hirdetés
érdi-vérfürdő.png

Újabb sokkoló részletek derültek ki az érdi tömegverekedésről

Egy enyingi és egy érdi család vitája torkollott tragédiába csütörtök este. Tizenkét személy letartóztatását kérte az ügyészség.
MTI - szmo.hu
2020. augusztus 01.


hirdetés

Tizenkét ember letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség az érdi halálos kimenetelű tömegverekedés ügyében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján azt közölték, hogy Fejér és Pest megyei családok csaptak össze abban a tömegverekedésben, amelyben egy ember meghalt csütörtök este Érden.

A "vendetta" következtében ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek - közölte Latorovszky Gábor megbízott főkapitány-helyettes. A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

A Pest Megyei Főügyészség szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy

egy enyingi és egy érdi család keveredett összetűzésbe csütörtök este.

hirdetés

Az enyingi család legalább tizenhat férfi tagja - több gépkocsival - megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott találkozzanak az érdi család tagjaival.

Mindkét család a találkozóra különböző ütlegeket, illetve szúró-vágó eszközöket vitt magával. A benzinkútra érve egy, az érdi családhoz tartozó férfi gépkocsiját egyből a másik család egyik ott várakozó tagjának kormányozta és elütötte, majd tolatni kezdett és elütött egy másik embert is.

Ezután az enyingi család tagjai a gépkocsi köré gyűltek, és kirángatták annak utasait, miközben verekedésbe keveredtek az érdi család helyszínre siető tagjaival is.

A verekedők különböző szúró és ütő eszközöket használtak, és még gázpisztollyal is adtak le lövést.

A konfliktus során az egyik enyingi férfi egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik érdi családtagot, aki rövid idővel később elhunyt.

A több percig tartó összecsapás után az enyingi család tagjai gépkocsival elhagyták a helyszínt, de távozás közben az érdi család tagjai "megrongálták" a gépkocsikat - áll a közleményben.

Az esetről a rendőrség egy durva videót is közzétett:hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
michael-schumacher-1.jpg

Michael Schumacher nem beszél, csak a szemeivel tud kommunikálni

Schumacher volt csapatfőnökének exfelesége beszélt a legendás Forma-1-es pilóta állapotáról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Több információt is lehetett hallani az elmúlt hetekben Michael Schumacherről, aki hét évvel ezelőtt szenvedett súlyos síbalesetet, állapotáról pedig alig tudni valamit.

A Forma-1-es legenda a franciaországi Méribelben esett el síelés közben, súlyos fejsérülést szenvedett, ami miatt kétszer meg kellett operálni. A családja a baleset óta nem oszt meg információkat a sajtóval, ezért csak olyan információk kerülnek napvilágra vele kapcsolatban, amiket a hozzá közel álló ismerősök, barátok árulnak el.

Nemrég egy svájci idegsebész, Erich Riederer beszélt arról, hogy

szerinte már nincs remény arra, hogy a hétszeres Forma-1-es világbajnok valaha is felépüljön.

Az orvos soha nem volt tagja a hétszeres világbajnok orvosi csapatának, így a kezelésében sem vett részt, de a sérülés súlyosságáról rendelkezésre álló információk alapján

hirdetés

úgy gondolja, Schumacher vegetatív állapotban van, azaz magánál lehet, de nem tud reagálni.

Hasonló dolgokat mondott Elisabetta Gregoraci, Schumacher volt csapatfőnökének exfelesége is. A divatmodell most a Big Brother valóságshow olasz változatában szerepel, ott kérdezte meg az egyik játékostársa az egykori pilóta állapotáról - írja a Blikk.

Gregoraci azt mondta, úgy tudja, Schumacher még a beszédre sem képes.

"Nem beszél, csupán a szemeivel tud kommunikálni. Összesen három ember mehet be hozzá, rajtuk kívül senki sem láthatja"

- mondta a modell.

Arról is beszélt, hogy úgy értesült, a legendás autóversenyző Svájcból Spanyolországba költözött a családjával, és most egy olyan házban élnek, ahol a felesége egy kórházat rendezett be.

