hirdetés
Tragikus baleset az M3-ason: a szülők meghaltak, három gyerek maradt árván
A Suzuki egy parkoló busznak hajtott nagy sebességgel. A szülőkkel utazott négyéves kisfiuk is, aki túlélte a szörnyűséget.
Fotók: Police.hu - szmo.hu
2019. április 26.


hirdetés

Tragikus halálos baleset történt az M3-as Budapest felé vezető szakaszán, a kisasszonytéri pihenőnél: egy Suzuki közel 100 km/órával egy álló autóbuszba csapódott, aminek következtében

ketten a kocsi utasai közül ott helyben meghaltak.

A buszban ülők nem sérültek meg.

Mint kiderült,

a Suzukiban egy család utazott, az áldozatok pedig a szülők voltak

- közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Négyéves kisfiukat hátul, a gyermekülésben vitték magukkal, szerencsére ő túlélte a borzalmas karambolt. A busz utasai szabadították ki az összeroncsolódott autóból, utána mentőhelikopter vitte kórházba.

A párnak a kicsin kívül még két gyermeke van, akik szintén árván fognak felnőni.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
24 órán belül három embert gázolt halálra a vonat ugyanannál a ligetfalui átjárónál
Először két fiatal halt meg értelmetlenül, azután egy kutyát sétáltató férfi.
Új Szó, Parameter, Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ/Pixabay - szmo.hu
2019. április 26.Halálos vonatbaleset történt szerda este Pozsony-Ligetfaluban, ahol két fiatal férfit gázolt halálra egy személyvonat - írja a szlovákiai Új Szó.

A lap szerint a két fiatal áldozat nem figyelt a tiltó jelzésre, és az érkező vonat elé lépett.

A kelet-szlovákiai származású fiatalok egy építkezési cégnél dolgoztak, és valószínűleg bevásárolni indultak a síneken át munka után.

A mozdonyvezető már nem tudta megakadályozni az ütközést, a fiatalok a helyszínen életüket vesztették - írja a Parameter.sk.

Nem ez volt az egyetlen baleset Ligetfalunál.

A Parameter azt írja, hogy néhány órával később hasonló tragikus baleset történt kb. 500 méterre attól az átjárótól, ahol elgázolta a vonat a két fiatalt.

Április 25-én, csütörtökön délután 2 óra körül egy kutyát sétáltató férfi került a vonat kerekei alá.

Súlyosan megsérült, a helyszínen meghalt.

Ligetfalunál így egy nap leforgása alatt hárman haltak meg vasúti balesetben.


KÖVESS MINKET:hirdetés
Szupertitkos katonai akció zajlott a Honvédkórházban: sebesült ukrán harcosokat ápoltak
Az oroszok elleni harcokban megsérült ukránokról biztonsági okokból beszélni sem lehetett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.2014 óta a magyar állam segítséget nyújt Ukrajnának - fejtette ki Kun Szabó István, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka. Azóta 39 katona gyógykezelését végezték el, pénteken három hagyhatja el gyógyultan a Honvédkórház intézményét.

Hozzátette: a kórház eddig is sok sérült katonán segített, s továbbra is kész erre, az ott dolgozó orvosok közül sokan katonai műveleti tapasztalatokkal is rendelkeznek.

Ljubov Nepop ukrán nagykövet megköszönte a magyar kormány segítségét, továbbá a kórház valamennyi dolgozójának a gondozást. Kiemelte: számítanak arra, hogy a továbbiakban is együttműködnek Magyarországgal abban, hogy erősebbé tegyék az európai platformot.

Azt mondta: az orosz agressziónak nincs vége, majdnem mindennap vannak sebesültek, áldozatok, ezért a segítségre továbbra is szükségük lesz.

A nagykövet sajtóérdeklődésre jelezte, biztonsági okok miatt nincs lehetőség arra, hogy felvételt készítsenek az ukrán katonákról vagy interjút készítsenek velük.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Két kórház is megtagadta a sebesült kisfiú ellátását édesanyja szerint – mindketten reagáltak az ügyre
A Bajcsy Kórház és a Semmelweis Klinika egyaránt közleményt adott ki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.Mi is beszámoltunk arról, hogy bot sértette fel egy két és fél éves kisfiú szemét kirándulás közben.

A szülők mentőt hívtak hozzá, de állításuk szerint két kórház is megtagadta az ellátást.

Mint azt az RTL Klubnak az anya elmondta, először elindultak a mentővel, ám útban a Bajcsy Kórház felé üzenet jött a diszpécsertől, hogy forduljanak vissza, mert nincsen gyermek aneszteziológus.

A riportban elhangzott, hogy ezután a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján azt mondták: nem tudják őket fogadni, mégis oda vitte őket a mentő.

Az édesanya elmondta, hogy ez volt az a pont, amikor "elszakadt a cérna". Azt mondta az RTL Klubnak, hogy kezében a gyerekkel, sírva kérte, hogy vizsgálják meg a kicsit. Ezek után végül itt mégis ellátták, és átküldték a kicsit CT-re a baleseti központba.

