hirdetés
Újra meg kellett tanulnia járni – szánhúzó túrán térne vissza az ország legjobb elit akadályfutója
Tóth Ádám idén tavasszal még gerincsérvvel küzdött, jövő áprilisban viszont már az Északi-sarkon próbálná ki magát egy számára teljesen ismeretlen sportágban. Te is segíthetsz neki, hogy elérje célját.
Kiss Alexandra - szmo.hu
2018. december 01.


hirdetés

Tóth Ádám szereti a kihívásokat, azonban amire most készül, alighanem a legnagyobb megmérettetés lesz az életében. A 32 éves férfi rendszeresen sportol, az elmúlt években Magyarország legjobb elit akadályfutója volt. 2017-ben a Spártában megrendezett Spartan Race Trifecta versenyen mindhárom számban első helyezést ért el, az andorrai Európa-bajnokságon ötödik lett, és részt vett a világbajnokságon is.

A sikerek után azonban nagy csapás érte: idén tavasszal gerincsérvet diagnosztizáltak nála, majd miután nyáron megműtötték, újra meg kellett tanulnia járni. Azt gondolhatnánk, egy sportoló számára ez hatalmas törés, de Ádám csak előre nézett, sőt sokat tanult is belőle.

„Ez egy nagyon új dolog volt számomra. Teljesen jól tudtam fejben, hogy mit kell csinálni: bal-jobb, bal-jobb, de a testemet is rá kellett bírni arra a mozgásformára, amit úgy hívunk: séta. A fájdalom viszont egy új nézőpontot adott az egésznek. Másként látom már a világot. Lenyugodtam. Volt időm több dolgot átgondolni, átértékelni miközben néztem a plafont, egy jó fél éven át. A rohanó világban ezen belül az én állandóan futós életemben megváltoztak a dolgok. Például jobban koncentrálok a családomra, vagy éppen a testemre. Jelez a szervezet, ha baj van, csak meg kell látni és foglalkozni vele. Nem legyinteni egyet, és menni tovább”

– mondta.

On the way #adamtothocr #hospital #ontheway #rehab #walk #alone #stepbystep #walker #hernia #spine

237 Likes, 28 Comments - Ádám Tóth (@adamtothocr) on Instagram: "On the way #adamtothocr #hospital #ontheway #rehab #walk #alone #stepbystep #walker #hernia #spine"

A Budapesten élő sportoló jelenleg is küzd azért, hogy minél hamarabb felépüljön - ennek egyik első állomásának azt tűzte ki, hogy a feleségét és a két kislányát egyszerre a nyakába tudja venni.

De már most dolgozik benne a versenyláz, szeretne visszatérni, ráadásul nem is akárhol: az Északi-sarkon!

Ádám ugyanis jelentkezett a 2019-es Fjällräven Polar kutyás szánhúzó túrára, amit 2012 óta rendeznek meg Észak-Európában, és ezrek szeretnének részt venni rajta minden évben a világ minden tájáról. Tavaly egy magyar lány, Zaja Kitty is megnyerte a lehetőséget, hogy kipróbálja magát a szánhúzásban, a túra pedig teljesen megváltoztatta az addigi életét. Ádám számára is nagyon sokat jelente, ha kijutna erre az igencsak embert próbáló expedícióra, amely során a résztvevőknek a hideggel, a hóviharokkal, a sarki széllel és egy csapat idegen kutyával is meg kell birkózni. Mint mondta, azért választotta a Fjällräven Polart a visszatérésre, mert kellőképpen extrém hozzá, ráadásul illeszkedik a felépüléséhez is, hiszen bár még tart a rehabilitációja, reményei szerint jövő tavaszra a teste már képes lesz végigcsinálni ezt a kihívást.

„Több emberrel is beszéltem, akik kijutottak előző években és megcsinálták ezt a 300 kilométert öt nap alatt. Csillogó szemmel hallgattam a történeteket. Szeretném én is átélni és utána átadni az embereknek ezt a feledhetetlen élményt.”

Ahhoz viszont, hogy erre esélye legyen, több régiós pályázóval kell megküzdenie a kijutásért. A Fjällräven Polar jelentkezési oldalán a legtöbb szavazatot kell összegyűjtenie a közép-európai régióban. Ádám bízik abban, hogy a magyarok és a sportolótársak segítenek neki abban, hogy elérje, amit akar: visszatérni.

„Ez egy olyan cél, amit kitűztem magam elé, ez lebeg a szemem előtt. Szeretném képviselni az aktív életet, és példát mutatni mindazzal, ami én vagyok: család és munka melletti sportolás. Semmilyen kihívás vagy sérülés nem elég nagy ahhoz, hogy feladjuk a céljainkat”

– vallja az elszánt férfi.

