UTAZZ

Csend, madárcsicsergés és kísérőnknek szegődött erdei vadak: végig az Országos Kékkörön

Végtelen napraforgómezők, merengés egy sziklaormon, lelkes lokálpatrióták – egy túrázótól tudhatjuk meg, miért érdemes “kéktúrázni”, akár rövidebb szakaszokon is.

Link másolása

A Kéktúráról valószínűleg még a legmegátalkodottabb otthonülők is hallottak. Közismert, hogy Magyarország “körbejárható” egy kék sávval jelzett útvonalon. A 2580 kilométer hosszan kanyargó turistaút három nagy szakaszból áll. Az első Írottkőtől Hollóházáig vezet végig az északi hegyvonulaton (ez a legendás “másfélmillió lépés”), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra értelemszerűen a Dunántúl déli részén, illetve az Alföldön halad.

Megsüvegelendő teljesítmény az egészet egyben (minél rövidebb idő alatt) magunk mögött hagyni, de a “kéktúrázók” azzal is tisztában vannak, hogy akár egy-egy kisebb szakasz megtétele, végigsétálása is óriási élmény, nem kell feltétlenül sportteljesítménynek felfogni a Kéktúrát. Sokkal inkább olyasféle testi-lelki regeneráció, ami mindezek mellett még kitűnő lehetőség arra, hogy sokkal mélyebben és behatóbban megismerjük Magyarországot. A évtizedek óta “kéktúrázó” Csernus-Lukács Gábor szavaiból ez derül ki.

Gábor a klasszikusnak számító északi szakasszal kezdte a Kékkört, aztán következett a Rockenbauer Pálról elnevezett rész. Az Alföld a végére maradt, ettől sokáig húzódozott, de aztán (egy nagy adag, ismerősöktől érkező “fülrágás” eredményeként) rájött, hogy a gyaloglásnak sík területen is megvan a maga szépsége. Jellemzően nem több napra megy, hanem egy-egy szakaszt csinál meg egyszerre, már nem sok kilométer (és lépés) hiányzik ahhoz, hogy meglegyen a második teljes köre.

A pandémia kitörése óta különösen népszerű szabadidős elfoglaltság lett a túrázás, a külföldi utazás lehetőségének hiányában sokan az erdőtől-mezőtől várják a kikapcsolódást, a különlegességet, az addig nem tapasztalt szépséget. Gábor szavai megerősítik, hogy az “elvárás” teljesen reális.

“A hegyek nagyon változatosak, a kilátás percenként más és más, a Mátra északi oldalát látom, aztán nem sokakkal később már a délit. Szinte nehéznek érzi az ember, hogy befogadja ezt a sokféleséget.”

A táj szépségén felül még ott vannak azok a különleges pillanatok, mint például, amikor a túrázó az éjszaki erdőben gyalogolva rádöbben, hogy egy mások – az erdei állatok – által lakott, birtokolt területen jár. “A kéken vezetett egyik teljesítménytúrán az éjszakai szakaszon csatlakoztam be. Fejlámpával világítottam, és azt vettem észre, hogy millió szem néz vissza rám. Rájön az ember, hogy nincs egyedül az erdőben, a vadak ott élnek. Érdekes érzés, hogy ott megy az ember, és az állatok mintha követnék.”

A sokáig halogatott alföldi táj szintén tartogat “csodákat” az arra nyitottak számára. Gábor sokáig azt hitte, hogy sík terepen túrázni egész egyszerűn unalmas. Rá kellett döbbennie, hogy ez nem így van. “Nem gondoltam, hogy ennyire élvezetes szakaszok lesznek arrafele, hogy ennyi szépséget találok. Nagyon sokszor vízparton vezet el az út, vagy olyan élőhelyek mellett, amik az autóútról nem látszanak. Van egy hangulata, amikor az ember a tavaszi repce vagy napraforgó mezők mellett gyalogol, a réteken meg minden virágba borul.”

De nem csak az Alföld teljesen más, mint a hegységek. Hazánk hegyes-dombos vidékei nagyban különböznek egymástól, aki pedig rendszeresen járja őket, az egy idő után képes megkülönböztetni a Göcsejt a Budai-hegységtől, vagy a Bakonyt a Börzsönytől. “Minden hegységnek megvan a hangulata, nem lehet összetéveszteni őket. A domborzat és a hegyek anyaga teljesen más, hol vulkáni, hol mészköves, máshol meg üledékes.

