hirdetés
mti-trump-foto.jpg

Trump nem fogadja el, ha veszít - soha nem volt még ennyi kérdőjel a békés hatalomátadás körül

A vesztésre álló elnök folyamatosan arra utal, hatalmas választási csalások lehetnek, és ezzel sok szavazót máris elbizonytalanított.
Fotó: MTI/EPA - szmo.hu
2020. október 01.


hirdetés

Már hónapok óta komoly hátrányban van a hivatalban lévő amerikai elnök, és Donald Trump már több ízben utalt arra, hogy esetleg nem fogadja el a november 3-i választás rá nézve kedvezőtlen eredményét. Ürügyet is talált rá, a levélszavazást, amelynek vélhetően fontos szerepe lesz az idén a Fehér Házért folytatott versenyfutásban.

Az utóbbi hetekben tartott kampánygyűlései során Trump többször is kijelentette, hogy a levélszavazás tömeges csalásra ad lehetőséget – természetesen demokrata párti vetélytársa, Joe Biden javára. Egy észak-karolinai látogatása alkalmával azt tanácsolta híveinek, hogy adják le levélben szavazataikat, és utána menjenek el szavazni személyesen, így tudják ellenőrizni, hogy valóban regisztrálták-e a voksaikat. Volt olyan kijelentése is, amely szerint a szavazatok 20%-át fogják „manipulálni” – ez pedig legalább 20 millió voksot jelentene.

Trump nem hagyta ki a témát a keddi első elnökjelölti tv-vitában sem.

Szerinte máris előfordultak visszaélések például Nyugat-Virginiában, ahol egy postást most vonnak felelősségre, mert manipulált a szavazócédulákkal. Vagy Philadelphiában, ahol hétfőn a levélszavazást ellenőrző republikánus szakértőket elzavarták. Itt is bedobta a „személyes ellenőrzésre” szóló felhívását. A vita végén azt hangoztatta: semmi esély arra, hogy csalás nélkül folyjon az elnökválasztás, majd, egy aktív amerikai elnöktől még sosem hallott kijelentésre ragadtatta magát: ha nem választják újra, az eredményt megtámadja bíróságon, a Kongresszusban, de akár az utcákon is.

Megdöbbenésének adott hangot a New York Times elemzője, a többszörös Pulitzer-díjas David Sanger, aki szerint most került a legnagyobb veszélybe maga a választás és a békés hatalomátadás folyamata.

hirdetés

Pedig Amerikában 1788 óta polgárháború, világháborúk, természeti csapások idején is rendben lezajlottak az elnökválasztások – még 1918-ban, a spanyolnátha-járvány idején is, csupán a kampányidőszakot rövidítették le 5 napra.

Michael Beschloss, az amerikai elnökség történetének kutatója emlékeztetett:

még nem volt példa arra, hogy egy elnök nyíltan megkérdőjelezze a választások tisztességét egy hónappal annak megtartása előtt, és hogy ez a Washington által rendszeresen bírált autokratikus államok vezetőire jellemző.

Hogyan működik és mennyire népszerű a levélszavazás intézménye az Egyesült Államokban? A 2016-os elnökválasztás idején a szavazatoknak közel egynegyedét adták fel postán, és ez az arány idén várhatóan nőni fog a koronavírus miatt félelmek miatt.

Az Egyesült Államokban minden államnak saját joga dönteni a szövetségi választások szavazási szabályairól. Jelenleg hat olyan állam van – Kalifornia, Utah, Hawaii, Colorado, Oregon és Washington – ahol csak levélszavazás van: ezekben minden regisztrált választópolgár automatikusan postán kapja meg a szavazólapokat, amelyeket vagy visszaküldenek, vagy leadnak a szavazás napján.

Tizennégy államban, köztük New York-ban, Indianában, Texasban, Louisianában, Alabamában, alapos indok kell ahhoz, hogy valaki levélben szavazhasson: ilyen például a betegség, 65 feletti kor, vagy pedig távollét attól az államtól, ahol bejegyezték szavazónak. A többi államban bárki kérheti a levélszavazást, indoklás nélkül.

Egyébként Trump maga is élt a levélszavazással az idei floridai előválasztásokon, mivel az elnököt ebben az államban regisztrálták, bár a fővárosban él. Igaz, ő elmondása szerint a „távollévők szavazólapján” adta le a voksát, amelyhez a szavazásra jogosultak az illetékes államhoz benyújtott kérelem elbírálása után jutnak hozzá. Ezt a formát Trump biztonságosabbnak állítja be, mint a mindenkinek kiküldött „levél-szavazólapot”, de valójában ugyanarról az eljárásról van szó, hiszen ez utóbbit is hivatalos választói jegyzék alapján postázzák, csak egyik államban így, a másikban úgy nevezik. Kampányfogásként azonban a különbségtétel hatásosnak bizonyulhat.

Az elnök és követői azt hangoztatják, hogy a levélszavazás akár több ezres szavazatcsalásra is lehetőséget adhat. Az elmúlt évek választásai során azonban csak néhány elszigetelt eset nyert bizonyítást, a 2016-os elnökválasztás idején mindössze egy.

Az arizonai egyetem létrehozta a 2000 és 2012 közötti választások csalás-adatbázisát, és a több száz millió postán leadott szavazólap között mindössze 491 hamisat találtak.

Egy júniusi New York állambeli előválasztás azonban alaposan felborzolta a kedélyeket. A megszokott levélszavazat-mennyiség tízszerese érkezett a választási bizottságokhoz, és minden ötödiket érvénytelennek nyilvánítottak, mert vagy későn érkezett, hiányzott róla az aláírás vagy a postai bélyegző. Komolyabb csalásra utaló jelek azonban itt sem voltak az illetékesek szerint. Trump elnök viszont nyíltan megvádolta a bizottságokat, hogy kidobták azokat a voksokat, amelyeken az ő neve szerepelt.

Szeptemberben az amerikai igazságügy-minisztérium jelentette be, hogy Pennsylvaniában 9 katona levélszavazatát érvénytelenítették, és ebből 7 Donald Trumpnak szólt. Az ügyben vizsgálat indult, de nem sikerült bebizonyítani e szavazatok szándékos kidobását.

Mint ahogy annak a feltételezésnek sincs alapja, hogy a levélszavazás a demokraták nagyobb részvételének kedvezne. Sőt, egyes elemzések szerint az érvénytelenített szavazatok többsége a Demokrata Párt jelöltjét támogatta.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Trump 2016-os győzelme három államban összesen leadott 80 ezer szavazaton múlt, ezekkel szerzett Michiganben, Pennsylvaniában és Wisconsinban egyaránt 1% alatti előnyt.

A levélszavazatok hitelesítésének számos módját alkalmazzák az Egyesült Államokban. A hatóságok ellenőrzik, hogy a szavazólapok a választópolgárok bejelentett lakcíméről érkeznek-e, és aláírást is kérnek a borítékokra, amelyet összehasonlítanak az illető más hivatalos kézjegyével. Vannak államok, ahol a szavazó valamilyen fényképes személyi okmányának fénymásolatát kérik mellékelni. Az amerikaiaknak nincsen európai típusú személyi igazolványuk, ezért ez a rendelkezés sokaknak okozhat gondot, mert a New York-i Brennan Center for Justice friss felmérése szerint az állampolgároknak 11%-a, kb. 21 millió ember nem rendelkezik hivatalos fényképes azonosítóval.

Előfordul olyan is, hogy a voksoló aláírása mellé még egy tanú aláírása is kötelező, sőt, Montanában, Oklahomában és Mississippiben csak közjegyző által hitelesített aláírást fogadnak el. Észak-Karolinában pedig a szavazó ugyanúgy nyomon követheti voksa útját a feladástól a beérkezésig és nyilvántartásba vételig, akár egy on-line rendelésnél.

Az idei rendkívüli körülmények miatt biztosan nem lesz végeredmény november 4 reggelére, mert várhatóan jóval nagyobb mennyiségű levélszavazatot adnak le.

Az máris kiderült, hogy 25 államban csakis a feladás dátumának kell legkésőbb november 3-inek lennie, a beérkezési határidőt egy héttel eltolták a postahivatalok várható túlterheltsége miatt, de például Washington államban november 23-ig fogadnak el beérkezett szavazatokat.

A levélszavazással való tömeges csalás Trump-féle összeesküvés-elméletének már csak az egyes államok eljárási különbözőségei és a nem egyidejű beérkezési határidők miatt sincs sok realitása, mert olyan szervezettséget igényelne, hogy az rögtön nyilvánvalóvá válna a közvélemény előtt.

Ezt hangoztatta a múlt héten Christopher A. Wray, az FBI igazgatója is, aki szerint történelmi távlatokra visszatekintve sem volt még példa országosan koordinált csalási kísérletre fontos választáson sem a levélben, sem a személyesen történő szavazások során. Nyilatkozata azonnal gúnyos-haragos megjegyzést váltott ki a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows részéről, aki szerint Wray még saját hivatali e-mailjeit sem találja meg.

A szövetségi nyomozó iroda és a belbiztonsági minisztérium egyébként a tv-vita előtt 24 órával adott ki közös nyilatkozatot arról, hogy milyen dezinformációs veszélyek várhatók az elnökválasztás idején és az azt követő hetekben.

Ebben mindenekelőtt külföldi ügynökök és kíberbűnözők tevékenységére figyelmeztettek, akik különböző on-line felületeken megpróbálják manipulálni az amerikai közvéleményt, lejáratni a választási folyamatot, és aláásni az ország demokratikus intézményeibe vetett bizalmat.

Egyúttal azt is közölték, hogy mindeddig semmi jele nem volt az amerikai választási infrastruktúrát érő kibertámadásnak.

Az bizonyos, hogy a hivatalban lévő elnök mindent megtesz a levélszavazás nehezítésére. E stratégia része volt, hogy Trump augusztusban megtagadta az amerikai postahálózat költségvetésének emelését és nem is titkolta indítékát. Annyit máris elért, hogy megrendülőben a bizalom.

Az NBC és a Wall Street Journal felmérése szerint a megkérdezetteknek csak 45% bízik a szavazatszámlálás pontosságában. Négy évvel ezelőtt ez az arány 59% volt. Még feltűnőbb, hogy a republikánus szavazóknak 70% hangoztatta kételyeit.

Minél lassabban születik eredmény, annál erőteljesebben kérdőjelezheti meg a vesztes a választások tisztaságát, és ha Donald Trump veszít, az eddigi magatartása és a tv-vitában tett kijelentései alapján biztosak lehetünk abban, hogy élni is fog ezzel a lehetőséggel.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
coovid1.jpg

Pár óra alatt jutott az intenzív határára, kétoldali tüdőgyulladást okozott a koronavírus a fiatal férfinak

Megírta a kálváriáját, jó orvosai voltak, de a jó fizikai állapota megtévesztő volt. Nagyon kevésen múlt, hogy nem lett súlyosabb a vége.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 10.


hirdetés

A fiatal, sportos férfi nem hitte volna a fejfájással kezdődő betegségnél, hogy rövidesen kórházban, oxigénmaszk alatt találja magát a Covid-osztályon. A jó fizikai állapota eltakarta azt, hogy valójában kétoldali heges tüdőgyulladást okozott nála a vírus, és épp időben ment be a kórházba.

Naplószerűen írta meg a tapasztalatait, az engedélyével adjuk közre az írását.

"Covid 19 – kétoldali tüdőgyulladás „kalandom”

Kedves Olvasó!

Az alábbi beszámolót edukatív/életmentő jelleggel hozom létre, sajnos a gyógyulásom óta már hallottunk fiatal hölgyről, akit a háziorvos telefonon keresztül kezelt és otthon életét vesztette. Igyekszem figyelni a dátumokra és a tünetekre, váljon hasznodra az esettanulmányom.

hirdetés

NYUGODTAN OSSZÁTOK A TÖRTÉNETET ÉS TANULJATOK BELŐLE MINÉL TÖBBEN!!!

Fontos fizikai információk:

88 kg/192 cm vagyok, egész életemben sportoltam, mindig helyesen táplálkozva, bőven átlag feletti fizikummal (50-60 felhúzás és saját testsúlyos fekvenyomás nem jelent gondot), vagyis, a „lerobbanásban” nem jelent előnyt, ha fiatal vagy, ha sportolsz, ha a vírus a tüdődet támadta meg, akkor szakértő orvosi kezelésre lesz szükséged.

09.15.: enyhe fejfájással zártam a munkanapot, másnap, 16-án hidegrázásra ébredtem.

09.16.: 38,5 fokos lázra beálltam, ezen nem igazán segített semmi sem. Orvossal konzultáltunk telefonon, 09.18-ra adott időpontot, az alacsony láz miatt gyenge vírusra tippelt.

09.18.: továbbra is 38,5 a láz, bármilyen lázcsillapító csakis dupla dózisban képes 2-3 óra erejéig lejjebb vinni. Az orvos megvizsgált, majd antibiotikumot írt fel (a kórházban visszaigazolták, hogy jól járt el, és nagyon jó gyógyszert kaptam). Ekkor este nehézkesen vettem levegőt, az alvás nem volt túl jó, különösen a lázzal.

09.20.: az alvás már viszonylag jól ment köptető segítségével, az antibiotikum még nem sokat hatott, hétfőre (09.21.) voltam visszarendelve kontrollra.

09.21.: az orvos elküldött tüdőröntgenre, és 09.24-re adott időpontot, hogy átnézzük, mi a helyzet.

09.22. - felpörögtek az események: a beszéd elkezdett nehezemre esni, és a levegőt is elkezdtem kapkodni, a lázam 39 fok fölé emelkedett 1 heti enyhe láz után. Ekkor 17 órára befáradtam a kórházba, ottani „távdiagnózis” alapján nagy baj volt a tüdőmmel, így hallgatva a szép szóra, „beszaladtam”.

Ami várt: végtelenül korrekt csapat, azonnali vizsgálat, a covid teszt megérkezéséig saját kórterem és azonnali kezelés. A tüdő CT-t még este elvégezték, megkaptam az 50%-os (maximális) oxigéntámogatást, és vagy 8 db infúziót az éjszaka során. Bár a covid teszt nem érkezett meg 2 napig, a CT-n látszott mi a helyzet.

09.23. - Az AGY – egy nagyon fiatal, de roppant lelkes, olvasott, képzett, egyszerűen zseniális doktor úr kezébe kerültem, akivel mindent meg tudtunk beszélni. A jó fizikai állapot sajnos becsapott mindenkit, engem is, mert a tüdőm nagyon rossz passzban volt, kétoldali, heges, COVID tüdőgyulladás volt, amire a doki nem tudta eldönteni intenzívre tegyen, vagy nem. A terápia 5 napos, 2 kritikus napban állapodtunk meg, amit mozdulatlanul, maximum oxigénen kellett töltenem. – Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag pár óra alatt jutottam oda, ahova, az érzelmi összeomlás itt elkerülhetetlen volt.

Lapozz a folytatásért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
beteg.jpg

Egy koronavírusos naplója: „Attól is fulladok ha felülök oxigénnel, nemhogy anélkül 10 lépést tenni”

'Úgy tűnik ki kell lőni az immunrendszerem, mert túl agresszívan áll a dologhoz... Ezzel elvileg elkerülhető az intenzív, viszont fél évig még folyamatosan vissza kell járnom kontrollra' - írja Viktória, aki már jobban van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 12.


hirdetés

Viktória elkapta a koronavírus-fertőzést. Ő egyike azoknak, akiknél súlyos tüneteket produkált a betegség, ezért kórházba is került. Hogy milyen tünetei voltak, hogyan élte meg az első napokat, majd a nehéz időszakot, milyen kezeléseket kapott és hogyan változott az állapota, erről is beszámolt a közösségi oldalán. Írását - engedélyével - változtatás nélkül közöljük.

"Október 1. csütörtök

Enyhe köhögés, fejfájás, kicsit gyengébbnek érzés. Gondoltam csak meghűltem, hamar jött az ősz. Este hazaérve a biztonság kedvéért lázmérés: 37,5. Elhatározás, hogyha holnapra nem lesz jobb, táppénz.

Október 2. péntek

38,2-re ébredés. Orvost felhívni, a biztonság kedvéért tesztet kérni, visszapihenés. Délután megérkezett a mentő, tesztlevétel nagyon aranyos mentőkkel, vissza pihenni. Esti láz 38,4.

hirdetés

Október 3. szombat

Várakozás, közben az orrom is folyni kezd, tüsszögök, ízeket érzek, hurrá, ez tuti nem covid. Reggel 37,2 este 38,6. A köhögés nem javul.

Október 4. vasárnap

Egyre biztosabban levés abban, hogy nem covid. Közben ezért csekkolni az ügyfélkaput, a köhögés rosszabb. Reggel 37,1 estére 38,4.

Este felkerül a teszt eredmény: pozitív. Főnöknek és mindenkivel akivel érintkeztem felvenni a kontaktot, ágyba ájulás.

Október 5. hétfő

Gyanúsan nem érezni a párásítóba rakott illóolajat. Az illóolajnak magában sincs illata. Csak alapízeket érezni, de azt töményen. Reggeli láz 38,2 az esti 38,9. Hűtőfürdő nem segít. Bevenni antibiotikumot, amit felírt a háziorvos és mindent ami kell, folyamatosan vitaminnal támogatni a szervezetet. A köhögés egyre rosszabb, már a tüdő is hörög kilégzéskor. Elfáradni a pisilni kimenéstől is.

Október 6. kedd

Literszámra vizet inni, fekve nem lehet pihenni mert köhögőroham. Ülve lehet létezni. A reggeli láz 38,5 az esti legmagasabb 39,2.

Az éjjel a legrosszabb, felmegy a láz és a létezés is fáj.

Október 7. szerda

A köhögés egyre rosszabb, a láz nem megy le. A reggeli hőmérséklet 38,4 az esti legmagasabban 39,4. Éjjel vacillálni a mentőn, macskamegoldás, hogy máshol legyen, mentőhívás, a láz nem megy le.

Fél egy körül mentőérkezés, oxigén, ekg, kutyafüle, Szent László. Infúzió és véralvadásgátló, aztán nagyjából pihenés.

Október 8. csütörtök

Reggeli hőmérséklet 37,1 este felment 38,8-ra is amit csak tizedekkel vitt le az infúziós lázcsillapító. Ct; csúnya tüdőgyulladás. Orrba kapott oxigén helyett már maszk. Várni az újabb pokoli éjszakát.

Október 9. péntek

A hajnali láz egyre magasabb, 39,4 most (5:50). Aludni nem lehet, mert vízszintesben hörgő és köhögő roham, az ágy meg nem eszázadi és képtelenség megemelni a párnarészt, mert csak egy deszka. Másik ágy nincs, mert fullon van a kórház. Gyógyszert max reggel kaphatok, merthogy addig nem tudnak mit csinálni és még vért is kell venniük, de csak az egyik karomon találták meg az ért, abban van az infúziónak való. A másik már bevérzett a keresgéléstől. A reggeli vizitnél végül intravénás lázcsillapító, az úgy néz ki 38-ra levitte egy darabig. A tüdő nem jobb, a doki szerint a ct-n látszik hogy mindkét oldalt gyulladt, de a sztetoszkóppal csak jobboldalt hallja zörögni.

Összekaptam magam és ma sikerült letusolni meg hajat mosni és már éreztem az illatát a pieréknek, úgyhogy ez jó jel. De csak pici helyiségben vagy ha valami nagyon közel van az orromhoz. Az ízlelés szinte teljesen visszajött, amit kicsit bánok, mert tegnap a láztól nem tudtam enni, ma meg azt a pár falatot se nagyon sikerült, annyira nem sikerült az ebéd (pedig nem vagyok finnyás!).

Elvileg most 5 napig ugyanazt a milliós gyógyszert kapom meg, amit Trump is és sokan mások hatásosan, közben az antibiotikumot a középsúlyos tüdőgyulladásra.

Az esti hőmérséklet eddig 37,7 ami sokkal jobb, mint eddig, láz szempontjából jobban is érzem magam, de maszk nélkül meg még azzal is fulladok.

Hát ez nem jött be. Megugrott a lázam, úgyhogy kaptam lázcsillapítót mielőtt megint 39 fölé menne, vettek vért tenyésztésre meg artériából mert nem elég az oxigén aztán még kapok estére gyógyszert. Fun fact: elég mélyen van az artériám ahhoz, higy egy mély személyiségnek merjem magam mondani.

Október 10. szombat

Kicsit magamhoz tértem, hajnalban megint felment a lázam 39 fölé, azóta 2x kaptam infúzión paracetamolt, eddig úgy néz ki, ez jobban bejött, mint az algopiryn. Elvileg van olyan gyógyszer amit kaphatok, le fogja vinni ezektől a gyulladásokból kialakult folyamatos magas lázat, jej. Nekem már mindegy csak vége lehetne, mert egy nyomorult éjszakát nem tudtam eddig végigaludni.

Meg kell várni a laboreredményeket, figyelik hogy hogy reagál a szervezet a kezelésre, azt mondta a doktornő, hogy a pakliban benne van az intenzív is, de csak ha nagyon nem javulok vagy ha nagyon elfáradt a szervezetem. Egyelőre még bírom a sok szurkálást. Csak wc-re menni kínszenvedés, attól is fulladok ha felülök oxigénnel, nemhogy anélkül 10 lépést tenni és végigmenni a mosdós procedúrán. Ja és az ajakherpeszem is kijött, meg se lepődök.

Na, hát... Úgy tűnik ki kell lőni az immunrendszerem, mert túl agresszívan áll a dologhoz és a labor szerint nem javulok. Ezzel elvileg elkerülhető az intenzív, viszont fél évig még folyamatosan vissza kell járnom kontrollra...

Megtörtént a kezelés, azóta kaptam antibiotikumot is. Meg szteroidot egy ideje, vár rám éjjel meg hajnalban is vérvétel az immunkilövés miatt. Nem akarom elkiabálni, de eddig 36,7 ami szerintem jó jel, maradjon is.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
szeretest.jpg

Szeressük a testünk, de még mindig itt tartunk?! - Fotókon az igazi női szépség

Ti mertek természetesek lenni egy fotón? Meritek nem behúzni a hasatokat?
Szajki-Vörös Adél, fotók: Instagram - @szeretest - szmo.hu
2020. október 13.


hirdetés

Mostanában gyakran jönnek velem szembe - vagy én vagyok érzékenyebb rájuk - olyan fontos női témák, mint a #metoo utóélete, a testképünkkel való viszony, vagy a gender-egyenrangúság. Valóban elértünk valamit 2016 óta, és valóban, ma már nem csak a kilencvenes évek Kate Mossjai, azaz csontkollekció-modelljei árasztják el a kifutókat, de legfőképp a magazinokat és a közösségi média legnépszerűbb felületeit.

Elég Ashley Grahamre gondolni, aki formás domborulataival és vállalt pocakjával-hurkáival lopta be magát a szívünkbe és égett képe a férfiak retináiba. Számos projekt, fotós, kozmetikai márka nem először áll ki a női szépség relativitása és sokfélesége mellett, évek óta lelkesen néztem azokat a ritka reklámokat, melyekben a mindenféleség állt a középpontban a tökéletesség helyett.

Nekem mindegy volt, milyen termékhez van kapcsolva, de

hirdetés

a gömbölydeden, életvidáman mosolygó, fehérneműs, önfeledt nők látványa egy csomó mindent szembe juttatott, ami hiányzik az életünkből: a rivalizálás nélküli összetartást, egymás lenyomása helyett a másik felemelését, és a legfontosabbat, amit szerintem még mindig a legtöbben nem tanultunk feltétlenül meg: önmagunk szeretetét.

És ezen a ponton mindig elszomorodom. Mennyivel áll közelebb az önszeretethez az a férfi, aki munka után felteszi a lábát egy bútordarabra és bűntudat nélkül elkortyol egy sört, mint egy nő, aki mindezt nem teszi meg, mert bűntudata és – legalábbis azt hiszi - feladatai vannak? Sokkal közelebb áll! Az önszeretet persze első körben a leglátványosabb módon a testünk szeretetével kezdődik. Ha ezen a vizsgán elbukunk, a rossz tulajdonságainkat hogyan szeretjük? Maximum elrejtjük, szégyelljük őket, vagy dacolunk velük.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A tegnapi kitöltős instagram storynkra annyi fantasztikus is apró szépségrészletet írtatok, hogy elgondolkodtam azon, vajon miért nem ezekbe kapaszkodunk? Hova tűnnek ezek az egyedi vonások, amiket annyira szeretünk, amikor máshoz hasonlítjuk magunkat? És ezen gondolatmenet közben kitaláltam egy játékot. Elmondtam magamnak, hogy mi az a 3 dolog, amit a legjobban szeretek magamban külsőre. És mi az az egy, amit másban nézek meg mondjuk és állapítom meg, hogy nekem is lehetne olyan. És utána feltettem magamnak a kérdést, hogy a 3 legszeretettebb jellemzőmből melyiket adnám oda cserébe azért az egyért, ami másban tetszik. És bizony rájöttem, hogy egyiket sem. Azok az enyéim és nagyon nagyon szeretem őket! Szoktuk mondani, hogy mit meg nem adnék, hogy nekem olyan lapos hasam legyen...és akkor a kérdés: melyik kedvenc tulajdonságos adnád a hőn áhított vonásért? A hasam és az írás: Szandra Fotó: @katagraphyphotos

@ szeretest által megosztott bejegyzés,

Én azért vagyok szomorú - de közben örülök egyszerre a szereTest projektjének -, mert 2020-ban még mindig itt tartunk. A múltkor azt álmodtam, hogy egy férfi ismerősöm megjegyezte, nagyobb lett a hasam. Szültem, vazze! Sose lesz ugyanolyan. De a legrosszabb az egészben az volt, hogy az álmomban lenéztem és megállapítottam, tényleg nagyobb lett. És nem tetszett. Ez az álom ébresztett rá sok mindenre.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
mrichard-dozsa-gyorgy-uti-halalos-baleset-jogositvany-nelkul.png

Nem értem, miért ül újra kocsiba az, aki halálos balesetet okozott és elítélték érte

És akit végleg eltiltottak a vezetéstől. Miért? Ha valaki tudja a kérdésre a választ, írja meg, legyen szíves.
SzE, Fotó: Szeretlek Magyarország archívum - szmo.hu
2020. október 13.


hirdetés

Valami nagyon furcsa azzal kapcsolatban, ahogyan itt, Magyarországon bizonyos ügyeket kezelnek. Mintha nem lenne mindig, mindennek következménye.

Példa erre M. Richárd esete.

Nem tudom, van-e bárki, aki ne ismerné a nevét. Ha valaki mégsem ismerné, pár mondatban összefoglalom, mit kell róla tudni.

A férfi 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, autójával a Dózsa György úton halálos közúti balesetet okozott - ezt nem én állítom, ez a Budai Központi Kerületi Bíróság 2017 augusztusi közleményében áll. M. Richárd a kocsijával összeütközött egy másik autóval, amelyet a sofőr nem teljesen szabályosan vezetett, például nem a szabályoknak megfelelően kanyarodott. Az ütközésben két ember meghalt.

hirdetés

Az ügyészség szerint M. Richárd a balesetkor 130-cal is száguldott, szerinte 100-nál nem ment többel. A bíróság súlyosbító körülménynek értékelte, hogy mobiltelefont használt vezetés közben, azt is, hogy büntetett előéletű és engedély nélkül vezetett a balesetkor.

A bíróság M. Richárdot idén szeptember végén elsőfokon 4 év fogházra ítélte és véglegesen eltiltotta a vezetéstől. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy újra autóba üljön - jogosítvány nélkül.

A Bors ugyanis azt írja, hogy M. Richárd múlt héten egy német rendszámú Mercedest vezetett. Egy szemtanú azt állította, a férfit Budapesten, a Váci úton igazoltatták a rendőrök, az intézkedés után pedig lezárta a kocsiját és gyalog hagyta el a helyszínt.

A Bors megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy október 7-én este fél 11-kor közúti ellenőrzés során igazoltattak egy 43 éves férfit, aki azt mondta a rendőröknek, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök ezt leellenőrizték, ekkor kiderült, hogy a férfi ellen bírósági eljárás van folyamatban, amelynek jogerős ítéletéig bevonták a vezetői engedélyét.

Akkor még egyszer:

1. Halálos balesetet okozott.

2. Ezért fegyházbüntetésre ítélték.

3. Eltiltották a vezetéstől.

4. És megint autóba ült, megint jogosítvány nélkül.

MIÉRT?

Mi járt egészen pontosan M. Richárd fejében a történtek után? Mire gondolt? Hogy a bírósági ítélet nem számít? Vagy arra, hogy úgysem veszik észre? És mi késztette arra, hogy újra vezessen, miután eltiltották tőle?

Miért ült megint jogosítvány nélkül a volánhoz egy héttel azután, hogy ettől eltiltották?

Mi volt ennyire fontos, sürgős vagy kihagyhatatlan? Egyáltalán hogyan juthat kocsihoz az, akit a vezetéstől eltiltanak, jogsija sincs, és jogerősen elítélték baleset miatt?

És a bíró, miután megszületett az ítélet a Dózsa György úti halálos baleset ügyében, miért nem látta indokoltnak a letartóztatását? Hiszen akkor is jogosítvány nélkül, a sebeséghatárt átlépve vezetett. Másrészt elítélték. Letöltendő börtönre. Éppen a bíróság értékelte súlyosbító körülménynek, hogy engedély nélkül vezetett a halálos baleset idején.

Lesz következménye a történteknek? És ha igen, mi lesz az?

hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!