hirdetés
photo-1488563191899-79b83cb52fb9-2.jpg

Útmutató eljegyzési gyűrű vásárlásához

Lánykérés előtt állsz és nem tudod hol kezd? Segítünk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 17.


hirdetés

Hol kezd egyáltalán az eljegyzési gyűrű vásárlást? Most ebben segítünk, mégpedig lépésről lépésre!

Szóval, úgy döntöttél, itt az idő feltenni a nagy kérdést. Akkor először is gratulálunk! De most jön az egészben a trükkös rész, maga a gyűrű.

Eljegyezni a párodat, függetlenül attól, hogy mióta vagytok együtt, hatalmas lépés egy kapcsolatban. Ilyenkor az utolsó dolog, amire vágysz, hogy még a gyűrűn is stresszelned kelljen. Életed egyik legfontosabb vásárlásánál magabiztosnak kell lenned, ebben segítünk most ezzel az útmutatóval, melyben minden lehetséges kérdésedre választ kaphatsz!

Vásárlás előtt

Honnan tudhatod, milyen stílust kedvel?

hirdetés

Nézd meg az ékszereit! Jegyezd meg, milyen darabokat hord és próbáld megállapítani, mi a rá jellemző stílus. Ha feltérképezed azokat az ékszereket, amiket rendszeresen visel, könnyebben fogsz eligazodni a gyűrűk óriási választékában. Tudni fogod, hogy hagyományos menyasszony a párod vagy egy olyan lány, aki különleges, egyedi ékszerekre gyűrűre, vágyna.

Kérdezd meg a barátait! A legjobb barátnője biztosan tudni fogja, milyen eljegyzési gyűrűt szeretne a párod.

Fordíts figyelmet a részletekre! Ha a baráti körben vagy a családban eljegyzés történik, figyeld, a párodnak mi a véleménye a gyűrűről! Így is közelebb kerülhetsz az ő elképzeléseihez.

Hogyan találd el a méretet?

Lopd el az egyik gyűrűjét! Csend el az egyik gyűrűt, amit gyakran visel, és mérd le vagy a pontosabb méret érdekében vidd el egy ékszerészhez, hogy egy gyűrűméretező rúd segítségével ő vegyen róla pontos méretet.

Vegyél egy figyelemelterelő gyűrűt! Ha sok gyűrűje van, lepd meg egy hétköznapi darabbal, és nézd meg, hogy kényelmesen tudja-e viselni. Ha igen, válassz pontosan olyan méretet jegygyűrűnek is.

A gyémánt formája

A gyémánt csiszolási formája nagyon fontos, mert ez határozza meg az egész gyűrű kinézetét. 12 fő típusa létezik a jegygyűrűkbe használt gyémántok formájának:

1. Kerek csiszolású gyémánt

Ragyogását a csiszolás még tovább fokozza. Hagyományosabb forma, nagyon népszerű a jegygyűrűkben.

2. Radiant alakú csiszolás

Négyzet alakú, csiszolt, lapos sarkokkal. Igazán egyedi látványt nyújt egy ilyen gyémánt, tökéletes, ha a párod kedveli a különleges ékszereket.

3. Ovális alakú csiszolás

Hasonló a kerekhez, a csiszolás ugyanúgy sok fényt enged a kőbe, így extra ragyogást kölcsönöz a gyűrűnek.

4. Smaragd alakú csiszolás

Ha a párod szereti a vintage stílusú ékszereket, érdemes megfontolnod ezt a fajta csiszolást. Stílusos, annál is inkább, mivel azt a technikát alkalmazza, amit eredetileg a smaragdok csiszolásához használtak.

5. Hercegnő alakú csiszolás

Szintén gyakori csiszolási forma a jegygyűrűknél. Az éles, szögletes vágás már önmagában is figyelemreméltó, de még inkább az körülötte több hercegnő csiszolású gyémánttal.

