hirdetés
kjshdf-4.png

Mindkét mellét levetette a szívdöglesztő egykori magyar modell

Túróczi Réka egy génvizsgálat során tudta meg, hogy örökölte a nőgyógyászati rákokért felelős génmutációt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. március 22.


hirdetés

Fricska a ráknak! - így kezdte posztját Túróczi Réka. A most 39 éves hobbifutó, triat­lonista, blogger és édesanya egykor modellként kezdte karrierjét. Januárban pedig élete eddigi legnehezebb döntését kellett meghoznia, ugyanis mindkét mellét eltávolíttatta.

"Októberben tudtam meg egy génvizsgálat során, hogy örököltem a nőgyógyászati rákokért felelős génmutá­ciót, majd

januárban fogalmazódott meg bennem a döntés, hogy vállalni szeretném a műtétet, a lehető leghamarabb"

hirdetés

– írta Réka.

Mint megfogalmazta, nem nagyon volt más választása, hiszen a családjában már többször is előfordult a nőgyógyászati rák. Édesanyja is mell- és petefészekrákkal küzdött, majd decemberben elhunyt. Döntésében az is fontos szerepet játszott, hogy ő maga is három gyermek édesanyja.

Körülbelül két hete végezték el rajta a kétoldali profilaktikus masztektómiát. Réka azóta élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy mindkét mellét levették, hiszen statisztikák alapján

60-80 százalék esélye lett volna rá, hogy a későbbiekben kialakul nála a mellrák.

A kétoldali profilaktikus masztektómia, tehát mind a két mell eltávolítása akkor történik meg, ha genetika vizsgálat során kiderül, hogy a páciensnél fenáll a génmutáció. A műtét megelőző jellegű és előtte egy onkoteam megbeszélésen kell részt venni. Ekkor döntik el, hogy mi a legjobb megoldás az adott nő számára. A megbeszélésen a sebészeken, az onkológuson, és a pszichológuson kívül egy életmód-tanácsadó is részt vesz.

Ha csupán azt vesszük figyelembe, hogy az örökletes mellrákra való hajlamú nőknél 90 százalékkal lehet csökkenteni a kockázatot, a beavatkozás már megérte, ráadásul nagyon szép rekonstrukciós eljárások léteznek

– mondta az egykori modell.

Attól függetlenül, hogy a műtét elég drasztikusnak tűnik Réka még is azt tanácsolja a hozzá hasonló nőknek, hogy nem szabad megijedni tőle és ebben az esetben a hiúság sem lehet szempont.

STICK MY TOUNGE OUT AT CANCER?? - My beloved mother had passed away in December, with BRCA2+ she was diagnosed both with breast and ovarian cancer. Unfortunately I inherited this gene mutation responsible for gynecologic cancers. She was 43 when she got her first symptoms and was 67 when she gave up. Although I am healthy, having 3 children I decided not to allow the luxury of risking my life if genetically endangered. I have 60-80% risk for breast cancer and 30-40% for ovarian cancer. So yesterday I had the first stage of risk reducing by undergoing prophylactic mastectomy. One of the best decisions I have ever made...after 4-6 weeks I will be back on track guys...more girlylook but with entire womenity? Until then I will write some more about BRCA and post former running pics for my own motivation, as well? Stay tuned♥♥♥FRICSKA A RÁKNAK?? - Imádott édesanyám decemberben ment el. BRCA 2 pozitív volt. 43 évesen diagnosztizáltak nála mellrákot, majd 60 évesen petefészekrákot. 67 éves volt, amikor itt hagyott minket. Sajnos örököltem a nőgyógyászati rákokért felelős génmutációt, s bár egészséges vagyok, de három gyerekkel nem tehetem meg azt a luxust, hogy ne kövessek el mindent a betegség kialakulásának kockázatcsökkentéséért.60-80% esélyem van mellrákra, 30-40% petefészekrákra. Első lépésben így tegnap átestem kétoldali profilaktikus masztektómián. Az egyik legjobb döntés volt életemben...de no para, 4-6 hét múlva újra pályán leszek, kicsit kislányosabban, de teljes nőként.? Addig is írok még többet a BRCA-ról és néhány korábbi futós képet posztolok saját motivációként is???? #angelinajolie #angelinaeffect #brca #brca2 #cancer #stickmytounge #riskreducing #prevention #breastcancer #ilovesports #iwillbeback #nofear #letsfaceit #raiseawareness #prophylacticmastectomy

Reka Turoczi (@irunmom) által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
varkonyi-andrea2-1000x653.jpg

„Óriási szerelem volt” – egy nős férfivel járt titokban Várkonyi Andrea

A műsorvezető saját talkshowjában árulta el ezt a titkot magánéletéről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Meglepő titkot árult el magáról Várkonyi Andrea saját beszélgetős műsorában. A Női titkok Várkonyi Andinál című talkshowban a hűségről és a félrelépésről volt szó, amikor a műsorvezető elmesélte a vendégeinek, ahogy

15-20 évvel ezelőtt vele is megesett, hogy egy nős férfiba lett szerelmes.

