hirdetés
azurkekto.jpg

Tömegek járnak szelfizni egy súlyosan mérgező tóhoz, olyan szép azúrkék a vize

Hiába minden figyelmeztetés, valaki még az újszülött babáját is elviszi lefotóztatni az orosz hőerőmű zagytározójához.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 11.


hirdetés

Tömegesen fotózkodnak az emberek a szibériai Novoszibirszk közelében található szénnel működő hőerőmű zagytározójánál, ugyanis a víz csodálatos azúrkék színű, ami ugyebár nagyon jól mutat a képeken, főként a közösségi médiában - írja a Guardian.

A „gyönyörű, szibériai Maldív-szigeteknek” vagy „Seychelles-szigeteknek” nevezett tó a barnaszén elégetése után keletkezett és felhalmozott hamu és fémoxidokkal szennyezett víz elegye, így mérgező.

A színe pedig a rengeteg oldott ásványi anyag miatt ilyen csodálatos, és bár vannak növények a tó körül, amelyekhez a víz hozzáér, elpusztulnak. A helyszíni beszámolók szerint pedig még az illata sem túl kellemes a víznek, ugyanis a erős mosóporszaga van.

A veszélyre pedig már a Szibériai Energiafejlesztő Vállalat is igyekszik felhívni a figyelmet, ugyanis már az is erős allergén tüneteket okozhat a bőrön, ha valaki érintkezik a vízzel, de inni például még ennél is veszélyesebb belőle.

Ennek ellenére sokak nem veszik figyelembe, hogy a víz mérgező: van, aki például a tó partján tartja az esküvőjét, de profi fotósok is szerveznek oda fotózást és újszülött babákról is készülnek képek a csodaszép helyen, sőt valaki még piknikezni is jár oda, az igazán bevállalós emberek pedig még bele is merészkednek. Az itt készült fotóknak egy külön Instagram-fiók is létrejött.

Ha kíváncsi vagy az itt készült képekre is, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
felborult-pancelauto-1000x664.jpg

175 ezer dollár készpénzt szórt szét egy páncélautó az amerikai sztrádán

Ez átszámítva több mint 50 millió forint. Azonnal leállt a forgalom.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 11.Pénz hullott az amerikai Georgia állam egyik autópályáján a kocsikra, amikor felborult és 175 ezer dollárnyi készpénzt szórt szét egy páncélautó. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint a jármű oldalsó ajtaja nyílt ki, innen repkedtek szét a bankjegyek.

Az autópályán azonnal sorra álltak félre kocsijaikkal az emberek és elkezdték begyűjtögetni a szétszóródott pénzt. A rendőrök és a páncélautó őrei csak mindössze pár száz dollárt tudtak begyűjteni, az összeg többi része „eltűnt”.

A jelenetet többen le is videózták és feltöltötték a közösségi oldalakra, aminek a rendőrök is örültek, hiszen több felvételen látszanak a rendszámok és könnyebb lesz majd felkutatniuk azokat, akik vittek a pénzből. A szétszóródott pénzt eltenni ugyanis bűncselekmény, és akár lopás vádjával is eljárást lehet indítani azok ellen, akik vittek el pénzt.

Robert Parsons őrmester a CNN-nek azt mondta, szerencsére voltak jólelkű emberek is, akik visszahozták a pénzt. Néhány napon belül már 5 ember jelentkezett, összesen pedig 4 400 dollárt adtak le.


KÖVESS MINKET:hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.
KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x