hirdetés
sor_lany_sorcsap.jpg

Tovább élhet, aki minden nap megiszik egy sört

Ha nem is az örök élet, de könnyen lehet, hogy a hosszú élet titka a mértékletes alkoholfogyasztás.
képünk illusztráció, fotó: Unsplash - szmo.hu
2020. február 22.


hirdetés

A napi fél korsó sört fogyasztó férfiak 81%-kal, míg a hasonló mennyiséget legurító nők 33%-kal nagyobb eséllyel érik el a 90. életévet, mint az antialkoholisták, írja a The Sun egy friss felmérés alapján. Az eredményeket a Maastrichti Egyetem kutatócsoportja ismertette egy két évtizedig tartó, 5500 ember alkoholfogyasztási szokásain alapuló vizsgálat után.

A tanulmány azt is megállapította, hogy a naponta 3 whiskeyt vagy 2 korsó sört fogyasztó férfiak 66%-kal nagyobb eséllyel töltik be a 90-et, mint az alkoholt nem fogyasztó társaik.

Dr. Dr. Piet van den Brandt, a kutatás vezetője a lapnak elmondta:

"Elemzéseink kifejezetten pozitív összefüggéseket mutatnak az alkohol, valamint a férfiak és a nők várható hosszú élettartama között."

Egy korábbi tanulmány ugyanakkor kimutatta, hogy már heti egy korsó sör elfogyasztása is jelentősen növeli az ajkak, a száj, a garat, a nyelőcső, nőknél pedig akár az emlők rákos megbetegedésének esélyét.

hirdetés

Ennél nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása esetén jelentősen megnő a bél- és májrák kockázata, míg a hosszan tartó rendszeres ivás agyvérzéshez, szív- és májbetegségekhez, valamint az agy és az idegrendszer súlyos károsodásához vezethet.

Éppen ezért a szakemberek a korábban alkoholt nem, vagy alig fogyasztókat semmiképp sem ösztönzik arra, hogy a hosszú élet reményében minél előbb kezdjék el a rendszeres iszogatást. Sőt a brit Alkohol Egészségügyi Szövetség elnöke elmondta:

"Semmilyen bizonyíték sincs arra, hogy az alkoholtól eddig tartózkodóknak az egészségük érdekében el kellene kezdeniük az ivást"

- hangsúlyozta Sir Ian Gilmore.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
gyerek-jatek-anya-level-koronavirus-laranten-szomszedok-pixabay.jpg

Levelet kapott a karanténban lévő krónikus beteg anyuka a szomszédoktól, hogy túl hangos a gyereke

A 26 éves édesanya az asztmája miatt teljesen elzárkózott kisfiával a külvilágtól a koronavírus idejére. A szomszédok azt kérték, csendesítse el a kétéves gyereket a lakásban, mert az túl hangos.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

A huszonhat éves anyuka, Lauren McCabe krónikus betegsége miatt a teljes elzárkózás mellett döntött kettesben a kisfiával. Egyik nap azt vette észre, hogy egy üzenetet csúsztattak be Birminghami lakása ajtaja alatt.

A levélben ez áll:

"Tisztában vagyunk vele, hogy kisgyereked van, és nehéz lekötni bezárva egy lakásban. De megkérnénk rá, hogy szüntesd meg a hangos futkározást, főleg kora reggel, mikor ezzel felkeltitek a szomszédokat. Előre is köszönjük!"

Laruen édesanyja, Sarah Burgess mesélte el a The Sun-nak, hogy már jó ideje nem látta az önkéntes karanténba vonult lányát, de miután megkapta a levelet, Lauren zokogva hívta fel, és azt kérdezte, mégis hogyan csendesíthetne el egy kétéves kisgyereket.

Az üzenet írói az egyedülálló anya hátteréről, az asztmájáról mit se tudva üzenték ezt meg neki. Sarah szerint tájékozódhattak volna, mielőtt becsúsztatták az ajtó alatt a levelet.

hirdetés

A büszke nagymama bevallása szerint Leo tipikus gyerek, de egyáltalán nem zajos, és még sírni se igazán szokott.

Lauren a tehetetlenség csapdájába esve úgy döntött, hogy ír egy válaszlevelet a fia nevében:

"Nem megyek most egy darabig bölcsibe, és nem találkozom azokkal az emberekkel, akiket minden nap látni szoktam. Az anyukám nincs jól, azt mondta, itthon kell maradnunk, amíg nem lesz jobban. Anyukám nem akarja, hogy zaklatott legyek a napi rutinom megváltozása miatt. Ezért mindent megtesz azért, hogy boldog legyek, hagyja, hogy fussak, táncoljak a nappaliban, és a kedvenc játékaimmal játsszak.

Sajnálom, ha ez nehéz nektek. Én csak azt akarom, hogy az anyukám meggyógyuljon, és a dolgok újra a régiek legyenek."