Fut az Üllő, meg a lányok. Én meg drukkolok. #adamtothocr #family #together #ullo #üllő #run #girls #arena #finisher #friends #cheers #support

127 Likes, 0 Comments - Ádám Tóth (@adamtothocr) on Instagram: "Fut az Üllő, meg a lányok. Én meg drukkolok. #adamtothocr #family #together #ullo #üllő #run..."

Így tudsz szavazni Ádámra, hogy kijuthasson a Fjällräven Polar túrára:

IDE KATTINTVA, a Fjällräven Polar jelentkezési oldalán találod magadat, ahol láthatod Ádám profilját. Ezután nyomj rá a képe alatti VOTE gombra. Semmilyen regisztráció, megosztás vagy lájkolás nem kell hozzá, csak be kell jelentkezned a Facebook-fiókodba. Szavazni december 15-ig tudsz.

Tóth Ádám jelenleg mintegy 6000 szavazattal a negyedik helyen áll a Közép-Európa régióban, ahhoz azonban, hogy kijuthasson, az első helyen kell lennie a határidő végén.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
25 éves debreceni lány reformálhatja meg a hazai mosószerpiacot
Csegény Zsófia által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket és minimális ökológiai lábnyomot hagy.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 10.Fiatal debreceni közgazdász által vezetett cég terméke nem tartalmaz káros vegyszereket, minimális ökológiai lábnyomot hagy, és ugyanúgy kiveszi a makacs foltokat, mint a kőolajszármazékokkal is operáló mosóporok.

A 25 éves Csegény Zsófia által igazgatott Sansin Globe Zrt. célja, hogy a szinte 100 százalékban természetes mosószer kiszolgálja azoknak a fiataloknak és családoknak az igényeit, akik nem szeretnék szervezetüket feleslegesen vegyi anyagokkal terhelni.

A Sansin valamennyi terméke környezettudatos és vegán, amivel hozzájárul az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. Az esztétikus csomagolás olyan gyártási folyamat során készül, amelyben az alapanyag az újrahasznosított HDPE regranulátum.

– A külcsín nem mehet a környezetvédelem rovására. Felelős nőként és leendő anyaként mindennél fontosabb számomra, hogy milyen környezetben élek, és milyen bolygóra tervezem az utódaim életét – mondta Csegény Zsófia.

De mi köze az állatoknak a mosószerhez?

Egy igen elszomorító adat aszerint az EU éves műanyaghulladék-termelése 20 millió tonna, amelyből csak 14%-ot hasznosít újra az emberiség, a többi zömmel a természetben köt ki, többnyire az óceánokban és az édesvízi folyókban.

A közösségi oldalakon naponta felbukkannak műanyag zacskók között fulladozó állatok fotói, és elrettentő adatok arról, milyen szörnyű kínokat állnak ki a rengeteg kemikália és műanyag szemét miatt. Ezért Csegény Zsófia hisz abban, hogy az élhető jövő felé vezető út környezetbarát, bio- és vegán termékekkel van kikövezve. Ez mind szép és jó – de pont mosószer?

Ha környezettudatos vagy, kezdd a mindennap használt termékekkel

A fiatal hazai vállalkozó szerint először a takarítószereket érdemes felülvizsgálni. Például a mosószert. Ha nem egyszemélyes háztartást vezetünk, a mosás napi feladat, és sem nekünk, sem a környezet számára nem közömbös, mit rejt a csomagolás.

Vannak az összetevők között káros vagy gyanús vegyszerek? Lehet, hogy mérgeznek engem és a környezetemet? A gyártójuk szívén viseli a természetet fenyegető veszélyeket? Ha az első két kérdésre igen, a harmadikra pedig nem a válasz, akkor ideje váltani. De van egyáltalán olyan mosószer, amely bio, sőt, vegán, nem tartalmaz a környezetre káros anyagokat, a lehetséges allergiás reakciók kockázatát a minimálisra csökkenti, csomagolásához újrahasznosított anyagokat használnak fel, és még a salsafoltot is kiveszi? Kapaszkodj meg: van. Ez a Sansin.

Még egyszer az állatokról: a Vegan Society minősítés

Az állatok védelme nem merül ki az általános környezetvédelmi elvekben. A Sansin mosószerek és öblítők megkapták a hivatalos Vegan Society (Vegán Társaság) pecsétet, ami azt jelenti, hogy a termékek 100%-ban vegánok. Mi több, a márka támogatja a Vegán Társaságot céljai elérésében, amelyek között szerepel az állatok elleni erőszak visszaszorítása és az állatkísérletek betiltása is. Vagyis a Sansin nem pusztán egy kiváló mosószer, hanem túlnőve önmagán a környezettudatos és állatvédelmi szemléletet is szimbolizálja.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Magyar játékos lett a Bundesliga legjobbja
Gulácsi Pétert a Bayern München elleni meccsen mutatott teljesítményéért díjazták.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 13.hirdetés
Kijutottak a vb-re a 17 éves focistáink, Belgiumot verték az Eb-n az 5. helyért
A vb ősszel lesz, Brazíliában. Magyar U17-es csapat mindössze egyszer jutott ki, még 1985-ben.
MTI - szmo.hu
2019. május 16.A magyar válogatott 1-1-es rendes játékidő után tizenegyes-párbajban legyőzte Belgiumot az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon, így ötödik lett és kijutott az őszi, brazíliai világbajnokságra.