A beépítettség sem ugyanaz, a Zemplén például teljesen kihalt, vadregényes, elzárt rengeteg. Ott tényleg lehetséges harminc kilométert gyalogolni úgy, hogy ne érintsél lakott települést, csak a természet veszi körbe az embert.

A budapesti nyüzsgés után csodálatos, hogy egész nap csak egy-két vaddal találkozik az ember. Aztán kiül egy szirtre és két órán keresztül leköti a látvány. A Budai-hegység vagy a Pilis teljesen más ebből a szempontból.”

A Kéktúrát járva nem csupán természeti szépségeken megy keresztül az ember, a mozgalom már a legelején célul tűzte ki, hogy megismertesse a túrázókkal hazánk kulturális örökségét. Mindezt nagyon hatékonyan teszi, olyan érdekes-értékes helyekre hívja fel a figyelmet, ami más úton nem igazán kap “publicitást”. Nagyon egyszerű okból: az útvonal jellemzően kisebb településeken “tér be civilizált” területre. Ezen falvak látnivalói (kevés kivételtől eltekintve) általában nem közismertek, nem érkeznek nagy tömegben a turisták, hogy megtekintsék őket.

“Ha átgyalogolsz egy kistelepülésen, ahova amúgy nem mennél, lényegesen több mindent meg lehet ismerni, mint más módon. Olyan dolgokat fedezel fel, ami nincs felkapva, ahova mások nagyon nem járnak.

Ezeket a falvakat nem érinti a tranzitforgalom, de talán van egy kastélyuk, amit megnéz az ember, ha már ott halad el előtte a Kéktúra.” Ezek az alkalmak pedig ritkán végződnek csalódással, a nagybetűs nevezetességeken felül rengeteg szerethető és szép látnivaló zsúfolódik hazánkban, közülük nem egy a kék jelzésű turistaút mellett. Gábor pedig hangsúlyozza: “máshogy nézel az országra, ha ennyi sok mindent megismersz.”

Könnyű feltételezni, hogy egy budapesti lakosnak nem, vagy nem olyan mértékben “dagad a keble” a büszkeségtől, amikor azt látja, hogy egy turista elragadtatott arccal fényképezi a Halászbástyát vagy a Parlament épületét, mint egy kis falu lakosának, amikor az arra “tévedő” túrázó elámul, hogy milyen szép kastélyt vagy templomot rejt a település. Gábor számtalanszor érezte útja során, hogy a “kék” által érintett kistelepülések mindig lelkesek, amikor egy “idegen” megnézi az ottani nevezetességet. De ez az “emberközelibb” látásmód más dologban is tetten érhető.

Talán nincs is olyan kéktúrázó, akinek le lenne egy-egy “sztorija” az emberek segítőkészségéről. “Szakadó esőben értünk Telkibányára, igazából nem is akartunk ott megszállni, de annyira zuhogott, hogy nem tudtunk továbbmenni. Beértünk a faluba, és öt perc múlva már volt szállásunk. Csak megszólítottunk valakit az utcán, ő meg elkezdett telefonálni, és azonnal volt is tető a fejünk felett.

Olyan is történt, hogy a biciklim ment tönkre, javítószer meg nem volt nálam. Eltoltam a következő kocsmáig, ott azonnal megcsinálták, és még pénzt sem fogadtak el érte. Az emberek nagyon kedvesek, segítőkészek, minimális rossz tapasztalat ért csak az évek során.”

A börzsönyi vagy mátrai falvakban már megszokták az ottaniak, hogy túrázok jönnek-mennek az utcáikon, viszont az Alföldön még kuriózumnak számíthat egy bakancsos, hátizsákos “vándor.” “Sokszor csak néznek, hogy miért megyek gyalog, kérdezik, hogy miért jó ez magának. A leggyakrabban az után érdeklődnek, hogy mit kapok én ezért? Amikor megtudják, hogy emléklapot és jelvényt, akkor elcsodálkoznak.” Persze ez nem azt jelenti, hogy alföldi ember nem túrázik. Csak ha igen, akkor elmegy a hegyek közé. Az Alföldi Kéktúra “létjogosultsága” úgy tűnik még az ottaniak előtt sem mindig egyértelmű.

Aki több mint harminc éve járja hazánk hegyeit, dombjait, sík vidékeit, az nem csak térben, hanem időben változó arcát is megismeri az országnak. Az átalakulás hol szomorú, hol melegséggel tölti el az ember szívét. Gábor mindkettőre tud példát mondani. “Mindig érdekes látni, hogy egy falu hogyan változott a nyolcvanas évek óta, mi történt vele. Nagyon átalakult a vidéki élet, hol előre, hol hátra haladt. Arka egy kicsi zsákfalu Boldogkőváralja mellett, azt lehetett hinni, hogy hamarosan el fog néptelenedni. De mostanra kinőtte magát, egy gondozott üdülőfalu, ahol a nyíregyháziak és a debreceniek vesznek maguknak hétvégi házat.” A másik irányú változásra sajnos bőven akad példa, és néha egész tájegységeket érint.

