hirdetés
cummings-1000x519.png

Gyűrűzik a Cummings-botrány, nagy a nyomás Boris Johnsonon

Hiába tartott Dominic Cummings rendhagyó sajtótájékoztatót a Downing street 10 kertjében, a lemondását követelik. Egy államtitkár már lemondott, mert nem tudta vállalni a helyzetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 26.


hirdetés

Továbbra is áll a bál Nagy-Britanniában Boris Johnson főtanácsosa miatt. Dominic Cummings tegnap ugyan kiállt az újságírók elé, azonban nem kért bocsánatot azért, hogy többször súlyosan megszegte a kijárási korlátozásokat. Angliában hatalmas felháborodást keltett az ügy, az emberek a lemondását követelik, ám Boris Johnson miniszterelnök egyelőre kiáll főtanácsosa mellett. Cummings nem ajánlotta fel lemondását, a miniszterelnökre bízza, hogy rendelkezzen sorsáról.

A brit politikai élet képviselői sorra szólalnak fel az ügyben, Paul Maynard parlamenti képviselő szerint védhetetlen Cummings pozíciója és azonnal mennie kell, egy másik képviselő, Scott Benton viszont azt nyilatkozta, hogy Cummings tette ésszerű volt.

Michael Gove miniszter szerint Cummings "vallomása" kimerítő, részletes és ellenőrizhető volt, ennek segítségével mindenki döntse el maga, mit gondol az esetről.

"A legtöbb ember meg fogja érteni, hogy Cummings nyomás alatt volt, felesége és fia egészségét helyezte az első helyre, és bebiztosította, hogy családként ne veszélyeztessék más emberek egészségét."

hirdetés

Laure Kuenssberg, a BBC politikai elemzője arról értekezett, hogy bár Cummings "rózsakertes" beszámolója nagyon részletes volt azzal kapcsolatban, miért is szegett törvényt,

a legégetőbb kérdés nem került megválaszolásra: mivel egyelőre szó sincs a lemondásáról, jelenléte segít vagy árt Boris Johnsonnak?

Robert West, a kormány hivatalos tanácsadó testületének vezető tudósa szerint "vákuum keletkezett a kormány szívében." A professzor a Guardiannek beszélt arról, hogy

a Cummings-botrány miatt az állampolgárok bizalma jelentősen megrendült a kormányzat irányába, és a közvélekedés jelenleg az, hogy nem lehet a kormányban megbízni.

West úgy gondolja, hogy a helyi és a regionális önkormányzatoknak szorosan összedolgozva kell majd mindezt orvosolniuk.

Cummings sajtótájékoztatója jócskán beárnyékolta Boris Johnson nagy bejelentését hétfőn, miszerint június 15-től az összes üzlet kinyithat Angliában.

Kedden a kormány egyik tagja, a Skóciáért felelős államtitkár Douglas Ross lemondott, és a következőképp indokolta:

"Olyan emberek is élnek a választókerületemben, akiknek nem adatott meg, hogy elbúcsúzzanak a szeretteiktől, olyan családok, amelyek nem gyászolhattak közösen, emberek, akik nem látogatták meg beteg rokonaikat, mert betartották az állami előírásokat. Nem tudom azt mondani a választóimnak jóhiszeműen, hogy ők rosszul csinálták, a kormánytanácsadó pedig jól.”


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
covid19_koronavirus.jpg

Nemsokára kiderülhet az igazság a koronavírusról? Több kínai tudós is nyugatra menekült

Donald Trump volt főtanácsadója szerint mégis lehet köze a vuhani szuperlabornak a világjárvány kitöréséhez.
A címkép illusztráció: Unsplash/kian zhang - szmo.hu
2020. július 12.


hirdetés

Több olyan kínai tudós is nyugatra disszidált, akik a koronavírus-járvány kitörése idején a vuhani víruskutató laboratóriumban dolgoztak - írja az Express Steve Bannonra hivatkozva.

Donald Trump egykori főtanácsadója azt állítja, hogy a disszidens kutatók ugyan még nem szólaltak meg a médiában, de már csak idő kérdése, és elmesélik a világjárvány elterjedésével kapcsolatban az igazságot. Bannon szerint a kínai tudósokat jelenleg a nyugati hírszerzők hallgatják ki, bár állítását semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani.

