hirdetés
otp-2.jpg

Új munkahely 2020-ban? Van ötletünk, miben gondolkozz!

Az új év új lehetőséget tartogathat - ha eddig halogattad, hogy új munka után nézz, most talán érdemes rászánnod magad a váltásra. Mutatunk pár lehetőséget!
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. február 04.


hirdetés

Ma már gyakran nem egyértelmű, hogy egy-egy elnevezés milyen munkát takar, holott lehet, ha kicsit a fogalmak mögé nézel kiderül, hogy éppen ez az, amit keresel. A technika fejlődésével a munka világa is átalakult és új foglalkozásokra lett szükség, sok munkakör pedig jelentősen átalakult, új tartalommal töltődött. Nemrég ennek kapcsán nálunk is kitölthettetek egy kvízt, ahol választ kaphattatok arra, milyen munka való nektek.

Most még jobban bemutatjuk nektek ezeket a talán kevésbé ismert állásokat. Jó hír, hogy mindháromban közös, hogy rendszeresen keresnek is ilyen pozíciókra új embereket - érdemes körülnézned az aktuális álláshirdetések között.

Aki contact centerben kezdi tanácsadóként, az komoly karriert futhat be

A contact center tanácsadó telefonon keresztül tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel. Elsőként csak megkereséseket, hívásokat indít, később azonban minél jobban betanul a munkába, már a bejövő hívásokat is kezeli, segít a bankszámlával és hitelekkel kapcsolatos kérdések megválaszolásában.

Horváth Erika Bianka is ebben a pozícióban kezdett, fél évvel később már mentorként segítette a belépő, új kollégákat, majd pedig contact center értékesítést támogató munkakörbe került. Korábban a vendéglátásban dolgozott, de szeretett volna egy, a közgazdász végzettségéhez közelebb álló munkát végezni és érdekelték a pénzügyek, így került az OTP Bankhoz. „Nincs szükség speciális végzettségre. Az első két hét olyan volt, mint egy tantermi oktatás, minden banki alapismeretet átadtak A-tól Zs-ig, hogy az első hívásainkat el tudjuk indítani. Ezekre épült rá később minden specifikus banki termék és a vizsgák elvégzése után bonyolíthattam le ezekkel kapcsolatos hívásokat is. Mindent biztosított az OTP Bank, ezen felül jártam értékesítési tréningre és kommunikációs tréningre is, ami segített az emberek, személyiségtípusok megismerésében is” – meséli.

hirdetés

A képzés miatt mindenkinek ajánlja a munkát, pályakezdőknek is, de elsősorban olyanoknak, akik szívesen segítenének másoknak. Ugródeszkának is kiváló lehet a pozíció, hiszen nagyon sokrétű előrelépési lehetőség van, ahogy Erika példája is mutatja.

Ő az értékesítés támogató pozíció felé lépett tovább, de csapatában arra is volt példa, hogy valakit inkább a szakmai oktatás vonzott és cégen belül azon a területen helyezkedett el.

„Nem mondom, hogy minden nap könnyű, de jó úgy hazamenni a nap végén, hogy az ügyfelek azt mondják, – még ha először is beszéltünk - hogy nagyon örülnek, amiért velem beszélgethettek és rendszeresen kérnek hozzám valamilyen céges melléket vagy számot, mert legközelebb is tőlem szeretnének tanácsot, segítséget kérni. Ezt mindig elismerésként kezelem és motivációt ad” – meséli, amikor arról kérdezzük, mit szeret legjobban a munkájában.

Fiókvezetővé is válhatsz, ha egy bankfiókban kezdesz dolgozni

Míg a contact center tanácsadónak közvetlen kapcsolata nincs az ügyfelekkel, csak telefonon keresztül beszélnek, addig a bankfióki ügyintéző az, aki a bankon belül, szemtől-szemben ül az ügyfelekkel. Éppen ezért ebben a munkakörben is nagyon fontos, hogy szeress kommunikálni és emberekkel foglalkozni. Ez tetszett meg az állásban Szathmári Anett Ibolyának is, aki korábban a postán dolgozott. Mivel jól bánik az emberekkel, élvezte az ügyfelekkel való munkát és új impulzusokra vágyott, jelentkezett az OTP Bankhoz. Mikor felvették, egy hathetes beillesztő képzés várt rá, ahol megismerte a szakma alapjait.

A vizsgák után bekerült egy bankfiókba, emellett különböző oktatásokkal, tréningekkel lehetősége volt a folyamatos fejlődésre.