Sarah segíti a teljes elszigeteltség alatt lányát és unokáját, de a bevásárolt termékeket ő is csak a lábtörlőn hagyja, mert tényleg senkivel nem érintkeznek a külvilágból.

hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nover.jpg

Videón mutatta be egy ápoló, milyen könnyű akár kesztyűben is elkapni a koronavírust

Felvett egy pár kesztyűt, és eljátszotta, hogy épp egy szupermarketben vásárol.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 06.


hirdetés

Hasznos videón szemléltette egy nővér azt, hogy a koronavírus elleni közdelemben mennyire fontos a kézmosás, még kesztyű viselése mellett is.

Közösségi oldalán a Michiganben élő Molly Lixey azt mutatta be, hogy a kesztyű sem jelent védettséget, ha nem megfelelően használjuk. A nővér azt mondja, remek látni, hogy a gumikesztyű nagyon hasznos tud lenni, ugyanakkor teljesen értelmetlen, ha utána nem mosunk kezet.

És ezt be is mutatta: felvett egy pár kesztyűt, és eljátszotta, hogy épp egy szupermarketben vásárol. Festékfoltokkal illusztrálta a kórokozókat, így jól látszik, milyen egyszerű megfertőződni még kesztyű viselése esetén is.

A videón látszik, hogy ha például a telefonunkhoz nyúlunk közben, mindegy, hogy van-e rajtunk kesztyű, a mobilon, arcunkon tovább élnek a kórokozók még akkor is, amikor a védőeszköz már rég a kukában van.

Nem sokat ér a kesztyű, ha nem mosol kezet mindig, miután megérintettél valamit

hirdetés

- hangsúlyozza a fiatal nő a felvételen.

Itt tudod megnézni az ápoló videóját:

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
jamalhinton_wandadench.png

Koronavírusos lett a nagyi, aki unokája helyett egy idegent hívott meg hálaadásra egyszer, és azóta is mindig együtt ünnepelnek

Ráadásul az idős asszony férje is beteg lett. A férfi a kórházban küzd az életéért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 04.


hirdetés

Koronavírusos lett az a nagymama, aki még 2016-ban véletlenül hívott meg hálaadás napján vacsorára egy vadidegen férfit, írja az Independent. Wanda Dench és férje fertőzéséről a kamuunoka számolt be a Twitteren. Jamal Hinton így fogalmaz a posztban:

"Szomorúan jelentem be, hogy Wanda és Lonnie is elkapták a Covid-19-et. Lonnie jelenleg is kórházban van, ahol egyszerre küzd a vírussal és tüdőgyulladással is. Küldjük nekik a szeretet és a bátorítás szavait."

Nem sokkal később egy 11 perces videót is feltöltött Jamal a Youtube-ra, ahol a barátnőjével közösen számolnak be részletesen a szomorú helyzetről. Többször is elmondják, hogy az idős párt különválasztották, és míg a férfi a kórházban küzd az életéért, addig a nagymama közös otthonukban birkózik meg a betegséggel. Külön kiemelik, hogy mivel mindketten fertőzöttek, így egyedül, látogatók és családtagok nélkül kell felvenniük a küzdelmet a koronavírussal.

Wanda és Jamal különleges kapcsolata még 2016-ban kezdődött, amikor a nagymama az unokájának címzett hálaadásnapi vacsora meghívóját rossz helyre küldte el. Rövid beszélgetés után kiderült a félreértés, de Jamal ennek ellenére elment a vacsorára, és ezt azóta is minden évben megismétlik.

hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
utcabal-irorszag-karanten-koronavirus-scaled.jpg

„Víruskompatibilis” utcabált tartottak Írországban, még a rendőrök sem tudtak belekötni

Az utca lakói mind kivonultak a kertbe, a ház elé és a saját területükön ettek, ittak, zenét hallgattak, na meg bingóztak. Így csak azokkal érintkeztek, akikkel amúgy is egy fedél alatt laknak, de mégis szórakozhattak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 05.


hirdetés

A karanténban is megoldották a bulizást Írország második legnagyobb városában, Corkban. A helyiek ugyanis utcabált rendeztek, méghozzá nem is akármilyet. A Mirror videójában látszik, hogy

az utca lakói mind kiültek a házuk elé, vagy a kertbe. Ettek, ittak, hangosan szólt a zene, sikongattak, énekeltek, sőt az egyik utcabeli szerint bingóztak is. Tették mindezt úgy, hogy a karantén minden pontját betartották.

Mivel az emberek mind a saját telkükön buliztak, csak azokkal érintkeztek, akikkel egy háztartásban élnek. A hangulat viszont így is nagyon jó volt a felvétel alapján.

A videót készítő utcabeli, Shannon Buckley a lapnak azt is elmondta, hogy még a rendőrök is kijöttek ellenőrizni, hogy mindent betartanak-e, de ők is mindent rendben találtak. Az utcában lakók azt mondják, lehet, hogy néhány héten belül megint szerveznek valami hasonlót, hogy így tartsák egymásban a lelket.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!