hirdetés
toth-vera-szorongas-panikroham.jpg

Tóth Vera megható sorokkal emlékezik Fábián Julira, aki ma lenne 39 éves

A két énekesnő szoros barátságot ápolt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 09.


hirdetés

Fábián Juli 2017. december 16-án hunyt el daganatos betegsége ellen folytatott hosszas küzdelem után.

A hír családja és barátai mellett megrázta a magyar zeneipart és a munkásságát szerető emberek lelkét is.

Az énekesnő ma, július 9-án ünnepelné 39. születésnapját - a dátumot tavaly is szívszorító és egyben szívmelengető megemlékezés kísérte.

Tavaly ilyekor indult el a róla elnevezett alapítvány honlapja és barátai akkor is megható sorokkal gondoltak rá.

Tóth Vera 2018. áprilisában a Fábián Juli-emlékkoncert apropóján tette közzé gondolatait, idén pedig születésnapja alkalmából vetette "papírra" érzéseit.

Ha kíváncsi vagy a friss bejegyzésre, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
szabolcs.jpg

Letarolta a pusztító vihar a kis szabolcsi községet – kétségbeesve kér segítséget a polgármester

Rétközberencsen közel 300 házban keletkezett kár, többen az otthonukat is elvesztették.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 07.Hatalmas pusztítást okozott a múlt héten csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen is a vihar. Több száz ház megrongálódott, és tucatnyi család otthon nélkül maradt.

A vihar több településen is nagy károkat okozott, a leginkább Kisvárda és Nyírmada térségét érintette.

Az ott élők szerint Apokaliptikus volt a jelenség, orkánerejű szél és nagy mennyiségű jég kísérte a vihar útját. Zborai Tiborné, Rétközberencs polgármestere elmondta, hogy

az 1200 fős településen azonnal katasztrófahelyzetet rendeltek el.

A polgármester a Facebookon írta meg, hogy milyen nehéz helyzetbe kerültek a természeti csapás nyomán.

A felmérések szerint a önkormányzat épülete és a templom mellett 289 házban keletkezett kár, tetőket sodort le, kémények dőltek el, tűzfalak omlottak be, autók rongálódtak meg.

Itt főleg mezőgazdaságból élnek, és a termény 90 százaléka is odalett, elpusztult a krumpli és a zöldségfélék jelentős része is. Az itt élők közül sokan hátrányos helyzetűek és biztosításuk sincs.

"Sajnos hiába várunk a segítségre, az egész országból érkező hivatásos- és önkéntes tűzoltókon, a Kisvárdai Járási Hivatalon kívül senki nem segített, nem érdeklődött a sorsunkról... Csak a Jó Isten és Jó Szándékú Emberek, valamint saját magunkra számíthatunk!? SOS SEGÍTSÉGET KÉRÜNK!" - írta Zborai Tiborné.

Bár az önkormányzat próbál segíteni tetőfóliával, lécekkel, de forrásai szűkösek. A tűzoltók is napikon át dolgoztak éjjel-nappal, de a károk helyreállításához segítségre lenne szükségük.

"Szükségünk van az alábbi anyagokra: cserép, pala, hullámpala, lemez, faanyag, falazóanyagok, szilikát, tégla, cement, mész, gipszkarton, nád stb. Szükség lenne szakemberekre is: ács, tetőfedő, kőműves, villanyszerelő, stb. Bármilyen használt, feleslegessé váló anyagnak, bármilyen kis segítségnek örülünk és megköszönjük.

Várjuk vállalkozók, forgalmazók, gyártók segítségét is a fenti anyagokban. Ha ebben a nehéz világban valaki anyagi segítséget is tud nyújtani, akkor kérem, hogy az OTP 11744034-15442923 számlaszámra, „támogatás” közleménnyel tegye meg. A befolyt adományokat külön kezeljük, és a leginkább rászoruló, katasztrófahelyzetben lévő családokhoz fogjuk eljuttatni."

A polgármester segítségkérő posztja után többen is felajánlották, hogy maradék, vagy régebbi, használt építőanyagukat ingyen odaadják. Páran a szállításban próbálnak közreműködni, de még bőven volna miben segíteni.


KÖVESS MINKET:hirdetés
menaysszony-neveloszulo-hazassagi-esku.png

Belevette házassági esküjébe férje kisfiát a menyasszony, mindenki könnyekig hatódott

Ha létezik gyönyörű gesztus egy leendő nevelőanyától, ez az. A videót nehéz könnyek nélkül megnézni.
People/Twitter - szmo.hu
2019. július 09.Egy szép, de tulajdonképpen a megszokott menetrend szerint zajló esküvői szertartásnak adott különös fordulatot egy fiatal menyasszony.

A vőlegényének elmondott házassági esküjébe (ez különösen Amerikában nagy divat, hogy az eskü szövegét a házasulandók maguk írják és olvassák fel a ceremónián) váratlanul beleszőtte hat év körüli nevelt fiát, a férj gyerekét.

