hirdetés
szennyviz.jpg

Újra mocskos szennyvíz ömlött Szentendrén a Dunába, a szabadstrandtól nem messze

Alig pár lépéssel arrébb fürdőznek, pecáznak és játszanak a folyóban az emberek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 29.


hirdetés

Újra ömlött a szennyvíz Szentendrén a Korzónál a Dunába. Az itt élők és idelátogatók már évek óta panaszolják, hogy bár elvileg tilos, mégis rendszeresen megnyitják a szennyvíz-kiömlőt, ahol sokszor hosszan zúdul a folyóba a bűzös, koszos áradat. A nyomai és a szaga is napokig láthatók, érezhetők a parton.

A csőtől pár méterre található a "Kacsakő" - az egyik legkedveltebb vízparti pihenő, evő-ivó hely a városban -, ahol mindig sokan ácsorognak, áztatják a lábukat, vagy éppen megmártóznak a Dunában. Sok kisgyerek is szívesen játszik itt, és a kutyások is előszeretettel látogatják ezt a partszakaszt.

Innen pár száz méterre található a hivatalosan is kijelölt szabad strand, melyet a napokban adtak át újra hivatalosan. Itt a homokos vízparton lehet napozni, a folyóban úszni.

A szennyvíz pedig a kiömlés helyétől pont errefelé folyik tovább Budapest felé.

Ezért is rendelték el az engedély kiadásakor, hogy gond esetén azonnal tájékoztatni kell az idelátogatókat. Ám a helyiek beszámolója szerint ez nem történt meg.

VIDEÓ: Ömlik a szennyvíz a Dunába a Korzónál

Ismét folyik a szennyvíz a Dunába.

Egy hete adták át a Postás strand 100 milliós fejlesztési ütemét. Most pedig fertelmes bűz kíséretében ömlik a szennyvíz a strand feletti szakaszon a Dunába - írták a videóhoz.

A helyiek közül többen is feltették a kérdést, hogy "nem kellene az önkormányzatnak tájékoztatnia a Postás strandon fürdőzőket arról, hogy felettük mindössze 500 méterre ömlik a szennyvíz a Dunába? Az alábbi fotón a szombati és vasárnapi szennyvízkiömlés között gyanútlanul strandolók láthatók".

"A Postás strand annak fejében kaphatott működési engedélyt 2 évvel ezelőtt, hogy a DMRV és a polgármesteri hivatal között forródrót épül ki, hogy amennyiben a Kacsakőnél lévő kiömlőből (úgynevezett RSZ-1) szennyvíz folyik a Dunába – ahogy az most is történik –, a szentendrei közterület-felügyelők azonnal ki tudjanak menni a Postásra, és kvázi "lezárhassák" a strandot. Ilyenkor tehát figyelmeztetik az esetlegesen a parton lévőket, hogy tilos a Dunában fürödni, és kihelyeznek fürdést tiltó táblát is, valamint folyamatosan figyelmeztetik az arra sétálókat, hogy szennyezés történt, ezért fürödni tilos... Az ilyen szennyvíz beömlések után csak vízminta bevizsgálása után ad engedélyt az ÁNTSZ a strand ismételt megnyitására, tehát a strand több napra is le lesz zárva.

A videó készítői elmentek, és megnézték, történt-e intézkedés. Amíg ott voltak, addig semmilyen erre utaló jelet nem láttak.

VIDEÓ: A Postás strandról


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Levente_Riz_2.jpg

Meghalt Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere

44 éves volt. 2006 óta volt polgármester és a Fővárosi Közgyűlés tagja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.A főpolgármester azt írta:

"Mély fájdalommal értesültem polgármester barátom, kollégám és képviselőtársam haláláról"

Riz Levente 2006 óta volt a kerület polgármestere, Tarlós, mint egyik legközelebbi munkatársáról azt írta:

"Közös munkánk során tapasztaltam, hogy minden törekvése, minden kerületéért és a fővárosért tett intézkedése Budapest érdekeit szolgálta."

Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti Riz Leventét.

"Őszinte részvétemet nyilvánítom családjának"- írta Tarlós István.


