Törölnie kellett egy polgármesternek az év első babáját köszöntő posztját
Egy hozzászóló hívta fel a figyelmet az anya múltjára.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 10.Január 6-án született meg egy Csongrád megyei település első babája. Az édesanyáról, az apáról és az újszülöttről, valamint az őket köszöntő polgármesterről készült fotókat a városvezető a Facebookon is megosztotta.

A gratuláló hozzászólások között azonban egy régebbi újságcikk is megjelent. Az írásból pedig kiderült, hogy az anyát korábban gyermekbántalmazás miatt elítélte a szegedi bíróság. A nő ugyanis a párjának előző kapcsolatából származó gyermekét többször is bántalmazta.

A kislány korábbi nehéz sorsa akkor rendeződött először, amikor a szülei elváltak, és az édesanya elköltözött, a gyereket pedig a nagymama és dédmama nevelte. Mikor az apa megismerte új párját, akkor újra szörnyű időszak következett számára. A nevelőanya gyakran bántotta az akkor hét éves gyereket. A rémségekről csak később beszélt, mikor visszakerült a nagyszülőkhöz.

Ekkor derült ki, hogy hogyan bántalmazta a nő, volt, hogy eltörte az orrát, vagy hipót öntött a fejére a tetvek ellen. De előfordult, hogy a falhoz nyomta, vagy a nagyobbik gyerekét uszította ellene - írta a Délmagyar.hu.

A bíróság végül elítélte az asszonyt, de próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

A cikk előbukkanása után a polgármester törölte a posztot. Az Indexnek elmondta, hogy nem tudott az ügyről, őt is meglepte a hír. De a városban hagyomány az első újszülött köszöntése, így került kapcsolatba a családdal. Az anya csak két éve él a településen, és bár utánanéztek a köszöntés előtt, nem találtak semmilyen problémát vele kapcsolatban.

"A polgármester azt mondta, hogy elnézést kér minden érintettől, ha hibáztak, de nem volt szándékukban a családot megbántani. Mint mondta, ez nem egy kitüntetés, amelynél arról döntenek, hogy kit ünnepeljenek, hanem egy állapot" - írta a lap. A városvezető szerint pedig a kicsi a városban született, tehát jár neki a köszöntés.

Címlapkép: illusztráció


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x