hirdetés
photo-1488563191899-79b83cb52fb9-2.jpg

Útmutató eljegyzési gyűrű vásárlásához

Lánykérés előtt állsz és nem tudod hol kezd? Segítünk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 17.


hirdetés

Hol kezd egyáltalán az eljegyzési gyűrű vásárlást? Most ebben segítünk, mégpedig lépésről lépésre!

Szóval, úgy döntöttél, itt az idő feltenni a nagy kérdést. Akkor először is gratulálunk! De most jön az egészben a trükkös rész, maga a gyűrű.

Eljegyezni a párodat, függetlenül attól, hogy mióta vagytok együtt, hatalmas lépés egy kapcsolatban. Ilyenkor az utolsó dolog, amire vágysz, hogy még a gyűrűn is stresszelned kelljen. Életed egyik legfontosabb vásárlásánál magabiztosnak kell lenned, ebben segítünk most ezzel az útmutatóval, melyben minden lehetséges kérdésedre választ kaphatsz!

Vásárlás előtt

Honnan tudhatod, milyen stílust kedvel?

Nézd meg az ékszereit! Jegyezd meg, milyen darabokat hord és próbáld megállapítani, mi a rá jellemző stílus. Ha feltérképezed azokat az ékszereket, amiket rendszeresen visel, könnyebben fogsz eligazodni a gyűrűk óriási választékában. Tudni fogod, hogy hagyományos menyasszony a párod vagy egy olyan lány, aki különleges, egyedi ékszerekre gyűrűre, vágyna.

Kérdezd meg a barátait! A legjobb barátnője biztosan tudni fogja, milyen eljegyzési gyűrűt szeretne a párod.

Fordíts figyelmet a részletekre! Ha a baráti körben vagy a családban eljegyzés történik, figyeld, a párodnak mi a véleménye a gyűrűről! Így is közelebb kerülhetsz az ő elképzeléseihez.

Hogyan találd el a méretet?

Lopd el az egyik gyűrűjét! Csend el az egyik gyűrűt, amit gyakran visel, és mérd le vagy a pontosabb méret érdekében vidd el egy ékszerészhez, hogy egy gyűrűméretező rúd segítségével ő vegyen róla pontos méretet.

Vegyél egy figyelemelterelő gyűrűt! Ha sok gyűrűje van, lepd meg egy hétköznapi darabbal, és nézd meg, hogy kényelmesen tudja-e viselni. Ha igen, válassz pontosan olyan méretet jegygyűrűnek is.

A gyémánt formája

A gyémánt csiszolási formája nagyon fontos, mert ez határozza meg az egész gyűrű kinézetét. 12 fő típusa létezik a jegygyűrűkbe használt gyémántok formájának:

1. Kerek csiszolású gyémánt

Ragyogását a csiszolás még tovább fokozza. Hagyományosabb forma, nagyon népszerű a jegygyűrűkben.

2. Radiant alakú csiszolás

Négyzet alakú, csiszolt, lapos sarkokkal. Igazán egyedi látványt nyújt egy ilyen gyémánt, tökéletes, ha a párod kedveli a különleges ékszereket.

3. Ovális alakú csiszolás

Hasonló a kerekhez, a csiszolás ugyanúgy sok fényt enged a kőbe, így extra ragyogást kölcsönöz a gyűrűnek.

4. Smaragd alakú csiszolás

Ha a párod szereti a vintage stílusú ékszereket, érdemes megfontolnod ezt a fajta csiszolást. Stílusos, annál is inkább, mivel azt a technikát alkalmazza, amit eredetileg a smaragdok csiszolásához használtak.

5. Hercegnő alakú csiszolás

Szintén gyakori csiszolási forma a jegygyűrűknél. Az éles, szögletes vágás már önmagában is figyelemreméltó, de még inkább az körülötte több hercegnő csiszolású gyémánttal.

6. Körte alakú csiszolás

A könnycseppként is ismert körte alakú gyémántcsiszolás jóval különlegesebb. A kerek formájú gyémántok egyik változata, ami ideális a párodnak, ha a megszokottól eltérő ékszereket kedveli.

7. Trilliáns alakú csiszolás

Háromszög alakú gyémánt, amit kiemelő kőnek is gyakran használnak, de önmagában is megállja a helyét egy jegygyűrűben.

