hirdetés
trump.png

Trump szerint atombombával lehet megállítani a hurrikánokat

Az elnök azt javasolta, hogy amikor a hurrikánok végigmennek az Atlanti-óceánon, dobjanak bombát a közepükbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 26.


hirdetés

Az Egyesült Államok elnöke szerint atombombával lehetne megfékezni az amerikai partokat elérő pusztító hurrikánokat. Az elnök mindezt nemzetbiztonsági vezetők ülésén vetette fel, írja az amerikai Axios nevű hírportál, amelynek egy, az ülésen részt vevő, de neve elhallgatását kérő szemtanú nyilatkozott.

Donald Trump állítólag többször is javasolta, hogy az amerikai hadsereg bombázza le a hurrikánokat annak érdekében, hogy véget érjenek, mielőtt a partokhoz érnének. A fültanú szerint az elnök azt javasolta, hogy amikor a hurrikánok végigmennek az Atlanti-óceánon, egyszerűen dobjanak bombát a közepükbe.

"Miért nem tudjuk ezt megcsinálni?"

- kérdezte az elnök, amire a válasz az volt, hogy majd megvizsgálják a kérdést.

Az portál szerint Trump egyszer korábban is felvetette a kérdést, még 2017-ben került egy nemzetbiztonsági jegyzőkönyvbe, amiben kifejezetten a nukleáris szót használta. Egy szakember megvédte Trumpot, aki szerint „az elnök célja, hogy távol tartsa a hurrikánt, mielőtt a szárazföldön pusztításba kezd, nem rossz. A szempontja nem rossz.”

Úgy tűnik, Donald Trump sok mindenhez ért: voltak javaslatai a Notre Dame eloltására ("gyorsan kell cselekedni, vízszállító repülőket kell bevetni"), majd közölte, hogy az erdőtüzeket az okozza, hogy nincs felgereblyézve az erdő. Az elnök nemrég Grönlandot is meg akarta venni.

Egyetlen dolog fogott ki rajta: esernyője összecsukása.

Időközben Trump is reagált, ma már azt mondja: nevetséges, hogy atombombával ment volna neki a hurrikánoknak. Twitterén azt írja: sosem mondott ilyet, az Axios cikke nemcsak nevetséges, csak egy újabb kamuhír.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
rezsi-ut.jpg

Át lehet majd ruházni a nyugdíjasok rezsiutalványát

Mint kiderült, nem névre szólnak, akár hozzátartozóikat is segíthetik vele.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 26.Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, ezért ha nekik nincs rá szükségük, akkor azzal hozzátartozóikat is segíthetik - közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Fónagy János elmondta, az öregségi nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők egyszeri kilencezer forint értékű rezsiutalványt kapnak, azokat a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.

Postai fizetés esetén az utalványon túli összeget csak készpénzzel lehet kiegészíteni. Az utalványból visszaadni nem lehet, a többletet a következő számlán írják jóvá. Banki átutalás esetén az utalványt a szolgáltató ügyfélszolgálatán kell leadni, amelyet a szolgáltató 15 napon belül ír jóvá.

Hozzátette,

a rezsiutalványokra nagyjából 2,6 millió ember jogosult.

A jogosultságról a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet tájékozódni.

Magyarország gazdasági helyzete lehetővé teszi, hogy a nyugdíjasok, az adómentes rezsiutalványon felül, a korábbi évekhez hasonlóan, az év végéig nyugdíjprémiumot is kapjanak, mondta még a téma kapcsán az államtitkár.


KÖVESS MINKET:hirdetés
nyar2.jpg

Még 35 fok is lehet, kitart a nyáriasan meleg idő augusztus utolsó napjaiban is

A záporok, zivatarok sem tágítanak, a hét elején országosan sárga figyelmeztetés lesz érvényben.
MTI - szmo.hu
2019. augusztus 25.Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden a többórás napsütés mellett szórványosan várható zápor, zivatar. Hétfőn a leghidegebb órákban 15-22, kedden 15-21 fok lesz. Mindkét nap napközben 28-34 fokig melegszik a levegő.

Lapozz a további napokért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
allat.jpg

Az állatkínzás ellen tüntetett 170 állatvédő szervezet, súlyosabb büntetést követelnek

Szerintük a felfüggesztett börtönnek nincs visszatartó ereje.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 25.Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen.

Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat.

A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Szerinte fontos lenne, hogy az élet kioltásáért, a fájdalom okozásáért, a kegyetlenkedésért lehessen letöltendő büntetésre ítélni az elkövetőket.

Az szeretnék, ha az állatkínzást átminősítenék bűntetté, így akár öt évet is kiszabhatnának arra, aki állatot bánt.

Az Igazságügyi Minisztérium a Híradónak azt írta, hogy szerintük megfelelőek a szabályozások, és Európában a szigorúbbak közé tartoznak, de nyitottak a civilek javaslataira.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orrszarvu2.jpg

Sikerült petesejtet kiemelni az utolsó két északi szélesszájú orrszarvúból - van remény a faj megmentésére

Najin és Fatu petesejtjeinek kinyerése hosszú évek kutatásainak és próbálkozásainak eredménye.
Fotó: illusztráció (Wikipédia) - szmo.hu
2019. augusztus 25.Mérföldkőhöz érkezett az a tudományos szenzációnak számító orrszarvú-lombikprogram, mely az utolsó esélyt jelentheti az északi szélesszájú orrszarvúk számára.

Amint arról korábban beszámoltunk, már csak két északi szélesszájú orrszarvú él a Földön - Najin és Fatu - mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Sudan, az utolsó hím, 2018 márciusában tért örök nyugovóra.

A BioRescue nevű kutatócsoportnak korábban sikerült begyűjteni és lefagyasztva megőrizni hímek spermáit, amelyeket felhasználhatnak a faj életben tartásához.

Most újabb meghatázó pont jött el a mentőakcióban.

Sikerült ugyanis petesejtet kiemelni az utolsó két északi szélesszájú orrszarvúból – jelentette be a kenyai turisztikai és vadvédelmi minisztérium képviselője Najib Balala, aki azt reméli, a petesejteket mesterségesen megtermékenyíthetik.

"Najin tíz, Fatu öt sejtet adott, ami azt mutatja, hogy mindkettejük szervezete termékeny még, ezzel segítségünkre vannak, hogy megmenthessük ezeket a csodálatos teremtményeket"

– mondta Thomas Hildebrandt, a német Leibniz Zoológiai Kutatóintézet munkatársa.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x