hirdetés
rr.jpg

6 színész, aki külön kérte, hogy gyilkolják meg a karakterét

A Star Wars Han Solója, a Breaking Bad Hank Schradere, de a Trónok harca Sansa Starkja is direkt azt szerette volna, hogy haljon meg a filmbeli énje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. március 25.


hirdetés

Tudtad, hogy egy csomó drámai karakterhalál, ami sorozatokban vagy filmekben történik, a karaktert játszó színész kérése volt?

Sőt, olyanokról is tudunk, akiknek még nem ölték meg a karakterét, de már kifejezték effajta igényüket. Íme néhány ezek közül, a Mentalfloss gyűjteménye alapján.

1. Hank Schrader halála a Breaking Badben

A Hanket játszó színész Dean Norris azért kérte az írókat, hogy öljék meg karakterét a sorozat vége előtt, mert szerepet akart vállalni egy új sorozatban. Bár Hanket megölték, az utolsó évadot két részre bontották a sorozat producerei, így, mivel a cselekmény az évad második felében jutott Schrader halálához, Norris mégsem tudta elvállalni a másik sorozatot. Persze erről azt nyilatkozta, örül, hogy ennyire szükség volt a karakterére a Breaking Badben.hank

hirdetés

2. Harrison Ford már harminc éve is Han Solo halálát kívánta

Még a Jedi visszatér forgatása előtt jelezte a színész, hogy Han Solo halála érdekes csavar lenne a trilógia végén. George Lucas azonban visszautasította, mondván, „nem hiszi, hogy túl sok halott Han Solo játékbabát tudnának eladni”. Harminc évvel később Ford vágya végre beteljesült és karaktere meghalt, ami a színész szerint egy jobb film javát szolgálta.

Így nyilatkozott az Entertainment Weekly-nek:

„Már harminc éve Han Solo haláláért küzdök. Nem azért, mert elegem lett belőle, nem azért, mert unom, hanem mert úgy gondolom, ha Han Solo feláldozza magát egy másik szereplőért, az nagy port kavarna.”han

3. Sophie Turner sem szeretne hosszú jövőt Sansa Starknak a Trónok harcában

A Sansa Starkot játszó színésznő azt szeretné, hogy karaktere meghaljon, mielőtt a sorozat véget ér. Örülne neki ha a Stark lány sokkoló halált halna, hogy mindenki emlékezzen rá. Nagy esély van rá, hogy a színésznő megkapja, amit akar, tekintve, hogy már csak 2 évad van hátra a sorozatból.

„Ha a Trónok Harcában játszol és nincs egy király halál jeleneted, akkor minek csinálod az egészet?” – mondja Sophie, amivel mi azért nem feltétlenül értünk egyet.sansa

4. A Grace Klinika George O’Malley-je egy stábon belüli konfliktus miatt halt meg

Bár Dr. George O’Malley karakterét imádták a nézők, a színész T.R. Knight nem bírt együtt dolgozni Shonda Rhimes-sal, aki a sorozat írója és producere egyaránt. Az állította, nem működött jól a kommunikáció a stábon belül, ezért szeretett volna távozni. A karakterét hamarosan el is ütötte egy busz.george

5. A Dr. House sztárja inkább a Fehér Házban vállalt munkát.

A Dr. Kutnert alakító színész nem mindennapi okból hagyta ott a híres sorozatot:

a Fehér Házban vállalt állást és Obamának dolgozott.

Azért kérte a karaktere kiírását a sorozatból, mert - érthető módon - több időt akart szánni politikai karrierjére. A sorozat készítői belementek, ezért követett el öngyilkosságot Dr. Kutner az évad végén.kutner

6. Séf bácsi a South Parkból megsértődött az írókra

Isaac Hayes, akire Séf bácsi szerepét írták, 9 év után hagyta ott a műsort. Mélységesen felháborodott, amikor a South Park tabukat nem ismerő írói a szcientológiát kritizálták egy epizódban. Isaac Hayes 1993 óta volt szcientológus, ezért azonnal felmondta a szerződését. A színész, aki eredetileg soul énekes volt, 2008-ban hunyt el.