8. Baguette alakú csiszolás

Karcsú, négyszögletes gyémánt, ami szépen mutat egy smaragd csiszolású gyémánt mellett is. A kő hosszúkás alakja olyan kinézetet kölcsönöz a gyűrűnek, ami nem mindennapos a jegygyűrűk kínálatában.

9. Szív alakú csiszolás

A szív alakú gyémántcsiszolás tökéletes a romantikus lelkeknek. Egy kislányos nő számára csak egy igazán profi gyémántcsiszoló tud tökéletes, teljesen szimmetrikus szív formát készíteni a gyémántból.

10. Párna alakú csiszolás

Hasonló a radianthoz, de lépcsőzetesebbek a szélei, így a fényt még több oldalról tudja visszaverni. Igazán ragyogó választás!

11. Marquise alakú csiszolás

Stílusos, sikkes, hosszúkás alakú gyémánt, ami kiválóan illeszkedik más drágakövekhez is.

A gyémánt kiválasztása - Minőség

Ha gyémánt jegygyűrűt szeretnél, fontos tudnod, milyen jelek mutatják, hogy igazán jó minőségű drágakővel van dolgod. A legjobb, ha követed az 5-ös szabályt, azaz nézed a tisztaságot, a vágást, a színt, a karátot és az igazolást.

A gyémánt tisztasága

A gyémánt tisztaságánál a foltokat vesszük figyelembe, melyek a kőben megjelenhetnek. Fontos tudni, hogy szinte minden gyémánt rendelkezik valamilyen hibával, tökéletlenséggel. A cél az, hogy megtaláljuk azt a követ, amiben ezek a hibák a legkevésbé vannak jelen. Itt jön a képbe a tisztasági fokozat, aminek érdemes interneten utánaolvasni vagy ékszerénél utánajárni.

Vágás

A csiszolást nagyon sokat összetévesztik a vágással, pedig a kettő között nagy különbség van. A csiszolás a vágás után következik, a vágás során alakítják a gyémánt formáját. Nagyrészt ezen múlik, hogy a gyémánt gyűrűnek mekkora lesz az értéke.

Szín

Ez a szempont nagyon egyszerű, azt kell megnéznünk, hogy mennyire tiszta vagy világos a gyémánt színe. Minél fehérebb a gyémánt, annál értékesebb. A megfelelő színt úgy tudod letesztelni, hogy kipróbálod, mennyi fényt enged át a kő. Minél többet, annál jobb.

Karátok

Ebben mérik a gyémánt tömegét. 1 karát 100 egységgel egyenlő, tehát 50 egység esetén fél karátos gyémántról beszélünk.

Bizonylat

Ha gyémántot vásárolsz, figyelj a bizonylatra is, amiben fel van tüntetve a gyémánt minősége.

A gyűrű anyaga

Leendő menyasszonyod stílusa a döntő abból a szempontból, hogy milyen fémet kell a gyűrű alapanyagának választanod. Jegygyűrűk esetében a leggyakoribbak:

Rózsaarany

Az elmúlt években nagyon népszerűek a rózsaaranyból készült ékszerek, így a jegygyűrűk is. Ha a barátnőd egy igazi kislányos típus, aki szereti a nőies holmikat, tökéletes választás lehet a számára.

Fehérarany

Gyémánt gyűrűk között az egyik legkedveltebb alapanyag a fehérarany. Klasszikus kinézetű, keveréke az aranynak, az ezüstnek, a cinknek, a palládiumnak - a szépség igazi receptje.

Sárga arany

Az egyik leghagyományosabb alapanyaga a gyűrűknek, 75%-ban tiszta arany. Tökéletes azon nők számára, akik kedvelik a klasszikus ékszereket. Ha a párod egy kissé kihívóbb stílusú, próbálj olyan tervezőtől keresgélni, aki modernebb formában használja a sárga aranyat a jegygyűrűk elkészítéséhez.

Platina

A létező legtisztább fém, extrém ellenállóképességgel és páratlan fehér ragyogással rendelkezik, éppen ezért semmilyen bevonatra nincs szüksége. Azok a nők, akik szeretik a csillogást, imádni fogják a platinát, ami garantáltan kiállja az idő próbáját jegygyűrűként is.

