hirdetés
iphone.jpg

Újabb facebookos átverés – nincs ajándék iPhone

Az iPhone nevében ígértek ingyenes készüléket, majd lebuktatták magukat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2015. augusztus 27.


hirdetés

Sajnos szinte minden nap belebotlunk kamu weboldalakba és soha nem létezett cégek közösségi oldalába, ahol nyereménnyel kecsegtetve szereznek gyorsan követőket, rajongókat, ezzel az olcsó fogással próbálnak lájkokat vadászni. A minap egy ilyet leplezett le az iphonekozosseg.hu is. Mint megírták, az iPhone Magyarország weboldal saját magát buktatta le.

Az oldal adminja elég durva módon járatta le rajongóit, és közölte velük, hogy: „Balfaszok vagytok mindannyian”. Tette mindezt úgy, hogy korábban ingyen készüléket ígért az oldalt lájkolóknak. Majd az "akció" végén bejelentette, hogy bizony ez egy kemény átverés volt. (Az oldalról azóta eltávolították a korábbi bejegyzéseket.)

Az iphonekozosseg.hu is rámutat arra, hogy az Apple nem hirdetne ilyen játékot, ráadásul a megadott cég nem is létezik hazánkban.

iphone2

hirdetés

Érdemes tehát alaposan megnézni az ilyen lájkvadász oldalakat, mielőtt csatlakoztok a közösséghez. Sok hasonló oldal működik jelenleg is, melyek célja meglehetősen kérdéses. Ugyanakkor tízezreket csap be olyat ígérve, amit nem tud és vélhetőleg nem is akar teljesíteni.

Vigyázzatok, és legyetek köröltekintőek, mielőtt egy ilyen oldalt lájkoltok. Így a felesleges csalódástól megkímélitek magatokat.

Szerkesztőségünkhöz az alábbi kiegészítés érkezett:

“A minap egy ilyet leplezett le az iphonekozosseg.hu is.”

Az átverést igazából már több más oldal régen leleplezte az iphonekozosseg.hu előtt, így már nem nagyon volt mit leleplezniük, az ominózus “balfaszok vagytok mind” kiírás pedig elsőként talán a HÍR24 oldalán bukkant fel (augusztus 26-án délután 3 körül, míg az iphonekozosseg.hu hivatkozott cikke pedig csak ugyanezen nap este 7 után jelent meg az oldalukon): ITT.

Ráadásul a nagyobb probléma az, hogy sajnos még csak nem is épp az előbbi, az átverésnek bedőlőket elég erős hangnemben minősítő oldal viszi a pálmát, hanem a napokkal korábban sokkal jobban felpörgött másik oldal, amiről annak tömeges terjedésekor a Szifon.com facebook oldalán már augusztus 23-án délelőtt beszámoltunk korábbi cikkünket linkelve – amiben részletesen leírjuk azt is, hogy pontosan miért is átverés egy ilyen nyereményjáték: ITT

“Az iphonekozosseg.hu is rámutat arra, hogy az Apple nem hirdetne ilyen játékot, ráadásul a megadott cég nem is létezik hazánkban.”

Noha ilyen játékot valóban nem hirdetne az Apple, a cég gyakorlatilag mégis létezik itthon, elegendő felmenni a apple.hu oldalra, vagy felhívni őket a apple.com/hu/contact oldalon található telefonszámok egyikén. Bár hivatalos Apple Store csak online formában létezik itthon, de személyesen meglátogatható boltként az Apple Premium Reseller partnerek üzletei elérhetőek, és egyúttal ők az Apple Authorized Service Providerek is, akik a garanciális ügyeket intézik.

Köszönjük a szifon.com-nak.

Ha hasznos volt a hír, nyomj egy lájkot!


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
zente-sma-keresztelo.jpg

Megkeresztelték Zentét – áhitattal hallgatta a koncertet és az istentiszteletet az SMA-s kisfiú

Anyukája a Facebookon számolt be a megható eseményről, sok-sok fotóval.
Címkép: Kurdi József - szmo.hu
2020. augusztus 10.


hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Zente nemrég kipróbálta a templomi orgonát a lelkész segítségével, sőt a világ legdrágább gyógyszerével kezelt kisfiú még énekelgetett is. Erről Zente anyukája egy videót is megosztott a Facebookon.

Abban is elhangzik, hogy éppen a keresztelőre készülnek. Vasárnap pedig meg is keresztelték Zentét a Kozármislenyi Református Templomban. Az eseményről a kisfiú anyukája fotókat is megosztott a Facebook-oldalukon. Zente édesanyjának beszámolója szerint egy nagyon szép és megható szertertást köszönhetnek Nagy Mariann lelkipásztornak, "akihez rengeteg közös emlék fűzi Zentét és minket, hiszen a kezdetektől tevékenyen állt a gyűjtés és Zentike gyógyulás mellé!"