“A teljes Cserehát magára van hagyatva. Tizenkétszer mentem át rajta, végigkövettem, hogyan pusztul el. Minden messze van, nincs munka, iszonyatos a szegénység. Egy-két falu még próbálkozik, de a legtöbb helyen egyre sokasodnak az elhagyott házak. Az öregek kihalnak, a hátrahagyott portát pedig lehetetlen eladni. Vannak falvak, ahol csak pár ház áll a falu központjában, többi lakatlan és összedűlőfélben. Elviszik az ablakokat, a tető leomlik, a vályogfalakat pedig ezek után könnyűszerrel elintézi az eső.”

Aki már túrázott egyszer (vagy kétszer) az tapasztalta, hogy az emberek az erdőben köszönnek egymásnak. E miatt (sem) lehet meglepő, hogy a “kéktúrások” közösséget alkotnak, ha találkoznak a fák között vagy épp az Alföldön egy napraforgómező mellett, akkor megállnak, beszélgetnek.

A közösség online is létezik, a heyjoe.hu platformon a túrázók megoszthatják másokkal a tapasztalataikat. Olyanfajta gyakorlati szempontból nagyon hasznos dolgokról van szó, mint hogy hol nehezítik kidőlt fák a haladást, vagy hol kell vigyázni a pecsételődobozba költözött darazsakkal.

A közösség pedig (mint már írtuk) a koronavírus-járvány kitörése óta csak bővül, a korlátozások miatt itthon rekedt emberek az erdő felé vették az irányt. Vannak köztük, akik rájönnek egy idő után, hogy a hátizsákos gyaloglás nem az ő világuk, vagy számukra túl fárasztó a helyszínre utazás és az onnan való hazajutás megszervezése. Mások viszont maradnak, megtalálják az élvezetet az erdők-mezők felfedezésében. “Sokan a kezdeti nehézségek után megszeretik. Egészen más élmények érik őket, mint például a Rákóczi úton.

Rájönnek, hogy milyen élvezetes tud lenni a csend, az, hogy az erdő tele van vadakkal, hogy hallják a madarak csicsergését. Élvezik, hogy Dobogókőről gyalog eljutottak Visegrádra, csodálkoznak magukon, hogy ők erre is képesek voltak. Aki marad, az beleszeret a túrázásba.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


UTAZZ
Fotókon a valóságos hó- és jégbirodalommá vált Galyatető
A havas fenyők, a zúzmarás rácsok, a szél és a nagy hó miatt olyan a táj, mintha az Északi-sark valamely szeglete lenne – írja a Mátra szerelmese, Demecs Norbi túravezető.
Fotók: Demecs Norbi - szmo.hu
2023. január 22.


Link másolása

Demecs Norbi túravezető, idegenvezető rendszeresen beszámol egyik kedvenc helyéről, a Mátráról. Az utóbbi napokban is számos képes helyzetjelentést adott Galyatetőről és Kékestetőről is. A legfrissebb képeiből válogatunk most.

„Akár azt is gondolhatnánk, hogy egy film díszletéből léptek ki ezek a képkockák, pedig ez »csak« a valóság.

Havas fenyők most a Mátrában, a kedvenceim” - írja Norbi a közösségi oldalán.

Reggel pedig ilyen látvány fogadta:

„Valóságos jégbirodalommá vált Galyatető. A kilátó védőhálóját vastagon beborítja a friss zúzmaratakaró, miközben fogcsikorgató hideg szél zúg a hegyek között. Mintha Északi-sark valamely szeglete lenne”

- áll a tudósításában.

Szombat este pedig ilyen mesebeli volt a hangulat:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

UTAZZ
Fotókon a világ legjobb tengerjáró vállalatának hajója: elképesztő luxus a Celebrity Cruises fedélzetén
Zsinórban 13. alkalommal lettek a legjobbak az utazási szakma Oscar-díján.

Link másolása

2023-ban is a Celebrity Cruises vehette át a legjobb prémium hajótársaságnak járó elismerést a Globe Travel Awardson, ami az utazási szakma Oscar-díja.