Az eljegyzési gyűrű vásárlása

Honnan tudd, mennyit költs rá?

Általában azt mondhatjuk, hogy egy hagyományos eljegyzési gyűrű ára egyenlő kb. 3 havi fizetéssel. De ehhez természetesen nem kell ragaszkodnod! Annyiba kerüljön, amennyit még nem érzel kényelmetlennek kifizetni a keretedből. Ha már tudod, hogy milyen fémből készült, milyen stílusú és méretű gyűrűt szeretnél, könnyebben tudsz válogatni az árak között is.

Ha 100%-ig biztos vagy magadban, bátran menj egyedül jegygyűrűt vásárolni! Más esetben inkább vigyél magaddal valakit, akinek adsz a véleményére, pl. a testvéredet, az anyukádat vagy a legjobb barátodat. Bár ez a te döntésed kell, hogy legyen, sosem árt meghallgatni másvalaki véleményét is.

Üzletben vagy online vásárolj?

Nézd meg interneten több üzlet kínálatát, mielőtt személyesen felkeresnéd őket. Mindig jobb, ha tervszerűen vágsz neki a keresgélésnek! A legjobb azonban, ha a válogatás döntő részét személyesen végzed az üzletben, ahol teljes valójukban láthatod és megfoghatod az ékszereket. Ha már választottál, interneten még mindig összehasonlíthatod az árakat és találhatsz kedvezőbb ajánlatokat. Ha megbízható webshopot találsz, nyugodtan rendeld meg onnan a kiszemelt ékszert!

Ezeket a kérdéseket tedd fel az ékszerüzletben!

Kicserélheted-e a gyűrűt, ha nem tetszik a párodnak?

Ezt a kérdést mindig tedd fel. Nem fogsz mindig igenlő választ kapni, de legalább tisztában leszel a lehetőségeiddel. Lehet, hogy felajánlják a gyűrű átalakítását vagy cseréjét. Ez pedig jól fog jönni a legrosszabb esetben, ha a gyűrű nem nyeri el a párod tetszését.

Tudnak-e változtatni a méreten, ha az nem lesz megfelelő?

Nagyon kevés ékszerüzletben nem kínálnak ilyet a szolgáltatások között, de hogy biztosra menj, vásárlás előtt inkább kérdezz rá konkrétan.

Kaphatsz-e harmadik féltől származó tanústíványt?

Az ékszerész ezt csak abban az esetben fogja sértésnek venni, ha nem rendelkezik ilyennel. Máskülönben büszkén fogja neked megmutatni a tanúsítványt, ami alátámasztja az állításait az ékszerrel kapcsolatban.

Mi a helyzet az etikus ékszerekkel?

Ha a pároddal együtt fontos számotokra, hogy etikus ékszert vásároljatok, kérdezd meg az ékszerészt a gyémánt eredetéről. Az etikus eljegyzési gyűrűk egyre keresettebbek, sok ékszerész kifejezetten etikailag tiszta forrásból szerzi be az alapanyagokat.

Hogyan kell ápolni a gyűrűt?

A különböző fémeknek, drágaköveknek, gyémántoknak eltérő igényeik vannak. Egyesekkel többet kell foglalkozni, mint a többivel. A részleteket tudakold meg az ékszerésztől.

Kaphatsz-e garanciát a gyűrűre?

Pl. ha veszel egy fehérarany gyűrűt, a bevonata miatt néhány év után megkophat és sárgává válhat. Ezért legyél tisztában vásárlás előtt azzal, hogy ilyen esetekre kaphatsz-e garanciát.

Alternatív jegygyűrűk

Csak azért, mert sokan gyémánt gyűrűt vesznek a kedvesüknek, nem jelenti azt, hogy neked is muszáj egy hatalmas méretű kő kíséretében feltenned a nagy kérdést. Sok alternatíva létezik azoknak is, akik ezt nem tudják vagy nem szeretnék követni.

Ha a párod szereti az időtlen, antik stílusú dolgokat, választhatsz neki egy vintage jegygyűrűt, benne egy szép kővel.

