hirdetés
debrecen-5-Copy.jpg

Újra feltűnt az Esernyős Ember: menet közben sétált a debreceni óriáskerék tetején

A 45 méteres szédítő magasságban megtett sétáját videóra is felvették.
Fotók: Kálló Péter - szmo.hu
2019. február 25.


hirdetés

Az Esernyős Ember a világon először sétált egy óriáskerék tetején 45 méter magasan Debrecenben. A hatalmas szerkezetet adventkor állították fel, és kabinjaiból remek a kilátás a városra.

VIDEÓ: Az Esernyős Ember a debreceni óriáskeréken

A titokzatos Esernyős Ember már többször is felbukkant, legutóbb például a Megyeri híd tíz éves születésnapján mászott fel a csúcsra.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
menyasszony-eskuvo-stroke.jpg

Az igen kimondása előtt, az esküvőn kapott stroke-ot a várandós menyasszony

Császármetszéssel világra segítették a babát, de a 30 éves brazil anyukán már nem tudtak segíteni, a kórházban meghalt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.Stroke-ot kapott az esküvőjén egy 30 éves nő Brazíliában. Az esetről több külföldi lap is beszámolt.

A lapok azt írják brazil forrásokra való hivatkozással, hogy a tragikus eset São Paulóban történt.

Jessica Guedes beszámolók szerint már a templomhoz vezető úton rosszul lett a limuzinban, szédülésre, nyaki fájdalomra panaszkodott. Ám a családja azt hitte, hogy csak az esküvő miatt izgul.

A 6 hónapos terhes nő az autóban elájult.

Vőlegénye, a 31 éves Flavio Gonçalvez már az oltárnál várta a párját. Amikor megérkezett a limuzin, a menyasszony nem szállt ki belőle, egy rokon berohant, segítséget kérve, a vőlegény pedig az autóhoz sietett. Amikor a férfi kinyitotta az ajtót, a menyasszonya visszanyerte az eszméletét. Azt mondta, minden rendben, de nagyon fáj a nyaka.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
mxsh_-T9THJMIIMPM-unsplash-1000x666.jpg

Szívrohamban halt meg egy nő, aki előzőleg több száz dühös emotikont kapott az anyjától

Minden ott kezdődött, hogy az anyuka kütyüje elromlott, és lájkok helyett mérges emojikat küldözgetett súlyos mentális problémákkal küzdő lányának, aki ettől teljesen befordult.
Fotó: Unsplash - szmo.hu
2019. szeptember 18.Az egész egy ártatlan poszttal indult: Shabina Miah a Facebookra töltött fel egy bulivideót, amit az anyja lájkolni akart. Azonban

a nő iPadje elromlott, és a lájk helyett több száz dühös emotikont küldött 33 éves lányának. Az egyébként is súlyos mentális problémákkal küzdő Shabina ettől teljesen befordult, letiltotta édesanyját,

aki végül átment hozzá, hogy megbeszéljék a félreértést, írja a Metro.

Békülés helyett azonban alaposan összevesztek, és aznap este már nem is beszéltek egymással, hiába hívta Angela a lányát.

Másnap reggel aztán ismét átment a vérig sértett lány lakására, ám miután belépett, elfogta valami rossz érzés. Hiába kiabált, senki nem válaszolt. Ekkor felment az emeletre, ahol holtan találta lányát az ágyban.

Azonnal hívta a mentőket, akik azt javasolták, hogy próbálja meg újraéleszteni Shabinát. Angela azonban tudta, hogy túl késő, a fiatal lányt már nem lehet visszahozni.

Az orvosi vizsgálatok végül megállapították, hogy

a lány szívrohamot kapott, és bár a halála előtt fogyasztott kokaint is, ez olyan csekély mennyiség volt, hogy minden bizonnyal nem befolyásolta a tragikus eseményeket.

