hirdetés
0
Újabb falat mentett meg a TűzfalRehab
A biciklistáknak kedvez a Neopaint új remekműve az Akácfa utcai tűzfalon. Katt a képekért és a videóért!
fotók: Neopaint - szmo.hu
2015. július 28.


hirdetés

Biztosan emlékeztek, sokszor számoltunk már be a Neopaint csapatának fáradhatatlan munkájáról, akik gőzerővel dolgoznak azért, hogy megszépítsék Erzsébetvárost.

Ott volt például a meghökkentő homlokzatfolytatás, amiről nem is gondoltuk, hogy festmény, vagy a Madách Imre Gimnázium udvarán található remekmű, de a giga Rubik-kockát sem hagyhatjuk ki.

A legújabb alkotás az Akácfa utcában található. Nem kis fába vágta a csapat a fejszéjét, ugyanis a teljes fal tégláig kopott állapotban volt, amit a festés előtt teljes egészében rendbe kellett hozni. A munkálatok 10 napot vettek igénybe.

1

5

A festmény témája, a biciklizés, már tavaly foglalkoztatta a csapatot, de nem tudták megvalósítani az elképzelésüket, kicsúsztak az időből így 2015-re tolódott a megvalósítás. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy ennyire jól sikerült a végeredmény.

A festményen a versenykerékpározás és a városi cangázás kettősét mutatják be, a felső kép egy saját fotójuk alapján készült, míg az alsó egy Tour de France-ról származó klasszikust örökít meg. A két képet elválasztó színes csíkok pedig a világbajnoksági mezekről lehetnek ismerősek.

2

4

VIDEÓ: Így készült

10

IMG_7394

IMG_7433

IMG_7501

11214120_10153442690978006_5330253802145181839_n

A csapat azt is elárulta, hogy a következő célpontjuk a Dob utcai Általános Iskola lesz.

A festmény a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2015 program keretein belül valósult meg, az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a Trilak Festékgyártó kft. támogatásával.

Ha tetszik a tűzfal új külseje, ajánld a cikket barátaidnak!


KÖVESS MINKET:

hirdetés
Mégis jöhet a fővárosi dugódíj
Kiderült, mi épülhet Budapesten a következő 6-11 évben.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 15.Közzétették a főváros közlekedésfejlesztési terveit tartalmazó priorizált, pontozott Budapesti Mobilitási Tervet, melyet az Index szemlézett. Ebből kiderül, mi épülhet Budapesten a következő 6-11 évben, több költségkerettel kiszámolva.

A meglepetés, hogy a javaslatok mindegyike számol a dugódíj bevezetésével 2025-ig.

A dugódíjra 2015-ben már pontos fővárosi elképzelések voltak: Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy kétlépcsős javaslatot tettek a kerületek a fővárosnak a bevezetésére. Első lépcsőben lenne egy Budapest matrica, aminek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne (a megyei matricához hasonlóan). Ennek ára 5000 forint lenne évente.

Második lépcsőben lehet egy szűkebben vett 2. belvárosi zóna, külön díjjal. Ennek határát nem tudni, de Tarlós szerint inkább a városmagot védené.

aláhúzott szöveg jön ide Lapozás után mutatjuk a fejlesztési terv egyéb részleteit!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Valóban jöhet a dugódíj Tarlós szerint, de még nincs döntés a tarifákról
Akár néhány éven belül fizetni kell majd a behajtásért a belvárosba.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.Tarlós azt mondja: a díjat érdemes bevezetni és azt is kiemelte, hogy az "nem elsősorban a budapestieket fogja érinteni".

A főpolgármester úgy fogalmazott: "nem ördögtől való" a dugódíj bevezetése, aminek noha egyelőre vannak törvényi akadályai, ezeket azonban egy parlamenti döntéssel akár meg is lehet szüntetni. Tarifákról még nincs döntés, a bevezetés pedig 2020-2025 között valósítható meg" - írta az atv.hu.

Egyelőre nem tudni, hol húzódnak majd a védett övezetek határai, milyen tarifákkal számolhatunk, vagy hogy az ezen belül élők hány autóra kaphatnak majd mentességet.

A megvalósításnak persze egyéb feltételei is vannak: ilyen volt a 4-es metró megépítése és a 3-as felújítása, ezek mellett pedig a közlekedési csomópontokban ki kell alakítani megfelelő méretű és mennyiségű P+R parkolót is az ingázó autósok számára.

Lapozás után látható a Tarlós Istvánnal készített interjú:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Júliusban négy hétvégére a megint a gyalogosoké lesz a Szabadság híd
A korábbi években nagy sikert aratott a fővárosiak körében a kezdeményezés, ez valószínűleg idén sem lesz másként.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatón bejelentette, hogy idén ismét négy júliusi hétvégére a gyalogosoké lesz a Szabadság híd.

Ezeken a napokon közterületté válik az úttest is. Kiemelten arra kérik a hídra kilátogatókat, hogy lehetőség szerint ne szemeteljenek, bár extra hulladékgyűjtőket is elhelyeznek a helyszínen.

A híd pilléreire való felmászás az eddigiekhez hasonlóan tilos lesz, rácsokat is tesznek ki. A biciklivel közlekedőket arra kérik, hogy ezeken a hétvégéken inkább tolják át a hídon a kerékpárjaikat a nagyobb biztonság érdekében, írta meg az Index.

Címkép: Mag Veronika


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x