hirdetés
megverte.jpg

Úgy arcon vágott egy 14 éves lányt egy vadidegen férfi az utcán, hogy az orra vére is eleredt

A támadó ugyanaz lehetett, aki szerdán két nőt is bántalmazott Győrben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.


hirdetés

Úgy arcon vágta támadója, hogy vérzett az orra. Egy 14 éves lány mesélte ezt az RTL Híradónak, akit ugyanaz a férfi verhette meg, aki szerdán két nőt is bántalmazott Győrben. A rendőrség szerint ok nélkül rontott rájuk, ütötte őket, kiabált velük.

Kiderült, egy bolti eladóval is többször furcsán, agresszívan viselkedett. A hírműsor úgy tudja, drogfüggő és mentális betegsége van.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
sziami-ikrek-friss-2.jpeg

Magához tért a szétválasztott sziámi ikrek egyike, a másiknak is önálló a légzése

Jó hírek érkeztek a bangladesi kislányokról a végső szétválasztó műtét után egy héttel.
Képek és videó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány - szmo.hu
2019. augusztus 09.A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike magához tért: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri édesanyját, figyeli a környezetét.

Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immáron önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

Az alapítvány közleménye szerint a pozitív fejleményeket az elkötelezett szakmai és tudományos munkának, illetve a kapott lelki támogatásnak köszönhetik. Jelenleg a magyar aneszteziológusok munkájára van a legnagyobb szükség.

"Továbbra is hálásak vagyunk mindenkinek, aki drukkol és imádkozik az ikrekért. Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtétet követően orvosaink egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására"

– írják.

A fotók mellett egy friss videó is készült az ikrekről:

Az alapítvány alapítói – Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője, és Dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész –, valamint az aneszteziológiai csapat vezetője, Dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.

Az elszánt magyar orvoscsoport munkáját és tagjait ebben a cikkünkben mutattuk be részletesen.


KÖVESS MINKET:hirdetés
krizaakos-Copy.jpg

Súlyos beteg Miskolc fideszes polgármestere, nem indul az őszi választáson

Kriza Ákos maga helyett a jelenlegi jegyzőt, Alakszai Zoltánt javasolja.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 09.Betegsége miatt nem indul újra Miskolcon a polgármesterségért Kriza Ákos, aki a Fidesz-KDNP színeiben második ciklusát tölti a város élén, a kormánypártok jelöltje a posztra Alakszai Zoltán, aki jelenleg Miskolc jegyzője.

Kriza Ákos pénteken a miskolci városházán újságíróknak

azzal indokolta a döntést, hogy több mint tíz éve betegséggel küzd, emiatt úgy érzi, hogy újabb ciklusnak nem vághat neki.

Döntéséről tájékoztatta a Fidesz elnökségét, és azt javasolta, hogy az októberi önkormányzati választáson Alakszai Zoltán, a város jegyzője legyen a polgármesterjelölt, aki jól ismeri a város ügyeit, örömeit, bajait.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy 2010-ben vették át a város vezetését, azóta sokat fejlődött Miskolc.

Kósa Lajos, a Fidesz országos kampányfőnöke közölte, hogy elfogadták, tudomásul vették Kriza Ákos döntését.

A párt nevében arra kérte a miskolciakat, hogy szavazataikkal támogassák jelöltjüket, és segítsék abban, hogy folytatódjon a városban kilenc évvel ezelőtt megkezdett munka.

Mint mondta, mindent elkövetnek azért, hogy Miskolc fejlődése a továbbiakban is töretlen legyen a mostani sikeres évek után is.

Alakszai Zoltán megköszönte a bizalmat, illetve azt, hogy az elmúlt öt évben együtt dolgozhattak Miskolc fejlődésért a polgármesterrel. Közölte azt is, hogy jegyzőként megfelelő ismeretekkel rendelkezik a városról, a fejlesztésekről, amelyek megválasztása esetén folytatódnak.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
szecseny.jpg

Az összes fideszes önkormányzati képviselő kilépett a pártból Szécsényben

Szerintük a KDNP Nógrád megyei elnöke és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke az építkezés helyett a rombolás pártjára álltak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.Kiléptek a Fideszből Szécsény város fideszes önkormányzati képviselői. Ezt egy közleményben hozták nyilvánosságra. A város Facebook-oldalán augusztus 7-én közölték, hogy mivel nem tudnak együttműködni egyes képviselőkkel, ezért többen inkább a kormányzópártból való kilépés mellett döntöttek. Köztük van a város jelenlegi polgármestere is.

A döntés előzménye az volt, hogy a helyi kereszténydemokraták azt szerették volna, ha az őszi választásokra a jelenlegi vezetés marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. Ám a helyi Fidesz még egyeztetni sem akart, mert ők saját elnöküket jelölték.

A kilépések miatt már nem lesz kormánypárti tagja a képviselő-testületnek, így az eddigi kétharmados többség teljesen megszűnik.

A közlemény írói szerint a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei miatt elárulta a szécsényi alapszervezetet, ugyanakkor a Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke szerintük asszisztál ehhez.

"A KDNP Nógrád megyei elnöke és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke az építkezés helyett a rombolás pártjára álltak, és szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő szövetséget"

– írták.

Mindezek miatt kiállnak a feloszlatásra ítélt KDNP szécsényi szervezete mellett, kinyilvánítják elárult társaik iránti szolidaritásunkat, megerősítik a szövetség melletti elkötelezettségüket és hisznek a tisztességes és építő jellegű várospolitika sikerében – áll a közleményben, melyet Dr. Harikné dr. Havasi Beáta, Stayer László és Borda Tamás jegyeznek.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
kocsiban-hagyott-kutya-1000x583.jpg

50 fokos autóban hagytak egy kutyát, súlyos agykárosodást szenvedett

Az állat sérülései valószínűleg maradandóak, de miután felépül, új gazdát keresnek neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 09.Életveszélyes helyzetbe került kutya, amit egy bevásárlóközpont parkolójában lévő autóban hagytak az amerikai Lakeside városában - számolt be róla a Fox News.

A meleg időben ugyanis a kocsiban kb. 50 fokra hevült fel a levegő, így az állat nagyon szenvedett.

Többen tettek bejelentést állatkínzás miatt a rendőrségen, ezért az egyenruhások a helyszínre mentek. A kutya akkor már zihált, láthatóan rosszul volt a zárt autóba hátsó ülésén. A kocsinak csak az egyik ablakán volt egy kicsit lehúzva az ablak. Az egyik rendőr betörte az egyik első ablakot, hogy meg tudja menteni a négylábút.

Egy videót is készítettek a Pedro nevű kutyáról, ami már vonaglott az autó padlóján, a nyelve szinte teljesen kilógott a szájából.

"Még ugatni sem tudott, annyira nehezen vette a levegőt. A szája teljesen száraz volt, szörnyű állapotba került. Nem is tudta, mit csinál. Ha valaki szereti az állatát, nem hagyná így a forró autóban"

- mondta a rendőr, aki kiemelte az állatot a felhevült kocsiból.

Pedrót rögtön egy állatkórházba szállították, ahol az intenzív osztályon kezelték, most viszont már egy állatmenhelyen gyógyul.

Valószínűleg súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett, de miután felépül, új gazdát keresnek neki.

A rendőrség közlése szerint a kutya gazdája felháborodott, amiért betörték a kocsija ablakát. Még azelőtt elhajtott a helyszínről, mielőtt letartóztathatták volna. Később viszont elfogták, állatkínzás miatt vették őrizetbe.

A kutya megmentéséről készült videót IDE KATTINTVA nézheted meg.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x