Magyar U17-es csapat ezt megelőzően egyszer, 1985-ben szerzett vb-re részvételi jogot, akkor a negyeddöntőig jutott.

Az idei vb-t Brazília öt városában, Brazíliavárosban, Cuiabában, Manausban, Natalban és Recifében rendezik. A torna pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Magyarország-Belgium 1-1 (0-0) - 11-esekkel 5-4

gól: Komáromi (61.), illetve Kalulika (56.)

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzése után hétfőn büntetőpárbajban alulmaradt a spanyolok elleni negyeddöntőben, ám mivel benne volt a két legjobb kiesőben, megküzdhetett az ötödik helyért Belgiummal. Az Eb-selejtezők elitkörében - már egyaránt biztos Eb-résztvevőként - találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4-2-re nyertek.

A dublini első félidőben - az európai szövetség honlapja szerint - a magyarok elsősorban a védekezésre koncentráltak, de letámadással többször is zavarba hozták a belga válogatottat. A rivális kétszer is a kapufát találta el, de Preisinger Sándor együttese is többször veszélyeztette az ellenfél kapuját.

A második játékrészre felpörögtek az események: a belgák Kalulika közvetlen közelről esett találatával vezetést szereztek. Néhány perccel később Kosznovszky Márk kísérleténél a belgák kapusa, Vandevoordt még védeni tudott, a 61. percben azonban Komáromi György fejesével egyenlített a magyar csapat. A folytatásban mindkét válogatott előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, ám a két hálóőr nagy védéseinek is köszönhetően a lefújásig már nem változott az eredmény.

Az U17-es kontinensviadalon ha nincs döntés a rendes játékidőben, rögtön tizenegyesek következnek: ebben a belgák harmadik embere rontott, és mivel magyar részről minden játékos betalált, Preisinger Sándor csapata szerezte meg a vb-kvalifikációt érő ötödik helyet.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Autószerelő volt, ma a 30 legsikeresebb fiatal listáján szerepel a cégével
Pál Zoltán Gábor mostanra az ország egyik legjobb keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberévé vált.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 14.Pál Zoltán Gábor, a 27 éves SEO szakértő és cége, az ALH Consulting Kft. már több mint 130 internetes áruház motorháztetője alatt dolgozott. Számos díjat is bezsebeltek és 2019-ben sikerült megháromszorozniuk az ügyfélkörüket, talán ennek is köze van ahhoz, hogy Zoltán néhány napja felkerült a Forbes "30 sikeres fiatal 30 alatt" magyar listájára.

A Forbes magazin idén is összeállította a 30 év alatti sikeres fiatalokat bemutató 30 fős listáját. A válogatásba olyanok kerülhettek be, akik fiatal koruk ellenére feljutottak a csúcsra és a teljesítményük miatt meg kell ismernie őket az országnak. Nem csak az üzleti életből, hanem a kultúra és a sport világából is válogattak.

Pál Zoltán Gábor nevét még kevesen ismerik, munkáival azonban a legtöbb magyar már biztosan találkozott. A 27 éves SEO szakember cégének, az ALH Consulting Kft.-nek jelenleg is 100 aktív ügyfele van, amik vezetik a Google találati listáit.

Zoltán autószerelőből lett az ország egyik legjobb keresőoptimalizálással foglalkozó szakembere.

Kiemelt területe a technikai SEO és a linkmarketing. Cége ügyfélkörét jellemzően kkv-k teszik ki, de többek között a Body Shopnak és a Játékszigetnek is dolgoznak, idénre százmillió feletti árbevételt becsülnek.

"Az egyik célom volt, hogy felkerüljek a Forbs 30-as listájára, így nagyon boldog vagyok, hogy teljesült. Nagyon jó, hogy ezáltal is többen ismerhetnek meg bennünket"

- mondta el.

A fiatal cégtulajdonos jelenleg közel húsz fős csapattal segíti a webáruházak SEO-ját, de ez nem volt mindig így, mert ez a piac nagyon dinamikusan változik, így mindig a felmerülő igényekhez igazodik a csapat mérete és összetétele.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x