvátországban.

hirdetés

A szigorítás továbbá nem vonatkozik egészségügyi szakemberekre, kutatókra, sürgősségi orvosi ellátást igénylő személyekre, teherfuvarozókra és szállítási személyzetre, diplomatákra, rendőrökre, a polgári védelmi szolgálatot ellátókra, a nemzetközi katonai feladatot ellátókra, az átutazókra, az idegenforgalmi vagy oktatási célból beutazókra és a sürgős személyes okokból érkező állampolgárokra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!