A lényeg, hogy használd a képzeleted, és végig tartsd szem előtt azt az embert, akinek a gyűrűt szánod. Ha ő gyűlöli a feltűnő gyémántokat és a túl sok csillogást, ne érezd kényszernek, hogy ilyet vegyél neki!

Ideiglenes jegygyűrűk

Nem mindenkinél történik az eljegyzés a végleges jegygyűrűvel. Léteznek ideiglenes jegygyűrűk is, melyek olcsóbbak, de attól még ugyanolyan szépek. Választhatsz egy ilyet, amivel megtörténik az eljegyzést, majd később közösen kiválasztjátok az igazi, lélegzetelállító eljegyzési gyűrűt. A menyasszony addig is hordhatja az ideiglenes változatot.

A jegygyűrű kiválasztása és megvásárlása ijesztő procedúrának tűnhet, de valójában nem az. Találd ki, mit szeret a párod, keresd meg a számára legszebb darabot, és kérd meg, hogy töltse veled életetek hátralévő részét!


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
landscape-1192669_1280.jpg

Öt település, ha egy csendesebb helyen kezdenéd újra az életed

Néha jó lenne kiszakadni a nagyvárosi forgásból és úgy érzed, szívesen kezdenél új életet egy csendesebb vidéken? Mi most eljátszottunk a gondolattal és összeszedtünk öt olyan települést, amit szívesen neveznénk akár otthonnak is.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. október 10.1. Tokaj

Tokaj szőlőmezein… Bizony, Tokaj-Hegyalja az ország legelső borvidéke, ahol a Zemplén-hegység lankáiról csodálatos a kilátás, jó a levegő és minden adott egy természetközeli, nyugalmas élethez. Itt találkozik a Tisza és a Bodrog is, de a természet adta lehetőségeken túl, ebben a városban bőven van helye a kultúrának is. A színház mellett rendszeresen szerveznek itt különféle kulturális fesztiválokat is és turisták is szívesen látogatnak ide, hogy Tokaj történelemmel átitatott utcácskáin sétálgassanak, majd megkóstolják a pincékből kínált, világhírű borokat. Éppen ezért, ha érdekel a borászat vagy a turizmus, ez remek hely lehet egy új élethez.

2. Bánk

Mit szólnál ahhoz, ha a nyár minden napján, - ha kedved szottyan – elmerülhetnél egy tó habjaiban, vagy békésen pecázgathatnál a partról, de ha úgy alakul, szinte seperc alatt elérnéd Budapestet is? Ha felcsillant a szemed, akkor Bánk a neked való település, szívében a hatalmas és csodaszép Bánki-tóval. Bár tudjuk, hogy első olvasatra sokan gondoltatok a Balatonra (ami nekünk is nagy kedvencünk), de ha valaki nem szereti a nyári turistaforgalmat akkor egy csendesebb hellyel jobban jár, az ingatlanárakról nem is beszélve. Bánk ráadásul csupán 60 km-re fekszik Budapesttől, így autóval egy óra alatt elérhető.

3. Boldogkőváralja

Ha szabadidődben szíved szerint mást sem tennél, csak fognád a túrabakancsot és irány a hegyek, akkor Boldogkőváralja lehet a neked való település. A község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, a Hernád völgyének peremén vár, a Zemplén ölelésében. Itt élve, könnyedén nekivághatsz a magaslatoknak, járhatod az erdőket. Itt van az ország egyik legszebb középkori vára, a Boldogkői vár is. A községtől Miskolc pedig csupán 52 kilométerre helyezkedik el, így könnyedén elérhető egy hazai nagyváros, de mégsem kell a városi forgatagban eltölteni a mindennapokat.

4. Szigliget

Persze, tudjuk, hogy sokak szíve vágyik a magyar tengerhez. Szigliget, az északi part csücskénél, egy félszigeten, félúton Keszthely és Badacsony között található, egy igazi kis ékszerdoboz. Szigliget a költőinket is megihlette már, nem csoda, hiszen itt találkozik a Balaton, a hegyvidék és a történelem. A Balaton közelsége és nyugalma mellett azonban innen autóval és vonattal is könnyedén elérhető két nagy település, Tapolca és Keszthely is.