Az általános képzés elvégzése után mindenki számlavezető alapmunkatársként kezdi, majd folyamatosan tanulja ki az értékesítést és válik számlavezető munkatárssá, majd befektetési munkatárssá, de innen akár eljuthat a csoportvezetői, osztályvezetői, fiókvezetői szintre is. Ha pedig valaki nem szeretne fiókban dolgozni, vagy már úgy érzi, hogy ott kiteljesedett, a bank központjában lehetősége van specializálódni. Aki szorgalmas, az a vezetők segítségével gyorsan tud fejlődni és előrébb jutni a karrierjében.

Anett alapvetően értékesítéssel foglalkozik, de csoportvezetővé előlépve arra is figyel, hogy a többiek is jó értékesítők legyenek, stratégiákat dolgoznak ki a vezetőtársakkal és részt vesz a kreatív folyamatokban is. Elmondása szerint ezt a részét élvezi a legjobban, de ugyanígy fontos számára az ügyfelekkel való törődés.

„Jó érzés, amikor leül elém egy ügyfél és azt veszem észre, hogy, nem igazán tudja, hogyan intézze a saját pénzügyeit, de amikor elbúcsúzunk, tényleg látom rajta az elégedettséget és a megkönnyebbülést - mondja. – „Itt tényleg tudsz segíteni, hiszen elég nyomasztó, ha valakinek nincsenek rendben az anyagi dolgai, míg van olyan is, akinek arra van szüksége, hogy felhívják a figyelmét arra, miként marad több pénze, hol lesz a megtakarítása jobb helyen. Ez a mi dolgunk és sokszor tanítani is kell az ügyfelet bizonyos dolgok használatára. Ehhez türelem kell és az, hogy jól tudd átadni az információkat.”

Hol találkozhatsz ilyen álláshirdetésekkel?

Ha a sztorikat olvasva úgy érzed, hogy valamelyik munka épp neked való lenne és szívesen kipróbálnád magad egy új munkakörben, akkor minden esélyed megvan rá, hogy ez sikerüljön. Keresd fel az OTP Bank Karrieroldalát, ahol rendszeresen találsz álláshirdetéseket akár a contact center tanácsadói, akár a bankfióki ügyintézői, akár az agilis coach pozíciókhoz.

Mit csinál egy agilis coach?

Ahogy változik egy-egy szervezet felépítése, úgy születnek újabb és újabb munkakörök is. Ilyen új szakma az agilis coach is, akinek az a feladata, hogy a rá bízott csapatokat támogassa az agilis működésben. Hogy ez pontosan miről is szól, arról Pankotai Balázzsal beszélgettünk, aki maga is agilis coach-ként dolgozik. Balázs korábban a HR területen vezetőfejlesztéssel és szervezeti kultúraváltással foglalkozott, és amikor cégen belül lehetősége nyílt megpályázni az agilis coach pozíciót, jelentkezett, mert egy új, izgalmas területnek tartotta.

Az agilis módszertan a szoftverfejlesztés világából jön, és egy olyan hatékony folyamatszervezési mód, amely közben nem feledkezik meg az emberekről és a közösségről sem.

„Úgy szokták mondani, hogy az agilitás őre az agilis coach. Nem véletlenül szerepel a nevében a coach kifejezés is, hiszen az egyes személyek jóllétéről is gondoskodni kell, meghallani a problémáikat, igyekezni támogatást nyújtani számukra, figyelni a csapatdinamikát és visszajelzést adni a működésükre” - meséli munkájáról Balázs.

Miután sikeresen pályázott, agilis módszertani és szerepköri képzéseken vett részt. Emellett a szakterületeket is meg kellett ismernie, azaz elmélyednie az általa támogatott csapatok munkájában. Ehhez nagyon sokat beszélgetett a csoportjában lévő emberekkel, hogy pontosan tudja, mivel is foglalkoznak. A képzéseken túl hónapokon keresztül mentori támogatást is kapott.

„Amikor idekerültem, ismeretlen volt minden és mindenki, de nagyon megszerettem, hogy közel lehetek az üzlethez. Izgalmas ott lenni, ahol a dolgok történnek. Olyanoknak ajánlanám ezt a munkát, akik szeretik a pörgős munkavégzést, szeretnek minél közelebb lenni az üzlethez, ahol valós ügyfélérték-teremtés történik. Emellett olyanoknak, akikben megvan mind a szisztematikusság, mind az empátia, hiszen a csapatokat és az embereket meg kell érteni és úgy támogatni, ahogy arra nekik a legjobban szükségük van. Fontos a kreativitás is, mert nincs egy bevált recept, a legjobb, ha az agilis coach a csapathoz illeszkedve tudja ezt a módszertant képviselni.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
82357396_2448498622079082_1921025686227648512_n-1.jpg