"Az esemény különlegessége volt Tasi Csaba orgonaművész csodás előadása is, így valóban felejthetetlen pillanatokat éltünk át!

Zente egyébként rendkívül fegyelmezetten, egyetlen hang nélkül, mondhatni áhitattal hallgatta végig szépen nyugodtan a koncertet és az egész istentiszteletet. Nagyon büszkék voltunk rá, bár igazából nem is vártam mást, hiszen tudtam, hogy ha zenét hall akkor más nem is nagyon érdekli. Illetve kiemelném, hogy akkor sem sírt egy pillanatig sem amikor vizes lett a bukisja, pedig véletlenül egész sokat kapott"

hirdetés

- írta le élményeiket Zente anyukája, aki több fotót is megosztott az eseményről.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
ajandek.jpg

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért

A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 11.


hirdetés

Összefogás indult az édesanya nélkül maradt budapesti családért. A nőre másfél hete zuhant rá egy férfi, aki kiugrott XI. kerületi panelházukból. Mindketten meghaltak. Férje azóta egyedül próbál helytállni, de rengeteg segítséget kap - hangzott el az RTL Híradójában. Gyerekjátékokat, babakocsit és ruhákat adományoztak nekik. Több tejdajka pedig anyatejet is biztosít az anya nélkül maradt fél éves kislánynak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
facebookon-kert-segitseget-a-vak-masszor.jpg

Facebookon kért segítséget a vak masszőr, villámgyorsan összefogtak érte az emberek

„Ez valami csoda, ami történt velem!” - írta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 13.


hirdetés

Facebookon kért segítséget nemrég egy vak masszőr, mert nehéz helyzetbe került. Ráadásul a kutyájáról is gondoskodnia kell.

Arra nem számított, hogy milyen gyorsan reagálnak az emberek a bejegyzésére - egy nap alatt 38 ezren osztották meg Facebookon.

De arra sem számított, hogy mennyi támogatást kap majd idegenektől.

"Szeretnék kérni egy kis segítséget tőletek" - kezdte a posztot, majd így folytatta:

"Aki megteheti, most jöjjön hozzám gyógymasszázsra, vagy ha nem teheti, ajánljon másnak! A nagy meleg miatt kevés a vendégen és nem tudom pontosan kifizetni az albérletet, félek, hogy elveszítem az otthonunkat Hackkal!"

hirdetés

Azt írta, hogy ha valaki tudna neki anyagilag segíteni, meghálálja, és azt is, hogy ezt nem kéri ingyen, masszázsbérlet vásárlására is van lehetőség nála, és akár ajándékba is adható a nála vásárolt masszázs.

Majd egy nap elteltével a következőket írta a bejegyzésben:

"Szégyellek több anyagi segítséget elfogadni, ezért töröltem a bankszámlaszámot!

Szívből köszönöm a jótéteményeket és a sok bejelentkező új vendéget!

Hálásan köszönöm mindenki jóindulatát! EZ VALAMI CSODA, AMI TÖRTÉNT VELEM, NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK!

Hack ÉS JÓZSI!"

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
noel2.jpg

Már Budapestre tart Noel és családja, hogy a kisfiú megkaphassa SMA-kezelését

„Ami az elmúlt hónapokban mint egy távoli cél lebegett a szemünk előtt, most lassan valósággá válik” – írja édesanyja.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. augusztus 12.


hirdetés

Örömhírről számol be a Facebookon az SMA1-betegségben szenvedő egyéves kisfiú, Noel édesanyja:

már úton vannak romániai otthonukból Budapestre, a Bethesda kórházba, ahol a gyerek augusztus 25-én megkaphatja a rendkívül drága Zolgensma-kezelést.

Az édesanya megírja, hogy nemrégiben Bukarestben jártak, ahol a Noel további kezelését lehetővé tevő előzetes vizsgálatokat végezték el. A román fővárosban lényegében mindent rendben találtak, a kisfiú légzése és a mozgás fejlődését számszerűsítő Chop-Intend teszt is javulást mutatott - írja édesanyja.

Hozzáteszi, hogy így

hirdetés

„ami az elmúlt hónapokban mint egy távoli cél lebegett a szemünk előtt, most lassan valósággá válik. Erre vártunk, ebben reménykedtünk, ezért küzdöttünk és imádkoztunk a diagnózis óta eltelt több mint 9 hónap alatt.”

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!