5. Mátraszentimre

Milyen lehet olyan helyen élni, ahová mások nyaralni mennek, hogy teljesen kikapcsoljanak? Mátraszentimrén megtapasztalhatod milyen, amikor visszatér a lelki békéd. A Mátra csodálatos túraútvonalakkal, kilátással édesgeti magához az embert, ahol a csillagok nem számítanak ritka látványnak, mert nem szennyezi be őket a milliónyi autó és épület fénye. Ha nyugodt, falusi életre vágysz, arra, hogy a szomszédjaid ne ismeretlenek legyenek és akár a buszsofőr is ismerősként köszöntsön, akkor Mátraszentimre a neked való hely. Arról nem is beszélve, hogy télen itt sípálya is üzemel, úgyhogy, ha ezt a sportot űzöd többé nem kell órákat utaznod miatta.

Fotó: H. Szabó Sándor

Az OTP Bank szakértőjét kérdeztük a Falusi CSOK-ról

„A júliustól elérhető falusi CSOK jó lehetőség, azoknak a családoknak, akik egy igazi vidéki portára vágynak, amely nyugodt és természet közeli életet biztosít. Mielőtt a kisebb településre vágyók beleszeretnének egy hangulatos parasztházba, mindenképp javasolt áttekinteni a preferált kistelepülések listáját, valamint az igényléshez szükséges feltételeket.

Ahogy minden lakásfinanszírozással kapcsolatos kérdésben, úgy a falusi CSOK esetében is igaz, hogy érdemes olyan pénzügyi partnert választani, akinél az összes piaci hiteltermék és állami támogatás elérhető és aki szakérőként tud segíteni az ingatlankeresésben, finanszírozásban és az igénylés folyamatában” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
landscape-1192669_1280.jpg

Öt település, ha egy csendesebb helyen kezdenéd újra az életed

Néha jó lenne kiszakadni a nagyvárosi forgásból és úgy érzed, szívesen kezdenél új életet egy csendesebb vidéken? Mi most eljátszottunk a gondolattal és összeszedtünk öt olyan települést, amit szívesen neveznénk akár otthonnak is.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2019. október 10.1. Tokaj

Tokaj szőlőmezein… Bizony, Tokaj-Hegyalja az ország legelső borvidéke, ahol a Zemplén-hegység lankáiról csodálatos a kilátás, jó a levegő és minden adott egy természetközeli, nyugalmas élethez. Itt találkozik a Tisza és a Bodrog is, de a természet adta lehetőségeken túl, ebben a városban bőven van helye a kultúrának is. A színház mellett rendszeresen szerveznek itt különféle kulturális fesztiválokat is és turisták is szívesen látogatnak ide, hogy Tokaj történelemmel átitatott utcácskáin sétálgassanak, majd megkóstolják a pincékből kínált, világhírű borokat. Éppen ezért, ha érdekel a borászat vagy a turizmus, ez remek hely lehet egy új élethez.

2. Bánk

Mit szólnál ahhoz, ha a nyár minden napján, - ha kedved szottyan – elmerülhetnél egy tó habjaiban, vagy békésen pecázgathatnál a partról, de ha úgy alakul, szinte seperc alatt elérnéd Budapestet is? Ha felcsillant a szemed, akkor Bánk a neked való település, szívében a hatalmas és csodaszép Bánki-tóval. Bár tudjuk, hogy első olvasatra sokan gondoltatok a Balatonra (ami nekünk is nagy kedvencünk), de ha valaki nem szereti a nyári turistaforgalmat akkor egy csendesebb hellyel jobban jár, az ingatlanárakról nem is beszélve. Bánk ráadásul csupán 60 km-re fekszik Budapesttől, így autóval egy óra alatt elérhető.

3. Boldogkőváralja

Ha szabadidődben szíved szerint mást sem tennél, csak fognád a túrabakancsot és irány a hegyek, akkor Boldogkőváralja lehet a neked való település. A község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van, a Hernád völgyének peremén vár, a Zemplén ölelésében. Itt élve, könnyedén nekivághatsz a magaslatoknak, járhatod az erdőket. Itt van az ország egyik legszebb középkori vára, a Boldogkői vár is. A községtől Miskolc pedig csupán 52 kilométerre helyezkedik el, így könnyedén elérhető egy hazai nagyváros, de mégsem kell a városi forgatagban eltölteni a mindennapokat.