Miért utálják a macskák a vizet? – 10 érdekesség a cicákról

Az internetet elborítják a cuki macskás videók, de ezek a négylábú kis szőrgombócok sok esetben még a mai napig misztikumnak számítanak. Összeszedtünk róluk 10 érdekességet.
Szponzorált tartalom (X) - szmo.hu
2020. február 10.


hirdetés

Vajon milyennek látnak bennünket ők? Tényleg tudnak gyógyítani és megérzik a földrengést? Ma már rengeteg kutatást végeztek a macskákkal kapcsolatban, de még mindig sok a rejtély körülöttük.

1. Istenként tisztelték őket

És ha valakinek van otthon cicája, tudja nagyon jól, hogy a mai napig képesek úgy viselkedni, mintha ők lennének a világ közepe. Mintha a génjeikben őriznék azt az ősi emléket, miszerint a macskákat az ókori Egyiptomban istenként tisztelték. Aki megtehette, ékszerekkel, nyakékkel is kényeztette kedvencét. Mivel a macskákat ekkora tisztelet övezte, ha valaki véletlenül vagy akarattal megölt egyet, azt halálbüntetéssel sújtották. A legenda szerint éppen ezt használta ki egy perzsa király, Kambüzész is, aki a III. Pzsammetich fáraó elleni hadjáratára macskákat köttetett a katonák pajzsára. A csel bevált, az egyiptomiak inkább megadták magukat.

2. Miért dorombolnak?

Cicás gazdiként nincs is kellemesebb hang. A dorombolást általában az elégedettséggel, örömmel kötjük össze, de nyugtató hatása is van. A mamacica is így kommunikál a kicsikkel és a beteg, stresszes állatok is így nyugtatják magukat. A dorombolás hangját a gége és a hangszalagok rezgése bocsátja ki be- és kilégzés közben, de arra a mai napig nem született pontos magyarázat, hogy a macskák agya pontosan miként is koordinálja ezeket.

hirdetés

3. Életük kétharmadát alvással töltik

A cicák a nap kétharmadát átaludják, azaz az életük háromnegyedét is. Nem csoda, ha belegondolunk mennyi fáradtsággal járhat, hogy ébrenlétük harmadában tisztára nyalják bundájukat, egyenek, játszanak és tárgyakat borogassanak le a gazdi nagy örömére…

4. A macskák egymás közt nem nyávognak

A macskák rengeteg különféle hang kiadására képesek, egymás közt különféle hangjelzésekkel kommunikálnak. Egyes állítások szerint a nyávogással elsősorban az ember számára jeleznek. És rengeteget is tudnak „dumálni”, ha itt a vacsoraidő és még nem szolgáltad fel a harapnivalót… Ha szeretnél olvasni kedvenced testbeszédéből, érdemes odafigyelni a farkára is. Ha rezegteti, akkor boldog, hogy lát, ha a lábad köré penderíti pedig egyenértékű egy öleléssel. Azonban ha csapdos vele, akkor valami nagyon nem tetszik neki.

5. Cirmoscica haj!

Bár a Macskaarisztokratákban is azt tanultuk, hogy a cicák imádják a meleg tejecskét, az igazság az, hogyha tejtermékkel eteted kedvencedet, könnyen megbetegedhet. Az életkor előrehaladtával ugyanis romlik a tejben levő cukor, azaz a tejcukor bontó enzim aktivitása. A belekben visszamaradó tejcukor pedig hasmenést eredményez. A tehéntej összetételénél fogva nem alkalmas a kis kölyökmacskák táplálására, nem tartalmaz elegendő mennyiségben pl. egy a számukra szükséges zsírsavat, a DHA-t.  A legjobb ha minél frissebb ivóvizet biztosítasz számára. Már kaphatók külön a macskák számára tervezett ivókutak is. Nekik ugyanis nagyon fontos a hidratáltság!

6. Utálják a vizet

Bár ez a rejtély sincs 100%-ig megfejtve, de a legtöbb magyarázat szerint azért gyűlölik a vizet, mert a szőrük nagyon nehezen szárad. Ha vizes a macska, akkor pedig sokáig fázik, rosszul érzi magát és védtelennek. És még a tisztálkodást is kezdheti elölről. Persze itt is vannak kivételek, de azért a legtöbb cica igen harcias tud lenni, ha fürdetni szeretnéd. Vannak azonban olyan macskafajták, amelyek szeretnek úszni. Sok macska szeret pl .az akváriumba benyúlva „halászni”. A fürdetéshez azonban általában hozzá kell őket szoktatni.

