hirdetés
ujhelyi_istvan.jpg

Ujhelyi István asszisztense, egy volt népszabadságos újságíró készítette az ál-mentős videót

Szalay Tamás Lajos megerősítette, hogy ő volt a kamera végén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 10.


hirdetés

Szalay Tamás Lajos, a Népszabadság egykori újságírója, Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense, sajtósa készítette a párt elhíresült Facebook-videóját, a 168 Óra több forrásból is megerősített értesülései szerint.

A felvételen egy magát mentőápolónak kiadó nő többek között arról beszélt Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselőnek, hogy haldokló, továbbá nem megfelelően ellátott betegek hazaszállításában vett részt.

A lap telefonon elérte Szalay Tamás Lajost, aki megerősítette a lap információit.

"Én voltam a kamera végén"

- ismerte el az egykori újságíró.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban azonban több kérdésre nem válaszolt, hanem a párt sajtóosztályához irányította a lap munkatársait. Próbálták elérni Ujhelyi Istvánt is, egyelőre sikertelenül.

Az MSZP időközben belső vizsgálatot indított a videó körül kialakult helyzet tisztázása érdekében:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
kegyetlen-mohacsi-anyagyilkos.jpg

Brutális kegyetlenséggel kínozta és gyilkolta meg édesanyját a mohácsi férfi – azt állítja, nem akarta megölni

Előbb megkötözte, aztán serpenyővel és húsklopfolóval verte fejbe a nőt, majd kést és vaskampót szúrt belé, végül rápakolt egy csomó bútort és tárgyat, és hagyta kínok között meghalni. Csak erős idegzetűeknek!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk arról a brutális mohácsi gyilkosságról, ami még 2019 augusztusában történt:

egy férfi megkötözte a saját édesanyját, serpenyővel és húsklopfolóval fejbe verte, majd egy paplannal és egy szőnyeggel takarta le az asszony testét, amire több bútordarabot és tárgyat is ráhelyezett. A nő egész nap szenvedett, mielőtt éjszaka, kínok között meghalt.

A vádirat szerint a férfi a középiskolai tanulmányait követően több felsőoktatási intézményben orvosi és más tanulmányokat kezdett, azonban elvégeznie egyiket sem sikerült, ezért ilyen irányú szakképesítést nem szerzett. Egyedül az okleveles német szaklektori, szakfordítói, tolmács és szaktolmács képesítést szerezte meg. Ellenben szerzett egy "Doktori Oklevél" megnevezésű hamis okmányt, melynek valótlan tartalma szerint egy budapesti orvosi egyetem hallgatójaként szerzett orvosi végzettséget, őt PhD doktornak nyilvánították és feljogosították doktori cím viselésére. Ezzel személyi okmányokat készíttetett, melyben a neve „Dr.” előjelzővel szerepelt, a hamis adatai pedig a közhiteles nyilvántartásba is bekerültek.

Munkahelyet viszont nem, vagy csak nagyon nehézkesen talált, munkaviszonya, tartósan saját jövedelme nem volt. Szüleivel való viszonya annyira megromlott, hogy családi nevét is megváltoztatta, ennek ellenére főként a szülei segítették anyagilag.

Ők vették azt a lakást is, amiben a férfi lakott. Miután az apja meghalt, anyagilag lényegében az édesanyjától függött. Főleg azután, hogy amikor a szülei által neki vásárol lakást eladta, és annak árát felélte. Ezután az asszonyhoz költözött egy családi házba.

hirdetés

A vádlottnak ebben az időszakban nem volt munkahelye, teljes egészében édesanyja tartotta el. Emiatt kettőjük között feszültség alakult ki, amely több alkalommal veszekedésig fajult, melyet a szomszédos házban lakók is hallottak.

A vádlott a magánéleti és szakmai sikertelensége miatt is a szüleit, elsősorban édesanyját hibáztatta. Mindezek ellenére édesanyja továbbra is segítette. Azon túl, hogy eltartotta, barátnőitől kért kölcsönt azzal, hogy a vádlott Németországba utazik állásinterjúra.

2019. augusztus 11-én délelőtt a férfi és az édesanyja is és otthon tartózkodtak, amikor – meg nem állapítható közvetlen előzményeket követően – közöttük veszekedés alakult ki, melynek során a férfi durva kifejezéseket használva kiabált az asszonnyal. Délelőtt 11:00 és 12:00 óra között a veszekedés odáig fajult, hogy

a férfi a házból különböző kötöző anyagokat, széles ragasztószalagot vett magához, majd rátámadt az anyjára, többszörösen körbe tekerve - kötöző madzaggal, elektromos zsinórokkal - megkötözte a végtagjait, miközben az asszony sírva, fájdalmában kiabált, de ez a fiát nem érdekelte. Ezt a kiabálást a szomszédok is hallották.

A vádlott az anyja száját ragasztószalaggal beragasztotta, a fejét körbe tekerve. Az asszony lenge nyári öltözékben volt, idős korú, kis testsúlyú, a fiával szemben érdemi védekezést kifejteni nem tudott.

Miközben a férfi a másik szobába ment át, a nő szájáról valahogy a nyakára csúszott a ragasztószalag, így ismét tudott beszélni, sírva kiabált a fiának, hogy fájdalmai vannak. A férfi ezt hallva a konyhából

magához vett egy fekete színű serpenyőt, visszament az anyjához, és egy alkalommal a fejét megütötte, majd megismételte még három serpenyővel, valamint egy húsklopfolóval. Az asszony a fején ezek miatt keletkezett sérülésektől nagyon vérzett. A serpenyők deformálódtak, két serpenyő és a húsklopfoló nyele el is tört.