A floridai hajótársaság idén már zsinórban a 13. alkalommal nyerte el ezt a kitüntetést.

De milyen luxus várja a fedélzeten az utasokat?

A Celebrity Cruises első helyezést ért el a „legjobb prémium hajótársaság” kategóriájában a Globe Travel Awardson, míg testvértársasága, a Royal Caribbean International a „legjobb mainstream hajótársaság” címét nyerte el.

„Nagyon örülünk a cég sikereinek, és büszkék vagyunk a Globe Travel Awardson elért eredményre, hiszen minden évben sok-sok munka van mögötte. Másrészről az is nagy öröm számunkra, hogy a Celebrity Cruises útjai már a magyarok körében is egyre népszerűbbek”- nyilatkozta Nemes Horacek Márta, a Celebrity Cruises és a Royal Caribbean Group hazai képviseletét ellátó Tengerjáró Kft. ügyvezetője.

A Celebrity Cruises flottája 16 hajóból áll, amelyek a világ legszebb pontjain teljesítenek szolgálatot. A vízi luxus szállodákban a vendégek a tenger nyújtotta kényelemmel tudnak kikapcsolódni és élvezni a híresen magas színvonalú kiszolgálást és kulináris élvezeteket.

A Celebrity hajói emellett számos szórakozási lehetőséget nyújtanak az ott lévők számára: kültéri és beltéri medencék, golfpálya, edzőterem, kaszinó, színház és különböző bárok is megtalálhatóak a fedélzeteken.

Íme néhány fotó a luxushajókról:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
Vasárnapig lehet szavazni AZ ÉV HOTELE döntőseire
AZ ÉV HOTELE 2022 döntőjében már most számtalan voks érkezett a még versenyben lévő tíz szálláshelyre. Az állás azonban még nem végleges, hiszen a szavazás vasárnap 12:00-kor zárul csak le.

Link másolása

 

AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás döntője 2023. január 8-én indult. Itt a 28 szálláshely közül csak az a tíz méri össze erejét, amelyeket az első, vagy a második helyen juttattak tovább a nézők a régiós versenyekből. Január 8-án 2022 – időrendi sorrendben – az első 5 szállshelyet, múlt vasárnap pedig a fennmaradó ötöt láthattátok újra az RTL-en futó műsorban.

Ha voksolsz, megnyerheted az egyhetes pihenést AZ ÉV HOTELE 2022 győztes szállodájába

Voksodat ezen az oldalon adhatod le a tíz szálláshely valamelyikére, vasárnap délig. A szavazás végeredményét a 2023. január 29-i adásban, a fináléban hozzák nyilvánosságra. Ekkor derül ki az is, hogy melyik szerencsés szavazó viheti el a fődíjat, azaz egy teljes hetet AZ ÉV HOTELE 2022-ben!

2022-ban ezek szálláshelyek kerültek a legjobb 10 közé:

Liget Wellness és Konferencia Hotel****, Szarvas

Az egyéni stílusban berendezett szarvasi négycsillagos hotel a Dél-Alföld régióban alig néhány méterre a Holt-Körös partján helyezkedik el. A háborítatlan környezetben a szálloda egyik oldalán csodálatos kilátás nyílik a Körös folyó kanyarulataira, másik oldalán a mesés liget ősfái kápráztatják el a vendégeket. A szálloda wellness részlege nem csak testi, lelki pihenést is nyújt az idelátogatóknak. Külső-belső gyógyvizes medencéit ajánlják ízületi, bőrgyógyászati és nőgyógyászati panaszokra. A vizisportok szerelmeseinek pedig aktív programokat nyújt a Körös. A kirándulni vágyók a közeli Arborétumban egészen biztosan megtalálják a természet közelségét. A hotel svédasztalain visszaköszön, hogy nemcsak a kulináris élvezetekre, de az egészségre is nagy hangsúlyt fektetnek. A szállodában a hagyományos magyaros ételek mellett a nemzetközi konyha ízei is helyet kapnak és a helyi kézműves söröket is érdemes megkóstolni.

További részletek ezen az oldalon!