7. Már messziről hallják, ha nyitod a tápot

A macskák fülében 32 izom található, ennek köszönhetően pedig szuper a hallásuk. Ez az oka annak, amiért a legtöbb cica inkább elbújik a hangos hajszárító vagy porszívó elől, ugyanakkor pillanatokon belül megkerül, ha a konyhában kinyitod az eledelét. Ha eléd megy a bejárati ajtóhoz azt is a kiváló hallásának köszönheted. Igen, ez azt jelenti, hogy azt is tökéletesen hallja ha rászólsz vagy hívod, csak éppen nem érdekli.

8. A legfontosabb érzékszervük a bajusz

Bár sem a látásukra, sem a hallásukra nem lehet panasz, a macskák legfontosabb érzékszerve éjszaka azonban mégis a bajusz. A bajusz huszonnégy finom érzékelőből áll és még a legenyhébb levegő mozgást is képesek érzékelni vele. A bajszuknak köszönhetően így éjjel is tökéletesen tudják például beférnek-e egy nyílásba vagy sem. Fontos tudni azonban, hogy a bajszát sosem szabad levágni vagy megrövidíteni.

9. Ilyennek látják a gazdit

John Bradshaw szakértő Cat Sense című könyvében fejtegette, mit is gondolhatnak a macskák az emberről. Tanulmányai során arra a megfejtésre jutott, hogy a cicák hasonlóan kezelik az embereket, mint macskatársaikat és valószínűleg bennünket is valami irreálisan nagyra nőtt cicának tartanak. Csak éppen olyannak, amelyik bénán vadászik, de leginkább sehogy és elviselik a furcsa szeretetrohamokat is ettől a másik jószágtól.

10. Nesze neked babona

Bár sok országban - nálunk is és Európa nagyobbik felében - a fekete macskát a balszerencsével és a boszorkánysággal azonosítják, addig Angliában és Ausztráliában éppen ellenkezőleg: úgy tartják, hogy a fekete cica szerencsét hoz. Babona ide vagy oda, mi úgy gondoljuk, hogy egy kedvenc sem jelent balszerencsét, sokkal inkább örömöt hozhat a házhoz egy szőrös, doromboló jószág.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
youtuber-nem-iszik-vizet.jpg

Egy éve nem ivott vizet egy osztrák Youtuber az új „száraz böjt” diéta miatt

A nő azt állítja, ez volt élete eddigi legjobb döntése.
Címkép: YouTube - szmo.hu
2020. február 24.


hirdetés

Nagy port kavart a napokban annak a vegán osztrák nőnek a videója, aki elmondta: egy éve nem iszik vizet az új „száraz böjt” diétának köszönhetően - írja a Mirror.

Az Ausztriában élő Youtuber, Sophie Prana elmondta, ez volt élete legjobb döntése, és mind a testére, mind a környezetére nagyon pozitív hatást gyakorolt a változás.

A nő a videójában azt mondta, a lakásában egyáltalán nem tart vizet, és már nem is emlékszik, mikor vett utoljára palackozott ásványvizet. Saját bevallása szerint a folyadékot kizárólag friss gyümölcsökből és zöldségekből szerzi, amik a sima csapvízzel ellentétben szerinte „élő vizet” tartalmaznak.

Ehhez azt is hozzátette, hogy az emberi izomszövetek 99%-ban vízmolekulákat tartalmaznak, azonban a sejtjeinkben található víz nem sima, hanem nagyon összetett szerkezetű víz, amely különleges tulajdonságokkal bír.

Ez az összetett víz állítása szerint már nem H2O, hanem H3O2, amit élő víznek is neveznek. Ez egy viszkózusabb, tömörebb és lúgosabb folyadék, mint a sima víz, negatív töltésű és képes az energia tárolására és továbbadására.

hirdetés

„A megfelelő lúgosság és negatív töltés fenntartása a sejtjeidben és a testedben kulcsfontosságú az optimális egészségi állapot megőrzéséhez”

– mondta Sophie a videójában. – „Ezért nem iszom már sem sima csapvizet, sem palackozott vizet már több, mint egy éve. Gyümölcsökből, zöldségekből és kókuszból szerzem be az élő vizet a sejtjeim számára, hiszen ezekben található a legtisztább formában H3O2.”

Prana állítása szerint már egyáltalán nem érzi magát szomjasnak, hiszen az élő víz folyamatosan hidratálja a testét.

