hirdetés
Tüntetés az MTVA-nál: "az ellenállásnak mindig van értelme, az önkény egytől fél nagyon, a néptől"
Nagy Navarro Balázs a néhány száz tüntetőnek azt mondta, nem az számít, hányan vannak ott, hanem a kitartás.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 09.


hirdetés

"A 'közszolgálati' televízió egyetlen hírben sem számolt be arról, hogy sok ezren már több, mint 270 ezer aláírást gyűjtöttek az Európai Ügyészségért. Ez azonban csak egy példa a hírek elhallgatására, a néphülyítő kormánypropaganda bűnös kiszolgálására" - írta Hadházy Ákos a "December 9-én nemet mondunk a néphülyítésre!" című demonstráció szervezője az esemény Facebook-oldalán.

A szervezők azt kérték, minél többen menjenek el tiltakozni a budapesti Kunigunda utcába, a köztévé, az MTVA székháza elé.

A demonstráción beszédet mondott többek közt dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, az uniós ügyészséghez való magyar csatlakozás melletti aláírásgyűjtés elindítója, és Nagy Navarro Balázs újságíró, szakszervezeti vezető, a Tiszta Kezek Mozgalom egyik alapítója is.

"Az időpont jelképes. Hét évvel ezelőtt Nagy Navarro Balázs Kunigunda utcai éhségsztrájkja és a több mint négy évig tartó demonstráció elérte az akkori hírigazgató Élő Gábor távozását. Azóta azonban már megszűnt a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a kormány barátai talpnyaló propagandasajtóvá tették a TV2-t, Origót, a megyei lapokat, országos rádiókat" - áll a Facebook-esemény leírásában.

ÉLŐ: Így kezdődött a demonstráció az MTVA székháza előtt:

Nagy Navarro Balázs, az egyik szervező, aki 2011-ben tartott már sztrájkot a Kuniginda utcánál, azt mondta:

"az ellenállásnak mindig van értelme, az önkény egytől fél nagyon, a néptől,

attól, hogy az emberek a saját kezükbe veszik a sorsukat, megszűnnek alattvalók és talpnyalók lenni, és azt mondják: elég, ne tovább!"

Nagy Navarro Balázs azt is mondta:

"Ez a rendszer egytől fél: a kitartó emberektől. Ne azt nézzétek, hányan vagyunk itt, ne azt várjátok, hogy holnap hirtelen százezrek megmozdulnak, és mások is felkelnek a karosszékből. Rajtatok múlik, a ti kitartásotokon, és lesz változás."

A demonstráció részben a "kormánypropaganda" ellen, részben az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett indult. Idén ősszel két aláírásgyűjtést is elindítottak azért, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az egyik gyűjtést Hadházy Ákos indította, ehhez csatlakozott civileken kívül az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd is. A másik gyűjtés egy európai polgári kezdeményezés, ehhez az LMP és a Jobbik csatlakozott.

"A helyszínen közben az arra járóknak piros lapot osztogatnak, amit a tüntetés 20. percében felmutattak a kormánynak, hogy ki vagytok állítva, takarodjatok" - írta a hvg.hu.

A demonstráció végén Hadházy Ákos be tudott menni az MTVA székházába, és egy kamerába nézve felolvashatta petícióját. Ezt írásos formában átadta az MTVA sajtófőnökének is.

Ugyanakkor azt mondta, nem biztos benne, hogy le is adják - írta a hvg.hu. A portálnak ezért Hadházy felolvasta azt a szöveget, amit bent is.

Hadházy a tüntetésen azt mondta, hogy ha egymillióan lennének jelen, akkor mindenki be tudna menni az épületbe, de így viszont, hogy csak néhány százan jöttek el, csak ő teheti meg egyedül. Hadházy Ákos megkérdezte volna, hogy miért csak egy 35 másodperces hírben mutatták meg a szombati, "rabszolgatörvény" elleni tüntetést. De nem tudott kérdezni, mert nem mutatták meg neki, hol vannak a szerkesztők. Azt mondta, hogy még lehet, hogy visszajön, és megkérdezi, hogy pénzért vagy meggyőződésből teszik-e ezt - írta a lap.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Inkább meghal, de láb nélkül nem akar élni – mondta a velencei motorbaleset súlyos sérültje
Egyelőre a férfi családja sem tudja, hogy fogja a történteket elviselni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Felébresztették a mesterséges kómából azt a férfit, aki kedden délután szenvedett súlyos sérülést a 7-es úton Velencénél. A motoros egy autóval ütközött, és a balesetben egyik lába leszakadt.