4. Szigliget

Persze, tudjuk, hogy sokak szíve vágyik a magyar tengerhez. Szigliget, az északi part csücskénél, egy félszigeten, félúton Keszthely és Badacsony között található, egy igazi kis ékszerdoboz. Szigliget a költőinket is megihlette már, nem csoda, hiszen itt találkozik a Balaton, a hegyvidék és a történelem. A Balaton közelsége és nyugalma mellett azonban innen autóval és vonattal is könnyedén elérhető két nagy település, Tapolca és Keszthely is.

5. Mátraszentimre

Milyen lehet olyan helyen élni, ahová mások nyaralni mennek, hogy teljesen kikapcsoljanak? Mátraszentimrén megtapasztalhatod milyen, amikor visszatér a lelki békéd. A Mátra csodálatos túraútvonalakkal, kilátással édesgeti magához az embert, ahol a csillagok nem számítanak ritka látványnak, mert nem szennyezi be őket a milliónyi autó és épület fénye. Ha nyugodt, falusi életre vágysz, arra, hogy a szomszédjaid ne ismeretlenek legyenek és akár a buszsofőr is ismerősként köszöntsön, akkor Mátraszentimre a neked való hely. Arról nem is beszélve, hogy télen itt sípálya is üzemel, úgyhogy, ha ezt a sportot űzöd többé nem kell órákat utaznod miatta.

Fotó: H. Szabó Sándor

Az OTP Bank szakértőjét kérdeztük a Falusi CSOK-ról

„A júliustól elérhető falusi CSOK jó lehetőség, azoknak a családoknak, akik egy igazi vidéki portára vágynak, amely nyugodt és természet közeli életet biztosít. Mielőtt a kisebb településre vágyók beleszeretnének egy hangulatos parasztházba, mindenképp javasolt áttekinteni a preferált kistelepülések listáját, valamint az igényléshez szükséges feltételeket.

Ahogy minden lakásfinanszírozással kapcsolatos kérdésben, úgy a falusi CSOK esetében is igaz, hogy érdemes olyan pénzügyi partnert választani, akinél az összes piaci hiteltermék és állami támogatás elérhető és aki szakérőként tud segíteni az ingatlankeresésben, finanszírozásban és az igénylés folyamatában” – javasolja Kormos Zoltán, az OTP Bank ingatlanhitelezésért felelős vezetője.

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
smoking-2168601_960_720.jpg

Naponta pár szál cigaretta elszívása is elég ahhoz, hogy tönkretegyük a tüdőnket

A könnyű dohányosok is jelentős mértékben károsítják a légutaikat, sőt szinte ugyanakkora a kockázat náluk is a tüdőrák kialakulására.
Fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. október 10.Nem kell napi két doboz cigarettát elszívniuk a dohányosoknak ahhoz, hogy rongálják a légutaikat. A New York-i Columbia egyetem kutató orvosai most eloszlatják azt a tévhitet, hogy a kocabagósok nincsenek veszélyben a dohányzás közismert ártalmaitól.

A kutatás során 25 ezer önként jelentkezőnek vizsgálták meg a tüdőfunkcióit. Voltak köztük dohányosok, volt dohányosok, de olyan felnőttek is, akik soha egyetlen slukkot sem szívtak. Az nem volt meglepő, hogy azoknál, akik egy nap 30 szál cigarettát is elszívtak, évente 11,24 milliliterrel jobban csökkent a tüdőfunkció, mint a nemdohányzóknál. Az már annál inkább, hogy ez a csökkenési ráta évi 7,65 ml volt azoknál, akiknek napi adagja öt cigarettánál kevesebb volt.

A szakértők kiszámolták, hogy a könnyű dohányosok egy év alatt annyi tüdőkapacitást veszítenek, mint a láncdohányosok kilenc hónap alatt

– írja a Daily Mail

A tüdőfunkció azt a levegőmennyiséget méri, amelyet egy ember képes be- és kilélegezni. Ez a képesség huszonéves kortól természetszerűen csökken.