Azonban a megkérdezett szakértők arra intettek, hogy ez az új trend veszélyes, és csodálkozva álltak a Youtuber elmélete előtt az élő víz koncepciójával kapcsolatban.

Az egyik megkérdezett táplálkozási szakértő, Jackie Newgent, azt mondta, komoly szövődményekkel is járhat a száraz böjt a szervezetünk számára, ugyanis a nem megfelelő hidratáltság növeli a vesekő és a húgyúti megbetegedések kockázatát.

„A víz az első számú és legfontosabb tápanyag a szervezetünk számára, hiszen olyan folyamatokban játszik kulcsfontosságú szerepet, mint az emésztés, vagy a tápanyagok szállítása. Ahhoz is vízre van szükségünk, hogy kiürítsük a salakanyagot a szervezetünkből. A víz elengedhetetlen az élet számára.”

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
haztartasi-szerzodest-koto-anya-northfoto.jpg

Szerződést kötött egy anya trehány gyerekeivel: fizetniük kell, ha nem tartanak rendet

Pénzbüntetés és telefonmegvonás jár a szabályok megsértéséért. Eddig úgy tűnik, hatásosak a szankciók...
Fotó: Northfoto - © Tony Kershaw / SWNS - szmo.hu
2020. február 19.


hirdetés

Elege lett egy angol nőnek abból, hogy állandóan tinédzser gyerekei után kell takarítania és rendet csinálnia.

Katrina Neathey radikális lépésre szánta el magát két fiával, Haydennel (19), Joshuával (18) és Oliviával (13) szemben, akik rendszeresen ruhás szekrényük mögé rejtették el piszkos ruháikat, tányéraikat, sőt, egy alkalommal még egy használt húsvágó deszkát is talált.

Az anyánál ott szakadt el végleg a cérna, amikor sarat talált új, 2000 fontos (kb. 800 ezer forintot érő) szőnyegükön. Akkor az ebédlőasztalhoz hívta a bandát, és átadott nekik egy tízpontos szerződést. Ebben egyebek között arról rendelkezett, hogy be kell ágyazniuk, a piszkos mosnivalót a szennyes kosárba teszik, és tilos enni vagy szénsavas üdítőt inni a hálószobában. Olivia nem tarthat ágya mellett sminkkészletet.

Szabálysértések esetén a két ipari tanuló fiúnak alkalmanként 5 fontot (2000 forint) kell fizetnie, húguktól pedig egy napra megvonja a telefonját – írta a Sun.

A West Sussexben élő Katrina, aki egy tisztító cég társtulajdonosa, úgy véli, hogy ez a „szigorú, de igazságos” terv működik, és annak egy hónappal ezelőtti bevezetése óta mindössze 20 fontot (8000 forint) zsebelt be a büntetésekből, pedig szigorúan ellenőrizte, hogy a felek betartják-e a szerződést.

hirdetés

A fiúkat érzékenyen érintette, hogy fizetniük kell, és azóta kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e rendetlennek lenni. Anyjuknak pedig sokkal könnyebb lett az élete, még korholni sem kell csemetéit.

Nem Katrina az első édesanya, aki remek ötletet talált ki arra, hogy rávegye gyerekeit a házimunkára.


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
hamburger.jpg

Csökkenő spermaszám: a pizza, a hamburger és az édességek miatt kisebb eséllyel lehetsz apa

Aki viszont szuperspermát szeretne, az fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt és halat.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A rossz étrend és az alacsony spermaszám összefüggésben lehet egymással, legalábbis egy friss kutatás szerint, írja a Daily Mail. A felmérés során közel 3000 férfi spermaminőségét elemezték, akik részletesen beszámoltak étkezési szokásaikról is a kutatóknak.

A mintában átlagosan 19 éves dán férfiak vettek, mert az országban 18 év felett kötelező a katonai sorozás. Ennek során egy általános fizikai felmérést végeznek el, ami magában foglalja a sperma vizsgálatát is.

Ezek alapján kiderült, hogy a pizzát, hamburgert és cukros desszerteket előnyben részesítők átlagos spermaszáma 122 millió volt, szemben az egészségesen táplálkozók 167 milliójával, akik sok halat, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak. A két szélsőség között helyezkednek el azok, akik vegetáriánus étrendet követnek: ők átlagosan 151 millió spermiumot produkáltak milliliterenként.

Az eredetileg a JAMA Network Open nevű szakfolyóiratban megjelent elemzés szerzői végül arra a megállapításra jutnak, hogy a modern élet és a megváltozott, egészségtelen táplálkozási szokások

"spermageddonhoz" vezethetnek.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!