„Van helye az iróniának a világban”- nyilatkozta Hayes - , de van egy pont, ahol az irónia átcsap utálkozásba és vakbuzgóságba… Nem tudok olyan emberekkel dolgozni, akik tiszteletlenek mások hitével szemben.”PicMonkey Collage


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
csik-zenekar-hazam-hazam-dal.jpg

A Csík Zenekar Hazám, hazám című új száma lett a nemzeti összetartozás dala

A dalban több neves előadó is énekel, akik közül jó páran a határon túlról származnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

Új klippel jelentkezett a Csík Zenekar a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára. A Hazám, hazám című dalban többek közt Dér Heni, Földes Eszter, Mező Misi, Miklósa Erika, Keresztes Ildikó, Molnár Ferenc "Caramel" és Takács Nikolas is közreműködött. Közülük többen is a határon túlról származnak.

A dal és a hozzá készült videóklip arról szól, hogy bár 1920 óta határok választják el egymástól a magyarságot Közép-Európában és a világban, mégis egyek vagyunk.

A szerda este megjelent klipet Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán.

Security Check Required

null

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
rudolf-schuster.jpg

Magyar nótát dalol a volt szlovák államfő a Dankó Rádióban

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, és nagyon szereti a népdalokat is, nem először fog nyilvánosan magyar dalt énekelni.
MTI - szmo.hu
2020. június 04.


hirdetés

A magyarokhoz való kötődéséről beszél és nótázik is Rudolf Schuster, Szlovákia volt államfője a Dankó Rádiónak adott interjúban, amelyet a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön hallhatnak az érdeklődők.

Rudolf Schuster édesanyja magyar volt, így a magyar nyelv ismerete mellett a népdalok, nóták szeretete is öröklődött a családban

- mondta el Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az MTI-nek, kiemelve: Rudolf Schustert mint a magyar nóták kedvelőjét szólították meg az interjúban, nem mint egykori politikust.

A csatornaigazgató hozzátette: Rudolf Schuster jó kedélyű ember, nagyon szereti a nótákat, a történetei pedig azt jelzik, hogy a népek közti barátság kimunkálásban a közös dalanyagnak nagy szerepe van. Az interjút készítő Erdélyi Claudia, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője felidézte:

Rudolf Schuster idén a szlovákiai Szőlőskén ünnepelte 86. születésnapját, amelyen magyar nótákat és magyar operettrészleteket énekelt Abaházi Nagy Lívia operaénekesnővel.

hirdetés

Az eseményt rögzítette a szlovák televízió és ott készült el Rudolf Schuster Harmadszorra a legjobbat című harmadik lemezének felvétele is. Az első lemezén német nóták, a másodikon szlovák dalok hangzottak el. Az interjúban pedig elmondta, hogy úgy érezte, a magyar nóták megszólaltatásával tartozik a magyaroknak, ezzel is szeretné kifejezni a magyarok iránti tiszteletét.

Erdélyi Claudia kitért arra is, hogy Rudolf Schuster a Dankó Rádió műsorában elénekli édesanyja nótáját Az a szép címmel, emellett pedig nagy kedvence az Akácos út.

Az interjú 19 óra 4 perckor hangzik el az Az a szép - A nóta nagymesterei című műsorban.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
1-9.jpg

Emma Stone, Jim Carrey és más filmsztárok első próbálkozásai - a legviccesebb casting videók

Így indultak a legnagyobbak: Steve Carell például röhögőgörcsöt kapott a saját alakításától.
Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube - szmo.hu
2020. június 05.


hirdetés

Az úgynevezett audition tape mindig az első belépő egy leendő sztár számára egy adott produkcióba, de az is gyakran előfordul, hogy már befutott színészeket néznek meg ilyen formában egy szerepre. Van, aki csak beküld magáról egy felvételt, van, akit a produkciós irodában castingolnak. Nagy flash látni, amint egy színész és a szerep azonnal rátalálnak egymásra, s különösen az, amikor utólag tudjuk: ebből az első osztályú kreténkedésből vagy finom humorú alakításból sztár született.

Emma Stone - Könnyű nőcske

Stone első főszerepét kapta ebben a filmben, és otthon, saját kamerával rögzítette a felvételt, ami a filmben is hasonlóan néz ki: a hősnő, Olive videóblogban árulja el, hogy valójában mi is történt az elmúlt időszakban vele, amíg úgy tett, mintha a gimi legnagyobb cafkája lenne.