6. Körte alakú csiszolás

A könnycseppként is ismert körte alakú gyémántcsiszolás jóval különlegesebb. A kerek formájú gyémántok egyik változata, ami ideális a párodnak, ha a megszokottól eltérő ékszereket kedveli.

7. Trilliáns alakú csiszolás

Háromszög alakú gyémánt, amit kiemelő kőnek is gyakran használnak, de önmagában is megállja a helyét egy jegygyűrűben.

8. Baguette alakú csiszolás

Karcsú, négyszögletes gyémánt, ami szépen mutat egy smaragd csiszolású gyémánt mellett is. A kő hosszúkás alakja olyan kinézetet kölcsönöz a gyűrűnek, ami nem mindennapos a jegygyűrűk kínálatában.

9. Szív alakú csiszolás

A szív alakú gyémántcsiszolás tökéletes a romantikus lelkeknek. Egy kislányos nő számára csak egy igazán profi gyémántcsiszoló tud tökéletes, teljesen szimmetrikus szív formát készíteni a gyémántból.

10. Párna alakú csiszolás

Hasonló a radianthoz, de lépcsőzetesebbek a szélei, így a fényt még több oldalról tudja visszaverni. Igazán ragyogó választás!

11. Marquise alakú csiszolás

Stílusos, sikkes, hosszúkás alakú gyémánt, ami kiválóan illeszkedik más drágakövekhez is.

A gyémánt kiválasztása - Minőség

Ha gyémánt jegygyűrűt szeretnél, fontos tudnod, milyen jelek mutatják, hogy igazán jó minőségű drágakővel van dolgod. A legjobb, ha követed az 5-ös szabályt, azaz nézed a tisztaságot, a vágást, a színt, a karátot és az igazolást.

A gyémánt tisztasága

A gyémánt tisztaságánál a foltokat vesszük figyelembe, melyek a kőben megjelenhetnek. Fontos tudni, hogy szinte minden gyémánt rendelkezik valamilyen hibával, tökéletlenséggel. A cél az, hogy megtaláljuk azt a követ, amiben ezek a hibák a legkevésbé vannak jelen. Itt jön a képbe a tisztasági fokozat, aminek érdemes interneten utánaolvasni vagy ékszerénél utánajárni.

Vágás

A csiszolást nagyon sokat összetévesztik a vágással, pedig a kettő között nagy különbség van. A csiszolás a vágás után következik, a vágás során alakítják a gyémánt formáját. Nagyrészt ezen múlik, hogy a gyémánt gyűrűnek mekkora lesz az értéke.

Szín

Ez a szempont nagyon egyszerű, azt kell megnéznünk, hogy mennyire tiszta vagy világos a gyémánt színe. Minél fehérebb a gyémánt, annál értékesebb. A megfelelő színt úgy tudod letesztelni, hogy kipróbálod, mennyi fényt enged át a kő. Minél többet, annál jobb.

Karátok

Ebben mérik a gyémánt tömegét. 1 karát 100 egységgel egyenlő, tehát 50 egység esetén fél karátos gyémántról beszélünk.

Bizonylat

Ha gyémántot vásárolsz, figyelj a bizonylatra is, amiben fel van tüntetve a gyémánt minősége.

A gyűrű anyaga

Leendő menyasszonyod stílusa a döntő abból a szempontból, hogy milyen fémet kell a gyűrű alapanyagának választanod. Jegygyűrűk esetében a leggyakoribbak:

Rózsaarany

Az elmúlt években nagyon népszerűek a rózsaaranyból készült ékszerek, így a jegygyűrűk is. Ha a barátnőd egy igazi kislányos típus, aki szereti a nőies holmikat, tökéletes választás lehet a számára.

Fehérarany

Gyémánt gyűrűk között az egyik legkedveltebb alapanyag a fehérarany. Klasszikus kinézetű, keveréke az aranynak, az ezüstnek, a cinknek, a palládiumnak - a szépség igazi receptje.