Erről egyébként a sajtó is beszámolt már. Mi is megírtuk, hogy a hírek szerint Corinna Schumacher három éve, 27 millió fontért vette meg azt a mallorcai villát a Real Madrid elnökétől, Florentino Péreztől, ahová nemrég átszállították az eddig Svájcban ápolt férjét.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
dozsa-gyorgy-uti-gazolo-birosagon-mti-monus-marton.jpg

Négy év fogházra ítélték és örökre eltiltották a vezetéstől a Dózsa György úti gázolót első fokon

M. Richárd nemcsak a halálos balesetért kapta a fogházbüntetést, hanem egy másik ügye miatt is. Az ítélet nem jogerős, másodfokon folytatódik a büntetőper.
MTI, fotó: MTI/Mónus Márton - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Négy év fogházra ítélte első fokon és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyű testi sértés miatt szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Az egyik vádpont szerint M. Richárd 2017-ben Budapesten a Dózsa György úton nagy teljesítményű nyugati rendszámú személyautójával 100 kilométeres sebességnél is jóval gyorsabban összeütközött egy szabálytalanul kanyarodó autóval, amelynek két utasa meghalt, vezetője pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az ügyben ugyancsak megvádolt másik sofőr felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Egy másik vádpont szerint 2015-ben M. Richárd és egy kerékpáros között alakult ki közlekedési incidens, ami miatt M. Richárdot garázdasággal, könnyű testi sértéssel és közúti veszélyeztetéssel vádolta meg az ügyészség.

hirdetés

M. Richárd a garázdaságot és a könnyű testi sértést elismerte, a halálos közúti balesettel kapcsolatban pedig részben elismerte felelősséget.

Elsőfokú ítéletében a PKKB a halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt M. Richárd és a másik járművezető felelősségét is megállapította. Utóbbit egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és egy évre eltiltotta a járművezetéstől.

A szóbeli indoklásban elhangzott, hogy M. Richárd súlyosan megszegte a KRESZ szabályait a sebességhatár csaknem háromszoros túllépésével, a másik vezető pedig a kanyarodás és az elsőbbségadás szabályainak megsértésével.

Ezen túlmenően egyik vádlott biztonsági öve sem volt bekötve, M. Richárd szervezetében kokaint mutattak ki a baleset után, vezetés közben mobiltelefont használt és érvényes járművezetői engedélye sem volt.

A bíró leszögezte, hogy ha a gyorshajtással, illetve a kanyarodással, elsőbbségadással kapcsolatos szabályszegéseknek csak az egyike elmarad volna, már nem következik be a tragikus végeredmény.

Megjegyezte, hogy M. Richárd vezetői képességét nem befolyásolta az elfogyasztott kokain, továbbá a szakértő által megállapított személyiségzavara sem korlátozta abban, hogy tisztában legyen cselekedete társadalomra veszélyességével. A bíró beszélt arról is, hogy a baleset helyszíne egy "nehéz" kereszteződés, ezért elvárható lett volna az arra közlekedőktől a fokozott gondosság, időközben egyébként a kereszteződés forgalmi rendjét megváltoztatták.

A másik vádpontban a bíróság megállapította az elsőrendű vádlott bűnösségét garázdaság és könnyű testi sértés miatt, ugyanakkor felmentette a közúti veszélyeztetetés vádja alól.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész M. Richárd terhére, ugyanakkor M. Richárd enyhítéséért, a másik vádlott pedig felmentésért fellebbezett, így a Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset büntetőpere másodfokon folytatódik majd.

Az ügyész kérte M. Richárd letartóztatását részben a kiszabott négy év szabadságvesztés, valamint egy vesztegetés miatt folyamatban lévő másik büntetőeljárás, részben pedig bűnismétlés veszélye miatt. A védő ugyanakkor a jelenlegi bűnügyi felügyelet, a lakhelyelhagyási tilalom megszüntetését kérte, hivatkozva többek között arra, hogy

M. Richárdnak a négyéves szabadságvesztésből lehet, hogy csak néhány hónapot kell letöltenie a lehetséges kedvezmények és a már eddig letartóztatásban töltött idő miatt.

Az elsőfokú bíróság megszüntette az M. Richárd elleni kényszerintézkedést, ami ellen az ügyész szintén fellebbezett.