Ezt követően a férfi egy paplant terített az anyjára, majd a szoba szőnyegét is a paplanra terítette. A konyhából összesen öt darab – 17,5-től 13 cm pengehosszúságig terjedő - kést vett magához, valamint egy meghajlított, 47 cm-es vaskampót és azokat a paplanon keresztül az asszony felső teste tájékán a átszúrta. A szúrások a nő törzse előtt összekötött állapotban lévő bal kézfejét és jobb alkarját érték.

Mindezek után a férfi az édesanyja fej részéhez egy felfordított dohányzó asztalt tett, a test többi részére további egy dohányzóasztalt, három darab széket és egy darab mikrohullámú sütőt helyezett. majd kiment a szobából és az ajtót becsukva a konyhából a hűtőszekrényt az ajtó elé húzta, ezzel eltorlaszolva azt. A hűtőszekrényre további kisasztalt és egy tükröt helyezett.

Az idős asszony a fia bántalmazásától elszenvedett, jelentős fájdalommal és szenvedéssel járó sérülések hozzájárulásával 2019. augusztus 11-ről 12-re virradóra, az éjszakai órákban, a testére helyezett tárgyak miatt kialakult mellkasi összenyomás során, fulladás miatt életét vesztette.

A fia az éjszakát a házban töltötte, azonban másnap egy pécsi panzióban álnéven foglalt szobát, ahol a rendőrség – elfogatóparancs kibocsátását követően – megtalálta és őrizetbe vette. A vádlott azóta letartóztatásban van.

A bíróság különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit. Megállapították, hogy

a vádlott személyiségzavarban szenved, mely cselekményei elkövetését segíthette, ugyanakkor a vád tárgyává tett cselekményeit a beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg.

A bíróság táv-meghallgatással tartott előkészítő ülést kedden. A Bors beszámolója szerint

a férfi tagadta bűnösségét a tárgyaláson: egy órán keresztül mentegette magát, azt állította, hogy ő csak megverte az anyját, akit nem akart megölni.

Megölte édesanyját

A rendőrök őrizetbe vették a mohácsi emberölés gyanúsítottját.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szallitmany-1.jpg

70 tonnás óriásszállítmány haladt át Budapesten kedd éjjel

Több utat is le kellett zárni miatta, akkora volt.
Fotók: MTI/Lakatos Péter - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Éjjel egy óriásszállítmány haladt át Budapesten: egy mintegy 70 tonnás gázhűtőt szállítottak a BorsodChem Zrt. kazincbarcikai gyárába. A gázhűtő egységet, amelyet Rotterdamból teherhajóval szállítottak a Dunán Budapestre, két részre szerelték.

A mintegy 70 tonnás egységet egy 42 tonnás járműszerelvény vitte, így a gördülősúly meghaladt a 110 tonnát is.

A speciális szerelvény haladását rendőri kíséret mellett több fővárosi útszakasz lezárásával, illetve vasúti és villamos felsővezetékek megemelésével biztosították.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szarvas.jpg

Szarvas támadt a vadászra, a puskáját is elvitte a Vajdaságban

Az állat valószínűleg a kukoricásban aludt, amikor a közelébe érték.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Nem mindennapi esemény történt vasárnap délután a Vajdaságban: egy 38 éves bácskertesi férfi a társaival apróvadra vadászott, amikor egy szarvas hirtelen rátámadt és elvitte a puskáját - írja a Vajdaság Ma a Blic nyomán.

A vadászok beszámolója szerint éppen a kukoricaföldön mentek keresztül, amikor kollégájukra rontott egy körülbelül 300 kilós szarvas.

A vadász védekezésképp maga elé tartotta puskáját, amelynek a szíja beleakadt szarvas agancsába. A vadász könnyebb sérülésekkel megúszta, a szarvas pedig a puskával együtt elmenekült.

Azt is hozzátették, hogy az állat valószínűleg a kukoricásban aludt, amikor a közelébe értek. A vadászt sokkolta az eset, mert a szarvasok, amikor meglepik őket, általában felugranak és elszaladnak. A vadászok keresték, de egyelőre nem találták meg a 16-os kaliberű Monte Carlo puskát.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szomaliai-ferfi-targyalas.jpg

Tagadja tettét a budapesti egyetemista lánnyal erőszakoskodó szomáliai férfi

A férfi még év elején ismerkedett meg a fiatal lánnyal egy szórakozóhelyen. Felajánlotta, hogy hazakíséri őt, ám útközben megpróbálta megerőszakolni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 21.


hirdetés

Szerdán az előkészületi üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a szexuális erőszakkal, súlyos testi sértéssel és kifosztással vádolt szomáliai férfinak a büntetőpere, aki meg akart erőszakolni egy 25 éves egyetemista lányt a bulinegyedben - írja a 24.hu.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság közleményében azt írják: a vádirat szerint a férfi 2020. január 21-én éjjel udvarolni kezdett egy nőnek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az út során megpróbálta megerőszakolni a nőt, de egy járókelő közbelépett. A vádlott ezután a nő védelmére kelő férfit is bántalmazta, majd a nő telefonját magához véve elmenekült a helyszínről.

A fentieken kívül a szomáliai férfi még az elfogását megelőzően legalább egy adag marihuánát is szerzett, amelyből fogyasztott is.

A szerdai előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem, ezért a bíróság tárgyalásra tűzte az ügyet. A bizonyítási eljárás a vádlott meghallgatásával kezdődött és 2021. január 20-án tanúmeghallgatással folytatódik majd.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!