Sárga arany

Az egyik leghagyományosabb alapanyaga a gyűrűknek, 75%-ban tiszta arany. Tökéletes azon nők számára, akik kedvelik a klasszikus ékszereket. Ha a párod egy kissé kihívóbb stílusú, próbálj olyan tervezőtől keresgélni, aki modernebb formában használja a sárga aranyat a jegygyűrűk elkészítéséhez.

Platina

A létező legtisztább fém, extrém ellenállóképességgel és páratlan fehér ragyogással rendelkezik, éppen ezért semmilyen bevonatra nincs szüksége. Azok a nők, akik szeretik a csillogást, imádni fogják a platinát, ami garantáltan kiállja az idő próbáját jegygyűrűként is.

Az eljegyzési gyűrű vásárlása

Honnan tudd, mennyit költs rá?

Általában azt mondhatjuk, hogy egy hagyományos eljegyzési gyűrű ára egyenlő kb. 3 havi fizetéssel. De ehhez természetesen nem kell ragaszkodnod! Annyiba kerüljön, amennyit még nem érzel kényelmetlennek kifizetni a keretedből. Ha már tudod, hogy milyen fémből készült, milyen stílusú és méretű gyűrűt szeretnél, könnyebben tudsz válogatni az árak között is.

Ha 100%-ig biztos vagy magadban, bátran menj egyedül jegygyűrűt vásárolni! Más esetben inkább vigyél magaddal valakit, akinek adsz a véleményére, pl. a testvéredet, az anyukádat vagy a legjobb barátodat. Bár ez a te döntésed kell, hogy legyen, sosem árt meghallgatni másvalaki véleményét is.

Üzletben vagy online vásárolj?

Nézd meg interneten több üzlet kínálatát, mielőtt személyesen felkeresnéd őket. Mindig jobb, ha tervszerűen vágsz neki a keresgélésnek! A legjobb azonban, ha a válogatás döntő részét személyesen végzed az üzletben, ahol teljes valójukban láthatod és megfoghatod az ékszereket. Ha már választottál, interneten még mindig összehasonlíthatod az árakat és találhatsz kedvezőbb ajánlatokat. Ha megbízható webshopot találsz, nyugodtan rendeld meg onnan a kiszemelt ékszert!

Ezeket a kérdéseket tedd fel az ékszerüzletben!

Kicserélheted-e a gyűrűt, ha nem tetszik a párodnak?

Ezt a kérdést mindig tedd fel. Nem fogsz mindig igenlő választ kapni, de legalább tisztában leszel a lehetőségeiddel. Lehet, hogy felajánlják a gyűrű átalakítását vagy cseréjét. Ez pedig jól fog jönni a legrosszabb esetben, ha a gyűrű nem nyeri el a párod tetszését.

Tudnak-e változtatni a méreten, ha az nem lesz megfelelő?

Nagyon kevés ékszerüzletben nem kínálnak ilyet a szolgáltatások között, de hogy biztosra menj, vásárlás előtt inkább kérdezz rá konkrétan.

Kaphatsz-e harmadik féltől származó tanústíványt?

Az ékszerész ezt csak abban az esetben fogja sértésnek venni, ha nem rendelkezik ilyennel. Máskülönben büszkén fogja neked megmutatni a tanúsítványt, ami alátámasztja az állításait az ékszerrel kapcsolatban.

Mi a helyzet az etikus ékszerekkel?

Ha a pároddal együtt fontos számotokra, hogy etikus ékszert vásároljatok, kérdezd meg az ékszerészt a gyémánt eredetéről. Az etikus eljegyzési gyűrűk egyre keresettebbek, sok ékszerész kifejezetten etikailag tiszta forrásból szerzi be az alapanyagokat.

Hogyan kell ápolni a gyűrűt?

A különböző fémeknek, drágaköveknek, gyémántoknak eltérő igényeik vannak. Egyesekkel többet kell foglalkozni, mint a többivel. A részleteket tudakold meg az ékszerésztől.

Kaphatsz-e garanciát a gyűrűre?

