hirdetés
nohab.png

Útközben szállt le és hagyta ott a vonatot a mozdonyvezető a kirúgása hírére

Ő volt az a vasutas, aki vasárnap összeveszett egyik kollégájával, hogy ki vezesse a Nohab típusú retró mozdonyt Tapolcára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 04.


hirdetés

Útközben leszállt és otthagyta a vonatot a mozdonyvezető, miután megtudta, hogy várhatóan elbocsátják. Ő volt az a vasutas, aki vasárnap összeveszett egyik kollégájával, hogy ki vezesse a Nohab típusú retró mozdonyt Tapolcára. A vita úgy alakult ki, hogy egyikük bezárkózott a gépbe és nem engedte fel azt a kollégáját, aki azt az utasítást kapta, hogy ő vezesse a járatot.

Sok vasútbarát csalódására a konfliktus miatt végül nem Nohab vontatta a gyorsvonatot. A történtek után a MÁV azt mondta, várhatóan felmondanak a mozdonyvezetőnek.

Az RTL Klub híradójának információi szerint az érintett mozdonyvezető hétfőn kora este tudta meg, hogy úgy néz ki, kirúgják az incidens miatt. A hír hallatán megállt, leszállt az általa vezetett vonatról és elment. Mindez Pécs külvárosánál történt, és az lett az eredménye, hogy a többi vonat 15 órán keresztül kerülgethette az elég rossz helyen leparkolt Nohabot.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
makai-viktoria-tamado-futono-korosanreszeg-korosanittas.jpg

Megszólalt a férfi, aki a futónőt akarta megerőszakolni, azt mondja: 'hajtotta a kíváncsiság'

Elmondása szerint aznap este sört, bort, unikumot és pálinkát ivott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 04.Ahogy korábban megírtuk: vádat emelt a Fővárosi Főügyészség Makai Viktória ultrafutó támadója ellen december 20-án, csütörtökön - a vád súlyos testi sértés és szexuális erőszak. A vád szerinti bűncselekmények büntetési tételének felső határa – a halmazati szabályok alapján – akár 11 év börtön is lehet.

Miután a férfit elfogták, beismerte tettét, de azt mondta, hogy aznap este egy céges rendezvényen volt, ahol nagyon berúgott.

Kedden a Pesti Központi Kerületi bíróságon kedden kezdődött meg annak a 37 éves kisgyerekes családapának a pere, aki tavaly október 14-én meg akarta erőszakolni a budapesti Jászberényi úton Makai Viktóriát. A férfi lehajtott fejjel, baseballsapkában, napszemüvegben érkezett a tárgyalásra.

A 24.hu tudósítása szerint a vádlott sírva beszélt arról, hogy világéletében konfliktuskerülő volt és a legjobb tudása szerint dolgozott. Elmondása szerint az ominózus este sört, bort, unikumot és pálinkát ivott. Állítása szerint berúgott és mivel rosszul érezte magát, kiment az udvarra hányni, majd elindult hazafelé. Ekkor vette észre a futónőt, és azonnal cselekedett. Erről így beszélt a most ismertetett korábbi vallomásában:

"Közel voltam hozzá és elkezdtem futni a nő után. Hajtott a kíváncsiság, hogy megtegyem. A nő végig ellenkezett, de nem csinált semmit csak beszélgetett. Meg akartam erőszakolni. Hányingerem van magamtól" - jelentette ki a férfi.

A rendőrök még aznap este megtalálták H. Istvánt, aki a kamrában, a hűtő mögé bújt anyaszült meztelenül.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
facebook.jpg

Magától lélegzik az a kisbaba, akit megfojtott anyja méhéből vágtak ki

A nő kitervelten követte el a gyilkosságot, hónapokon át játszotta, hogy terhes.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 03.A Mirror oldalán jelent meg a történet egy túlélő csecsemőről, akit megfojtott édesanyja hasából sikerült kimentenie az orvosoknak.

A fiatal nőt egy Clarisa Figueroa nevő támadója fojtotta meg, majd kivágta a csecsemőt a 19 éves kismama holttestéből.

Ezt követően telefonált a hatóságoknak, azt állítva, otthonszüléssel adott életet a fiának, aki nem lélegzik.