KÖVESS MINKET:hirdetés
kelvin-maynard-1000x583.jpg

Fejbe lőtték a Kecskemét korábbi játékosát Amszterdamban

Kelvin Maynardot sajtóértesülések szerint a saját kocsijában lőtték agyon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Meggyilkolták Kelvin Maynardot, a korábban Magyarországon játszó holland focistát. A közeli tűzoltók próbálták megmenteni az életét, de a 32 éves labdarúgó belehalt a sérüléseibe - számol be a BBC.

A holland jobbhátvéd 2011-ben fél évet a Kecskemétben játszott, 8 őszi NB I.-es bajnokin lépett pályára.

Maynard Suriname-ban született, Hollandiában nevelkedett. Magyarország után Belgiumban, majd Angliában játszott. Egy súlyos sérülése után egy évet ki kellett hagynia, 2017-től holland alsóbb osztályokban kapott lehetőséget.

A KTE együttérzését fejezte ki a tragédiával kapcsolatban.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
daxing.jpg

Elkészült Kína új, hatalmas mega-repülőtere, amely már tényleg a jövőt idézi

A komplexum Peking déli részén nyitja meg kapuit és valószínűleg a világ legnagyobb és legforgalmasabb reptere lesz. Nem semmi látványt nyújt...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Kína készen áll arra, hogy új mega-repülőteret nyisson Peking déli szegletében, a Kínai Népköztársaság 70. évfordulója előtt - írta meg a CNN.

A kínai állami média szerint a pekingi Daxing Nemzetközi Repülőtér (PKX) első kereskedelmi járatát szeptember 20-án indítja el.

A China Southern légitársaság azt tervezi, hogy egy Airbus A380-at, vagyis a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét küldi majd a meghatározó, első útra.

A grandiózus reptér a kínai főváros légiközlekedésének egy új korszakába nyit majd belépést, aminek már nagy szüksége volt egy második globális átjáróra.

A jelenlegi pekingi fővárosi nemzetközi repülőtér (PEK) teljes kapacitással működik, így a légitársaságok számára szinte lehetetlenné vált az új járatok indítása a kívánt időpontokban.

2017-ban több mint 95 millió utazó haladt át a PEK három terminálján - így a világ második olyan repülőtere lett, amely átlépte az utasforgalom mérföldkövét az atlantai Hartsfield-Jackson után.

De Kína várhatóan 2022-re átveszi az Egyesült Államok pozícióját, mint a világ legnagyobb légi utazási piaca.

A 2016-ban elhunyt építész-zseni, Zaha Hadid és kínai partnerei által tervezett sok milliárd dolláros Daxing a jövő számára épül.

A vadonatúj repülőtér négy kifutópályával és 97 futballpálya méretű terminállal büszkélkedhet az első szakasz megnyitásakor, valamint ügyfélszolgálati robotok is emelik a fényét, amelyek az utazók számára repülőtéri információkat biztosítanak majd.

Ha megnyitja kapuit, a Daxingon több mint 100 millió utas, illetve 4 millió tonna szállítmány haladhat majd át évente, ezért nagy eséllyel pályázhat a világ legnagyobb és legforgalmasabb reptere címért.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
polica_car.jpg

Halálra késeltek egy 16 éves amerikai fiút - 50 társa állt körülötte, és csak videóztak

A New York állambeli Oceanside-ban több tucat tini videózta tétlenül, ahogy a 16 éves Khaseen Morris-t megkéselték, aki még aznap este belehalt a sérüléseibe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.A BuzzFeed News írta meg, hogy mi történt Khaseen-al. A lapnak a rendőrség azt nyilatkozta, hogy legalább 50 tinédzser volt jelen a verekedésnél, és többen videóra is vették azt, ahogy azt is, hogy a fiú saját vérében fekszik a földön. A bámészkodók közül senki sem sietett a fiú segítségére. Tájékoztatásuk szerint több szemtanú jelentkezett a lehetséges elkövetőt illetően, de még nem gyanúsítottak meg senkit.

Khaseen nővére, Keyanna Morris elmondása alapján, bár csak nemrég költöztek a környékre, mindenki szerette a srácot és ő is jóban volt mindenkivel. Állítása szerint az öccse az első új iskolai napja után fülig érő szájjal újságolta otthon, hogy még sosem volt ennyire boldog.

A vita a rendőrség tájékoztatása szerint egy lány miatt alakult ki, akit Khaseen hazakísért egy buli után. A lány exe féltékeny lett, Keyanna szerint többször megfenyegette az öccsét és azt mondta meg akarja verni.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x