"Azt szeretném, ha biztonságban éreznéd magad, és azt éreznéd, hogy egy jó ember áll melletted.

Tudom, hogy néha össze fogunk balhézni, de ha majd felnősz, remélem, megérted, hogy mindent, amit teszek, akkor is, ha szigorúnak tűnök néha, azért teszem, mert a te javadat akarom.

Szeretlek és szeretném, ha te is tudnád, milyen különleges vagy. Okos vagy, jóképű, és nagy szíved van. Lehet, hogy neked nem én leszek az életed legnagyobb ajándéka, de nekem te már biztosan az vagy." - mondta a leendő nevelőanya.

A videóért és a kisfiú reakciójáért lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
buvar.jpg

Dunai hajóbaleset: Kitüntették a mentésben részt vevő búvárokat

A magyar búvárok különleges teljesítményükkel 'újrafogalmazták a merülés szabályait', ezért a Búvár Világszövetség a szabálykönyv átírására készül.
MTI, fotó: Balogh Zoltán - szmo.hu
2019. július 05.Elismerésben részesítette a Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) azt a 24 ipari és mentőbúvárt, aki részt vett a Hableány turistahajó balesetét követő mentésben, illetve a hajóroncs kiemelésében.

A pénteki budapesti ünnepségen 15, a mentésben részt vevő búvár a legmagasabb búvárelismerést, az úgynevezett negyedik csillagot is átvehette.

Nyíri Iván, az MBSZ elnöke hangsúlyozta:

a magyar búvárok csúcsteljesítményükkel "újrafogalmazták a merülés szabályait", amelynek alapján a Búvár Világszövetség a szabálykönyv átírására készül.

Az elfogadott standardok szerint ugyanis ilyen erős sodrású vízben 3 méteres mélység alatt nem lehet mozogni. A mentésben részt vevő búvárok viszont 6 méteres mélységben is eredményesen dolgoztak. Elismeréssel kell adózni a figyelemfelkeltő teljesítményüknek - mondta az elnök.

Szong Sun Keun, a Koreai Köztársaság budapesti nagykövetségének katonai attaséja a koreai nép nevében köszönetet mondott a magyar búvároknak helytállásukért.

Emlékeztetett arra, hogy speciálisan kiképzett dél-koreai katonai búvárok is részt vettek a mentésben. A közös munka során közel kerültek egymáshoz a koreai és a magyar búvárok, megtanulták, hogy közösen miként küzdjék le a nehézségeket.

Szathmári Zsolt merülésvezető, a kitüntetettek egyike az ünnepségen úgy fogalmazott: látott küzdeni akarást, segítőkészséget, tiszteletet, türelmet, bátorságot, szakmai hozzáértést és tanúja volt barátságok kialakulásának.

Ezek az értékek vezettek a sikerhez, ezért ezeket az értékeket kell megőrizni és tovább vinni - mondta a szakember.

Az ünnepségen, amelyen jelen voltak a kormányzat, a Terrorelhárítási Központ, a katasztrófavédelem és a koreai nagykövetség képviselői, a résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek az áldozatokra.

A május 29-én történt balesetben elsüllyedt a Hableány sétahajó Budapesten, a Margit-híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak. Azóta újabb 19 holttest került elő, két koreait még keresnek a hatóságok.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
balatonsound_majorkata-7.jpg

Fákat adott a Balaton Sound Zamárdinak: Armin van Buuren ültette el az elsőt

Ezentúl évente tízet ültetnek majd el, mindig az aktuális fellépőkkel közösen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 07.A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound számára alapvető célkitűzés.

A környezettudatos programok részeként az idén a fesztivál faültetéssel is szeretne tenni Zamárdiért,

amelyben mások mellett Armin van Buuren is részt vett.

Nagyon sokat adott a Balaton Soundnak a település és ezt az idei évben hagyományteremtő szándékkal induló faültetés programmal is szeretnék a szervezők megköszönni.

A város a jövőben 10 fát kap évente a fesztiváltól, melyet az aktuális évben fellépő magyar és külföldi sztár ültet majd el a főszervezőkkel és a Balaton Sound FB oldalán egy ezzel kapcsolatos játékban résztvevő hat környezettudatos fesztiválozóval.

Az idei évben a lelkes rajongók a Nagyszínpad egyik sztárjával, Armin van Buurennel, Metzker Vikivel, Lotfi Begivel és a Sound alapító-főszervezőivel, Fülöp Zoltánnal és Lobenwein Norberttel ültettek fát a fesztivál Beach kempingjének bejáratánál (Zamárdi, Keszeg utca vége)

A szervezők szándékai szerint a réztáblákkal megjelölt fák az évek alatt egy kellemes ligetté növekednek majd, amely nem csak a buli ideje alatt, hanem az év többi részében is gazdagítja majd a fesztivál területét.

Fotók: Major Kata - Rockstar Photographers


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x