Sziget Hotel****, Nyíregyháza

A varázslatos Sziget Hotel az Erdélyi Major ölelésében, az Alföld északi részén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található. A Major Nyíregyháza Oros városrészének szívében egy 10 hektáros területen helyezkedik el, a szálloda pedig egy horgász tó közepre, egy kis szigetre épült. A körpanorámás hotel összes szobájából kilátás nyílik a tóra. A természet közelsége, a romantika és a modern stílus ötvözetével találkozhatnak az ide látogatók. A kétszintes szálloda többfajta szobát és lakosztályt kínál vendégei számára. Az standard szobáktól egészen a delux családi apartmanokig. A tó számos sportolási lehetőséget kínál a vendégeknek. Vizibicikli, evező sportszerek és Velencei gondola is bérelhető. Gyerekeket a játszótéren drótkötélpálya, mászófal, majom létra, csúszda és több fajta hinta is várja. Wellness részlegén szauna, jakuzzi, és a merülő medencék igazi felüdülés a szállóvendégek számára. A svédasztalos éttermében a több nemzet ételeit és italait kóstolhatják meg a gasztronómia szerelmesei.

További részletek ezen az oldalon!

Flamingó Welness és Konferencia Hotel****, Balatonfüred

A hotel a Balaton partján, a 71-es főút mellett helyezkedik el, így könnyen megközelíthető minden irányból. A hotel nemcsak gyönyörű balatoni környezetével, panorámájával, hanem kivételes vízivilágával, kül- és beltéri medencéivel, szaunákkal, gyerekbarát szolgáltatásokkal várja a vendégeket. A szállodát csodás balatoni táj veszi körül, biztosítva az idelátogatók számára a kikapcsolódást. A hotelnek saját vitorláskikötője és strandja is van. 179 légkondicionált szoba, köztük családi, luxuslakosztályok gyönyörű panorámával és extra kényelemmel várják az idelátogatókat. A szálloda jól felszerelt edzőtermet is kínál. Éttermük nemzetközi és hazai ételekkel fogadja vendégeit, de a reform és vegetáriánus ételek kedvelőire is gondoltak. A hagyományos specialitások mellett a könnyű, ízletes ételkompozíciók és változatos desszertek is fontos elemei kínálatuknak.

További információ ezen az oldalon!

Treehouses, Kapolcs

A különleges építésű Treehouses Flying Homes Kapolcson, Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található. A település tájvédelmi terület. A hat darab, modern stílusú faház – amelyek kősziklákat formálnak meg – egymástól távol egy speciális alakzatban helyezkednek el. A „Sziklák” (faházak) mindennel fel vannak szerelve, ami egy szuperior szállodában megtalálható. Nappalival egybekötött hálószoba, ahol egy jól felszerelt teakonyha is biztosítja a kényelmet. Modern stílusú fürdőszoba, illetve minden faházhoz jár jakkuzzi és szauna is. De ami ennél is fontosabb az a hely spirituális élménye. A feltöltődés, a lazítás, és a nyugalom távol a város zajától, távol mindentől. A festői panorámát nem csak a teraszon ülve, hanem a faházhoz tartozó jakkuziból és szaunából is élvezhetik a szállóvendégek. Az ide látogatók a faházakhoz tartozó iglokban fogyaszthatják el a vacsorát, ahol a szálláshely specialitásait kóstolhatják meg, illetve helyi pincészetek borainak kínálatából válogathatnak.

További részletek ezen az oldalon!

Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****superior, Sárospatak

Sárospatak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Bodrog völgyében található. Az Árpád-házi Szent Erzsébet szülővárosaként is elhíresült, több mint tizenegyezer főt számláló város hosszú történelmi múltra tekint vissza. Egyes források szerint itt volt a Rákóczi fejedelmek rezidenciája is. Alig pár percnyi sétára a Rákóczi-vártól és a Bazilikától, Sárospatak központjában található a teljesen megújult industrial stílusban berendezett Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****. Az esküvők, rendezvények, és konferenciák lebonyolításának is helyt adó Hotel Bodrog családias környezetben várja a vendégeket. Wellness és fitness részlege igazi kikapcsolódást, pihenést és feltöltődést nyújt a vendégek számára. A szálloda étterme pedig számos modern gasztronómiai csodával várja a pihenni vágyókat. Héliosz teraszán a görög ízek, míg reneszánsz látványkonyhájában a régi időket felelevenítő menüsorok várják a vendégeket. A borvacsorák szerelmesei pedig a tokaj borvidék számos borát kóstolhatják meg.

További részletek ezen az oldalon!

Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness****, Mezőkövesd

A négycsillagos Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness**** Mezőkövesd és Zsóri között, a Zsórifürdő nevű városrészen épült. A szálloda a közeli M3-as autópályán Budapest és Debrecen irányából is gyorsan, körülbelül egy óra alatt elérhető. A szálloda minden szobája kényelmes olvasósarokkal, egyénileg szabályozható légkondicionálással, műholdas TV-vel, wifi-hozzáféréssel, fürdőköpennyel és sok más szolgáltatással várja a vendégeket. A szálloda wellness-részlegében beltéri termálvizes, valamint bel- és kültéri élménymedence is található. A wellness alsó szintjén különféle szaunák várják a vendégeket. A szálloda hazai és nemzetközi ételeket is kínáló éttermében a szezonális és régiós alapanyagokra helyezik a hangsúlyt. Számos helyi specialitás is megtalálható az étlapon, melyekhez a sajtokat és a füstöltárut a Bükk-hegység lábától hozzák a termelők.

További információ ezen az oldalon!

Royal Club Hotel****superior, Visegrád

Visegrád Pest megyében helyezkedik el. Közkedvelt kirándulóhely és kikötőváros is egyben, egy történelmi jelentőségű település. Az alig kétezer főt számláló kisváros a Duna partján, Nagymarossal szemben, Esztergomtól mindössze 25 kilométerre található. Alig pár percnyi sétára a visegrádi-vártól és a Dunaparttól található a település egyik legújabb szállodája a Royal Club Hotel****superior. A kisebbeket játszószoba és animációs foglalkozások, a nagyobbakat a klubteremben csocsó és biliárdasztal várja. Wellness részlege igazi kikapcsolódást, pihenést és feltöltődést nyújt a vendégek számára. Éttermében és svédasztalain a hazai ízek kedvelői számtalan fogásból választhatják ki kedvencüket. Visegrád, az ezer színben pompázó Dunakanyar egyik legszebb ékköve. Ebben a csodálatos családbarát környezetben, számtalan programmal és látnivalóval várja a szálloda az idelátogatókat.

További részletek ezen az oldalon!

Grand Hotel Esztergom****superior, Esztergom

2021 nyarán nyitott meg ez a modern 4 csillagos superior szálloda Esztergomban, pontosabban a Prímás-szigeten, igazán festői környezetben. A lobbyba érkezve grandiózus terek, kifinomult, modern design fogadja a vendégeket. A szállodában 131 igényesen berendezett szoba és 18 luxus lakosztály található 4 szinten. Némelyik szobából fantasztikus panoráma nyílik az esztergomi bazilikára. A szálloda konferencia- és tárgyalótermei céges rendezvények helyszínéül szolgálnak. Ezek a termek modern technikai berendezésekkel vannak felszerelve. A -1 szinten egy található 700 m2-es játéktér található, amit kiváló helyszíne lehet csapatépítő és családi programoknak is. A szálloda kutyabarát, egyes szobákba kis kedvencekkel is érkezhetnek a vendégek. A szálloda éttermében a hazai ízek és a nemzetközi trendek egyaránt jellemzik a kínálatot. Az étterem látványkonyhája pedig betekintést nyújt a kulisszák mögé is, így téve még izgalmasabbá az élményt.

További információ ezen az oldalon!

Love and Dream Élményvilla, Zalakaros

Zalakaros, Zala megyében, a térség délkeleti részén, Keszthely és Nagykanizsa között helyezkedik el. Az alig kétezer főt számláló üdülőváros a Nagykanizsai járásban, Zalaapáti-hát területén található. Turizmusát tekintve a város Magyarország 7. legnépszerűbb települése, ugyanakkor a 6. legkisebb lakosságú városa. Zalakaros szívében helyezkedik el a csodálatos Love and Dream Élményvilla, a város egyetlen felnőttbarát szálláshelye, amely kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad a gondtalan kikapcsolódás és pihenés érdekében. Az exkluzív környezetben elhelyezkedő villa páratlan panorámával rendelkezik. Luxus lakosztályai nyugalmat és harmóniát árasztanak. A tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést elősegíti az apartmanokhoz tartozó privát wellness részleg. Ahol fényterápiás privát jakuzzi, szauna, kandalló és erkély teszi még varázslatosabbá az ott töltött időt. Az élményvilla minden apartmanja és lakosztálya teljesen felszerelt konyhával rendelkezik azon vendégek részére, akik nem szeretnének kimozdulni a lakosztályból. Akik viszont gasztronómiai élményekre vágynak, azokat számos étterem és autentikus vendéglátóhely várja a városban közel a villához.

További részletek ezen az oldalon!