Figueroa kitervelten követte el a gyilkosságot, hónapokon át játszotta, hogy terhes. Lánya és férje segített neki. Az erőszakkal világra „segített” fiút, kórházba vitték, ahol kiderült: súlyos agykárosodást szenvedett.

Az apa egyik ismerőse szerint a csecsemő küzd a túlélésért, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy lekapcsolták a lélegeztetőgépről, mert már egyedül is képes levegőt venni.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
neppart.png

A Néppárt cáfolta, hogy a Fidesz EP-képviselői vezető pozíciót tölthetnek be a frakcióban

A Fidesz már inkább maradna a Néppártban. Gulyás Gergely szerint az EPP-nek az a legjobb, ha megtartja a őket.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs - szmo.hu
2019. június 04.A Népszava arról ír, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tölthetnek be vezető pozíciót az Európai Néppárt frakciójában. Erről Pedro López de Pablo szóvivő tájékoztatta a lapot. Szájer József sem pályázott a politikai csoport vezetőségébe.

Mivel a frakció ugyanazokat a szabályokat alkalmazza, mint a pártcsalád,

a Fidesz nem tölthet be semmilyen tisztséget a néppárti parlamenti csoportban addig, amíg a tagsága fel van függesztve.

Az EPP novemberben dönt a Fidesz pártcsaládon belüli sorsáról a bölcsek bizottságának jelentése alapján.

Korábban az szivárgott ki, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői teljes jogú tagként vehetnek részt az EPP újjáalakult frakciójának tevékenységében, emlékeztet a lap.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Die Welt című konzervatív német lapnak nyilatkozott, részben ezzel a témával kapcsolatban. Ebben beszélt többek között az EPP EP-választási csúcsjelöltjéről, Manfred Weberről is. Szerinte a bajor Keresztényszociális Unió politikusa

"nem akarta, hogy támogassuk", és "mi teljesítjük ezt a kívánságát".

Azt mondta, Webernek is az az érdeke, hogy találjanak más EPP-s politikust helyette, mert az EP-választás utáni EU-csúcson világossá vált, hogy a tagországi állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanács egyetlen csúcsjelöltet, így őt sem támogat a bizottsági elnöki tisztségre jelöléshez szükséges minősített többséggel.

Gulyás nézőpontja szerint a választás valóban nem okozott "földrengést, de nagyon erős konzervatív képviseletünk van az EPP-ben és a parlamentben", és

éppen azok a konzervatív kormányok teljesítettek a legjobban, amelyeket a legélesebben bíráltak.

A magyar kormánypártok, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS), Matteo Salvini Olaszországban és az Osztrák Néppárt (ÖVP) Ausztriában, ők "a választás négy nagy győztese".

Arra a kérdésre, döntöttek-e arról, hogy mi lesz az EPP-tagságukkal, Gulyás így válaszolt:

a Fidesz számára jobb, ha az EPP-ben marad, és "az EPP-nek is az a legjobb, ha megtart minket".


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nohab-tapolca-retro-vonat-mozdonyvezeto-1000x657.jpg

Összeveszett két mozdonyvezető, ki vezesse, ezért nem ment a nosztalgiamozdony Tapolcára

Az utasok hiába várták az indulást.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 04.Két mozdonyvezető vitája miatt nem indult el a nosztalgia mozdony Tapolcára.

Húsz évvel ezelőtt a MÁV M61 004-es Nohab mozdonya Badacsonylábdihegynél balesetet szenvedett.

A baleset évfordulója alkalmából a MÁV azt tervezte, hogy június másodikán vasárnap a MÁV a 017-es számú svéd gyártmányú dízelmozdonya a Székesfehérvárról 8:55-kor továbbinduló, 972-es számú gyorsvonat élére áll és az viszi Tapolcára.

Az RTL Klub híradója szerint azonban banális dolog miatt hiúsult meg a Nohab-vontatta tapolcai gyors,

és a csalódott utasok hiába várták a nosztalgia mozdonyt.

Facebookon azt írta az egyik utas, hogy a kisfia sírt, mert nem láthatta a kedvenc mozdonyát.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x