Esőtánc - Nyugati pályaudvar
Urbán balerina: lélegzetelállító fotókon Müller Fanny, Budapest és a világ nagyvárosai
Müller Fanny, az egyik legismertebb magyar művészi aktmodell egyedi képei metrókban, aluljárókban, buszokon, városi környezetben készülnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 10.


Müller Fanny, az egyik legismertebb magyar művészi aktmodell új projektjét az egyik legjobb magyarországi városi fotóssal, Bácskai Andrással közösen indította el tavaly. Eleinte csak Budapesten, aztán később a világ több pontján készítettek egyedi képeket metrókban, aluljárókban, buszokon, városi környezetben. Készültek képek Bécsben, Hong-Kongban, Dubaiban és New Yorkban is.

A művészi fotók az Urbán balerina oldalon láthatók.

Fanny egy korábbi interjújában elmondta, hogy színésznek készült, és ez a színész-előélet abban is megmutatkozik, hogy fotózáskor az arca a pózhoz igazodik.

Gyerekkorában fontos volt az életében a tánc is. Sokfélét tanult: balettozott, jazzbalettozott, majd jött a kontakttánc, tai chi, néptánc, kipróbálta az ír szteppet is. A modellpózoknál nagyon jól jön, hogy nem egyfajta táncban gondolkodik. Ma is folyamatosan tanulja a különböző mozgásformákat és keresi saját határait.

Ismeri a hibáit is, mindig odafigyel arra, hogy azok ne látsszanak. Például az összegörnyedt testnél ráncok keletkezhetnek, vagy az ujja nem elég szabályos, ezért azt másképp helyezi, hogy ne látszódjon a felvételen.

Az aktfotózásokon nem vállal el bármit, nagyon odafigyel arra, hogy az intim részek ne legyenek láthatóak. Amit ő csinál az művészi és kreatív - vallja.

A magyar és filozófia szakon diplomázott Fanny szerint sokan keverik az aktfotózást és a prostitúciót. Bár a meztelenség a munka része, ő a szünetekben nem pucérkodik. Számára a végeredmény fontos, hogy az izgalmas, újszerű legyen. A fotósokkal és megrendelőkkel kedves, de határozott, és nem engedi, hogy hozzáérjenek. Ma már keményen megszabja a határokat és azokat betartatja.

A munkáiból még többet ITT láthatsz.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x