Fibula Residence Hotel & Wellness****, Pécs

Pécs Baranya megyében az ország délnyugati részén található. Hazánk ötödik legnagyobb települése a Dunántúl legnagyobb városa és egyben a Dél-Dunántúl központja is. Itt Baranya megyében Pécs romantikus kis sikátoros utcáján a belvárosának szívében, nyugodt, exkluzív környezetben helyezkedik el a Fibula Residence Hotel & Wellness. A szálloda egy olyan területen került megépítésre, ahol egykor Diocletianus császár vonulhatott át seregével. Innen a „Fibula” elnevezés is, amely egyben a szálloda egyediségére is utal, hiszen több évnyi feltárás alatt a régészek megtalálták azt a felbecsülhetetlen értékű hagymafejes fibulát, melyről a szálloda a nevét is kapta. Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad. Wellness részlege az egzotikus fényhatások és trópusi zuhanyaival igazi kikapcsolódást nyújt a vendégek számára. Konferenciaterme ideális környezetet biztosít céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára.

További részletek ezen az oldalon!

Vasárnap két fővárosi szálloda kerül nagyító alá, versenyen kívül

Most vasárnap délben AZ ÉV HOTELE 2022 döntő szavazása lezárul. Azonban még mielőtt kiderülne, melyik szálloda kapja a legjobbnak járó díjat, két budapesti hotelt fognak a tesztelők kipróbálni, immáron versenyen kívül. Orth Péter színész és felesége, Bánovits Vivianne színésznő fogja kipróbálni a margitszigeti Ensana Thermal Hotel Margitsziget-et, és a Grand Margaret Island Ensana Health Spa Hotel-et. Ha kíváncsi vagy rá, hogyan telt romantikus hétvégéjük, akkor nézd AZ ÉV HOTELE legújabb epizódját vasárnap 10:45-kor az RTL-en.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


UTAZZ
Zalakaroson van a Dél-Dunántúl kedvenc szálláshelye
AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás utolsó régiós versenye is lezárult, az ötödik régióban a győztes, azaz a Dél-Dunántúl legjobb szálláshelye a zalakarosi Love and Dream Élményvilla lett.

Link másolása

A nyertes szálláshelyre a szavazók 41 százaléka voksolt. A régió második helyezettje – amely ugyancsak döntőbe jutó hely – a pécsi Fibula Residence Hotel & Wellness**** lett, míg a bronzérmet pedig a paksi Erzsébet Nagy Szálloda*** szerezte meg. Az előbbi a voksolók 31, utóbbi pedig a 16 százalékának volt a legszimpatikusabb.

Love and Dream Élményvilla, Zalakaros

Zalakaros, Zala megyében, a térség délkeleti részén, Keszthely és Nagykanizsa között helyezkedik el. Az alig kétezer főt számláló üdülőváros a Nagykanizsai járásban, Zalaapáti-hát területén található. Turizmusát tekintve a város Magyarország 7. legnépszerűbb települése, ugyanakkor a 6. legkisebb lakosságú városa. Zalakaros szívében helyezkedik el a csodálatos Love and Dream Élményvilla, a város egyetlen felnőttbarát szálláshelye, amely kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad a gondtalan kikapcsolódás és pihenés érdekében. Az exkluzív környezetben elhelyezkedő villa páratlan panorámával rendelkezik. Luxus lakosztályai nyugalmat és harmóniát árasztanak. A tökéletes kikapcsolódást és feltöltődést elősegíti az apartmanokhoz tartozó privát wellness részleg. Ahol fényterápiás privát jakuzzi, szauna, kandalló és erkély teszi még varázslatosabbá az ott töltött időt. Az élményvilla minden apartmanja és lakosztálya teljesen felszerelt konyhával rendelkezik azon vendégek részére, akik nem szeretnének kimozdulni a lakosztályból. Akik viszont gasztronómiai élményekre vágynak, azokat számos étterem és autentikus vendéglátóhely várja a városban közel a villához.

További részletek ezen a linken!

Fibula Residence Hotel & Wellness****, Pécs

Pécs Baranya megyében az ország délnyugati részén található. Hazánk ötödik legnagyobb települése a Dunántúl legnagyobb városa és egyben a Dél-Dunántúl központja is. Itt Baranya megyében Pécs romantikus kis sikátoros utcáján a belvárosának szívében, nyugodt, exkluzív környezetben helyezkedik el a Fibula Residence Hotel & Wellness. A szálloda egy olyan területen került megépítésre, ahol egykor Diocletianus császár vonulhatott át seregével. Innen a „Fibula” elnevezés is, amely egyben a szálloda egyediségére is utal, hiszen több évnyi feltárás alatt a régészek megtalálták azt a felbecsülhetetlen értékű hagymafejes fibulát, melyről a szálloda a nevét is kapta. Pécs egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad. Wellness részlege az egzotikus fényhatások és trópusi zuhanyaival igazi kikapcsolódást nyújt a vendégek számára. Konferenciaterme ideális környezetet biztosít céges rendezvények, csapatépítők és kisebb létszámú konferenciák, esküvők számára.