A mentőkre várva a rajta segítőknek azt mondta, hogy inkább meghal, de nem akar láb nélkül élni. A családja is aggódik, nem tudják, hogy fogja Laci a történteket elviselni - írta meg a Bors.

Róbert, aki látta a balesetet, elsők között rohant segíteni a bajba jutott férfin. A lapnak elmondta, hogy öt méterre tőlük volt a baleset, de ő szerencsére le tudott fékezni. A motor majdnem nekik csapódott, de végül az árokba esett, így nem történt tömegszerencsétlenség.

"Ez volt az első baleset, amit láttam, még a tévében is kerülöm az ilyen adásokat. Utólag visszagondolva én is meglepődök, hogy nem kaptam sokkot. Egyből odarohantunk és próbáltunk segíteni"

- mondta a lapnak.

A motoros lába az ütközéstől leszakadt. Erősen vérzett, de a férfi eszméleténél volt. Róbert az autójukból szedett elő egy vontatókötelet, azzal tudták a láb ereit leszorítani. Közben hívta a mentőket, míg a kollégái a sérülttel foglalkoztak, szorították a kötelet, és beszéltették, hogy eszméleténél maradjon.

A kiérkező mentősök ellátták a sérültet, akit mentőhelikopter vitt a kórházba. A leszakadt végtagot egy műanyag zacskóba és jégbe tették. Az orvosok azonnal megműtötték a férfit, majd mesterséges kómában tartották pár napig. A lábát már nem tudták megmenteni.

Fotók: Police.hu


KÖVESS MINKET:hirdetés
Megszólalt a lány, aki elkötötte a csuklós buszt buliból hazafelé – beismerte, hogy ittas volt
Csilla elmondása szerint felhívták a busz sofőrjét is, aki Szegeden várt már rájuk, és saját autójába ülve kísérte vissza őket. Utána jelentette fel a lányokat.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Mint azt megírtuk, buliból hazafelé elkötött egy csuklós buszt három fiatal lány, majd órákig furikáztak vele.. Sándorfalváról egészen Szegedig jutottak, közben nekimentek egy táblának, és a busz oldala is megsérült.

Az útjukat még videón is megörökítették.

A buszt vezető lány beismerte, hogy ivott, úgy vezette a buszt.

"Sajnos igaz, tényleg ittasan ültem a volán mögé, de nem voltam részeg"

– mondta el a Borsnak Csilla.

A jogosítvánnyal rendelkező lány azt is elmondta, hogy amint elindultak, felhívták a busz sofőrjét, hogy elvitték a buszt. A férfi - akit ismertek - Szegeden várta már őket.

"Ő egy szóval sem mondta, hogy szálljunk le. Kocsival kísért minket vissza Sándorfalvára, végig én vezettem. Aztán rendőrt hívott, hogy magát mentse"

- mondta a lapnak.

Csilla korábban a buszt üzemeltető Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nél dolgozott. A cég közölte, hogy feljelentést tettek, és belső vizsgálatot is indítottak az ügy miatt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást, két lány ellen.

"Arra kérek mindenkit, hogy ne ítélkezzen és ne mocskolódjon, mert meg fogom ezért kapni azt a büntetést, ami jár"

- mondta a lány.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Dulakodásban halt meg egy férfi Veszprém egyik szórakozóhelyén
Összeszólalkoztak, tragédia lett a vége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Pénteken, éjfél előtt nem sokkal egy veszprémi szórakozóhelyen két férfi dulakodni kezdett. Egy szóváltást követően estek egymásnak.

Az áldozat a bántalmazás miatt elesett, és a helyszínen életét vesztette

- írta a Police.hu.

A bántalmazó 31 éves, veszprémi férfit a rendőrség elfogta, és előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Rendőrnőnek mutogatta magát egy szatír Budakalászon
A férfit az eset után rögtön előállították a Szentendrei Rendőrkapitányságon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 20.Egy rendőrnőnek mutogatta nemi szervét egy idősebb férfi Budakalászon, az Omszk-parkban. A Budakalászi Önkormányzati Rendészet a Facebook-oldalán számolt be az esetről, ugyanis

az egyik ott dolgozó kolléganő volt a szatír "áldozata". A férfi pechjére a rendőrök hamar odaértek a helyszínre, és el is fogták közszeméremsértés miatt, a Szentendrei Rendőrkapitányságon állították elő.

A budakalászi rendőrség arra kéri a helyi lakosokat és mindenki mást, aki bárhol Budakalászon szatírt lát, hogy azonnal jelezze ezt a rendőröknek vagy a 112-es segélyhívón, de akár a rendészet 70/314-6104-es telefonszámára is betelefonálhat.

Fotó: Budakalászi Önkormányzati Rendészet


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x