hirdetés
 
 
Beutaznád Európát ingyen? Itt a lehetőség!
Tizenötezer európai fiatal kaphat vonat-, busz-, hajó- vagy repülőjegyet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. május 24.


hirdetés

Az Európai Bizottság elindította azt az internetes oldalt, amelyen június 12. és 18. között jelentkezni lehet majd a DiscoverEU programra. A program keretében tizenötezer európai fiatal kap majd vonat-, busz-, hajó- vagy különleges esetben repülőjegyet egy oda-vissza útra valamilyen európai célállomásra.

"Fedezd fel Európa ezer arcát, kulturális gazdagságát, szerezz új barátokat! Nem utolsósorban az utazás során saját magadat is jobban megismerheted, hiszen egészen új helyzetekkel szembesülsz, és más szemléletű emberekkel találkozol" - írják a szervezők az oldalon.

A honlapon felsorolják a pontos jelentkezési feltételeket. A kezdeményezésben azok a fiatalok vehetnek részt, akik:

• 2018. július 1-jén 18 évesek (azaz 1999. július 2. és 2000. július 1. között születtek);

• rendelkeznek a 28 uniós tagállam valamelyikének állampolgárságával;

• az internetes jelentkezési lapon megadják a személyazonosító igazolványuk vagy útlevelük számát;

• utazásukat az EU 28 tagállamának valamelyikében kezdik meg;

• azt tervezik, hogy utazásukat 2018. július 9. és szeptember 30. között kezdik meg;

• azt tervezik, hogy legalább 1 napig és legfeljebb 30 napig fognak utazni;

• azt tervezik, hogy legalább 1 és legfeljebb 4 másik uniós országba utaznak el;

• vállalják, hogy a DiscoverEU nagyköveteként működnek közre.

Külön oldalon válaszolja meg az Európai Bizottság a gyakran feltett kérdéseket a programmal kapcsolatban. Ezekből kiderül például, hogy az EU átlagosan 255 euró értékben állja az utazási jegyeket, az utalványt nem lehet átruházni, és hogy a csoportos jelentkezéseket nem személyenként, hanem egy jelentkezésként bírálják el.


KÖVESS MINKET:
Orbán Viktorral és a 4 gyermek utáni szja-mentességen élcelődik egy holland karikaturista
A rajz címe: 'Magyar idill'.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Twitteren jelent meg egy karikatúra, ami Orbán Viktoron gúnyolódik, és a nemrég bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterven.

A rajzon egy szülőgépként (vagy automataként) ábrázolt nő áll, akit átkarol a miniszterelnök.

A kép címe: Magyar idill.

Joep Bertrams egyébként senkit sem kímél, nemrég David Cameron volt a céltáblája, illetve II. Erzsébet angol királynő, de gúnyt űzött már a venezuelai elnökből, Donald Trumpból és Theresa May szerepléséből, illetve a Brexitből is.

Nem ez az első külföldi reakció a magyar kormány által bejelenetett intézkedés-csomagra, és a 4 gyermek után járó szja-mentesség hírére. Annika Strandhäll svéd szociális ügyekért felelős miniszter Twitter-üzenetében a 30-as évek Németországához hasonlította Magyarországot, amit Novák Katalin államtitkár nyílt levélben kért ki magának.


KÖVESS MINKET:
Kiderült, hogy vette el a fegyvert a bíróságon a túszejtő
A bántalmazott fegyőr megsérült, de már hazaengedték.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Hazaengedték a kórházból azt a fegyőrt, akit Sz. Károly a bíróságon lefegyverzett, majd a fegyverrel megfenyegetett és az épületből elmenekült. A bűnözőt a rendőrség fél órás hajsza után meglőtte, a férfit jelenleg kórházban ápolják.

A fegyőrt a kórházból való távozása előtt Tóth Tamás, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnoka is meglátogatta. Kollégáját arra kérte, hogy csak akkor kezdjen újra dolgozni, ha már úgy érzi, hogy rendben van, fel tudta dolgozni a történteket - írta a Bors.

A lap információja szerint Sz. néhány pillanat alatt fegyverezte le a bíróságon a fegyőrt. A bűnözőt a tárgyaláson egy korábbi ügye miatt ítéleték el, de az ítélethirdetést követően nekitámadt a fegyőrnek.

A támadón a bíró rendelkezésének megfelelően nem volt bilincs, így tudta nagy erővel arcon ütni a fegyőrt, akitől elvette 9 milliméteres kaliberű fegyverét, amit nem csak rá, hanem a bíróra is ráemelt.

Ezek később súlyosbító körülmények lehetnek majd.

A fegyőr rutinos, már régóta szolgál a testületnél - írta a lap. Az eset megviselte, de lelkileg jól bírja, a támadás során viszont könnyebb sérülést szenvedett, ezért tartották a kórházban megfigyelésre.

A vizsgálat szerint szabályosan járt el a bíróság, amikor levetette a bilincset a fogolyról. Nem jelezték a bírónak, hogy veszélyes bűnözőről van szó, a tárgyalásra is csak egy biztonsági felügyelő kísérte.

A támadó őrizetben van, de állapota miatt altatásban tartják.


KÖVESS MINKET:

Valentin-nap alkalmából kirándulni indultak, holttestet találtak a Bakonyban
'Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset' - mondta el a férfi, aki rátalált a tetemre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Valentin-napon egy romantikus erdei sétát terveztek, de megdöbbentő dolgot találtak az erdőben Várpalota mellett.

Egy ösküi férfi és felesége a gyerekeket a nagymamára bízva indult neki a túrának, mikor Bánta-pusztánál egy hátizsákot vettek észre, melyet egy hegymászó kötéllel kötöttek ki két fa közé. Nem messze a helytől pedig egy ruhakupac feküdt a földön.

"Ahogy közelebb indultam, láttam, hogy egy szétszakadt felsőruházatú tetem hevert ott, még az oldalbordáit is lehetett látni, borzalmas volt" - mondta el a történteket a Veol.hu-nak a férfi. A ruhadarabok mellett csontok is voltak, így azonnal értesítették a rendőrséget, akik a helyszínelőkkel és mentőkkel együtt érkeztek ki.

"Még soha nem láttam halottat, főleg ilyen körülmények között, nagyon megviselt az eset"

- mondta Ferenc a lapnak.

A haláleset körülményeit a Várpalotai Rendőrkapitányság általános közigazgatási rendtartás keretein belül vizsgálja – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel - írta a Veol.hu.

Címlapkép: illusztráció, forrása: Pixabay


KÖVESS MINKET:

Rákkal küzd a Manchester United 19 éves játékosa
Max Taylor megkezdte a kemoterápiát, és üzent a rajongóknak Instagramon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 16.


hirdetés

Instagramon üzent a rajongóinak a Manchester United 19 éves játékosa, May Taylor.

A hátvéd ugyanis a rákkal küzd. A hírt a 24.hu szúrta ki.

Nemrég kezdődött May Taylor kemoterápiás kezelése, amiről az Instagramján jelent meg poszt. Ebben azt kéri, hogy támogassák adományokkal a gyógyulását.

A klub is tudatta, hogy a fiatal játékos servezete jól reagált a kemoterápiás kezelésre, és bíznak benne, hogy visszatér a játékosuk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max Taylor (@maxtaylor00) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x