"Tudom, hogy bizonyos disszidensek az FBI-jal dolgoznak éppen együtt, hogy közösen megpróbálják felgöngyölíteni az eseményeket"

- fogalmazott az egykori stratéga.

hirdetés

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés
szandekosan-hajtott-a-toba-a-kinai-sofor.jpg

Szándékosan hajtott a tóba a kínai buszsofőr, aki miatt 20 másik ember meghalt

Így akart bosszút állni azért, mert egy városfejlesztési terv miatt lerombolták a házukat.
MTI, Fotó: Northfoto/Long Rui/Xinhua News Agency/eyevine, 2020.07.08. - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Az őt ért sérelmek miatt szándékosan hajtott bele egy tóba a buszsofőr múlt kedden a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban, tettével 21 ember halálát okozva - állapították meg a szerencsétlenség körülményeit vizsgáló kínai hatóságok.

A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap beszámolója szerint a sofőr amiatt akart bosszút állni, hogy egy városfejlesztési projekt keretében a helyi kormányzat lerombolta az otthonát.

A Csang vezetéknévvel azonosított, 52 éves férfinek tartós bérleti joga volt az ansuni kormányzat tulajdonában álló lakóhelyre, ám azt a viskónegyedek fejlesztését célzó egyik terv alapján lebontásra ítélték. Csang telefonon panaszt tett a helyi kormányzat felé az ügyben, és azt kérte, hogy ne bontsák le az otthonát anélkül, hogy másikat biztosítanának helyette. Az épületet a tragédia reggelén rombolták le - közölte a rendőrség.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
meghalt-elvis-presley-unokaja.jpg

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája

Halálát lövés okozta - többet egyelőre nem tudni az ügyről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

Meghalt 27 évesen Benjamin Keough, Elvis Presley unokája - értesült a The Hollywood Reporter.

Benjamin Keough Lisa Marie Presley és Danny Keough amerikai zenész fia volt.

Presley szóvivője a lapnak elmondta: "Teljesen összetört, de megpróbál erős maradni lánya, Riley és 11 éves ikrei miatt. Imádta a fiát. Ő volt élete szerelme".

A TMZ bulvárportál szerint Keough vasárnap hunyt el a kaliforniai Calabasasban, fegyverlövés okozta sérülésben, melyet önmaga okozott.

Keough testvére Riley Keough színésznő. Zenész apja 1994-ben vált el Lisa Marie Presley-től, Elvis lányától.

hirdetés

Benjamin 11 éves ikertestvérei Lisa Marie Presley exférjétől, Michael Lockwoodtól születtek.

2012-ben Keough és testvérei is szerepeltek abban a videóban, melyben Lisa Marie egy archív felvétel segítségével "duettet" énekelt Elvisszel, az énekes 1954-es I Love You Because című dalát adták elő.

Tavaly Lisa Marie a Twitteren közölt egy képet, melyen gyerekeivel látható, azt írta a kép alá, hogy "anyaoroszlán kölykeivel".

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
andrzej-duda-youtube-lengyel-valasztasok.jpg

Andrzej Duda nyerte a lengyelországi elnökválasztást, rendkívül szoros versenyben

A voksok 51,21 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban.
Forrás: MTI, Index, 444.hu - szmo.hu
2020. július 13.


hirdetés

FRISSÍTÉS: Andrzej Duda hivatalban lévő államfő nyerte az elnökválasztást Lengyelországban a szavazatok szinte teljes összesítése szerint.

A választási bizottság hétfő reggel, a szavazatok 99,97 százalékának összeszámlálása után közölte, hogy Andrzej Duda, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt jelöltje a voksok 51,21 százalékát szerezte meg a vasárnapi második fordulóban, míg a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform (PO) által vezetett koalíció jelöltje, Rafal Trzaskowski varsói főpolgármester a szavazatok 48,79 százalékát gyűjtötte össze.

A választási bizottság vezetője szerint a maradék szavazatok érdemben már nem fognak változtatni ezeken az eredményeken.

Az eddigi közzétett, nem hivatalos felmérések is Duda hozzávetőleg kétszázalékos előnyét jelezték.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!