Újabb grandiózus tervek: Budapesten új városrész születik
Fürjes Balázs államtitkár elmondta, hogy terveznek egy Diákvárost, föld alá vinnék a HÉV új szakaszát, és hidat is építenének.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 03.Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Magyar Demokrata című lapnak beszélt a Budapestre tervezett beruházásokról.

Az államtitkár szerint Dél-Pest és Észak-Csepel területén új városrészt alakítanak ki, ez a terület ugyanis - jó adottságai ellenére - még kihasználatlan. A projektben elkészülhet a Déli Városkapu, felújítják a csepeli és ráckevei HÉV-et, és lecserélik a HÉV járműveit is.

A tervek szerint a HÉV vonalát meghosszabbítják a Kálvin térig úgy, hogy a Müpa és a Nemzeti Színháztól a föld alatt vezet majd az útja. A mostani sínek helyére éttermeket és parkokat alakítanának ki.

Új Duna-hidat is terveznek, ami jelentősen csökkentené a többi híd és a bevezető utak terhelését.

A déli részen épülne fel egy Diákváros, ahol kollégiumok, szabadidős és sportlétesítmények lennének, és ide tervezik például a Nemzeti Atlétikai Központot is.

A Déli és Nyugati pályaudvarokat is tovább fejlesztenék úgy, hogy föld alatti alagút kötné össze a Nyugatit egy új állomással, amely a föld alatt épülne meg. Eltűnne a Déli pályaudvar és a helyén park, lakóházak és irodák épülnének.

Fürjes szerint „ha élünk az eséllyel, Budapest legsikeresebb évtizedei jönnek" - írta az Index.

Címlapfotó: MTI


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x