hirdetés
vonat-Copy.jpg

Több százmilliárdba kerül majd a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása, a kormány Kínától vesz fel hitelt

Az ázsiai országnak fontos ez az útvonal, mert így tud olcsón árut szállítani Európába. A projekt megtérülési mutatóit nem tudni, mert azokat titkosították.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.


hirdetés

Még a héten aláírhatják a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal felújításáról szóló építési szerződéseket. Orbán Viktor csütörtökön Kínába utazik - ezt a sajtófőnöke jelentette be.

A beruházásra a kormány többszáz milliárd forintos hitelt vesz fel az ázsiai országtól. A pontos költségeket egyelőre nem tudni, mert a vártnál jóval magasabb árajánlatok miatt decemberben új közbeszerzési eljárást kellett elrendelni.

A vasútvonalat sok tehervonat használja, köztük sok kínai árut szállít. Kínának fontos ez a vonal, mert itt tud a legolcsóbban Európa belsejébe árut vinni Pireuszból, a görögországi kikötőből. A vasútvonal felújításáról 2017-ben állapodott meg Orbán Viktor. A beruházást a magyar állam finanszírozza, 85 százalékát kínai hitelből. Legutóbb másfél hete tárgyaltak a témáról, és arra számítanak, hogy Orbán a héten alá tudja írni a szerződést.

A DK számítása szerint több százezer forintba kerül majd minden magyar családnak, ezért inkább arról kéne tárgyalni, hogyan lehet kihátrálni a megegyezésből. Szerintük életveszély egy ilyen eladósodás.

A beruházás megtérülési mutatóit nem tudni, mert az erről szóló tanulmányt titkosították.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ader-janos-mti-foto.jpg

Áder János visszavonta nyolc ember magyar állampolgárságát

Van köztük egy 12 éves kijevi gyermek is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Augusztus közepén nyolc embertől vonta vissza a magyar állampolgárságot Áder János, köztársasági elnök - írta meg a Magyar Közlöny legfrissebb számának információi alapján a 24.hu.

Az erre vonatkozó törvény szerint az állampolgárság attól vonható vissza, aki:

"magyar állampolgárságát a jogszabályok megszegésével, így különösen valótlan adatok közlésével, illetve adatok vagy tények elhallgatásával a hatóságot félrevezetve szerezte meg."

A nyolc fő között szerepel két szabadkai, egy ungvári, egy vjunki, egy nagyráti, és egy taracközi férfi, egy nagyszőllősi nő, illetve egy 12 éves kijevi gyermek is.

Mindannyian a volt Szovjetunió, illetve a volt Jugoszlávia területén születtek, és tíz éven belül kapták meg a magyar állampolgárságot.

Áder János májusban egy magyarellenes nézeteket hirdető püspök esetében tette meg ezt a lépést.


KÖVESS MINKET:hirdetés
lazar-janos-cimkep.jpg

Lázár János nem fogott kezet Márki-Zay Péterrel a bíróságon

A békéltető tárgyalások láthatóan nem vezettek eredményre.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. szeptember 05.Lázár János és Márki-Zay Péter között akkor élesedett ki az ellentét, amikor az ellenzéki politikus egy Facebookon közzétett videóban azt nyilatkozta, hogy Lázár miatt ment tönkre a K'Art nevű helyi vállalkozás.

A fideszes politikus szerint ez gyakorlatilag egyenlő a korrupció vádjával, ezért végül ő jelentette fel rágalmazás miatt Márki-Zay Pétert.

Amikor csütörtökön összefutottak a bíróságon, Lázár János láthatóan nem hajlott a békülésre, egy Facebookon megosztott felvétel szerint kezet sem volt hajlandó fogni hódmezővásárhelyi politikai ellenfelével.

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán is megerősítette a hírt, miszerint a békéltető tárgyalások nem oldották fel a feszültséget - írta meg az Index.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
magyar_katonasag_jarmu.jpg

Péntektől ismét katonai konvojok járnak több forgalmas útszakaszon

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint szeptember 6-22. között tartanak gyakorlatot a Magyar Honvédség központi gyakorlóterén.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 05.Egy nemzetközi gyakorlat miatt katonai konvojok közlekednek péntektől több forgalmas útszakaszon - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) csütörtökön az MTI-vel.

Így pénteken a Letenye határátkelőhely - M7 autópálya - 710. számú főút - 72. számú főút - 8. számú főút - Veszprém - Újmajor útvonalon, majd vasárnap a Tornyosnémeti határátkelőhely - 3. számú főút - M30 autópálya - M3 autópálya - M31 autóút - M0 autóút - M7 autópálya - 710. számú főút - 72. számú főút - 8. számú főút - Veszprém - Újmajor útvonalon közlekednek technikai eszközökből álló külföldi katonai konvojok.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalakon a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladásá. -

Hozzátették azt is, hogy a Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
elme.jpg

Kóros elmeállapot miatt felmentették a három hónapos gyermekét kádba fojtó anyát

A szakértői vélemény szerint hangokat hallott, érzékcsalódása volt, elszakadt a valóságtól.
MTI - szmo.hu
2019. szeptember 05.Felmentette a bíróság a három hónapos csecsemőjét tavaly ősszel kádba fojtó nőt, mert tette elkövetése idején kóros elmeállapotban szenvedett - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A közleményben emlékeztettek,

a házas, rendezett körülmények között élő nő 2018. október 26-án fojtotta kádba gyermekét, amikor egyedül volt otthon. Később öngyilkosságot kísérelt meg,

majd Szolnokra utazott és a rendőrségen bejelentette, hogy megölte a csecsemőt.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint

a vádlott kóros elmeállapotban követte el tettét: a szülés után kialakult, majd egyre mélyülő depressziós tünettan volt észlelhető nála.

A tünetek között megemlítették, hogy hangokat hallott, érzékcsalódása volt, elszakadt a valóságtól, és kóros motivációi voltak, amit összességében heveny kialakuló elmezavarnak neveztek.

A kórós elmeállapot a gyanúsítottat képtelenné tette arra, hogy a terhére rótt cselekmény következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen - áll a közleményben.

A bíróság a vádlottat az emberölés bűntettének vádja alól felmentette és elrendelte kényszergyógykezelését.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x