Pl. ha veszel egy fehérarany gyűrűt, a bevonata miatt néhány év után megkophat és sárgává válhat. Ezért legyél tisztában vásárlás előtt azzal, hogy ilyen esetekre kaphatsz-e garanciát.

Alternatív jegygyűrűk

Csak azért, mert sokan gyémánt gyűrűt vesznek a kedvesüknek, nem jelenti azt, hogy neked is muszáj egy hatalmas méretű kő kíséretében feltenned a nagy kérdést. Sok alternatíva létezik azoknak is, akik ezt nem tudják vagy nem szeretnék követni.

Ha a párod szereti az időtlen, antik stílusú dolgokat, választhatsz neki egy vintage jegygyűrűt, benne egy szép kővel.

A lényeg, hogy használd a képzeleted, és végig tartsd szem előtt azt az embert, akinek a gyűrűt szánod. Ha ő gyűlöli a feltűnő gyémántokat és a túl sok csillogást, ne érezd kényszernek, hogy ilyet vegyél neki!

Ideiglenes jegygyűrűk

Nem mindenkinél történik az eljegyzés a végleges jegygyűrűvel. Léteznek ideiglenes jegygyűrűk is, melyek olcsóbbak, de attól még ugyanolyan szépek. Választhatsz egy ilyet, amivel megtörténik az eljegyzést, majd később közösen kiválasztjátok az igazi, lélegzetelállító eljegyzési gyűrűt. A menyasszony addig is hordhatja az ideiglenes változatot.

A jegygyűrű kiválasztása és megvásárlása ijesztő procedúrának tűnhet, de valójában nem az. Találd ki, mit szeret a párod, keresd meg a számára legszebb darabot, és kérd meg, hogy töltse veled életetek hátralévő részét!


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
haztartasi-szerzodest-koto-anya-northfoto.jpg

Szerződést kötött egy anya trehány gyerekeivel: fizetniük kell, ha nem tartanak rendet

Pénzbüntetés és telefonmegvonás jár a szabályok megsértéséért. Eddig úgy tűnik, hatásosak a szankciók...
Fotó: Northfoto - © Tony Kershaw / SWNS - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Elege lett egy angol nőnek abból, hogy állandóan tinédzser gyerekei után kell takarítania és rendet csinálnia.

Katrina Neathey radikális lépésre szánta el magát két fiával, Haydennel (19), Joshuával (18) és Oliviával (13) szemben, akik rendszeresen ruhás szekrényük mögé rejtették el piszkos ruháikat, tányéraikat, sőt, egy alkalommal még egy használt húsvágó deszkát is talált.

Az anyánál ott szakadt el végleg a cérna, amikor sarat talált új, 2000 fontos (kb. 800 ezer forintot érő) szőnyegükön. Akkor az ebédlőasztalhoz hívta a bandát, és átadott nekik egy tízpontos szerződést. Ebben egyebek között arról rendelkezett, hogy be kell ágyazniuk, a piszkos mosnivalót a szennyes kosárba teszik, és tilos enni vagy szénsavas üdítőt inni a hálószobában. Olivia nem tarthat ágya mellett sminkkészletet.

Szabálysértések esetén a két ipari tanuló fiúnak alkalmanként 5 fontot (2000 forint) kell fizetnie, húguktól pedig egy napra megvonja a telefonját – írta a Sun.

A West Sussexben élő Katrina, aki egy tisztító cég társtulajdonosa, úgy véli, hogy ez a „szigorú, de igazságos” terv működik, és annak egy hónappal ezelőtti bevezetése óta mindössze 20 fontot (8000 forint) zsebelt be a büntetésekből, pedig szigorúan ellenőrizte, hogy a felek betartják-e a szerződést.

hirdetés

A fiúkat érzékenyen érintette, hogy fizetniük kell, és azóta kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e rendetlennek lenni. Anyjuknak pedig sokkal könnyebb lett az élete, még korholni sem kell csemetéit.

