hirdetés
lo-teliver-pixa-1000x667.jpg

Vágóhídra küldik a beteg, nyugdíjazott versenylovakat Ausztráliában

Azután ismerte be ezt az RSPCA, Anglia legnagyobb állatvédő szervezete, hogy egy számla lebuktatta őket. A szervezet nemrég még a lovak versenyeztetése ellen kampányolt, mert az szerintük tönkreteszi az állatokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Beismerte az Egyesült Királyság legnagyobb állatvédő szervezete, hogy időnként "leharcolt" versenylovakat küld vágóhídra, hogy aztán állateledel készüljön a húsukból - számolt be róla a Daily Mail.

A Daily Mail Australia nemrég hozzájutott egy számlához, amely arról tanúskodik, hogy a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) nevű, az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen fellépő szervezet Új-Dél-Walesben található kirendeltsége

2012 novemberében 300 dollárt, azaz 90 ezer forintot fizetett azért, hogy egy telivért a Burns Pet Foods nevű céghez szállítsanak, amely köztudottan lóhúst dolgoz fel az állateledeleihez. Érdekesség még, hogy e cég ellen indított büntetőeljárást a közelmúltban a RSPCA a szarvasmarhákkal és juhokkal szembeni kegyetlenség miatt.

A vállalatot bűnösnek is találták szeptemberben négy esetben állatok ellen elkövetett kegyetlenség miatt, és egy esetben az állatorvosi kezelés elmulasztása miatt.

hirdetés

Októberben az ABC nevű tévécsatorna egyik műsorában felvételeket mutatott arról, hogy

az ausztráliai Queensland délkeleti részén lévő vágóhídon kegyetlenül bántalmazzák a levágásra ítélt telivéreket. Itt állítólag évente több száz ausztrál versenylovat vágnak le, miután azokat "nyugdíjazzák".

Rejtett kamerák rögzítették, hogyan végeznek a korábban magas pénzdíjakat is nyert állatokkal. Az ABC tudósításában az is elhangzott, hogy a vágóhídra küldött lovakat kivégzésük előtt megverték, árammal kábították el, és rugdosták őket, amikor már haldokoltak.

Miután ez adásba került, az RSPCA Ausztrália ügyvezető igazgatója, Bidda Jones azt mondta, a versenyzés tönkreteszi a lovakat, ezért végzik végül vágóhídon. Mint minden nézőt, őket is sokkolták a tévében bemutatott felvételek, de sajnos nem lepték meg őket a látottak. Emiatt ismét felhívták a figyelmet arra, hogy nem szabadna ennyi lovat versenyzésre kiképezni, és mivel rengeteg ilyen állat végzi a vágóhídon, sürgősen csökkenteni kell a "pazarlásukat".

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
baranyi.jpg

Baranyi Krisztinát a Polgármesteri Hivatal parkolójában büntette meg a helyi parkolásüzemeltető cég

Az új ferencvárosi polgármester a közösségi oldalán írta meg az esetet, hozzátéve, hogy 'január elsejétől végre saját kézbe vesszük a parkolást, kiseprűzzük innen a céget'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Baranyi Krisztinát, Ferencváros új polgármesterét a munkahelye előtti parkolóban büntették meg. Az esetet a Facebookon írta meg, hozzátéve, hogy a parkolásüzemeltető cég szerinte már sok éve károsítja a kerületet.

"A Polgármesteri Hivatal parkolójában állok az autómmal napi 12 órában (amíg dolgozom), itt büntettek meg. Nem, ez nem vicc...

A helyi parkolásüzemeltető cég 9 éve károsítja meg Ferencvárost. Első érdemi döntésünk volt, hogy január elsejétől végre saját kézbe vesszük a parkolást, kiseprűzzük innen a céget, amely ez alatt az idő alatt milliárdokat vett ki a zsebünkből.

Itt, a Ferencvárosban elkezdjük lebontani azt a 30 év alatt felépült, közpénzlopásra létrehozott, politika által irányított rendszert, amely a parkolásüzemeltetés minden részéből az utolsó fillért is magánzsebekbe terelte.

hirdetés

Lehet hogy ez nem tetszik nekik?"

- írta a posztjában.

A parkolóhely a Polgármesteri Hivatal saját parkolója, még parkoló korlátok is vannak - írta meg a 444.hu.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
burjancsaba.jpg

Kínát sértő bejegyzést posztolt Burján Csaba olimpiai bajnok, lemondott a vezetőedző

Burján bocsánatot kért a vezetőedzőtől, az elnökség nem fogadta el a Csang Csing Lina lemondását, tárgyalni szeretnének.
MTI - szmo.hu
2019. december 03.


hirdetés

Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Kínát sértő magatartása miatt benyújtotta lemondását Csang Csing Lina, a válogatott vezetőedzője kedden.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közleményben számolt be az esetről, hozzátéve, hogy

az elnökség a sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásért elnézést kért, a vezetőedző lemondását nem fogadta el, és tárgyalásokat kezdeményez vele. Burján is bocsánatot kért a vezetőedzőtől

hirdetés

-írták.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján nem lép jégre a péntektől vasárnapig tartó sanghaji világkupa-versenyen, hazautazik.

A MOKSZ elnöksége úgy határozott, hogy a csapatvezető kérésére Burján ellen fegyelmi eljárást indít.