A baleset után 21 órával műtötték meg a sérült gyereket, aki azóta már jól van.

A Magyar Mentődolgozók szövetségének alelnöke szerint nem egyedi az ilyen eset. Oka lehet, hogy nincs épp szakember, vagy a technikai háttér nem megfelelő egy felnőtteket ellátó kórházban.

A Semmelweis Egyetem kórházából azt írták, hogy sürgősségi műtétre nem volt szükség, de a beteget soron kívül, a szakma szabályainak megfelelően ellátták. A mentők pedig azt válaszolták, hogy az érvényes szabályok szerint jártak el.

Az Index azt írja, hogy közben a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája is reagált a történtekre. A szerkesztőségbe küldött levelükben az áll, hogy a 2019. április 18-án, csütörtökön délután érkező, balesetet szenvedett gyermeket az intézményben

soron kívül, a szakma szabályainak megfelelően ellátták, függetlenül attól, hogy ezen a napon a klinika nem volt a sürgősségi ügyeletre kijelölt fővárosi intézmények között.

A Klinika a levélben azt írta, hogy kedden, szerdán, pénteken és szombaton látják el ezt a feladatot. A hét többi napján a protokoll szerint kizárólag az ügyeletes intézmények által megvizsgált, és továbbutalt legsúlyosabb állapotú 18 év alatti pácienseket fogadja.

"Az ügyeletes szakorvos a folyamatban lévő többi beteg vizsgálatát megszakítva, azonnal megkezdte a gyermek kivizsgálását. A szakmai elveket maximálisan figyelembe véve ultrahang és CT vizsgálatot végzett, melyek egyértelműen bizonyították, hogy látást veszélyeztető perforáló sérülés nem áll fenn, illetve idegentest sincs a szemben" - írja a Semmelweis.

"Bár az egyetem területén 0-24-ben működik gyermek aneszteziológiai ellátás, mivel sürgősségi műtétre nem volt szükség, a szemészeti beavatkozást másnapra tűzték ki. A szülők minderről teljes körű szóbeli tájékoztatást kaptak az ügyeletes orvostól."

A beavatkozás során szaruhártya sérülés és kötőhártya seb látszott, ezt a szakorvos ellátta. Mivel a kicsi aluszékony volt, a műtétet után az egyetem egyik gyermekklinikájára szállították megfigyelésre, azóta már el ki is engedték, és kétszer ment vissza kontrollvizsgálatra a szemészetre.

"A fent nevezett eset mellett, április 19-én, nagypénteken, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának ambulanciáján 93 beteg fordult meg, és 6 sürgősségi műtétet végzett a sebész team ügyeletese. A páciensek jelentős része más intézményekből átirányított ambuláns beteg volt."

A Bajcsy Kórház pedig a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Nem a gyermekaneszteziológiához értő szakember hiány áll az eset hátterében, hanem az, hogy kórházunk nem gyermekkórház, így 3 év alatti gyermekek aneszteziológiai műszeres felkészültséggel nem rendelkezünk. Ezért éppen a gyermek érdekében és a szakmai ajánlásoknak megfelelően történt az átirányítás a legmagasabb szintű, speciális ellátást nyújtó szolgáltatónak.

Az Önök által leírt esetben az Országos Mentőszolgálat Főorvosi és Szuperügyeleti Osztálya - Központi Ágynyilvántartó - bejelentkezése után azonnal a beutalási rendnek megfelelő, az ellátásra felkészült intézménybe szállították a sérültet.

Kórházunk Aneszteziológiai és Intenzív Osztályán jelenleg 16 szakorvos rendelkezik anszteziológiai szakvizsgával, melynek része a gyermek aneszteziológia."


KÖVESS MINKET:
hirdetés
Mészáros Lőrinc cége nyerte Magyarország történetének legnagyobb vasútépítését
Ők építhetik a Budapest-Belgrád vonalat, 750 milliárd forintért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 26.Az Index szerint az RM International Zrt.-ből, a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft.-ből és a China Railway Electrification Engineering Group Kft.-ből álló konzorcium az a titokzatos nyertes, aki a belgrádi vasútvonalat építheti, és akinek a nevét nem akarta elmondani Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Pekingben.

A lap szerint a harmadik cég miatt titkolóztak eddig, ugyanis az RM International Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltsége. A frissen alapított társaság vasútépítéssel foglalkozik, tulajdonosai pedig a Mészáros család tagjai közül kerültek ki.

Hozzájuk csatlakozott Halmi Tamás, aki a vállalkozó több cégében is vezető, valamint Sárváry István, aki szintén ügyvezető a Mészáros és Mészárosban.

A belgrádi vasútvonal az eddigi legnagyobb magyar vasútépítési projekt, 160 kilométert újítanak fel 750 milliárd forintból. A szerződéshez még meg kell egyeznie a kínai Eximbanknak és a magyar kormánynak a hitelszerződésről, de a tervek szerint 2020-ban már elkezdődhet a munka.

A beruházás valószínűleg soha nem térül meg.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x