Nem Katrina az első édesanya, aki remek ötletet talált ki arra, hogy rávegye gyerekeit a házimunkára.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
hamburger.jpg

Csökkenő spermaszám: a pizza, a hamburger és az édességek miatt kisebb eséllyel lehetsz apa

Aki viszont szuperspermát szeretne, az fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt és halat.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A rossz étrend és az alacsony spermaszám összefüggésben lehet egymással, legalábbis egy friss kutatás szerint, írja a Daily Mail. A felmérés során közel 3000 férfi spermaminőségét elemezték, akik részletesen beszámoltak étkezési szokásaikról is a kutatóknak.

A mintában átlagosan 19 éves dán férfiak vettek, mert az országban 18 év felett kötelező a katonai sorozás. Ennek során egy általános fizikai felmérést végeznek el, ami magában foglalja a sperma vizsgálatát is.

Ezek alapján kiderült, hogy a pizzát, hamburgert és cukros desszerteket előnyben részesítők átlagos spermaszáma 122 millió volt, szemben az egészségesen táplálkozók 167 milliójával, akik sok halat, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak. A két szélsőség között helyezkednek el azok, akik vegetáriánus étrendet követnek: ők átlagosan 151 millió spermiumot produkáltak milliliterenként.

Az eredetileg a JAMA Network Open nevű szakfolyóiratban megjelent elemzés szerzői végül arra a megállapításra jutnak, hogy a modern élet és a megváltozott, egészségtelen táplálkozási szokások

"spermageddonhoz" vezethetnek.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
minipita_ck.jpg

Zsemle helyett: mini pita házilag

Iskolai szendvicsnek vagy egy sokfős buliba is tökéletes, mert ipari mennyiségben elkészíteni sem tart az örökkévalóságig.
R. Fonyó Barbara írása a Mom With Five blogon - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A Mom With Five blog sokkal több egy ötgyerekes édesanya egyszerű naplójánál, egy valóságos családi magazin. R. Fonyó Barbara végzettségét tekintve történész-egyiptológus, de az egyetem elvégzése után – némi kitérőtől eltekintve – külpolitikai újságíróként dolgozott a Magyar Távirati Irodánál. 2002 óta háztartásbeliként, főállású anyaként éli a mindennapjait öt gyerek (4 fiú és egy lány) édesanyjaként.

Barbara posztjai középpontjában a család áll, a gyerekei, a velük átélt élmények, a gyereknevelés során szerzett tapasztalatok, kudarcok. Írásaiban azt szeretné megmutatni, hogy gyerekekkel élni nem mindig rózsaszín, habos-babos tündérmese, néha kifejezetten nehéz, de ennek ellenére minden pillanatáért megéri csinálni, küzdeni, erőn felül teljesíteni.

Amivel egy felnőtt könnyedén megbirkózik, az bizony egy gyereknek bőven okozhat fejtörést. Például egy olyan hétköznapi dolog is, mint egy nagyobb méretű – felnőtt kézre szabott – szendvics elfogyasztása. Mit tehetünk? Készítsünk apró gyerekkezekre szabott ételeket. Például marokkói mini pitát.

Amióta pár évvel ezelőtt szükségszerűen belevetettem magamat az iskolai tízóraik világába, folyamatosan kutatom, hogy mivel dobhatnám fel a sulis gyerekeim uzsonnásdobozait.

Mert hiába a jobbnál-jobb, szebbnél-szebb, változatosabbnál-változatosabb szendvicsbelsők, mindig elő kell rukkolni valami újdonsággal, különben a gondosan előkészített finomságok nem a gyerekek bendőjébe kerülnek, hanem haza.

Úgy, ahogy beküldtem őket. Ez meg azért mégsem járja, hiszen nem azért csinálom őket, hogy aztán az enyészeté legyenek.

hirdetés

A sok-sok év alatt felszedett rutinnak köszönhetően már igazán profi vagyok abban, hogy mi kerüljön a péksüteményekbe. Bátran és minden szerénység nélkül kijelenthetem, hogy a beltartalomra még soha nem érkezett panasz. Sőt!

