hirdetés
Vesey_Kovacs_Laszlo.jpg

„Tolószékes embereket se szeretnénk mozgólépcsőnyi hirdetéseken nézegetni” – így érvel a Pesti Srácok a Coca-Cola plakátjai ellen

A lap publicistája, Vésey Kovács László hosszú véleménycikket írt a témában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 06.


hirdetés

"Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!" című írásával reagált a már a világsajtót is bejáró Coca-Cola-ügyre Vésey Kovács László, a Pesti Srácok szerzője.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Budapesten kihelyezett, azonos neműek közti szerelem elfogadását "Zéró cukor - Zéró előítélet" és #loveislove, azaz "a szerelem az szerelem" szlogennel hirdető reklámokon többen is felháborodtak és elindult egy online petíció is, melynek aláírói a Coca-Cola bojkottjára szólítotják fel az embereket.

Vésey most minderre reflektálva szedte csokorba gondolatait.

Először sorbavette, hogy miként nyilatkoztak a Coca-Cola reklámkampányáról a szerinte balliberális univerzumba tartozó politikusok, majd a cég véleményét is kikérdezte az ügyről, de saját megfogalmazása szerint csak "feketeöves mellébeszélést" kapott.

A szerző szerint felháborító, hogy a "népnevelő ambíciókat dédelgető nagyvállalatok" morálból és elvekből akarnak leckét adni a fogyasztóiknak.

"Azzal is elég kárt okoznak, hogy egy csomó fölösleges terméket tukmálnak rá az emberekre a mindent elöntő reklámjaikkal, de az már igazán túlzás, hogy az internetes keresőmotorunkat, az operációs rendszerünket, a banki szolgáltatásainkat, az autónkba való benzint meg az italunkat biztosító cégek a belőlünk húzott hasznuk mellé már azt is meg akarják szabni, hogy mit kell gondolnunk a homoszexualitásról"

- írja Vésey Kovács László.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ader-janos-mti-foto.jpg

Áder János visszavonta nyolc ember magyar állampolgárságát

Van köztük egy 12 éves kijevi gyermek is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Augusztus közepén nyolc embertől vonta vissza a magyar állampolgárságot Áder János, köztársasági elnök - írta meg a Magyar Közlöny legfrissebb számának információi alapján a 24.hu.

Az erre vonatkozó törvény szerint az állampolgárság attól vonható vissza, aki:

"magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg."

A nyolc fő között szerepel két szabadkai, egy ungvári, egy vjunki, egy nagyráti, és egy taracközi férfi, egy nagyszőllősi nő, illetve egy 12 éves kijevi gyermek is.

Mindannyian a volt Szovjetunió, illetve a volt Jugoszlávia területén születtek, és tíz éven belül kapták meg a magyar állampolgárságot.

Áder János májusban egy magyarellenes nézeteket hirdető püspök esetében tette meg ezt a lépést.


KÖVESS MINKET:hirdetés
lazar-janos-cimkep.jpg

Lázár János nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel a bíróságon

A békéltető tárgyalások láthatóan nem vezettek eredményre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Lázár János és Márki-Zay Péter között akkor élesedett ki az ellentét, amikor az ellenzéki politikus egy Facebookon közzétett videóban azt nyilatkozta, hogy Lázár miatt ment tönkre a K'Art nevű helyi vállalkozás.

A fideszes politikus szerint ez gyakorlatilag egyenlő a korrupció vádjával, ezért végül ő jelentette fel rágalmazás miatt Márki-Zay Pétert.

Amikor csütörtökön összefutottak a bíróságon, Lázár János láthatóan nem hajlott a békülésre, egy Facebookon megosztott felvétel szerint kezet sem volt hajlandó fogni hódmezővásárhelyi politikai ellenfelével.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán is megerősítette a hírt, miszerint a békéltető tárgyalások nem oldották fel a feszültséget - írta meg az Index.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
suli.jpg

Nulladik és tizedik órájuk is van a középiskolásoknak

Az általános iskolákban is túlterheltek a gyerekek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.A Független Diákparlamenthez országszerte több iskolából is küldtek órarendeket a diákok, szerintük ebből kiderül, hiába tüntettek a túlterheltség ellen, a probléma az idei tanévben is fennáll. Van ahol kilenc, sőt tíz óra is lehet egy középiskolában, és akad olyan, ahol egy nap három testnevelést is beterveztek a diákoknak. De volt olyan iskola is, ahol a tanulók még meg sem kapták az órarendjüket.

Az FDP szóvivője, Mészöly Marcell szerint szerint

a legnagyobb baj, hogy teljesen elveszik a szabadidejüket, hiszen otthon még további 2-3 órát készülnek a másnapi órákra.

A PDSZ szerint az általános iskolások is túlterheltek, gyakori, hogy az alsóban 7 vagy akár 8 órája is lehet a tanulóknak. Szúcs Tamás elnök szerint napi 6 órát kéne az iskolában tanulással tölteni, a kicsiknek pedig még kevesebbet. Alsóban 4-5 óra lenne szerinte a megfelelő.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált, csak az ellenzék akarja felhasználni a diákszervezetet a politikai céljaihoz.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:
hirdetés
azuto.jpg

Videón az újabb horrorszerelvény - A szakértő szerint veszélyesek az ilyen szerelvények

Utánfutón teherautó, azon pedig még egy autó...
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Újabb horrorszerelvényről kapott felvételeket az RTL Híradó. A videó Veszprém mellett készült, és jól látszik rajta, hogy a platós kisteherautó egy utánfutót húz, amin egy teherautó van. Annak a platóján pedig egy kocsi.

Egy szakértő szerint nem biztos, hogy a szerelvény túlsúlyos, de egész biztosan balesetveszélyes.

Például egy hirtelen vészhelyzetnél, egy fékezésnél már a fizika működik, a szerelvény "bebicskázhat", amely balesetet, sérülést okozhat.

Az elmúlt hetekben gyakran lehetett látni hasonló autókat, a rendőrök többször megállítottak ilyeneket, mert veszélyesek voltak.

Ilyenkor nem engedik már tovább a járművet, és akár a forgalmit és a kulcsot is elvehetik a vezetőtől, aki pénzbüntetésre számíthat.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x