Esőtánc - Nyugati pályaudvar
Urbán balerina: lélegzetelállító fotókon Müller Fanny, Budapest és a világ nagyvárosai
Müller Fanny, az egyik legismertebb magyar művészi aktmodell egyedi képei metrókban, aluljárókban, buszokon, városi környezetben készülnek.
Szeretlek Magyarország
2017. december 10.


Müller Fanny, az egyik legismertebb magyar művészi aktmodell új projektjét az egyik legjobb magyarországi városi fotóssal, Bácskai Andrással közösen indította el tavaly. Eleinte csak Budapesten, aztán később a világ több pontján készítettek egyedi képeket metrókban, aluljárókban, buszokon, városi környezetben. Készültek képek Bécsben, Hong-Kongban, Dubaiban és New Yorkban is.

A művészi fotók az Urbán balerina oldalon láthatók.

Fanny egy korábbi interjújában elmondta, hogy színésznek készült, és ez a színész-előélet abban is megmutatkozik, hogy fotózáskor az arca a pózhoz igazodik.

Gyerekkorában fontos volt az életében a tánc is. Sokfélét tanult: balettozott, jazzbalettozott, majd jött a kontakttánc, tai chi, néptánc, kipróbálta az ír szteppet is. A modellpózoknál nagyon jól jön, hogy nem egyfajta táncban gondolkodik. Ma is folyamatosan tanulja a különböző mozgásformákat és keresi saját határait.

Ismeri a hibáit is, mindig odafigyel arra, hogy azok ne látsszanak. Például az összegörnyedt testnél ráncok keletkezhetnek, vagy az ujja nem elég szabályos, ezért azt másképp helyezi, hogy ne látszódjon a felvételen.

Az aktfotózásokon nem vállal el bármit, nagyon odafigyel arra, hogy az intim részek ne legyenek láthatóak. Amit ő csinál az művészi és kreatív - vallja.

A magyar és filozófia szakon diplomázott Fanny szerint sokan keverik az aktfotózást és a prostitúciót. Bár a meztelenség a munka része, ő a szünetekben nem pucérkodik. Számára a végeredmény fontos, hogy az izgalmas, újszerű legyen. A fotósokkal és megrendelőkkel kedves, de határozott, és nem engedi, hogy hozzáérjenek. Ma már keményen megszabja a határokat és azokat betartatja.

A munkáiból még többet ITT láthatsz.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
Dancsó szétszedte Kis Grófóék legújabb duettjét – "Az alkotást nem lehet túlfogalmazottsággal vádolni"
x