A válogatott Nagojából utazott Sanghajba, a világkupa-sorozat következő állomására. A repülőtéri várakozás pillanatait és a tömeget örökítette meg Burján, majd mindezt egy Kínát sértő mondattal posztolta Instagram-oldalára.

A bejegyzést már eltávolították, de a Facebookon volt aki újra kitette - írta meg az Index. A cikk szerint az eset előzménye az volt, hogy a válogatott gyorskorcsolyázó mérges lett azért, hogy sokat kellett várakozni a sanghaji reptéren. A tömeget lefotózta és az Instagram-oldalára kitette a képet, melyre egy durva megjegyzést írt.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
virginiaguiffre-1000x560.png

Tálcán szolgálta fel a kiskorú lányokat Epstein András hercegnek

Virginia Roberts Guiffre újabb részleteket osztott meg kapcsolatáról András herceggel, és egyben arra kéri a brit közvéleményt, álljanak mellé.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Tovább gyűrűzik András-herceg szexbotránya, hiába vonult vissza a férfi a nyilvánosságtól. II. Erzsébet fiát Virginia Roberts Guiffre gyanúsította meg azzal, hogy előszeretettel vette igénybe a milliárdos, Jeffrey Epstein szexhálózatát, amelyet a herceg következetesen tagadott. Egy nagyon zavarba ejtőre sikerült BBC-s interjúban próbálta kimagyarázni magát, amelyben próbált elhatárolódni Epsteintől, és letagadta, hogy ismerné Guiffre-t. Az interjú csak olaj volt a tűzre, azóta a herceg visszavonulni kényszerült, ám az ügy koronatanúja nem hagyja ezt annyiban.

Virginia szintén egy BBC-interjúban mesélte el részletesen, mi mindent kellett 17 évesen átélnie, miután Epstein főleg kiskorú lányokat foglalkoztató hálózatába bekerült. A nőt elmondása szerint háromszor kényszerítették arra, hogy feküdjön le a herceggel.

Egyik alkalommal Epstein magánszigetén, a Little St. Jamesen találkoztak,

hirdetés

ahol Epstein ötlete szerint úgy szolgálták fel őket, mintha gyümölcsöket hordanának körbe tálakon.

A lányoknak ezek után Epstein utasítására vetkőzniük kellett, majd csókolgatniuk és simogatniuk egymást, végül András herceg a hálószobájába vitte az akkor még kiskorú Virginiát, ahol lefeküdt vele.

A lány legközelebb Londonban találkozott a herceggel Epstein jobbkeze és egykori barátnője, Ghislaine Maxwell társaságában. András egy ideig exfeleségét, Fergie-t szidta, majd egy éjszakai szórakozóhelyre mentek, ahol táncolni hívta a lányt.

"Szörnyen táncolt, borzasztó volt. Teljesen összeizzadt engem is, olyan volt, mintha esőként csöpögött volna rám az izzadtsága. Tudtam, hogy jó képet kell vágnom ehhez az egészhez, mert Jeffrey és Ghislaine ezt várják el tőlem."

- nyilatkozta a nő az estéről. Később visszamentek a házba, ahol ismét szexre került sor.

A most 35 éves nő a közvélemény segítségét kéri. Szerinte ugyanis nagyon nincsen rendben az, hogy nagyhatalmú emberek ilyen borzasztó dolgokat tehetnek, és a felsőbb körökben mindenki szemet huny az ilyen esetek felett.

"Arra kérem az embereket az Egyesült Királyságban, hogy álljanak mellém, hogy segítsenek megvívni ezt a harcot, hogy ne fogadják el azt, hogy mindez így rendben van, mert ez nem csak egy szexsztori, ez egy történet az emberkereskedelemről, erőszakról és az egyik királyi felségetekről."


KÖVESS MINKET:


hirdetés
racz-zsofia-helyettes-allamtitkar.jpg

22 éves egyetemi hallgató lett helyettes államtitkár az EMMI-ben

Rácz Zsófia a Fidelitas elnökévé választott Illés Boglárkát váltja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 04.


hirdetés

Távozott Illés Boglárka, az EMMI ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára. Ő lett ugyanis a Fidesz ifjúsági tagozatának, a Fidelitasnak az elnöke. A hivatal már meg is találta az utódját az államtitkár-helyettesi pozícióban,

Novák Katalin Facebookon jelentette be a személyi változást.

"Rendhagyó módon nem sajtótájékoztatón, hanem itt, a közösségi médiában szeretném bemutatni Önöknek azt az ifjú hölgyet, aki helyettes államtitkárként a fiatalokat fogja képviselni, és értük fog dolgozni az államtitkárságon" -írja Novák Katalin.

"Zsófi 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is.

hirdetés

Nemrég tért vissza Washingtonból, ahol egy féléves ösztöndíjprogramban vett részt. Bízom benne, hogy sikerrel fogja saját korosztályának tagjait képviselni az elkövetkező években."

Novák Katalin

Illés Boglárka Fidelitas-elnökké választása miatt átadja a stafétát ... Rácz Zsófiának. Rendhagyó módon nem sajtótájékoztatón, hanem itt, a közösségi médiában szeretném bemutatni Önöknek azt az ifjú hölgyet, aki helyettes államtitkárként a fiatalokat fogja képviselni, és értük fog dolgozni az államtitkárságon. Zsófi 22 éves joghallgató, korábban Magyarország ENSZ ifjúsági küldötte volt, dolgozott politikai elemzőként is.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!