M. Richárdot 2006-ban az úgynevezett kecskeméti maffiaperben jogerősen nyolc év szabadságvesztésre ítélték, mert a Radnai László elsőrendű vádlott által vezetett bűnszervezet "katonája" volt. A bűnszervezet drogkereskedelemmel, védelmi pénzek szedésével, prostitúcióval foglalkozott, amikor pedig 2004-ben elfogták egyes tagjait, épp egy rivális bandával való leszámolásra készült.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nebih-reggelizo.jpg

Lejárt alapanyag, rovarirtó mellett tárolt ételek egy budapesti hamburgerezőben

A Nébih azonnal bezáratta a helyet.
MTI, fotók: Nébih - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi reggeliző és hamburgerező tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szeptemberben a helyszínen tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt, a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

A Nébih tájékoztatása szerint a 13. kerületben található, a Kokesi Projekt Kft. által működtető vendéglátóegységben egyebek mellett a hűtőkapacitás nem biztosította a szabályos tárolás feltételeit, ezért a sütésre váró félkész alapanyagokat hűtés nélkül, a polcokon és a padozaton tárolták.

A kiszolgálópulton kínált szendvicseket, péksüteményeket nem óvták a cseppfertőzéstől és a rovaroktól, sőt közvetlenül mellettük tárolták a csomagolóanyagot, rovarirtós dobozt, üdítőitalokat, szórólapokat és ide tették a vendégek a visszahozott, használt edényeket is

- tették hozzá.

Kiderült az is, hogy a hamburgerezőben nem volt alkalmas hely és vízvételi lehetőség a zöldség tárolására, mosására, tisztítására.

hirdetés

A jégsalátát és a salátakeveréket tisztítatlanul használták fel a szendvicskészítéshez. A frissen érkezett, tisztítatlan paprikát, narancsot, uborkát, káposztát a vendégtérben tárolták.

Ez nem volt összhangban a vállalkozás részére kiadott engedéllyel sem, amely szerint csak tisztított, konyhakész, csomagolt zöldség és gyümölcs vihető be az egységbe.

Mindezek mellett a hatóság kivont a forgalomból 10 olyan tételt, amelyek eredete nem volt nyomonkövethető, illetve tisztítatlan salátával készült és egy lejárt fogyaszthatósági idejű alapanyagot, megtiltotta azok forgalomba hozatalát, felhasználását, valamint elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

Az egység az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta a tevékenységét - közölte a Nébih.

Egy fővárosi reggeliző és hamburgerező ellenőrzése

Egy fővárosi reggeliző és hamburgerező egység tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nébih szakemberei szeptemberben a helyszínen tapasztalt, é...


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
noi-bilincs.jpg

Egy anya és két lánya kezét is megkérte ugyanaz a férfi Bucsán – nem lett jó vége

A testvérpár alaposan helybenhagyta a „lovagot”, garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség.
Fotó: Klaus Hausmann/Pixabay - szmo.hu
2020. szeptember 30.


hirdetés

Garázdaság bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 21 és egy 32 éves testvérpárt, mert egy férfit többször bántalmaztak 2020. augusztus 14-én Bucsán - írja a Police.hu.

A 42 éves férfi elment ahhoz a házhoz, ahol a nők laknak és vitt magával egy üveg pálinkát. Együtt italozott a családdal, majd a bucsai férfi az idősebbik nő kezét meg akarta kérni. A lánykérés nem tettszett a testvérek édesapjának, ezért elküldte a férfit. Többször visszament, de

ekkor már a fiatalabbik nővel és a családfő feleségével is szívesen házasodott volna.

A 21 éves nő kiment az utcára, ellökte, majd a földön többször megrúgta és megütötte az ittas férfit. A másik testvér pedig felkereste a férfi feleségét, hogy beszámoljon a történtekről. Miután hazafelé ment, ismét összetalálkozott a nős férfivel, akit a 32 éves nő ököllel arcon ütött. Kihallgatásukon mindkét nő elmondta, hogy nagyon felidegesítette őket a 42 éves bucsai férfi viselkedése, ezért is támadtak rá. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait 2020. szeptember 29-én továbbította az ügyészségre.

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!