Kiderül, hogy valójában csak eljátszotta, hogy elvesztette a szüzességét és utána pénzért szexelt béna srácokkal. Stone-ra tökéletesen passzolt az önirónikus humorú és intelligens tini szerepe.

Jimmy Fallon

hirdetés

Megszámlálhatatlanul sok komikus kerül úgy a figyelem középpontjába, hogy sikerül bekerülnie Amerika vezető paródia/skeccsshowjába, a Saturday Night Live-ba. Sokan utánzásokkal próbálkoznak, így tett Jimmy Fallon is, aki a felvételen szemtelenül fiatal, és ijesztően hasonlít a hangja az Alanis Morissette-dal közben az énekesnőjére.

Ma már a saját show-jában kábé olyan szkeccsekben hülyül, amilyenekben csak akar. Biztosra ment, a meghallgatáson minden oldalát megmutatta a humorának, a zenei részek 06:13-nál kezdődnek.

Will Ferrell

Ma már óriási komikus, George W. Bush-féle utánzása előtt milliók hajtottak fejet, sőt, ha ma meglátjuk az arcát egy vígjátékban, attól röhöghetnékünk támad, ami misztikumának része. Itt épp szintén az SNL-be jelentkezett, azt érdemes megnézni, mennyi különféle személyiség megformálására képes. Ebben a videóban pedig Bushként látható:

Seth Rogen

A Felkoppintva sztárja ma már executive producer és írótársa a produkcióinak. Ezen a casting felvételen még le sem esett a tojáshéj a seggéről, de olyan monológot ad elő a jövőbeni, tervezett fűültetvényéről, hogy mindenki röhög a kamera mögött.

Rogen és a marihuána a vásznon azóta is bizalmas viszonyban vannak, az Ananász expressz pl. ezen alapult, de a Felkoppintvában is nagyokat tépett a haverjaival, akiket szintén ezidőtájt fedeztek fel.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
andfriends-karantenkoncert.jpg

A karanténkorszak első afterpartiját tartotta meg a Müller Péter Sziámi AndFriends

Négy dalt játszottak el akusztikusan a próbatermükben, közben már arra is nagyon készülnek, hogy újra „rendes” színpadra állhassanak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.


hirdetés

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar a karanténkorszak első afterpartiját a próbahelyen tartotta meg bemelegítésképpen, és az egyre közeledő pillanatra gondolva, amikor is végre újra a virágot jelentő deszkákra állhatnak. Nem máshol és nem máskor, mint a Kobuci Kertben, augusztus 16-án.

Rögtönzött akusztikus szobakoncertet tartottak tehát, amit fel is vettek, hogy így adhassanak számot a zenekar követőinek: tévedés azt állítani, hogy Mi már leszoktunk róla, viszont jó volna Szeretni még és Ez(en) a világ(on) Százból ha egyszer jó, az már nagyon jó.

Müller Péter Sziámi így foglalta össze a történteket:

„Eltoltunk négy kedvenc számot a próbateremben. Minden steril, nyugi! – kivéve ezt a kis koncertet, ami kifejezetten érzelmes, nettó víruslegyőzésre készült.

Statisztika és logisztika: úgy gondoljuk, hogy ha egyenként mindenki betartott minden óvatossági rendszabályt, akkor egymásra se vagyunk veszélyesek – sőt. Rátok meg pláne nem. Meg mertek akkor nézni minket esetleg?

hirdetés

Köszönjük szépen. Nagyon szívesen.”

Íme a dalok:

Mózsik Imre csak sepregette a dobot, miközben Varga Orsolya zongorázott, Kirschner Péter akusztikus gitáron, Bakos Zita ukulelén, Winterverber Csaba basszusgitáron támogatta a csoportos művészeti tevékenységen alapuló eseményt, a főhős a piros kalap alatt pedig természetesen a zenekar névadója, M.P. Sziámi volt.

Ámon Tamás vágott és forgatott, operatőrként az ország legjobb koncert-hangmérnökeinek egyike, Bana Róbert, valamint Rózsa Melinda segítették a munkáját. A filmecskét Kirschner Péter rendezte, a hangot is ő rögzítette, és a zenekart is ő terelte össze a jeles alkalomra.


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!