Az eredmények azt is bizonyították, hogy a tüdőfunkció nem tér vissza néhány év alatt a normális állapotba, miután valaki leszokik a dohányzásról. A kutatók a volt dohányosoknál is évi 1,57 ml csökkenést állapítottak meg, és úgy vélik, hogy a 0-hoz való visszatéréshez legalább 30 év kell.

Mindez egyúttal azt jelenti, figyelmeztet a tanulmány, amely a Lancet Respiratory Medicine című orvosi szaklapban jelent meg, hogy

szinte ugyanolyan kockázata van a gyenge dohányosoknál a tüdőráknak, vagy a krónikus obstruktiv tüdőbetegségnek (COPD), amely egyszerre jár idült hörghuruttal és tüdőtágulással.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
yeezyreal-1000x527.png

Percek alatt elkapkodták a szentelt vizes, majd' egymilliós Nike cipőket

A fehér, Air Max 97-es lábbelikhez egy ízléses, arany színű feszület is jár.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 11.Már az első napon, percek alatt elkapkodták a brooklyn-i MSCHF dizájn stúdió 3000 dollárért (valamivel több, mint 900 ezer forint) árult szentelt vizes cipőjét, amit kedd reggel dobtak fel a StockX webáruházba. - írja a New York Post.

A Jesus Shoes nevű cipőt, amiből hozzávetőleg 24 pár készült, a tervezők annak a szokásnak a megtrollkodásáért hozták létre, amikor két ismert márka összefogásával dobnak piacra egy terméket, mondta a cég kereskedelmi vezetője, Daniel Greenberg. Greenberg egy konkrét kollaborációt is kiemelt, ami elindította őket ezen az úton, az Arizona Iced Tea és az Adidas együttműködését.

“Meg akartuk mutatni, hogy milyen abszurddá váltak ezek az együttműködések."

Így hát a világ egyik legbefolyásosabb alakjához, Jézushoz fordultak.

View this post on Instagram

NIKE AIR MAX 97 СТАЛИ СВЯТЫМИ БЛАГОДАРЯ КАСТОМУ ОТ MSCHF ⠀ Пара выполнена в бело-голубой расцветке, а ее главной особенностью стала воздушная подушка подошвы, наполненная освященной водой из реки Иордан. ⠀ В основе идеи — одна из книг Нового Завета, в которой рассказана история о хождении Иисуса по воде. Название книги напечатано черными буквами на носке одного из кроссовок. ⠀ Также пару дополнили подвеской с распятым на кресте Иисусом, а цвет стельки отсылает к традиционной красной обуви и драгоценностям Ватикана. ⠀ Пока что, кроссовки можно купить на платформе StockX, а цена на них стартует от 2500 долларов при оригинальной цене 1425 долларов. ⠀ Думаем, что у нас бы эту пару запретили бы быстрее, чем она успела найти первого покупателя. А всех, кто был бы причастен к ее созданию, посадили за оскорбление чувств верующих. ⠀ #nike #кастом #кроссы #кроссовки #кроссовкиnike #кроссовкинайк #найк #спортивнаяобувь #обувь #обувь2019 #nike #nikeairmax #nikeairmax97 #mschf

A post shared by PHOSPHOR MAGAZINE (@phosphor_magazine) on

Greenberg zsidóként a saját bevallása szerint nem tudott Jézusról mást, minthogy a vízen járt, így került a cipő légtalpába a víz.

A Jordán folyóból származó vizet Greenberg egyik Izraelben élő barátja küldte nekik, majd Amerikában megáldotta azt egy pap, ezután került az Air Max 97-esekbe.

Reklám helyett aztán a cég kiküldött hat párat a szentelt vizes cipőkből ismert youtubereknek, és olyan hírességeknek, mint A$AP Rocky.

A majdnem egymilliós cipők pedig pár perc alatt elkeltek, de a MSCHF azt ígérte, minden hónap második és negyedik keddjén, tehát kéthetente újabb darabokat dobnak a piacra StockX oldalon.

A Nike cipőket a MSCHF kereskedelmi forgalomban szerezte be, amiket aztán maguk alakítottak át, a Nike-nak nincs köze az akciójukhoz. A cipőnek saját weboldala is van, ahol minden oldalról jól megnézhetjük magunknak a luxus-lábbelit.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!