Mint mondta, ez egy "óriási szerelem" volt, de mindketten szenvedtek a helyzettől, nem tudták, mi legyen a megoldás. Bár tartós volt a viszony, Andinak sokszor bűntudata volt, és a férfinak sem volt könnyű a felesége mögött találkozgatni szeretőjével.

hirdetés

"Én nem tudtam beletolni abba, hogy váljon el, mert ne miattam tegye. Ő meg belerokkant ebbe. Baromira megsínylettük mindannyian"

- vallotta be a műsor vendégei előtt.

Végül aztán szakítottak, de Várkonyi Andrea szerint úgy váltak el, hogy még szerelmesek voltak egymásba.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
ed.jpg

Dobó Kata egy hasonmásról hitte azt, hogy Ed Sheerannel találkozott – vagy óriásit trollkodott

Most akkor ez direkt volt, vagy tényleg ennyire benézte?!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

Dobó Kata örömmel újságolta közösségi oldalán, hogy az ismert énekessel futott össze a reptéren, ám ebben úgy tűnik, hogy már ő sem egészen biztos. Annyi fix, hogy valakivel lefényképezték, aki nagyon úgy néz ki, mint Ed Sheeran.

Két lehetőség látszik: vagy a zenésznek volt olyan napja, amikor kicsit nem hasonlított önmagára, vagy egy fiú trollkodott egy nagyot a magyar celebbel. És az sem biztos, ő vajon tudatában volt-e ennek.

Ha az ember visszanézi a szerkesztési előzményeket, hamar kiderül, hogy az #oazegyaltalan hashtag, meg az első sorban szereplő sejtelmes "vagy nem" is később került be a szövegbe - szúrta ki az Index, vagyis a nagy örömködésbe beleszólhatott néhány kommentelő, akik szerint ez nem is Ed Sheeran.

hirdetés

Szerinted mi történt valójában?


KÖVESS MINKET:

hirdetés
kondak.jpg

Felkenődött egy autóra a Jóban Rosszban színésznője – teljesen kettétört a biciklije

Kondákor Zsófi maga számolt be az ijesztő balesetről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 10.


hirdetés

Autóval ütközött biciklizés közben Kondákor Zsófi - írja a Blikk. A lap azt is hozzáteszi: a színésznő végül komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet.

"Most hogy sikerült felkenődnöm egy autóra és kettétörnöm szegényt, azt hiszem egy pillanatra megállok, és átgondolom a dolgokat. Egy ideig azt hiszem maradok a futásnál..."

- tette hozzá Kondákor Instagram oldalán.

A Jóban Rosszban lelkes kerékpáros, korábban új, bringás szerelésével is elbüszkélkedett követőinek.

hirdetés


KÖVESS MINKET:

hirdetés
owen-wilson-wiki-1000x743.jpg

Sosem látta még saját gyermekét a filmekben szerető apákat játszó Owen Wilson

Az immár háromgyerekes színésznek tavaly októberben született meg első kislánya, aki az anya elmondása szerint teljesen az édesapjára ütött.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Owen Wilson általában jófiút, kedves, szerethető karaktert játszik filmjeiben, és az apa szerepben is remekel - a való életben azonban úgy tűnik, utóbbi nem igaz rá.

A színésznek ugyanis tavaly született egy kislánya, akit még soha nem látott. Gyermeke édesanyja Varunie Vongsvirates, akivel öt évig voltak együtt, de már azelőtt szakítottak, hogy a nő bejelentette, hogy várandós. Amikor megkereste Wilsont, ő először nem is hitte el, hogy tőle van a baba, de az apasági teszt kimutatta, hogy az ő gyereke.

A Lyla nevű kislány tavaly októberben született meg, így már az első születésnapját is megünnepelhette, édesapját azonban sajnos még nem ismerhette meg, ugyanis a színész nem kíváncsi rá.

Erről Varunie Vongsvirates beszélt a Daily Mailnek. A 35 éves édesanya azt állítja, hogy exe egyáltalán nem vesz részt közös gyerekük nevelésében, egy év alatt még egyszer sem látogatta meg a kislányt.

hirdetés

"Owen még sosem találkozott Lylával. Soha. Anyagilag támogatja, de ez nem erről szól. Lylának szüksége van az édesapjára"

- mondta Varunie.

Az egyéves kislány szőke hajú és kék szemű, csakúgy mint édesapja, és az anya elmondása szerint minden téren nagy a hasonlóság apa és lánya között, ezért arra kéri Wilsont, hogy találkozzon a kicsivel.

"Ironikus, hogy mindig apát játszik a filmjeiben, de a saját lányával még csak nem is találkozott soha"

- jegyezte meg a színész volt barátnője.

Wilsonnak egyébként van már két idősebb gyermeke is, akikkel jó a viszonya, a nyilvánosság előtt is beszélt már róluk. Robert már 7 éves, és apai nagyapja után kapta a keresztnevét. A kisfiú édesanyja Jade Duell, akivel a színész 2011-ig alkotott egy párt. Egy másik barátnőjétől, Caroline Lindqvisttől is lett egy fia, Finn, aki már 4 éves.

Címkép: Wikimedia Commons


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!