Vádat emeltek M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló ellen
Letöltendő börtönt kért M. Richárddal szemben az ügyészség.
MTI - szmo.hu
2018. december 06.


Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat Mr. Richárd és egy másik ember ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 2017 májusában a Dózsa György úton történt baleset ügyében.

A vádirat szerint a 41 éves M. Richárd jogosítvány nélkül, a megengedett legnagyobb sebességet túllépő, óránként 135-140 kilométeres sebességgel hajtott a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés felé.

Ott egy 47 éves férfi szabálytalanul, az elsőbbséget meg nem adva kanyarodott, és összeütköztek. A kanyarodó autóban a sofőrön kívül ketten utaztak.

A balesetben mindkét kocsi felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A  kanyarodó autó egyik utasa olyan erővel zuhant ki, hogy a helyszínen meghalt. A másik utas a kórházban halt meg,

a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó autó 47 éves sofőrje is életveszélyes, a gyorshajtó könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből érkező autós nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik autós szabályosan kanyarodik.

A vádiratban szerepel egy másik eset is, amely miatt M. Richárd vezetői engedélyét korábban bevonták, mivel

2015-ben elsodort egy biciklist, majd szóváltásba keveredett vele és utastársával bántalmazta a kerékpárost.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset miatt mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége.

M. Richárd jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint járművezetéstől való végleges eltiltást indítványozott az ügyészség.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x