Annál többet szoktak viszont morogni a gyerekek a péksütemények miatt. Mert ott azért nem akkora a felhozatal, hogy ne tűnjön fel: ismét zsemle vagy kifli került a dobozba. Még akkor sem, ha gyakran kapnak pitát, tortillát vagy éppenséggel egyszerű kenyeret. Minden bevetett furfang ellenére el kell ismernem, hogy ezen a téren lényegesen szűkebb választékot tudok felmutatni, mint a szendvicstöltelékek esetében.

Épp ezért

mindig örülök, ha rábukkanok valami olyasmire, aminek már a kinézetéről lerí, hogy ezt a Jóisten is uzsonna alapanyagnak teremtette, pláne, hogy nagyon egyszerű alapanyagokból készül és nem is elsősorban szendvicsalapként lehet felhasználni, hanem jelenlétével tovább bővíthetem a repertoáromat olyan finomságokkal, amelyek igazi kirándulást jelentenek a szendvics-univerzumból.

Ezek az apró kirándulások határozottan feldobják az uzsonnásdobozokat és igazán változatossá teszik a gyerekeim sulis étkezését és nem csak az övékét… hanem mindazon osztálytársukét is, akiknek jut a dobozból.

Mert egy nagy doboz mini pita mozzarellával és koktélparadicsommal, na meg némi friss bazsalikomlevéllel, vagy különböző mártogatókkal bizony odavonzza azokat is, akiket már egy-egy látványosabb szendvics sem hoz lázba.

Mini pita. Igen, jól olvastad.

A sütőben sült nagy pita kistestvére. Csak ezt

méreténél fogva sokkal könnyebb az uzsonnásdobozba gyömöszölni, nem kell félbevágni, ebből kifolyólag nem lesz kiszáradt, megszáradt része.

Ráadásul még a sütőt sem kell begyújtani az elkészítéséhez, mert serpenyőben sül néhány – tényleg néhány – alapvető konyhai hozzávalóból. További előnye, hogy akár három tucatot elkészíteni sem tart az örökkévalóságig.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
bartomeu-barca.jpg

Felbérelhetett egy céget a Barcelona elnöke, hogy kamuprofilokkal támadják az ellenfeleit

Támadtak olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége, valamint Gerard Piqué is.
Fotó: Northfoto - szmo.hu
2020. február 17.


hirdetés

Egymillió eurót fizethetett a Barcelona egy I3 Ventures nevű PR-cégnek, hogy kamuprofilokkal fényezzék a közösségi médiában Josep Maria Bartomeu elnököt, klubvezető ellenfeleit pedig lejárassák - hangzott el a katalán Cadena SER rádió műsorában.

A Forbes az üggyel kapcsolatban arról ír, hogy a szerződés alapján nemcsak a potenciális rivális elnökjelölteket próbálják lejáratni, hanem több játékost is. Így támadtak be olyan volt játékosokat is, mint Xavi és Puyol, de kapott a lejáratásból a szerződéshosszabbításán vacilláló Messi és felesége is, valamint Gerard Piqué is.

Az I3 Ventures nevű PR-cégre azután figyeltek fel, miután Eric Abidal sportigazgató egy interjúban a játékosok hozzáállását bírálta, és erre szokatlan módon Messi a közösségi médiában válaszolt. Ekkor a kamuprofilok mind magasztalni kezdték Bartomeu elnököt, hogy mennyire higgadtan és nyugodtan kezelte a helyzetet.

A spanyol sajtóban megjelent információk szerint a Barcelona 2017-ben szerződött a I3 Venturesszel. Azt, hogy valóban kapcsolatban állnak a céggel, a klub délutáni közleményében meg is erősítették, ugyanakkor állításuk szerint a cég nincs kapcsolatban a hírekben szereplő kamuoldalakkal. Amennyiben mégis kiderülne ennek az ellenkezője, úgy azonnal szerződést bontanának velük.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!