További részletek ezen a linken!

Erzsébet Nagy Szálloda****, Paks

Paks Tolna megyében, hazánk dél-dunántúli régiójában helyezkedik el, amely a közel tizenkilencezer lakosával a megye második legnépesebb települése. A város történelme az ókortól egészen a modern korig terjed. A legjelentősebb régészeti feltárások az évszázadokra visszanyúló, a területen keresztülhúzódó hadi utakból származnak. Itt, Paks belvárosában található az Erzsébet Nagy Szálloda****. A három épületből álló konferencia és wellness hotel a város szívében, a Duna part mellett futó hangulatos sétány közelében fekszik. A szálloda épülete hosszú történelmi múltra tekint vissza: már az 1700-as évektől üzemelt. Az épületet az itt lakók Paks város szimbólumának tekintik, amelyet 2000-ben építették át jelenlegi formájára. A klasszikus stílusú szállodai szobák tágas terekkel rendelkeznek. A letisztult stílust képviselik. Wellness részlegén szauna, gőzkabin, és jakuzzi várja a felfrissülni vágyókat. 15 méter hosszú medencéje pedig az aktív pihenést szolgálja. A szálloda étterme a tradicionális konyha mellett új és különleges fogásokkal is várja az idelátogatókat.

További részletek ezen a linken!

Megvan AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás 10 döntőse

2022-ben a nézők összesen 5 magyarországi régió, 28 szálláshelyét követhettétek nyomon a műsorban. Minden hónapban a szavazók megválasztották a régió legjobbját, amelyek a második helyezettekkel együtt jutottak be az évad végi döntőbe. A decemberi végeredménnyel megvan az a tíz döntős szálláshely, melyek közül januárban egy megnyeri AZ ÉV HOTEL címet és annak díját.

Januárban megtudhatjátok, hogy melyik szálloda lesz AZ ÉV HOTELE 2022-ben

Az RTL műsorán január 8-án bemutatásra kerül az első öt, majd egy héttel később a fennmaradó öt döntős szálláshely döntőbe jutási sorrend szerint. Szavazni január 8-tól lehet majd két héten át, a végső győztesre viszont csupán egyetlen egy voksod lesz, amit AZ ÉV HOTELE Facebook oldalán adhatsz le. Érdemes lesz megint véleményedet kinyilvánítani, hiszen nem csak a verseny végkimenetelére lehetsz hatással, de nyerhetsz is egy hétvégét oda, ahova a voksodat leadtad, vagy tiéd lehet fődij is, ami egy egyhetes pihenés 2022 nyertes szállodájában.

A következő szálláshelyeknek szavaztatok bizalmat 2022-ban, ezek indulhatnak januárban AZ ÉV HOTELE címért:

Liget Wellness és Konferencia Hotel****, Szarvas (Alföld régió)

Sziget Hotel****, Nyíregyháza (Alföld régió)

Flamingó Wellness és Konferencia Hotel****, Balatonfüred (Balaton régió)

Treehouses, Kapolcs (Balaton régió)

Hotel Bodrog Wellness & Elix Spa****superior, Sárospatak (Északkelet-Magyarország régió)

Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness****, Mezőkövesd (Északkelet-Magyarország régió)

Royal Club Hotel****superior, Visegrád (Észak-Dunántúl régió)

Grand Hotel Esztergom****superior, Esztergom (Észak-Dunántúl régió)

Love and Dream Élményvilla, Zalakaros (Dél-Dunántúl régió)

Fibula Residence Hotel & Wellness****, Pécs (Dél-Dunántúl régió)

AZ ÉV HOTELE Közönségszavazás végeredményét 2023. január 29-i adásban láthatjátok majd, ekkor derül ki az is, hogy melyik szerencsés szavazó tölthet majd el egy hetet a nyertes szállodában.

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE

Az RTL műsorán futó, AZ ÉV HOTELE verseny lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb szálláshelyét, majd az AZ ÉV HOTELE végső győztesét. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE-ben. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni. Az elismerés rangját mutatja, hogy AZ ÉV HOTELE díj a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, Év Szállodája szakmai díjának testvérversenye.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szálláshelyeket. Minden adásban egy-egy ismert embert és kísérőjének kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi szálláshelyre, hogy kipróbálják azokat.

Link másolása
KÖVESS MINKET: