hirdetés
Trónok harca: a rész, ami után teljesen másképp nézel a sárkánykirálynőre
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 13.


hirdetés

Jon csak néz bután, ahogy mindig, és már ő is tudja, hogy nem volt jó ötlet örökké szóló hűséget fogadni. Magányos harcosként egyedül próbálja feltartani katonáit, és védeni az ártatlanokat. Nem sok sikerrel.

Arya és a Kutya a menekülő nép között próbál utát törni a palotáig, hogy leszámoljanak ellenfeleikkel. Mikor azonban odaérnek, Clegane meggyőzi Aryát, hogy forduljon vissza, és válasszon más sorsot magának. Őt egész életében a bosszú vezérelte, ne akarjon olyanná válni, mint ő. Arya egy kis riadt habozás után megfogadja a tanácsát, és először kiejtve a Kutya keresztnevét, megköszöni Sandornak.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de még így a 8. évadban is mosolygok rajta, hogy “magyar” neve van. Viszont nekem egy kicsit hiteltelen volt, ahogy a Nightking Slayer gyilkológép egyszercsak visszaváltozik kislánnyá, és habár minden cselekedetét a bosszú határozta meg, most hirtelen hátat fordít céljainak.

Eközben Jaime egy kis kitérővel igyekszek Cersei megmentésére. A “legostobább Lennister” úton Királyvár felé elfelejtette levenni aranykesztyűjét, így felismerték és elfogták. Segítői tisztségét kihasználva Tyrion segít neki a szökésben. Ekkor még hisz abban, hogy ha Jaime megszökteti Cerseit, elkerülhető a vérontás. Tévedett, nem is tudom hányadszorra, ebben az évadban.

Csak nekem tűnik úgy, hogy Tyrion már közel sem az az okos és rafkós karakter, mint a sorozat elején?

Kicsit olyan, mintha az elmúlt részek alatt Tyrion azért vesztette volna el a humorát, és az éles eszét - szóval minden szerethetőt a karakterében - hogy ne fájjon majd annyira nekünk, ha végül őt is kinyírják a sorozatban. Nagyon remélem, hogy nem lesz igazam. Mindenesetre megható rész, ahogy a testvérek ölelkezve elbúcsúznak egymástól. Az érzelmes jelenet tulajdonképpen előrevetíti, hogy nem fognak többé találkozni.

Időközben a Vörös toronyban Cerseinek is leesik, hogy a háborút elvesztette. Tanácsosa és a Hegy oltalma alatt menekülőre fogja. Ekkor érkezik meg Clegane, hogy megölje bátyját. Hiába mondja neki Cersei, hogy maradjon mellette, és hiába utasítja Qyburn mester is, a Hegy - egy végre váratlan - gyors csapással úgy falhoz vágja a tanácsost, hogy annak kifolyik az agya: Frankenseint megölte teremtménye. Ezt követően Cercei megilletődve eloldalaz az egymásra kiélezett fivérek mellett.

A két Clegane várva-várt összecsapásban küzd egymással az apokaliptikus háttér előtt.

A Trónok harca legjobb párbaja ever!

A Hegyről átalakulása után most először lekerül a sisak, és én egy pár pillanatig nem értettem, hogy került rá Varys hullájának a feje. Gondolom tök véletlenül, de elég durván hasonlítottak egymásra.

A testvérek párbaja közben azt hittük, megismétlődik a Viperán is alkalmazott szemkinyomós kivégzést. Végül azonban Sandor egy Dugovics Titusz mozdulattal a lángoló mélybe veti magát bátyjával. Láthattuk, hogy a tűztől való félelménél is erősebb volt a bátyja iránti gyűlölete.

A parton Cersei szeretői is összecsapnak. Euron azzal hecceli Jaime-t, hogy ha őt megölni, akkor duplán lesz “Királyölő.” Kicsit sokat képzel magáról, mert hát igazából ugye nem is király. Szó-szó végül mindketten halálosan megsebesítik egymást. Jaime ennek ellenére a Die hard filmeket túlszárnyaló kitartással siet tovább Cerceihez. Mit neki két kard döfés az oldalába.

Nos, aki az előző rész végén abban reménykedett, hogy Jaime valójában Cersei megölését tervezi, és majd szerelmesen visszalogavol Briennhez, az most biztosan leforrázva érzi magát.

