hirdetés
Többórás videókban közvetítik a diákok a YouTube-on másoknak, hogyan tanulnak
Gongbang a neve a Dél-Koreából terjedő új videó-mániának, amely némán tanuló, gondolkodó embereket mutat meg, hogy ezáltal ösztönözze mások tudásvágyát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 22.


hirdetés

Andy Warhol alighanem elégedetten forog a sírjában: a pop-art atyja készített annak idején több órás filmeket, amelyekben nem történt semmi. Például öt órán keresztül „követett kamerájával” egy alvó embert. A mai technika mellett bárki megcsinálhat hasonlót, felteheti a Facebookra, és egy nap alatt többen nézhetik meg, mint Warhol valamennyi alkotását 50 év alatt.

Szokatlan trend hódította meg a YouTube-ot: a Gongbang. Bár a név könnyen félreérhető, összetéveszthetik a „gangbang”-gel, amely a pornófilmek világában csoportos szexet, erőszakot jelent,

a legnagyobb videó-megosztón már több csatorna is terjeszti azokat a filmeket, amelyeken semmi mást nem látunk, mint könyvükbe merült diákokat

– írja a Daily Mail.

Számos YouTube-felhasználó állítja, hogy ezek a videók igen is motiválják a szereplőket azáltal, hogy látják, mit csinálnak, mások szerint pedig azért jók, mert ezáltal bizonyítani tudják szüleiknek, hogy keményen dolgoznak. De arra is ihleti a tudásvágyókat, hogy komoly dolgokkal töltsék az idejüket, miközben az életre készülnek.

Csak az idén több mint 4000 dél-koreai Gongbang videót töltöttek fel a YouTube-ra. Ezek közül sok szinte teljesen néma, legfeljebb a könyvek lapozásának surrogása ad ki egy kis zajt. Mások alatt lágy, instrumentális zene hallható, időtartamuk pedig rendszerint több óra.

Egyikük, egy Bot-No-Jaem felhasználó nevű diák 342 ezer követőt és több millió nézőt gyűjtött be olyan videókkal, amelyek hét órán keresztül követik a tanulását.

Nem véletlen, hogy ez a mánia a távol-keleti országból indult el. Dél-Koreában a tanulást hihetetlenül komolyan veszik, az egyetemi felvételire készülő diákok nem egyszer napi 18 óra hosszat görnyednek könyveik felett.

Hívei szerint a Gongbang arra is jól, hogy leküzdje a magányérzést, ami az embert hatalmába kerítheti tanulás közben. Ezzel szemben e filmek nézése közben kialakuló valós időben történő csetelés erősíti a valahová tartozás érzését, megoszthatnak egymás közt tanulási tanácsokat, és tudásanyagot is. Egyikük azt is elárulta, hogy amikor már éppen elege van a tanulásból, belenéz egy ilyen filmbe és máris rivalizálni akar a legkitartóbbakkal.

„Megnyugtatnak, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki fent egész éjszaka és tanul. Még sosem találkoztam Gongbang-streamerekkel személyesen, mégis úgy tekintek rájuk, mint jó haverokra, iskolatársakra”

– mondta a 23 éves főiskolás Yoon Min-Young.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Megtalálták az apát, aki egy órával a tűz előtt a Notre-Dame-nál pörgette a kislányát
A megható fotó az egyik utolsó, amin még épen látszik a katedrális.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.



Tízezrek látták és osztották meg a Twitteren a képet, amelynek jó esélye van arra, hogy bevonuljon a történelembe. A fotón egy megható pillanat látható, egy apuka pörgeti meg a kislányát a Notre-Dame-nál, mindössze egy órával azelőtt, hogy lángra kapott a katedrális tetőszerkezete.

A fotót egy Brooke Windsor nevű turista készítette, ő tette fel a netre is, mert szerette volna megtalálni a rajta szereplő családot. Korábban azt mondta, "jó lenne, ha a kislány megkapná ezt a képet, biztosan értékes emlék lenne neki."

Az internet segítségével megtalálta a családot. A BBC-nek elmesélte, hogy a család maga jelentkezett, miután megtudták, hogy ez az egyik utolsó fotó az ép templomról. Azt azonban nem árulta el a 23 éves nő, hogy kik vannak a képen, mert nem szeretné felfedni a kilétüket.

A Notre-Dame gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy sikerül-e megmenteni a székesegyházat. A katedrális fő szerkezete és mindkét nagy torony azonban megmenekült. Emmanuel Macron francia elnök azt mondta, újjáépítik a Notre-Dame épületét, ehhez pedig már egyre több adomány érkezik.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
Bács Ferenc lánya a hírekből értesült róla, hogy meghalt az apja – teljesen összetört
Nem volt jó a viszonyuk, Bács Kati így arról sem tudott, hogy apja nagyon beteg volt.
Címkép: MTI/Szigetváry Zsolt - szmo.hu
2019. április 18.



Korábban beszámoltunk róla, hogy súlyos betegségben, 82 éves korában elhunyt Bács Ferenc Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész. Bács Ferenc özvegye nehezen viseli a gyászt, de teljesen összetört a színész lánya, Bács Kati is.

Bács Katit azért rendítették meg nagyon a történtek, mert csak hírekből értesült arról, hogy meghalt az édesapja. Évek óta nem tartották a kapcsolatot, mert nem voltak jóban, de a hír nagyon megrázta őt.

"Nagyon sírok, nem tudtam átölelni, senki sem tájékoztatott semmiről..."

- idézi a Ripost Bács Katit, aki a közösségi oldalán a profilképét is egy égő gyertyára cserélte.

Bács Kati azt is hozzátette, hogy ő arról sem tudott, milyen beteg az apja. Most a barátai próbálják vigasztalni és tartani benne a lelket.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
16 évesen meghalt a népszerű gyereksztár – világszerte gyászolják
Mya-Lecia Naylor népszerű sorozatokban és mozifilmekben is szerepelt már, fiatal kora ellenére.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 18.



Április 7-én tragikus hirtelenséggel elhunyt a 16 éves Mya-Lecia Naylor - tudta meg a BBC. A fiatal lány népszerű gyereksztár volt, annak ellenére, hogy még csak kamasz volt rengeteg sikeres tévésorozatban és mozifilmben is szerepelt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What is your favourite flower? (Comment flower emojis ???) • • •

- ̗̀ ???-????? ̖́- (@mya.lecia) által megosztott bejegyzés,

A kislány egyévesen tűnt fel először az Absolutely Fabulousben, de szerepelt az Almost Never és a Millie Inbetween nevezetű sorozatokban is. Sőt, Tom Hanks és Halle Berry oldalán feltűnt a Felhőatlasz című filmben is 2012-ben - írja a DailyMail.

A 16 éves Mya halálának körülményeiről egyelőre semmit sem lehet tudni.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Hős lett a Notre-Dame tűzoltóinak káplánjából, aki bement az égő templomba, és kihozta a töviskoronát
Az atya a tűzoltókkal együtt ment be az égő épületbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 16.



A Twitteren jelent meg egy fotó Fournier atyáról, a párizsi tűzoltók káplánjáról, akit a francia lapok szerint hősként ünnepelnek. A képen ő is tűzoltó ruhában látható, hiszen

Fournier atya a tűzoltókkal együtt bement a Notre-Dame égő épületébe és kihozta onnan Krisztus töviskoronáját,

amelyet a hagyomány szerint Szent (IX.) Lajos gyűjtött be a Szentföldről.

Lapozz a részletekért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x