csepel
Vacognak a csepeli mentősök, nincs fűtés az állomáson
Közel 10 napja romlott el a kazán a mentőállomáson, azóta nincs meleg víz sem. Otthonról bevitt olajradiátorokkal próbálnak fűteni.
Címkép: Facebook
2017. november 14.

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán – írja a 168 óra. A dolgozók még kezet mosni is csak hideg vízben tudnak, a lap információi szerint most olajradiátorokkal próbálnak meleget teremteni az állomáson.

A problémát rögtön, vagyis másfél hete jelentették a Országos Mentőszolgálatnak, mégsem történt azóta változás.

Ugyan a hivatalos belső szabályzat szerint az állomásokon minimum 18 foknak kell lennie, a csepeli mentősök már annak is örülnek, ha valahogy 15 fokig felkúszik a hőmérő higanyszála.

Egy helyi vállalkozó felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a vacogó dolgozók. Hivatalos indoklás még mindig nincs arról, hogy miért nem engedélyezték. A mentőállomáson most az olajradiátorok próbálják legyőzni a hideget, hogy az ott dolgozó 40 ember elviselhető klímában dolgozhasson. Emellett a vízforralók és a hősugárzók is gőzerővel mennek.

A Csepelinfo.hu azt írja, a még csak kilencéves kazán immár negyedjére adta be a kulcsot. Kedd délelőtt meglátogatta a mentőállomást Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és felajánlotta a mentősöknek az önkormányzat segítségét, vagyis azt, hogy lecserélik a kazánt. "Felszereljük őket egy új és megfelelő kapacitású kazánnal" - írta a Facebookon a látogatás után.

A 168 óra kereste az OMSZ-t is az ügyben, de kérdéseikre eddig még nem kaptak választ.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!