A térképpadlós teremben találnak egymásra. Cercei alig hisz a szemének, és sírva borul Jaime nyakába. Igaz, hogy meg akarta öletni, de hol van már a tavalyi hó? Együtt menekülnek tovább, ám a sárkány koponyás kriptában zsákutcába kerülnek.

Cersei realizálja, hogy meg fog halni ez a baba is, kétségbeesik, Jaime pedig nyugtatja azzal, amivel mindig is: most csak ők ketten számítanak. Egymásba kapaszkodva lelik halálukat, amikor rájuk omlik a mennyezet.

Évadokon keresztül utáltuk Cerseit, és hiába volt az egyik legkegyetlenebb szereplő, végül igazi érzelmeket mutatott, és vérfertőzés ide vagy oda, én megsirattam a szerelmespár halálát. Ami mellesleg úgy történt, ahogy Jaime mindig is kívánta: a szeretett nő karjaiban.

Amilyen vontatottan indult ez az epizód Daenerys szomorkodásával és Varys kivégzésével, annál jobban felpörgött a csatára. Ebből a részből sem spórolták ki a CGI-t. A sárkány látványosabbnál látványosabb jelenetekben tulajdonképpen az egész várost és lakóit hamuvá égette.

A pusztítást és az emberek félelmét legjobban Arya szemszögéből követhetjük nyomon, aki sárkánytűzön, hamun és hullákon átgázolva esik-kel, igyekszik kifelé Királyvárból. Közben próbál segíteni a menekülőknek, de hiába. Az Éjkirály ellen hős tudott lenni, most mégis tehetetlen. Azt viszont nem értem, mi szükség volt a rész legvégén arra a giccses, mesebeli, fehér lovas jelenetre.

Az 5. részt végignézve biztosan sok rajongó kapott sokkot, hiszen egész egyértelművé vált, hogy itt már nem lesz happy end: Daenerys és Jon nem ülnek kézenfogva a Vastrónra.

Tulajdonképpen nem lehetünk elégedetlenek. Az őrület jó fordulat volt. Többen karakterhűtlenségre panaszkodnak, de ha belegondolunk, és visszatekintünk, Daenerys vérengzését jól előkészítette a sorozat. Kíváncsian várjuk a végkifejletet, mert a sorozat csavaros logikájából kiindulva, még mindig nem lehetünk biztosak abban, ki ül végül a Vastrónra - már amennyi maradt belőle.

Képek forrása: Youtube


KÖVESS MINKET:

hirdetés
7 durva baki a Trónok harcából, ami még a starbucksos poharat is übereli
Nektek is feltűntek ezek?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Még a legjobb filmek és sorozatok készítői is véthetnek olykor hibákat, ez alól a Trónok harca sem kivétel. Nemrég beszámoltunk arról a hatalmas bakiról, ami az egész világot bejárta: az utolsó évad negyedik részének felvételekor ott maradt az asztalon egy starbucksos kávéspohár Daenerys előtt. Ráadásul a nem túl korhű elem a 15. perc környékén többször is felbukkan. Miután ez hatalmas felháborodást keltett, a HBO egy vicces magyarázattal állt elő, de az ötödik rész után megint figyelmesek lettek egy furcsaságra a fanatikusok. Egy képen ugyanis az látszik, hogy Jamie-nek hús-vér keze van, ami ugyebár lehetetlen.

Ezek után a Bright Side összeszedett még jó pár bakit, ami a Trónok harca eddigi részeiben előfordult, néhány pedig tényleg durvább, mint Daenerys Starbucks-pohara.

1. Havas Jon gumiszerű kardja

2. Modern locsolórendszer egy ókori városban

3. Jegygyűrű a Makulátlanok egyik harcosa ujján

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
Most egy ásványvizes palackot felejtettek a Trónok harca egyik jelenetében
A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 20.Még mindig nem tudni, hogy szándékos-e vagy sem, de egyre több baki bukkan fel a Trónok Harca háza tájáról.

Volt ugye Jamie keze, ami egy fotó erejéig visszanőtt, aztán a Starbucks-pohár, ami az asztalon maradt egy jelenetben.

Most egy újabb szomjas és figyelmetlen színész felejtett valamit a díszletben, ami ezúttal egy Samwell Tarly lába mögött felejtett ásványvizes palack volt.

A csapat rendre úgy reagál, hogy a folyamatos bakizás oka nem marketingfogás, hanem egyszerűen figyelmetlenség.