Shabinát utoljára a barátja láthatta élve. A fiúval nem sokkal a végzetes eseménysor előtt békültek ki egy szakítás után. Luke röviddel a tragédia előtt ment el otthonról, reggel hétkor búcsúzott el az ágyban síró lánytól, aki végtelenül rosszkedvűnek és zavartnak tűnt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ballet-3997688_1920.jpg

Ágyékon rúgott egy rendőrt a részeg balerina, mert nem engedték felszállni a repülőre

Két másik egyenruhást pedig megkarmolt. Kirohanásáért 2 hónap börtönbüntetésre ítélték a 33 éves spanyol nőt.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. szeptember 18.Két hónap börtönre ítélték azt a harcias balerinát, aki egy rendőrt ágyékon rúgott, kettőt pedig megkarmolt, miután lekéste a gépét a londoni Heathrow repülőtéren egy alkoholmámoros iszogatás után.

A spanyol, 33 éves Daiana Andreas Rivera a Heathrow 2-es terminálján lévő Flying Chariot bárban múlatta az időt augusztus 7-én. Ittasan tántorgott, amikor a hatóságok felfigyeltek rá - írta meg a brit Daily Mail.

A nő korábban Londonban élt, épp Madridba szeretett volna hazamenni, ám terveit keresztülhúzta a reptéri incidens.

Daiana korábban a rangos spanyol Víctor Ullate balett társulat tagja volt, illetve táncolt a Rómeó és Júliában, a Copeliában és a Hattyúk tavában is a Danza SXXI társulatnál, azonban az utóbbi időben karrierje és magánélete nem volt a toppon.

Azt tervezte, hogy hazarepül Madridba, Spanyolországba, miután londoni lakásából is kitették.

A csetepaté azért pattant ki, mert miután nem találta meg az útlevelét, agresszív stílusban fordult a személyzet felé, azok pedig kijelentették, hogy nem juthat fel a gép fedélzetére.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
snapshot-4.jpg

Amerika partjainál találták meg Cook kapitány elveszett hajóját

Rhode Island közelében bukkantak rá Ausztrália felfedezője, James Cook Endeavour nevű legendás hajójának feltételezett roncsaira.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 19.A hírt tengeri régészek jelentették be. A ritka leletet Newport kikötőjében találták meg. Ha a roncs azonosítása igazolja a feltevést, véget ér egy több évtizeden át tartó kutatás a hajó után, amelyet a britek szándékosan süllyesztettek el a 18. század végén – írta a Sun.

Az Endeavour szénszállító teherhajóként kezdte pályafutását, majd James Cook, a brit királyi haditengerészet hadnagya parancsnoksága alá került. Cook ezzel hajózta körül a földet 1768 és 1771 között. Így jutott el Tahitire, majd a Csendes-óceán déli részére. Előbb a mai Új-Zéland partjait térképezték fel, majd felfedezték Ausztráliát Európa számára.

Cook és társai 1770-ben szálltak partra a Botany-öbölben, tanulmányozták a helyi növény és állatvilágot. Európai ember ekkor látott először kengurut.

James Cookot harmadik Csendes-óceáni útján, 1779. február 14-én ölték meg Hawaii szigetén, miután lopás gyanúja miatt el akarta raboltatni a sziget uralkodóját.

Az Endeavour azonban már 1771-ben visszatért Angliába, és eladták egy magánszemélynek. Ezt követően az amerikai függetlenségi háborúban vetették be: ezzel szállították át az Atlanti-óceánon a brit katonákat, de börtönhajónak is használták. Végül 1778-ban 12 másik hajóval együtt elsüllyesztették, hogy ne kerülhessenek az amerikaiakat támogató franciák kezébe.

A kutatók szerint az Endeavour a La Liberté nevű hajó mellett nyugszik a hullámsírban, és elképzelhető, hogy ez utóbbi azonos volt a Resolutionnal, amellyel Cook járta a tengereket 1772 és 1775 között.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x