Lapozz, ha látni szeretnéd a bakit:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Trónok harca: megrendítőnek szánták az utolsó részt, de nem jött össze
Véget ért a nyolcadik, utolsó évad, elvarrták a szálakat. Nagyon be akarták már fejezni. Vigyázat, SPOILER!
Orosz Emese cikke - szmo.hu
2019. május 20.Egész múlt héten azon törtem a fejem, vajon hogyan lehet lezárni egy ekkora trilógiát csupán a maradék 75 percben. Hát így.

Összecsapták a befejezést, de az utolsó részből azért kiderült, ki ülhet a vastrónra. Illetve oda pont nem, és az is kiderül, miért nem.

SPOILER!

Érdekesség, hogy az utolsó részre ismét változtattak picit az intrón. Királyvár felperzselése után a mechanikus váracskán is látszódnak a pusztítás nyomai.

A főcímet követően a változatosság kedvéért a Trónok harca utolsó évadának utolsó része is vontatottan indul. A felégetett város hamulepte utcáin Tyrion a palotába tart. Végigsétál a felégetett termeken, s vele együtt mi is újra bejárhatjuk azokat a helyszíneket, ahol családja 8 évadon át szőtte a terveket és intrikákat.

Vicces, hogy gyakorlatilag az egész város téglákra esett, az alagsorban három kő elmozdításával Tyrion mégis megtalálja testvérei holttestét. Miközben ő könnyek közt, dühösen csapkodja a téglákat, Daenerys beszédet intéz katonáihoz, a megmaradt dothrakiakhoz és a makulátlanok seregéhez.

Ahogy az előző részben a Cleganebowl előtti scene, úgy ez alkalommal a Daenerys sárkányszárnyas belépője volt a rész legháttérképgyanúsabb felvétele.

Daenerys beszéde egyébként erősen emlékeztet valamiféle kommunista gyűlésre: molinóként lelógatott hatalmas zászló, magasba lendülő sarlók és a világ népeinek “felszabadításáról” szóló őrült monológ a történelemkönyvekből is ismerős lehet.

Miután Tyrion a királynő lábai elé dobja a segítői kitűzőt, börtönbe kerül. Jon meglátogatja, és az epizód első harmada tulajdonképpen egy köztük zajló hosszú, unalmas moralizálás arról, mi a helyes, illetve mit kellene kezdeni a bekattant Sárkánykirálynővel.

Jon szokás szerint nem is érti, mit keres itt, hogy került ebbe a szituációba, és nyűglődik azon, hogy neki kell jó döntést hozni és cselekedni. Végül rászánja magát, és felkeresi Daeneryst. Újabb poszterre való jelenet, amikor a hamulepte sárkány felemelkedik, hogy a bejáratnál megszagolja Jont.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Emilia Clarke megható Insta-posztban búcsúzik a Trónok harcától
Az utolsó évad zárórésze előtt jó néhány fotót posztolt a színésznő, aki bevallotta: szavakkal nem is nagyon tudja kifejezni, mit jelentett neki a sorozat és a karaktere.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. május 19.Emilia Clarke, a hamarosan kifutó Trónok harca Daeneryse hosszú Insta-posztban búcsúzott a sorozattól és karakterétől. Több fotó kíséretében arról ír, milyen nehéz szavakkal kifejeznie, mit jelentett neki ez a szerep és a 8 évadnyi forgatás, ami annyira meghatározó volt számára, hogy nőként, színészként és emberként is formált rajta. A rajongóknak is köszönetet mondott: "nélkületek mi sem vagyunk".

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Finding the words to write this post has left me overwhelmed with how much I want to say but how small words feel in comparison to what this show and Dany have meant to me. The mother of dragons chapter has taken up the whole of my adult life. This woman has taken up the whole of my heart. I’ve sweated in the blaze of dragon fire, shed many tears at those who left our family early, and wrung my brain dry trying to do Khaleesi and the masterful words, actions (and names) I was given, justice. Game of Thrones has shaped me as a woman, as an actor and as a human being. I just wish my darling dad was here now to see how far we’ve flown. But to you, dear kind magical fans, I owe you so much thanks, for your steady gaze at what we’ve made and what I’ve done with a character that was already in the hearts of many before I slipped on the platinum wig of dreams. Without you there is no us. And now our watch has ended. @gameofthrones @hbo #love #motherofdragonsoverandout

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x